מאיפה להתחיל

מאיפה להתחיל

נשוי 10 שנים עם תאומים בני 3.
לפני החתונה אמא שלי ואישתי הסתדרו טוב אחת עם השניה.
אנ אתן קצת רקע אני בא ממשפחה מלוכדת יש לי שני אחים ואבא נפטר כשהייתי בן 16.
תמיד הייתי קרוב להורים שלי ובעיקר לאמא שלי. אני הבן הבכור שלה והיתה לה חיבה מיוחדת אליי וככה היה.
לפני שהתחתנתי אישתי ואמא שלי היו מסתדרות. לא חברות הכי טובות אבל מסתדרות והיה כבוד הדדי והכל היה בסדר.
אבל אחרי החתונה דברים השתנו והתחילו להתווכח וליצור מריבות. הנישואים שלי סבלו הרבה בגלל הנושא הזה.
הם היו רבות על כל דבר קטן לפעמים אמא שלי רק היתה נותנת לה מבט שלא נראה לה וכבר היא היתה נעלבת ושבוע של הרבה רעש.
אישתי אומרת שאמא שלי לא אוהבת אותה ולא מכבדת אותה והדברים ניהיו יותר גרועים מאז הלידה של הילדים שלי.
אמא שלי רגילה להיות איתי בקשר כל החיים והיא הגיעה אלינו כל כמה ימים כדי לעזור בבית עם התינוקות ואישתי ראתה בזה התערבות.
לא היה נראה לה שאמא שלי עוזרת לה עם הילדים או מגיעה כמה פעמים בשבוע. לא היה נראה לה שאמא שלי קונה לילדים דברים.
אמרתי לאישתי המון פעמים לאורך השנים שאמא שלי רק רוצה לעזור ואין לה כוונה רעה אבל אישתי תמיד אומרת שאני לוקח את הצד של אמא שלי.
אני לא לוקח שום צד במריבה הזאת אבל אני כן מרגיש שאמא שלי נעלבת בצדק כי פתאום לא מקבלים את זה שהיא באה אלינו. ופתאום
לא מקבלים את זה שהיא רוצה לעזור. ואישתי נהייתה ממש מכשפה ולא מצליחה לרחם על אמא שלי בשום צורה. לא מעניין אותה כלום.
היא כל הזמן מדברת לא יפה על אמא שלי ואומרת לי שאמא שלי עושה איתה תחרויות ושהיא שתלטנית ותמיד משחקת תפקיד מסכנה.
קשה לי לשמוע את הדברים האלה כי אני מכיר את אמא שלי ויודע שהיא אישה טובה. יש לאישתי כל מיני חוקים לגבי הילדים שהיא לא מרשה להם
לאכול דברים מתוקים לפני ארוחה או לישון אחרי שעה 8 בערב. לפעמים כשאנחנו אצל אמא שלי אז יוצא שבטעות אמא שלי נותנת להם משהו מתוק
ואז אישתי מאיימת שהילדים לא יבואו אליה יותר אם היא לא תכבד את החוקים שלה.
אני מנסה להסביר לה שלאמא שלי יש חוקים אחרים והילדים לא ימותו אם יקבלו משהו מתוק לפני ארוחה לפעמים אבל זה לא מעניין אותה.
זה מאוד הרחיק בינינו ואני מרגיש שהיא תמיד כועסת עליי. היא אומרת שנמאס לה שאני תמיד מצדיק את אמא שלי אבל זאת אמא שלי!
אני לא יכול לשתוק כשהיא מדברת לא יפה על אמא שלי אני מגן עליה כי היא לא המכשפה שאישתי חושבת שהיא.
אישתי הפכה להיות קרה ולא נעימה. כל הזמן כעס ומריבות ובהתחלה היו לנו חיי מין מצוינים ועכשיו יש לי מזל אם אני מקבל משהו פעם בכמה חודשים.
אמא שלי אומרת שאישתי מנסה לשלוט לי על החיים ולהכתיב לי מה לעשות עם הילדים ושגם לי יש זכות להביע דעה ולא להסכים איתה.
אבל אני מרגיש כמו במעגל קסמים כי כשאני מתווכח ומביע דעה עם אישתי זה רק גורם לה לכעוס עוד יותר ולהגיד שאני מעדיף את אמא שלי עליה.
לפני כמה ימים אישתי העלתה את המילה להתגרש. שמעתי אותה בטלפון מדברת עם אחותה אבל היא הכחישה שנאמר דבר כזה.
אני לא רוצה לאבד את המשפחה שלי אבל אני מרגיש שאמא שלי פגועה בצדק כי זה לא נעים לקנות לנכדים דברים ולגלות שהם נזרקים.
או לשמוע שהיא לא יכולה לבוא לעזור עם הילדים או להביא אותם אליה כי היא לא עומדת בחוקים. איפה נשמע דבר כזה?
אני מרגיש באמצע ולמרות שאני לא רוצה לאבד את המשפחה שלי אני כבר מיואש ולפעמים חושב שאולי עדיף.
מה עושים?

