מאחורי הכלים: Wild Guitars

מאחורי הכלים: Wild Guitars

ראיון עם תום יחזקאלי, בעל החנות
. תהנו. http://behind-instruments.blogspot.com/2011/12/made-in-israel.html

pazf402

New member

יישר כוח...מעניין לחשוב מה היה קורה עם חנויות עם גישה כזו היו נפתחות כבר לפני 25 שנה...איך סצינת הציוד הייתה נראית בארץ...לא נורא, איתם זה נראה שאנחנו בדרך הנכונה...

נראה על הכיפק, רק תיקון קטנטן לכתבה ברשותך

אני עובד מעל שנתיים עם ווילד גיטרס . מספטמבר 2009

astro1425

New member
הגיטריסט המהולל-פינה עם פוטנציאל אבל..

נתחיל עם זה שווילד גיטרס:Made in Israel? כבר הצלחתי להתבלבל.(כך כתוב בכתבה) ווילד גיטרס אמורים להחליף את רעש געש? זהו?! המלך מת יחי המלך החדש?! למה זה רלוונטי לכתבה לציין שרעש געש בתהליכי סגירה? למי זה טוב? ואם ווילד גיטרס תתפוס את הנישה של רעש געש אז זה גם יהיה סופה?מה יש לרשת בכבוד את מקומה של רעש געש? כל אחד כבודו במקומו מונח. תמיד כתבתם בפורום הזה על רעש געש ועל מחיריה הנפלאים והזולים - אולי זו הסיבה שהחברה עומדת בפני סגירה? כי כשמנהלים עסק ומשלמים שכירות ומשכורת אין שום אפשרות לא להרויח. ותומר יחזקאלי שמספר בארוגנטיות על כל המותגים שהמקום אוסף. נו באמת, אלה מוצרים שאף אחת מהחנויות הרציניות פשוט לא רוצה. נראה לך שאם כלי זמר היתה רוצה להמשיך להחזיק במסה בוגי, אז היא היתה מעבירה את המותג ברוב כבוד והדר לווילד גיטרס? כלי זמר ויתרה - כי המגברים יקרים מאד, כבדים מאד ואין מה לעשות איתם בשוק הבידור בארצנו הקטנה,וחוץ מזה יש תחליפים מצויינים במקום.ועוד מפניני פיו של תום יחזקאלי :"אני זוכר שברגע שראיתי שגם Line 6 וגם G&L אצלנו הרמתי גבה. שני המותגים הללו היו מותגים חזקים של רשת חלילית, ווילד גיטרס, החנות הקטנה, הצליחה לגבור עליה בעניין. על-פי תום, הכל עניין של עד כמה הזכיין בארץ משקיע/לא משקיע, וכך שוקלת החברה בחו"ל אם להמשיך את החוזה, להפסיק אותו או להעבירו לחנות אחרת." נראה לך שאתה יכול לעמוד מול רשת חלילית שמיבאת כל כך הרבה מותגים עולמיים, רשת בעלת זכיינים למכביר עם כוח מכירה עצום ולהגיד אם הזכיין בארץ משקיע או לא?נראה לך שליין 6 וG&L -אמרו לעצמם. הנה יש חנות קטנה ונעימה שמידי פעם מצליחה למכור משהו אבל יש בה אווירה תרבותית ושקטה, ויש לה מנהל בשם תומר יחזקאלי - בוא ניתן להם את המותגים יאללה. נראה לך?! אני מניח שווילד גיטרס יהיה הביבי החדש של הפורום הזה - כי את רעש געש חיסלתם, אני מציע לכם חברי הפורום לשמור קצת יותר טוב על ווילד גיטרס שיהיה לכם על מי לכתוב.כי על כל השאר יש לכם המון דברים רעים להגיד.ואני מציע לך תום יחזקאלי - קצת צניעות זו מילה ממש לא גסה. יש מספר רשתות בארץ שיכולות לבלוע לך את כל פיטפוטי הסרק שלך ברגע, ותשארו רק עם הסטודיו למחול והסטאפיסט פאר גולן. (ששמעתי שהוא סבבה). תקראו לי טרול, תקראו לי סמוי, תכנו אותי בכל שם שיבושם לכם- גם אני רוצה צדק אינטרנטי ולא פורום שמונע מטעם. כשאני נכנס ורוצה עצה - אני רוצה לדעת בוודאות שהיא תהייה אובייקטיבית ועד עתה היא ממש לא.

