מאחורי הסיפורים

מאחורי הסיפורים

הייתי שמח אם היו מפרסמים פה מידע על האנשים מאחורי הסיפורים כמו האחרים גרים, אזופוס, פונטיין וכו'. כמו כן אם ישנם סיפורים שנכתבו כתוצאה ממשהו אמיתי, או מסתתר בהם יותר מהנראה לעין (כמו עליסה בארץ הפלאות למשל)

NAVVAN1

New member
שם תמצאי רק ברמה של 1000 אישים

שאלה שלך מאוד מורכבת אולי את מתכוונת באם אנו משתמשים, כיום בסיפורים שנכתבו למטרה מסויימת, למטרה אחרת כדוגמת מסעות גוליבר שנכתבו כביקורת פוליטית? דווקא עליסה ארץ הפלאות, נכתב בדיוק למטרה שלה הוא משמש.

NAVVAN1

New member
עליסה בארץ הפלאות

אליס! קחי-נא ספור ילדות, ובמגעך הרך צרפי לצרור בו החלום בזכרון נכרך, כמו זר נבול על ראש צלין- מזכרת אי נדח "ומילות האלמוות, שאיפת כל מספר סיפורים "ספר לנו סיפור" שבקעה משפתיהם, היה הצליל הנחרץ של גזר שאין להשיבו"

זה מעניין,

לא ידעתי את זה על גוליבר אבל גם לזה התכוונתי. יש למישהי שאני מכיר ספר שמספר מה מסתתר מאחורי הסיפורים והאגדות, למה הוא נכתב או מה השפיע על הסופר לכתוב אותו. אני אנסה לדלות משם דוגמאות

NAVVAN1

New member
יש בבית אריאלה קורסים בנושא

למשל בשנה שעברה היה הקורס של דר' יהושבע, על ז'אנרים בספרות.

"החלילן מהמלין"

גם הוא סיפור ביקורת פוליטי וסופו אינו במקום בו מכירים אותו כיום. במקור, שבים העכברים ואוחזים בכפר המדובר והופכים בו לשליטים. גם שלטונם מתפקר לבסוף. בברכה,

המשמעות הפנימית

לאיש הפשוט המתחיל מבראשית..כמעט לכל סיפור קלאסי יש משמעויות פנימיות עמוקות מאוד- אחרת לא היה שורד במבחן הזמן. בדר"כ הדמויות מייצגות פנים של אישיותינו ונשמתינו- הטוב והרע, הגברי והנשי, הם כולם צדדים בתוכינו הנלחמים לבטא עצמם. המסקנות העולות מן הסיפור הן תמיד מסר בשבילנו. למשל סיפור פשוט כמו הצרצר והנמלים.הצרצר מייצג את העצלות ורדיפת התענוגות, את החשיבה לטווח-קצר והפזיזות, לכן עליו למות, ממש כפי שעלינו ל"המית" צד זה בתוכינו ( כלומר לא להניח לו להתבטא).ישנם מסרים חבויים יותר, למשל ב"נסיכה על העדשה" מחפש הנסיך (=הצעיר שעדיין מחפש דרכו) את האמת(שהיא תמיד מעודנת, נעלה ונסתרת) בדמות נסיכה שיתגלמו בה תכונות אלה. המבחן נועד לבחון, מי היא זו אשר לא תוכל ללון ולו לילה אחד בחברת קמצוץ שקר או חומריות ( הזרה לטבעה הרוחני הטהור של האמת) בדמות עדשה (אוכל עניים=גסות..יסלחו לי העניים, אבל הכוונה לעניים ברוח).הנסיך-כדי להיות למלך
הכובש עצמו ומנהיג את ממלכתו-זקוק לקשר ישיר עם האמת והחכמה הגלומה בה, כדי למשול בצדק ובחכמה. על כן שאיפתו היא להתחבר עימה (נישואין סמליים). לא כפי שנהוג היום להסתכל על הנסיכה כמפונקת..יש כמובן עוד רבות ותקצר היריעה..

עיון

זה לא לקוח ממקור אקדמי, אלא מנסיון שנבנה על לימוד מיתוסים ( שהם כידוע אבי-אבות כל הסיפורים שבעולם ) והמשמעויות הפנימיות שהם מצפינים. אם מעניין אותך לבדוק עוד כאלה- www.acropolis.org.il וחפשי "מיתוסים" בסרגל הכניסה בדף הבית. כעת יש שם מעט בעתיד הקרוב יועלו עוד.

perhay

New member
ילדים גדולים / יהודה אטלס

נדמה לי שהספר הזה על שלושת כרכיו או מקובצים בכרך אחד, יספקו את המידע שהנך מעוניין בו. יהודה אטלס הקדיש כרך אחד לסופרים אנגלים, כרך שני לסופרים אמריקאיים, כרך שלישי לסופרים אירופאיים. בספר הרבה אינפורמציה מאחורי הקלעים לגבי סופרים ויצירותיהם. הוא שייך לקטגוריה של ספרי עיון, אך נקרא כמו רומן.

אלפטרול

New member
הבנתי נכון?את מידענית? חכמה

מידעונית? לכמה קישורים תוכלי להכניס את האתר בשעה? נסי? ונראה אם נמצא את התשובה?

למעלה