אמא שלך הפעילה מניפולציה ואתה אוכל אותה בכפית
עצם העובדה שאתה עומד כעד יושר לצד אמך מול טענת סבל של אישתך מעיד על כמה עניינים:
1.לא הנחת בסיס קשר חזק עם אישתך מול אימך. דבר המעיד בפני אמך על חולשתך כאדם ועל חוסר הבגרות שהנך עומד בו כעת.
2. אינך יודע לקרוא מפות יחסים. צר לי.
בנוגע לתשובה 1: כל אמא אוהבת את הילדים שלה, אין פה אפס. אך, אישה שרוב הסיכויים אינה בזוגיות מספקת- מפגינה קנאה ורכושנות מוגזמת בהיותה חמות.
רוצה סימוכין?! קרא כל מאמר פשוט על קונפליקט אישה-חמות.
מזה נגזר שהיא כאישה (מאד) מנוסה ומבוגרת ידעה להפעיל עליך (כנער צעיר לעומתה) מניפולציה נשית מאוד בסיסית בכדי למשוך אותך אליה.
שלא נדבר על המניפולציה שידעה להפעיל על אישתך הרגשנית.
היא ניגנה קצת על מר סיבלה בחיים וידעה לשמור על כבוד, להבין צרכיך הרגשיים (לכאורה, מולך), לצייר את האהבתה (הפיקטיבית) אל אישתך ולא להיות ישירה לגבי הרצונות ממך אלא השאירה את אישתך האמוציונלית לצייר לך הוריקן רגשי ולהתפוצץ מולה כשהיא מתארת לך שוב, תמיד, מצב שהיא "מאוד אוהבת את אישתך".
שים לב שאישתך משתמשת בתיאור הנמצא בדיוק בצד השני של הסקאלה, היא אומרת שאימך בלתי נסבלת. ואתה אף מגדיל ואומר שהיא עבורה כ"מכשפה". האם לא עלה בדעתך לרגע לחשוב שאתה נמצא בדיסוננס חזק? שאולי אתה לא יודע לקרוא יחסים נכון? שאולי הטיית הצד לאימך המאופקת ו"המתנדבת" היא לא באמת הוגנת כלפי אישתך?
האם אתה באמת חושב שאתה המושיע והגיבור של אמא שלך? שוב, תתעורר, היא לא צריכה מושיעים וגיבורים, היא יודעת להיות חזקה בעצמה, עובדה גרמה לך מבלי שאתה מרגיש לחבור אליה נגד אישתך, זו שבחרת להיות לצדה.
אני עוזבת לרגע את הסימפטום של "ילד של אמא", אבל לא נשמע לרגע שאתה מטיל ספק ברצון של אמך לנכס אותך ואת הילדים אליה (למה? כי נשים הן כאלה! הן לא פחות טריטוריאליסטיות מגברים. נשמע שאתה חי בפלנטה אחרת). אתה רק לא מכבד את הרצון של אישתך לטירטוריה שלה, שהיא איתך.
כל אחת מהן אישה, מסתבר. אישתך שהבינה שהיא כבר אמא לילדים ומנסה לבסס את מעמדה (שלא בהצלחה כי הוא לא מול הגבר הנכון),
ואמך, שמעוניינת לעשות כן על מה שהיא כבר עשתה בעבר (ועברה כבר את הקשיים שאישתך הטירונית עוברת עכשיו) רק שהפעם על חשבון אישה צעירה שאין לה גב והרבה ידע, עם בעלה (שהוא בנה) שאינו יודע להחזיק במעמד אבא ובעל משפחה בגלל שאינו מבחין במניפולציה ואינו בוגר דיו בכדי להעמיד את העובדות האלה כשרירות ואיתנות.
אתה רדום בעמידה. ואני יודעת שכאדם אינך אוהב לקרוא את זה, אבל יש לך אמא ערמומית כמו הרבה חמיות, רק שאין פה חוכמה. ובחיים כדי להיות מאושרים צריך הרבה חוכמה.
יש לך אישה אחת (כרגע), זו אישתך. אתה מאוד אוהב ומעריך אותה, בחרת אותה. תן לה את המעמד והכבוד הראוי. אחרת, היא תסיק את המסקנות שלה לבד כבוגרת ותעיף אותך חזרה לאמא עטוף יפה בצלופן.
ואם היא אומרת שאמך "מכשפה", סימן שאתה באמת צריך להתעורר ולהבין שהיא כאמא צעירה לא באמת רוצה להתקרב אל מישהי שמזיקה לה.
נשים כוחניות כמו אמא שלך לא תמיד מראות שהן כוחניות. לנשים לידן הן עושות את המוות אבל לגברים שמעניקים להן את הכוח הן עושות קצת מוצי פוצי ומלטפות את האגו של זה שצריך את זה. (כמו למשל לבקש "חילוץ" מגבר שנורא רוצה להרגיש חזק או כמוך, להיות ה"גיבור" שלהן).
אישה כמו אישתך, ישירה שאומרת לך את הדברים ישירות לא יכולה לשקר לך ברמה שאתה חושב, כי הרצון שלה הוא לא אגואיסטי בשבילה, עצמה.
היא פה מקריבה הרבה בשבילך, להיות לידך, כשהיא חיה לצד אישה כוחנית וערמומית כאמך. זה הרבה הייתי אומרת. וגם את זה אתה לא יודע להעריך ולקחת בחשבון.
לך תעשה קצת קורס בנשים ואולי תקבל הארה לפני שיהיה מאוחר מדי. ותרגע, אתה לא הגבר היחיד שלא מבין מניפולציות נשיות.