horsie

New member
כל הכבוד לך

זה נראה כאילו אתה חיי בחור ואין לך שום מושג לגבי מה שקורה עם כלי הנגינה בארץ וחיי באופוריה של הרשתות גדולות שהצליחו לתפוס אותך ברשתם האכזרית אפשר לומר אני מסכים אולי שהכתבה הזאת היתה טיפה יותר מידי מהללת אבל היא היתה נכונה בלוג שלהם וזכותם לכתוב מה שהם רוצים במיוחד כשזה נכון אני אישית שנים הייתי נכנס לחלילית ומה שהם עשו עם G&L וליין 6 זה פשוט בושה לשוק הגיטרות והגיטריסטים לקחו שתי חברות ענק מעולות ופשוט רמסו אותם עד כדי כך שפשוט הייתי מסתכל על G&L והייתי אומר מזה הגיטרה הזאת בחיים לא שמעתי על זה בטח סתם איזה זבל. עם כל הכבוד לחלילית ציוד גיטרות זה לא הצד החזק שלהם וגם מוסריות לא משהו על כלי זמר אין מה לפתוח כולם יודעים מה הם ומה הם לא עד כדי כך שכל פעם שהייתי נכנס לשם הייתי צריך טיפול שבוע תרופות לא מסוגל להסתכל על איבנז וג'קסון באותה צורה כבר וכן יש המון בעיות בשוק הגיטרות בארץ וזה מעולה שמישהו מרים את הכפפה אם יפלו יפלו העיקר שהן מנסים ואני מאוד בספק שווילד יפלו כי הם בוחרים את רוב המותגים הנכונים לארץ עושים את זה חכם ומאחל להם כל טוב רעש געש עם כמה שאני מעריך אותם מהרבה סיבות ואין לי שום קשר ישיר לבעלים לא הצלחתי לאהוב את רוורנד וגם לא עוד מוצרים שלהם כמו שעוד הרבה אנשים לא הצליחו, הם ניסו להיות קצת יותר מידי מיוחדים וזה לא עבד כן יש חנויות גיטרה שזוכות להערכה מיוחדת תקרא לזה אובייקטיסי סובייקטיבי מה שאתה רוצה אבל יש לזה סיבה והיא לגיטימית לחלוטין ומגיע להם לא מתאים לך שיבושם לך תקנה גיבסון של 800 דולר ב 5000 שקל בהצלחה

astro1425

New member
כל הכבוד לי?

כל הכבוד לך, שלא הצלחת להפנים אפילו לשנייה את הנכתב והתנפלת. רשתות גדולות שהצליחו לתפוס אותי באכזריות? מה, יצאת מסרט של הארי פוטר? בבלוג שלהם הם יכולים לכתוב גם שפנדר וגיבסון עוד שנייה עוברים אליהם, אבל זה התפרסם בפורום. ופורום זה דבר צבורי שאמור להיות אובייקטיבי.תמשיכו לקנות באיבי, תמשיכו להבריח לארץ, תמשיכו לקטר על המחירים, בסופו של תהליך לא תשאר לנו חנות אחת בארץ לממכר כלי נגינה . איפה בדיוק תחליף מיתרים??? תשלח אותם גם לאיביי? יש מקום לכולם. ולכל אחד יש הזכות המלאה לנהל את ענייניו בדרך שרואה החשבון שלו אומר לו. בשביל, הרגע שתצטרך ותרצה פדל וגם סביר להניח תרצה לשמוע אותו - אז שתשאר לך האפשרות לעשות זאת בחנות שעדיין נותרה פתוחה.(וזו לא תהייה ווילד גיטרס) ואתה חושב שפתאום קם אדם בבוקר ומרגיש שבא לו לפתוח חנות לכלי נגינה? אני משוכנע שזה תהליך קשה ומייגע, וכרוך בהשקעה לא קטנה ובסיכונים. היית רוצה שמדינת ישראל תהייה מלאה בפיצוציות, ?

