מאחורי הזגוגית

aiziq

New member
מאחורי הזגוגית

בָּחַלּוֹנִי הַגֶּשֶׁם
פּוֹרֵט בְּאֶלֶף אֶצְבַּעוֹת
עַל כּוֹתָרוֹת הַפְּרָחִים
כְּמוֹ עַל נֵבֶל.

מִישֶׁהוּ חַיָּב לְהַאֲזִין
לַפֶּלֶא הַשָּׁבִיר הַזֶּה
מִישֶׁהוּ חַיָּב לְקַנֵּן בְּגוּפוֹ
אֶת עוֹף הַצְּלִיל הַנָּדִיר –
אֲנִי לֹא יָכוֹל.

אַךְ לוּ שָׁמַעְתִּי
הָיִיתִי נִרְטַב וּמַדְגִּיר.

נזכרתי בשירם של האחים זאק

אילו ציפורים אשר עפות מעל הים
אילו ציפורים היו דוברות כבני אדם
אלו סיפורים היו ודאי לציפורים
על הארצות אשר מעבר להרים.

צ'י

moonlihgt

New member
איזה יופי של שיר גשם

מעניין מצד אחד זה בחלון שלך ואתה אומר שמישהו חייב להאזין אבל מצד שני אתה אינך יכול לשמוע האם משום חרשות? או טרדות? ליבך אינו פנוי לגשם?
או שאולי אי אפשר רק לשמוע מרחוק מאחורי החלון אלא חייבים להרטב
כמו שאתה כותב "אך לו שמעתי הייתי נרטב ומדגיר"
ושאלה לי מה זה מדגיר?

aiziq

New member
תודה רבה מונלייט

אני באופן אישי סובל מלקות שמיעה ומסתייע בשני מכשירים. זו האוטוביוגרפיה שמאחורי השיר
אבל אפשר להבין גם אחרת כפי שהצעת ואני מאד שמח על ההצעות האלה

הדגרה זה מה שנקרא אינקובציה, כלומר לספק מעין רחם מלאכותי ( אצלנו במשק לדוגמה, הייתה מדגרה שבה חיממו בצורה מבוקרת את הביצים המופרות עד לבקיעתן ואת האפרוחים שנולדו העבירו ללול ראשוני שנקרא "בית אימון").

דייהטסו

New member
אצלי מתעוררת האסוציאציה ל"פזמון ליקינטון"

בא הגשם וצלצל בחלוני
שר ניגון עליז לפרח בגני

כהרגלך, שיר מעולה, מלא חיים ושפה מדוייקת. "עוף הצליל הנדיר" - ביטוי נהדר.
אינטרפטציה שלי: הגשם, החלון, הם רק תירוץ של הדובר לדבר על עצמו - זהו שיר קינה על הרגישות שאבדה (אֲנִי לֹא יָכוֹל) , ומצד שני הבית האחרון מרמז שכל הרגישות הזאת, אף שמשהו חוסם אותה (האפרוריות המובנית בחיי המבוגרים?) עוד קיימת ועוד איך.

aiziq

New member
תודה דייהטסו

קריאתך מרגשת וקרובה מאד לליבי.
מעניין שבשיר של גולדברג בו נזכרת הצליל מופק מהחלון ואילו אצלי החלון חוסם את הצליל, אבל אני מנחש שהחוט המקשר היה חגיגת המוזיקה וניגונו של הטבע ביפעתו כי רבה

תודה רבה!

דייהטסו

New member
אם להמשיך בציטוטים

הנה הזגוגית/ על קו מפתנה כעל סף נשמתנו/ הרעש נפרד מן האור' נתן אלתרמן

שמים1

New member
איציק

הצלחת להעביר את הקסם של גשם הפורט באלף אצבעות , את הקולות , את הניגון העדין של הטיפות בטבע שמסביב .
ויחד עם זאת השיר מעורר שאלות , גשם שיורד מאחרי הזגוגית , רק לפתוח החלון ולהקשיב לקולות .
אני מכירה סיטואציה לצערי בה ניסיתי להביא מנפלאות הגשם , את ריחו , את טיפותיו , את נגינת הטיפות למיטת חולי , יש משהו מחייה בגשם היורד ושוטף הכל ומטהר , מבעד ליופי הזה שתיארת הסיטואציה הזו עלתה בי .

aiziq

New member
אז ניסית גם את להדגיר את עוף הצליל הנדיר

החוייה והסיטואציה שעלו בך עולות בקנה אחד עם רוח השיר לגמרי! כי זה לא משנה הנסיבות או מי הנמען שאליו רוצים להעביר את הקסם הזה - מה שחשוב הוא שקיימת השתוקקות והתאוות לעשות זאת והמשאלה לעולם עומדת תלויה.
&nbsp
תודה רבה על התגובה הזאת

שמים1

New member
איציק יקר

כשיוצר כותב שיר הוא רוצה לרגש , לשנות , לגעת ...
שירך כל כך ריגש אותי שממש הביא אותי לכדי דמעות .

תודה לך על היכולת הזו לכתוב כך ולגעת .

jwin

New member
פורט או מתופף.

למה המשאלה עומדת ותלויה?
ה״פלא״ מתרחש מעבר לזכוכית. בצד האחר. והקינון המתבקש - בגופו של האחר כי הכותב לא יכול. כלומר מוקרב גופו של נעלם, מישהו...מאחר והוא כן יכול להקשיב כי הוא בצד היותר נכון של המשוכה-חלון.
״אך לו שמעתי״...מדגיר? כל מה שדוגרים עליו, בסוף יוצא מזה משהוא. אילו הייתי שומע כי בצד שניתן לשמוע , אז הייתי מדגיר ונותן חיים סוף סוף לאותה משאלה העומדת תלוייה.
אבל הכל מאחורי זכוכית שאפילו לא ידוע אם היא שקופה. ברור שלא רואים טוב דרכה כי ״בחלוני הגשם״...
והפלא הוא שביר. זו כמעט ההכרזה היחידה הברורה : מחד, פלא. מאידך, שבירות.
השיר נשמע פורט על נבל
אבל הוא מתופף בקצב אפריקאי!

נהנתי, יהודה.

aiziq

New member
תודה רבה יהודה

קריאתך מרתקת, יש להּ קצב מאד מובחן, סוחף ומרקיד - תודה רבה!

שיר על גשם כמה נפלא.

אני אוהב לקורא שירים על החורף ובכלל על עונות, אני יכול לומר שיש פה שורה אחת שכן משכה אותי והיא :פּוֹרֵט בְּאֶלֶף אֶצְבַּעוֹת
עַל כּוֹתָרוֹת הַפְּרָחִים
כְּמוֹ עַל נֵבֶל."
&nbsp
הקשר בין כלי הנגינה לפרחים, החיבור בין המוזיקה לטבע בין הצליל למחושי הוא יפה, זה משך אותי. אני חושב שיש חיבור בין הכל, אני חושב שהשיר הזה הוא פשוט ויפה, אני יכול לומר שנהנתי. הכתיבה היא מוצלחת, מהודקת, וברורה, תודה לך.

למעלה