גארוטה

New member
מההתחלה

לאורך כל הפוסט שלך לא קראתי אפילו פעם אחת שאתה בצד של אשתך
ושם יקירי מתחיל ונגמר הכל.

מכיוון שאני גם כלה של, אמא וחמות אני יכולה להגיד לך שאני בהחלט יכולה להבין את אשתך.

אתה בהחלט תפשת צד ואתה ממש לא תקוע באמצע.
אתה בחרת באמא ולא הפנמת לרגע שיש לך אשה .

עם כל הכבוד לאמא שלך והרצון שלה לעזור ולהיות שותפה, לפני שהיא באה היא צריכה לבדוק אם
זה מתאים, לפני שהיא עוזרת היא צריכה לשאול אם רוצים ואם אשתך החליטה שאין מתוק ויש שעה קבועה
לשינה, אמך צריכה לכבד את זה, נקודה.

אתה לא יכול לשתוק כשאשתך מדברת לא יפה על אמך, אבל אתה שותק כשאמך מדברת לא יפה על אשתך.

אתה מבין את הפגיעות של אמך אבל לא של אשתך.

אתה בחרת צד ואתה משלם עליו, ואתה יודע מה? מגיע לך!
אמנם התחתנת, הקמת משפחה אבל נשארת הילד הקטן והאהוב של אמאל'ה .

אז אולי אמא שלך פגועה, אבל אשתך פגועה יותר, כי לאמאל'ה יש אותך שתילחם בשבילה, תגן עליה,
תיפגע בשמה, אבל לאשתך אין כלום גם לא אותך...

אז אולי הגיע הזמן שתצא מהמקום הזה של הילד הקטן והאהוב של אמא, תתעורר, תגדל ביצים
ותתחיל לראות גם את אשתך רגע לפני שתשאר בלי כלום (רק עם אמא שתלטף אותך, תגיד לך כמה
אתה מסכן וכמה טוב שהמכשפה הלכה).

תודה

אבל אני באמת לא מרגיש שתפסתי צד אני רק מרחם על אמא שלי.
למה זה נראה כאילו תפסתי צד אני לא מבין. אני גם מגן על אישתי כשאמא שלי מדברת עליה לא יפה.
אבל כשאישתי מדברת בזלזול על אמא שלי ומחקה אותה עם פרצופים וקולות זה גורם לי להרגיש רע ואני
מתכווץ אמא שלי חשובה לימאוד ותמיד סבלה בחיים אני לא יכול לשמוע דיבור כזה מרושע על אמא שלי.
אבל תודה אני אחשוב על זה.

niva99

New member
אפרופו..."ותמיד סבלה"...

במקרה היא לא פולניה?

האם היא יושבת לבד בחושך?