horsie

New member
אם מראש היית מנסח זאת ככה

אולי התגובה שלי היתה קצת פחות עוקצנית ולא יצאתי מסרט של הארי פוטר לא מחבב אותו יותר מידי בכל מקרה הרבה דברים ממה שכתבת בהודעה השניה היית יכול לקחת לעצמך להודעה הראשונה אתה קצת מבולבל ההזמנה מאיבי וההברחה היא התוצאה של מה שקורה היום בארץ ולא הסיבה לכך ואין שום בעיה גם מיתרים להזמין מאיבי (או המיתר השישי וסטרינגר לצורך העניין מה שפותח אותי מהאופציה של איביי במקרה הזה) מאיפה אתה נכנס לכיס של האנשים ומחליט מי ישאר פתוח ומי לא ויודע מה עובר להם בראש? לא נכנסתי לסניף של כלי זמר וחלילית כבר מעל 3 שנים כמעט ותאמין לי שלא חסר לי ולעוד הרבה אנשים אחרים מצידי הם יכולים להימחק מהמפה ואני לא אשים לב (הקצנה, כן) למרות שאני מעדיף שהם יקחו את עצמם בידיים וירדו מעץ לעם בוא נעשה את זה פשוט דגם של PRS שעולה בווילד גיטרס לדוגמה 9000 שקל במרום עולה באזור 15000 שקל 2=1+1 לא צריך להיו גאון גדול אתה אומר שזה לא לטווח הארוך ולא בצדק כי אין לך באמת מושג מה יקרה כמו שלי אין ואני אומר לי זה לא משנה מחר אני יכול לקנות PRS ב 9000 שקל וזה מקביל למחיר בארה"ב אז אני אקנה שם אז במקום להיות חכם אתה גוזר את הענף שעליו אתה יושב ואחרי זה תאלץ לקנות G&L של 1000 דולר אחרי הנחה בחלילית ב 5000 שקל אין לי מה להגיד לך יותר חבוב תתעשת!!! תסתכל קדימה ולא אחורה לגבי הפיצוציות לא עוקב אחריך ושתדע שבפיצוציה לא יודע מתי יצא לך לקנות שם החלב עולה כמעט פי 2 מהסופר אז ערב טוב לך אז

רונן ס

New member
אין לך צל של מושג מה זה לנהל עסק

אבל לפי הביטחון שבו אתה כותב כל דבר אולי כדאי לך לנסות, אתה תהיה מליונר. 5 אלף ש"ח לגיטרה שעולה אלף דולר זה לא תמחור רע. כמה יעלה להביא גיטרה שעולה אלף דולר מארה"ב כולל משלוח ומיסים? התמחור הולך ומשתפר פלאים. במיוחד של גיבסון שאתה אוהב להביא כדוגמא. אבל אל תיתן לעובדות לבלבל אותך.

horsie

New member
ואתה ממש מנכל חברה בינלאומית

העובדות המומצאות שלך הן בדיוניות לכל היותר אז אני ממליץ לך לבדוק את העובדות שלך העובדה בשטח היא שכן ניתן לתמחר יותר טוב, כמו בכל העולם שיש שוק ותחרות וגם המונופולים הגדולים כשהם רוצים הם מצליחים להוריד מחירים ומכל מה שכתבתי נתפסת למשפט אחד שבו בלהט הרגע לא דייקתי בנתונים אתה צוחק עליי או מה? מה עם הPRS יש לך הסבר או שיש לך קריאה סלקטיבית? זה היה יותר כמו בכיוון של גיטרה ב 1400 מעל 8000 שקל מחיר תג יעלה לי להביא גיטרה שעולה 1000 דולר באזור ה 5000 שקלים על גיטרה יש רק מע"מ וזה ביבוא אישי אבל אני לא ממש בעד להזמין מחו"ל גיטרות ולא אמורה להיות סיבה להגיע למצב כזה כשיש כמות מכובדת של רשתות בארץ ואתה בעצמך כתבת התמחור הולך ומשתפר לנוכח העובדה שהוא היה בלתי נסבל ואני מסכים שהוא השתפר כי אני זוכר שלפני כמה שנים היה בכלל מטורף לגשת לקנות כלי אבל גם הדולר היה יותר גבוה אז זה די מובן קשה לי שלא לייחס את זה לחנויות הקטנות כמו רעש געש וווילד גיטרס שגם אם הן לא מתחרות של הרשתות הן לפחות יצרו מודעות לילה טוב

