פריסות עם אושו זן טארות
פריסת הצלב (או היהלום) - לא זוכר איך רואים לה. זאתי הפריסה שגם מופיעה באתר של OSHO. רק לתזכורת: 1) הנושא 2) השפעות פנימיות 3) השפעות חיצוניות 4) הדרך לפתרון 5) ההבנה עם הפריסה הזאת אני מתחיל, בעיקר לאנשים שקשה להם למקד מהם רוצים ומתחילים עם פריסה כללית. משם אפשר להמשיך לראות אם יש נושא מסוים שחשוב לשואל/ת. אני עוזר לשואל לנסח שאלה ברורה, כזאתי שיש מאחוריה "בשר" בחיי היומיום שלו. עכשיו אפשר להשתמש בפריסה המוזכרת שוב ולהפוך כל פעם קלף אחד ולראות איך הקלף+העמדה (1,2,3,4,5) קשורים לשאלה שנשאלה. אני נותן לעצמי להתקדם ביחד עם השואל בסיפור שהשאלה מביא. כל קלף מביא זווית חדשה עד שהתמונה הכללית מתבהרת. עכשיו עושים סיכום שבו עוברים על כל הקלפים ורואים איך כל אחד מתחבר (או לא). אם השואל מסכם את הפריסה זה עוזר לו להעמיק את המודעות למצב שבו הוא נמצא בחייו עכשיו. פריסת זן: להוציא רק קלף אחד כל פעם. לנסח שאלה ולהוציא קלף אחד שעונה לה. חשוב שהשאלה תהיה פתוחה, זאת אומרת אם התשובה היא: כן/לא זה נקרא שאלה סגורה. עכשיו יש אפשרות להעמיק עוד ולראות לדוגמה : 'מה המקור לבעיה?' על ידי הוצאת קלף נוסף. כך אפשר להמשיך עם שאלות כמו: 'מה צריך לעשות בשביל לשפר את המצב?' וכל פעם להוציא קלף אחד בלבד. בסוף מוציאים קלף לסיום שסוגר את האנרגיה של הקריאה ושולח את השואל הביתה עם... מעוז