האם אינה אוכלת כי אולי כשתבלע הדבר ימנע ממנה לענות לטלפון?

האם היא כבר תנוח ...?

אהה

זה אחד פשוט - מיישרים קו עם האישה. פשוט לא?

אמא שלך היא בטוח אישה טובה, וכמו הרבה נשים טובות לפניה היא משחקת עם הכלה במשחקי כוחות שבהם כולם מפסידים.
אילו הייתה לאמא גם בינה ולא רק החשק להראות לאישתך שהיא תעשה מה בראש שלה, ולא תדפוק לה שום חשבון, היא כבר הייתה מוצאת דרך במקום ללבות - לפייס את הרכושנות של האמא ההורמונלית הצעירה מלכתחילה.
גם לך הייתה כבר צריכה להופיע ההבנה שהתחתנת עם האישה הזו, ואתם מקשה אחת.
אם זה לא קרה עד כה- עדיף מאוחר מאף פעם.
בהצלחה

niva99

New member
"אמא שלי אומרת לי שאת בכלל לא בשבילי "...

שיש מקום לדאגה - ואני כמו משוגע

פרח שלי הוי פרח ...למה ליבך כמו קרח?

כששני בני זוג מתחתנים->"ויעזוב איש את ביתו ודבק באשתו והיו לבשר אחד"...

(מבלי לגרוע מכבודה של "אמא שלי").

V i n a

New member
תנחומיי.

ברוך הבא למועדון הקרב "נשים vs חמות", קח מספר ותחגור את עצמך כי זו הולכת להיות נסיעה רצופת מכשולים.

תתנחם בזה שלא המצאת את הגלגל, חיפוש קצר באינטרנט יעלה שזהו אזור מלחמה מוכר ושכיח, עתיק כתולדות הזמן.
ולמרות שהאינסטינקט הוא לשבת מאחורה, לתת לשתי הלוחמות להתכסח על ההגה ולהרגיש מסכן וחסר אונים (או תקוע באמצע) -
לצערך, זו פריבילגיה שאתה לא יכול להרשות לעצמך כי תרצה או לא - על כתפיך הצרות מוטלת האחריות לפתרון הבעיה והשכנת השלום.

כרגע, כמו הטירון השלומיאל שאתה, אתה עושה את כל הטעויות האפשריות ומוביל את הקרב הזה אל סופו המר.
אם תשאל אותי, זה הזמן לעלות על מדי א', להפסיק לתפקד כצופה מהצד ולהתחיל לעשות סדר בבלגן הזה שאתה מכנה החיים שלך.

הטעות הפטאלית ביותר היא העובדה שאתה אכן לוקח צד במלחמה הזו, ולא רק שאתה לוקח צד - זה הצד הלא נכון.
הרשה לי להפנות את תשומת לבך למספר דברים שכתבת שלא בדיוק מתיישבים עם הצהרות הניטרליות לאורך הפוסט שלך.

"..אמא שלי נעלבת בצדק.. אישתי נהייתה ממש מכשפה.. אמא שלי אישה טובה.. אישתי קרה ולא נעימה.. אמא שלי פגועה בצדק..
אני מגן עליה כי היא אמא שלי.. אישתי לא מרחמת על אמא שלי.. אני מנסה להסביר לה שלאמא שלי יש חוקים אחרים.. לא מעניין את אישתי כלום.."

לא יודעת מה אתך, איינשטיין, אבל לי זה לא נשמע כמו ניטרליות או אובייקטיביות ולא משנה כיצד תהפוך את זה - אתה בהחלט לוקח צד.
לשמחתך, למרות שהבעיה הפכה לזירת קרב עקובה מדם, הפתרון הוא קל הרבה יותר משחשבת.

