מאחר ואני לא

The Dark Qween

New member
מאחר ואני לא

האדם הכי בקיא בתחום רציתי לדעת מה יש לכם להגיד על הקלפים של : 1- "אושו זן טארוט - משחק ההתעלות של הזן " 2- "חוכמת הטארוט" (של אריק איל ) פשוט כי אלה הקלפים שעבדתי איתם עד עכשיו .... שיהיה לכולנו סופשבוע קסום ומקסים קייט -D.Q

ראשית ברוכה הבאה...../images/Emo140.gif

ו..מזתומרת מה יש לנו להגיד? כאילו מה היית רוצה לקרוא? שאושו הם הנפלאים שבקלפים (לדעתי)? כל קלף הוא פטנציאל לפוסטר חוצות בעיני... את הקלפים של אריק אייל אני לא ממש אוהבת, ושוב זו רק דעתי, ולו רק משום שהם מקבעים את מילות המפתח ולא ממש מעודדים חשיבה יוצרת מזכיר לי את הספר של גידי גלבוע
.

The Dark Qween

New member
שמחה שהגבת ככה ../images/Emo66.gif

האמת שזו בדיוק הסיבה ששאלתי , עם הקלפים של אושו אני עובדת כבר מעל לשנתיים ואני ממש אוהבת אותם בעיקר בגלל הציורים המ-ד-ה-י-מ-י-ם וכמו שציינת בגלל שיש בהם חופש לפרשנות אישית ואינטואטיבית וכמובן בגלל צורות הפתיחה המגוונות מאוד ובכללי הם נפלאים (חוץ מקלף האשמה שעושה לי סיוטים ... ) שאלתי לגבי הקלפים של אריק אייל מפני שאני די חדשה איתם ובכל פעם שאני פותחת בהם התוצאה יוצאת לא קשורה לשאלה , אז יכול ליהיות שכושר הקריאה שלי לא משהו אבל לפי האינטואיציה שלי אני מרגישה שהם מגבילים אותי לחלוטין אז רציתי לדעת אם עוד אנשים כאן משתמשים בהם ואם הפרשנות החד משמעית שלהם לא מפריעה לכם

אני חושבת שרצוי להשתמש בריידר

ה"רגילים" להתחלה, ולא בקלפים הללו של אריק אייל. א-ב-ל - זו רק דעתי שלי
קלף האשמה של אושו... למה סיוטים
מחייכת

צ ל י ל 8

New member
אגה פריסות של אושו... ../images/Emo68.gif

תוכלו בבקשה לומר לי באילו פריסות אתם משתמשים? האמת שלא הבנתי את הפריסות שיש בחוברת המצורפת.. יש משהו מעניין שתוכלו ללמד???

היי צליל../images/Emo79.gif

אני חושבת שבקלפים של אושו ניתן לפרוס כל פריסה שאינה בחזקת "חיזוי" וניבוי וכאלה.

פריסות עם אושו זן טארות

פריסת הצלב (או היהלום) - לא זוכר איך רואים לה. זאתי הפריסה שגם מופיעה באתר של OSHO. רק לתזכורת: 1) הנושא 2) השפעות פנימיות 3) השפעות חיצוניות 4) הדרך לפתרון 5) ההבנה עם הפריסה הזאת אני מתחיל, בעיקר לאנשים שקשה להם למקד מהם רוצים ומתחילים עם פריסה כללית. משם אפשר להמשיך לראות אם יש נושא מסוים שחשוב לשואל/ת. אני עוזר לשואל לנסח שאלה ברורה, כזאתי שיש מאחוריה "בשר" בחיי היומיום שלו. עכשיו אפשר להשתמש בפריסה המוזכרת שוב ולהפוך כל פעם קלף אחד ולראות איך הקלף+העמדה (1,2,3,4,5) קשורים לשאלה שנשאלה. אני נותן לעצמי להתקדם ביחד עם השואל בסיפור שהשאלה מביא. כל קלף מביא זווית חדשה עד שהתמונה הכללית מתבהרת. עכשיו עושים סיכום שבו עוברים על כל הקלפים ורואים איך כל אחד מתחבר (או לא). אם השואל מסכם את הפריסה זה עוזר לו להעמיק את המודעות למצב שבו הוא נמצא בחייו עכשיו. פריסת זן: להוציא רק קלף אחד כל פעם. לנסח שאלה ולהוציא קלף אחד שעונה לה. חשוב שהשאלה תהיה פתוחה, זאת אומרת אם התשובה היא: כן/לא זה נקרא שאלה סגורה. עכשיו יש אפשרות להעמיק עוד ולראות לדוגמה : 'מה המקור לבעיה?' על ידי הוצאת קלף נוסף. כך אפשר להמשיך עם שאלות כמו: 'מה צריך לעשות בשביל לשפר את המצב?' וכל פעם להוציא קלף אחד בלבד. בסוף מוציאים קלף לסיום שסוגר את האנרגיה של הקריאה ושולח את השואל הביתה עם... מעוז

pocahontas2

New member
הי מעוז

האם תוכל להסביר את עמדה מס' 5 ההבנה, מה היא אמורה לשקף בפריסה? למשל דוגמא לפריסה שעשיתי ואשמח לשמוע את דעתך הנושא - השתתפות השפעות פנימיות - חיים קודמים השפעות חיצוניות - האוהבים הדרך לפתרון - בגרות ההבנה - תמימות השאלה שנשאלה הייתה על הקשר בין X
ל Y
תודה