horsie

New member
תיקון קטן

קשה לי שלא לגעת בזה ב"חלקית" ניתן לייחס לחנויות הקטנות כמו רעש געש ווילד גיטרס שגם אם הן לא מתחרות של הרשתות הן לפחות יצרו מודעות כלשהיא בקרב כמות קטנה של אנשים שמעבירים את זה הלאה וכן אני אומר כל מה שאני אומר מנסיון כי המחיר שהרשתות כותבות על התג הוא המלצה בלבד מנסיוני זה יותר כמו שוק ומשיחות שניהלתי עם מוכרים בחנויות נתמקח קצת נוריד כמה מאות או כמה אלפים במקרה של מוצר יקר משהו שלא אמור להיות מקובל בחנות מכובדת כשאני הולך לסופר אני לא מתחיל להתמקח על המחיר של הלחם וגם ברכב אם הוא חדש מהחברה אין הרבה מה להתמקח יש מספיק תחרות ולרוב המחירים מאוד דומים

אהלן ברנש

לגבי רעש געש - הם ללא ספק סמל בשוק חנויות כלי הנגינה (או בכלל כחנות), ועכשיו כשהם נסגרים הקהל מחפש חנות אחרת עם חוויה דומה, אם לא יותר טובה. מניסיון שהיה לי עם ווילד גיטרס, נהניתי להגיע ולנסות את הכלים. לגבי המותגים ליין 6 ו-G&L - יש להם ביקוש. אני יודע בוודאות לגבי הליין 6. יותר ויותר פדאלבורדים בארץ מכילים מוצרים שלהם. לגבי מסה בוגי - אתה רציני? שבוע טוב, טל

בבקשה שזה לא יתחיל ריב

בבקשה בבקשה בבקשה יש לי כמה דברים לשאול ולהעלות לפורום ואם תתחילו לריב כל הפוקוס יהיה עליכם ובכל מקרה השטויות האלה נמאסו על כולם למרות שקראתי את מה ששניכם כתבתם ונורא אהבתי כדיי שתצאו עם זה לאור באהבה רבה ובהומור ילדותי מנצח שלכם בגין

horsie

New member
היי בגין

זה לא היה ריב זה היה דיון ואני גם חושב שהוא די שמר על תרבות דיון יחסית :) דבר קטן אחרון שאני בטח שכולם יודעים אבל אני פשוט חייב לכתוב אותו כי הוא יושב לי על הלב הסיפור על המונופולים הגדולים זה לא אותו דבר כמו רשתות המזון לדוגמה שמפילות את כל החנויות הקטנות ונלחמות בין עצמן במחירים והלקוח פה יוצא (אני אקרא לזה) מנצח אלו מונופולים נקודה, הם שולטים ביד רמה בכל הקשור למותגים הנמצאים בבעלותם ופשוט רומסים את הלקוח וזה הגיע למצב שבו אני שומע אנשים קונים כלים במחיר הרבה יותר גבוה מהמקובל בחו"ל כולל מע"מ וכל השטויות האלה אחרי הנחה והם עוד יוצאים מהחנות ואומרים ואי איך דפקתי את מונופול X אני אפילו לא מצליח למצוא מילה שמתאימה לזה ברור שכל אחד מהאנשים שפורום יודע איך להתמקח כי אנחנו יודעים להשיג מה שאנחנו רוצים הצלחתי להוריד חנות על כלי ב 3000 שקל ב 5 דקות בגלל שידעתי מה אני רוצה ואיך לקבל את זה אבל אני לא דואג לעצמי, אני בטוח שלכל אחד פה יש את המקורות שלו להשיג מה שהוא רוצה במחיר טוב. צריך להסתכל על התמונה הרחבה של כל האנשים שבאים לבקש עזרה בפורום ואנחנו מתיימרים לעזור להם ופה זה לא חוכמה כי זו קבוצה קטנה ואיכותית, אני כותב בעוד כמה פורומים שהרמה שם הרבה יותר נמוכה ומעצבנת של ילדים שאין להם מושג וצריך מישהו שיכוון אותם זו ההודעה החרונה שלי בנושא ערב טוב בגין לרשותך

3000 ש"ח! אנחנו צריכים להיפגש

אחרי שהעיפו אותי מאי ביי לצמיתות...אני כבר שכחתי מחלום מהגיבסון שלי והתחלתי לדבר בסינגלים... הלוואי ויכלתי להוריד ככה מחנות שמוכרת גיבסון,ולא ננקוב בשמות כמובן

למעלה