אתה מוכרח לשבת עם אמא שלך ולהסביר לה בצורה חד משמעית שאתה כבר לא הילד הקטן שלה.
אתה גבר בוגר עם משפחה, עם אחריות ומחויבויות משל עצמך, ולהודיע לה שמעתה יהיו חוקים שאתה מצפה ממנה לכבד,
על מנת שתוכל לשמור על שלום המשפחה שלך ומצד שני - לאפשר גם לה להיות חלק בלתי נפרד מהמשפחה הזו.
היא מוכרחה להבין שנכון, היא הסבתא של הנכדים והיא נכס חשוב (ואכן, משפחה מורחבת היא דבר חיובי מאוד עבור ילדים),
אבל היא צריכה לזכור שהיא אורחת במערכים היחסים הזו, אורחת שאתה רוצה להזמין המון פעמים ולהנות מחברתה - אבל אורחת.
היא צריכה לכבד את החוקים של אישתך לגבי הילדים ולא לחרוג מהם "בטעות", אפילו לא פעם אחת.
היא צריכה לכבד את אישתך ואת העובדה שהיא אמא ילדיך, ולא להתנגח בה ולגרום לה להרגיש בלתי כשירה.
אתה מוכרח להסביר לה שאתה רוצה שהיא תהיה גורם חיובי במשפחה שלך ולא גורם שלילי.

אתה מוכרח להסביר לאשתך שאמא שלך חשובה לך מאוד והיא לא הולכת לשום מקום.
אתה מוכרח לבקש בצורה שלא משתמעת לשתי פנים שלא תדבר בזלזול על אמא שלך - כי זה גורם לך להרגיש כמו חבל בקרב משיכות.

והכי חשוב - אתה מוכרח להבין שהנאמנות שלך צריכה להיות עם אשתך והילדים.
זה לא עניין של איך ולמה, זה לא עניין של אולי ואבל, זה באופן חד משמעי..
אני לא אסחוב אותך לציטוטים מהתנ"ך וכאלה - אבל זה צריך להיות לך ברור כשמש.
זו המשפחה הגרעינית שלך, ועליה אתה מוכרח להגן ולעשות הכל כדי לשמור על שלמותה.

ברגע שהדברים יהיו ברורים לכל הצדדים - יהיה ניתן לבנות מערכת חדשה ובריאה, והילדים יהיו המורווחים העיקרים מהעניין.
ואגב, גם הבולבול שלך יפסיק להרגיש כמו חייל בודד.

בהצלחה.

אני מבין שיש פה הסכמה כללית

תודה על התגובות אני צריך לחשוב על כל זה.
אני יודע שאני לא אינשטין אבל לא חשבתי על הדברים ככה לא יודע למה.
הבנתי שאני צריך לעשות שלום אבל עכשיו אני לא יודע איך לגשת לאישתי בנושא הזה.
אולי באמת יש לה סיבה להרגיש שלקחתי צד. אני עכשיו מרגיש רע כי לא ראיתי את הדברים ככה אבל אני מרגיש
שהמצב שלי ושלה כבר כל כך קשה שאני לא יודע איך לבוא לדבר איתה על הנושא הזה ואיך היא תקבל
את זה. איך אני ניגש אליה בכלל?

V i n a

New member
על ארבע.

עם הבולבול מקופל יפה בין הרגליים.

לפתוח בהתנצלות מאוחרת שמועד ההגשה שלה כבר מזמן עבר, ובתקווה שלסיים בזיון טוב.

זה נשמע טוב מידי

להתנצל אני יכול כי אולי באמת מגיע לה.
אבל אז אני צריך להסביר לה גם שקשה לי לשמוע דיבור מזלזל באמא שלי ושאני לא מוכן לשמוע את זה יותר. אז
אין סיכוי לזיון.

V i n a

New member
אוי שאתה ירוק..

כואב לי בעיניים.

תן לי, במטוטא, ללמד אותך משהו שהאמא הנפלאה שלך כנראה מעולם לא לימדה אותך.