ניסיון 1,2,3

קשה לי לפרש באינטרנט כי כל פריסה היא שונה ואני מרגיש שאני שוחה במים מוכרים יותר כשאני פוגש פנים אל פנים את מי ששאל את השאלה. ואחרי ההקדמה וההתנצלות... הנושא הוא הששתתפות ומכוון לכך ששני בני הזוג לומדים להשתתף ולמזג את האיכויות המיוחדות שלהם בשיתוף כשאין מישהו שהוא חשוב יותר, ראייה בגובה העיניים. השפעות פנימיות של חיים קודמים זה משהו שמסמל באופן כללי על השפעות נסתרות שחוזרות על עצמן שוב ושוב. קלף הנאהבים מדבר כמובן על מערכת יחסים ועל איך X פוגש את Y. קלף הבגרות בדרך לפתרון אומר שצריך להתבגר ולהתגבר על ההשפעות הפנימיות שמונעות את הפשטות. ופה מגיע הקלף של ההבנה - תמימות: רואים איש זקן שעבר הרבה בחייו וראה הרבה ובכל זאת הוא מסתכל על גמל השלמה בפליאה ובתום של ילד קטן. הקלף מזכיר את האפשרות הנפלאה של התבוננות רעננה בחיים. להסתכל על בן/בת הזוג כל פעם מחדש כאילו זאת הפעם הראשונה. באותה צורה שבה ילד מסתכל בפליאה על העולם. התבוננות כזאת באה מתוך בגרות (הדרך לפתרון) ועוזרת להתגבר על ההשפעות הפנימיות של חיים קודמים. מקווה שזה עזר. זה יעזור אם אדע עוד פרטים לגבי הקשר ולגבי השאלה. בהצלחה מעוז

ב מ ב ו ש

New member
ובכלל לגבי קלפיים

אתמול כמעט התפתתי לקנות חבילת קלפים שהציורים בה מדהימים, אבל באמתיש לי שאלה, האם באמתמספיק להימשך אל הציורים? איך בעצם כדאי להחליט הלאה, איך להמשיך או להוסיף קלפים נוספים מבחינתי מדוברים בחבילה ספציפית של קולמן.

צ ל י ל 8

New member
כן, לדעתי מספיק שאת נמשכת

לציורים בקלפים. כדי לפתוח בקלפים, צריך גם לאהוב אותם, להימשך לציורים, ולא בגלל שזו חפיסה שכולם משתמשים בה כמו הריידר. אם יש חפיסה ש"עושה לך את זה". לכי עליה. אולי היא תתן לך תובנות עשירות יותר מהחפיסות הנפוצות. יש לך אפשרות להעלות כמה תמונות מן החפיסה?

ב מ ב ו ש

New member
לדעתי זה דומה לדמויות שיש

בכרטיס של בתגלים. אני די בטוחה שקוראים לזה של שזה של קולמן

ממש לא!

קלפי אושו מביאים את המודעות של כאן ועכשיו וצריך לעשות התעמלות אקרובטית כולל סלטה לפנים, לאחור עם בורג כפול כדי להביא פירושים זהים. :) מעוז

רשף כשף

New member
גם לא אבל...

שמתי לב שברוב המקרים הקלף באושו מעלה בעייה שעולה גם בקלף של הריידר, ובנוסף מציע דרך לפתרון, הדרך של הזן. כבר נתתי פה בעבר דוגמאות לכך, אם יש ביקוש אשמח לתת דוגמאות נוספות על פי קלפים שתעלו.

טוב נסחפתי...

אפשר לראות שרוב הקלפים באושו זן טארות מבוססים על הקלפים הקלאסיים. ההבדל המהותי היא בהתייחסות ה-זנית (זן) שהפירושים לקלפים מביאים. הבעייה, השאלה והפתרון כולם נמצאים כאן ועכשיו ברגע הזה. אין עבר, אין הווה ואין עתיד. מעוז

אורי רז

New member
אפשר לפרש כל חבילה כמו כל חבילה

מקסימום דופקים קצת עם פטיש חמישה קילו כדי לעקם את המסגרת, השאלה היא למה בכלל לעשות את זה ? האנשים שציירו את חבילות הריידר והאושו לא עשו תחרות יופי בנסיון לצייר ציורים יפים יותר לאותן משמעויות לקלפים, אלא ניסו להציג שתי דרכי חשיבה ופרשנות שונות זאת מזאת - הריידר מערבית והאושו מזרחית. בקריאה עם החבילות הללו עדיף להכנס לדרך החשיבה המתאימה כדי להוציא מכל חבילה את המקסימום בדרך הכי טבעית לחבילה שאפשר.

למעלה