אישה זה יצור רגשי עם חוש ריח מפותח כשל כלב צייד מיומן.
אם אתה תבוא ותתנצל כי אולי באמת מגיע לה, היא תריח את האולי הזה ממרחקים וההתנצלות שלך לא תניב כלום.
אם תטיף לה שאתה לא מוכן לשמוע דיבור מזלזל על אמא שלך, תגיד תודה אם תקבל פמפום על יבש פעם בשנתיים.

כשאתה מגיע כדי להתנצל, כדאי מאוד שתוודא שאתה בטוח בלי צל של ספק שההתנצלות הזו מגיעה לה פלוס ריבית.
כשאתה מגיע לחלק של הזלזול באמא שלך, אני ממליצה לך לבקש ממנה לכבד את בקשתך ולהתחשב בך, גם אם בנחישות.

והכי חשוב - אשתך צריכה לצאת מהשיחה הזו כשהיא בטוחה שהבנת את הטעות שלך, שהחרטה שלך אמיתית
ושאתה אכן עומד לבצע מספר שינויים.

אם תוציא את הראש מהתחת ותשכיל לבצע את זה נכון - אני לא אתפלא אם כבר באותו ערב היא תגרום לך לראות כוכבים.

סליחה שאני מתערבת באמצע

סדרת החינוך
<המממ, חייל בודד?
>
אבל לדעתי צריך להניח כרגע את האמא בצד. כלל לא להעלות את נושא התגובות של האישה כלפי האמא.
הוא צריך להגיד שהוא חשב על זה, וגם אם הוא לא תמיד מסכים עם התוכן, הוא מתחיל להבין איך היא מרגישה כשהיא שם לבד, עם הראש בקיר. הסליחה שהוא צריך לבקש היא על חוסר גיבוי שלו לאורך השנים. אחרי זה יבוא מבול של כעס ורוגז ואת כל זה צריך להכיל בסבלנות בלי להתפרק עד שיעבור הסייקל, ולסיים באמירה שהוא רוצה שהיא תרגיש טוב, ושהיא והנישואין האלה חשובים לו, ושהוא רוצה שכולם בסופו של יום יהנו, ושהוא ישים יתר תשומת לב לדברים שחשובים לה.
לאחר שיוכיח את עצמו <בפרובוקציה הבאה הקרובה> ויעמוד לצידה, יש להניח שרמת העוינות שלה כלפי האמא העוקצנית
תרד בהדרגה.

וסליחה שאני מתערבת מהצד הנושא פה הוא לא מה עליו להגיד בשיחת התנצלות. עליו לסובב את החשיבה שלו 180 מעלות!
הוא צריך לשנות חשיבה, לשנות גישה, לשנות התנהגות! אחרת השיחה הזו לא שווה גרוש.

V i n a

New member
מה את נדחפת..

סתם כפרע, תרגישי חופשי.
מי קאסה וזה.

אני מסכימה עם כל מה שרשמת.
אבל אין מצב שהוא צריך לדחוק לצד את הרגשות שלו או את העובדה שהוא נפגע עמוקות מצורת הדיבור שלה.
לצד ההתנצלות על החלק שלו בעניין ולצד ההכלה והסבלנות (
) - הוא צריך גם להבהיר לה שצורת הדיבור שלה פוגעת בו
וגורמת לו להרגיש שהוא צריך לסנגר על אימו, מאחר ויש לו רגישות (לנושא הזה והיה מעדיף שתביע את תסכוליה בצורה פחות מזלזלת.

זה יכול ללכת בד בבד, אבל בכל מקרה נראה לי שהוא לא באמת הפנים את הטעות שלו ועדיין צריך זמן בישול כדי להבין מה קרה כאן.
האפשרות היחידה שאשתו אכן תאמין להתנצלות שלו - היא אך ורק אם הוא יאמין לעצמו לפני הכל.
וכל עוד הוא לא עושה סוויץ' בראש ומבין את הטעות שלו, היא בכל מקרה תתייחס להתנצלות הזו כאל בולשיט.

למעלה