מאז הטרנספר....

מאז הטרנספר....

תחשבו רגע איך היו נראים חיינו לאחר שהפתרון של גנדי היה מתבצע "היום אמרתי לבעלי, אני רוצה לעבור לגור בנווה רחבעם, שם לא רחוק משכם. הוא מיד הסכים, בלי לחשוב פעמיים, ולמה שלא יסכים, אפילו שהוא היה שמאלני (אתם יודעים, פעם היה ימין ושמאל אבל מאז הטרנספר ההבדלים נורא הצטמצמו והיום הם עוסקים בכלכלה בלבד). בכל אופן, הוא מיד הסכים והחלטנו לנסוע לשם לבדוק את האזור. מיד נכנסנו לאוטו המשפחתי הגדול עם 5 הילדים ויצאנו לדרכנו, מאז הטרנספר אין כל בעיה לנסוע בכבישי הארץ, נסענו ישר ליישוב ללא דרכים עוקפות דבר שמקצר את הדרך משמעותית, מלבד זאת, מאז הטרנספר נחסכו למדינה מיליארדי שקלים והמדינה היום במצב כלכלי לא נורמלי, פשוט תענוג לחיות כאן. הרי אין צורך להעביר כספים לרשעות הפלשתיאית ז"ל ואין צורך להעביר מליונים לתקציב הביטחון, והמדינה פשוט פורחת ובכן עם כל הכספים האלו המדינה רישתה את יהודה ושומרון לאורכה ולרוחבה בכבישים והיום פשוט תענוג לנסוע שם. תוך חצי שעה הגענו ליישוב שבעבר נחשב למרוחק מאוד. כשעברנו ליד הבית הראשון, נזכרתי איך חיו בהתנחלויות לפני 20 שנה. פעם קראו ליישובים התנחלויות, היום הם נקראים אפילו בתקשורת: יישובים. בכל אופן, נזכרתי איך פעם כדי להיכנס ליישוב היו שומרים בכניסה ושער ברזל גדול כל היישוב היה מגודר, ממש גטו מעניין איך אנשים יכלו לחיות ככה אז... כאמור, היום אין בכלל גדרות, למה צריך בכלל? הרי אין ערבים שייכנסו ויפגעו. החשש היחיד אולי זה גנבים אבל זה כבר לא קשור לגדרות. בכלל הפשיעה ירדה משמעותית מאז הטרנספר, כי כמו שאמרתי קודם, מילארדי שקלים נחסכו למדינה וכולם במצב כלכלי טוב, אז גם הפשיעה ירדה. ובכן, ביררנו עם בעל הבית לגבי בתי הספר והגנים באזור התברר כי אין בעייה, כמובן זה לא כמו בעבר, היום יש פה המון המון בתי ספר וגנים, הרי יש פה בלי סוף יישובים ותושבים, וכמובן יש הסעות למי שבכל זאת גר רחוק. אבל שלא תחשבו, לא הסעות כמו שהיה פעם, מאז הטרנספר המדינה חוסכת מליונים נוספים במיגון כלי התחבורה. והיום אין צורך בכך. אז ישראל מכרה את את כל הרכבים הכבדים והממוגנים האלה שלה למדינות מוכות טרור, כמו ארה"ב. בדרך חזרה הבייתה, עברנו במתנס"ים שבאזור היישוב וביררנו לגבי חוגים לילדים, יש שם כל כך הרבה שכבר לא יודעים מה לבחור. מחר אנחנו מתכוונים לקפוץ לחברת הנסיעות, אנחנו רוצים לנסוע לטייל, לפני שהתחתנו היינו בארה"ב ביחד, אבל מאז מים רבים חלפו בנהר, ואף על פי שבזמנו מאוד נהנו שם, היום זה אחד המקומות המסוכנים בעולם. וישראל מתכוונת לפתוח במבצע להעלאת יהודי ארה"ב ארצה. אולי ניסע לניו זילנד ואוסטרליה, אולי לסקנדינביה, שום דבר כבר לא יקר מדי, מאז הטרנספר. טוב, בעלי קורא לי, יש תוכנית בטלוזיה על רחבעם זאבי, אני רצה לראות. מי היה מאמין ש-25 שנה אחרי עדיין זוכרים את גנדי שלנו, כן היום, ל´ בתשרי... 25 שנה להרצחו... כל כך חבל שהוא לא זכה לראות את חלומו מתגשם. מאז הטרנספר...

מאז אוסלו...

ממש נהנתי לקרוא את דבריך, כולי תקווה שאת תהני מדברי: תחשבו רגע איך היו נראים חיינו אם הפתרון שהציע רבין היה מתבצע: "היום התיעצתי עם בת זוגתי והחלטנו לעבור לגור בנווה בן גוריון, שם באמצע השום מקום של הנגב, ארזנו חפצינו ויצאנו אל הדרך. למרות שלפני 20 שנה הנגב היה מרוחק מאוד, היום ממש קל להגיע לשם, חצי שעה נסיעה ברכבת מהירה ואנחנו בדיוק בנווה בן גוריון. פעם המדינה השקיעה כל כך הרבה בכבישים עוקפים וכבישים עוקפים לעוקפים וכל זאת בכלל לא בתחומי ישראל. הרי מאז השלום נחסכו לנו הוצאות כבדות של ביטחון והתחלנו להשקיע בעצמנו, בשכבות המצוקה ובחברה הישראלית. גם החינוך שם בנגב לא מה שהיה פעם - פעם תקצבו כל כך הרבה גנים בשטחים, ודאגו להסעות מיוחדות ושומרים בכל פינה, משרד החינוך היה משועבד לילדי המתנחלים, אבל היום תודה לאל, המסים שלנו חוזרים לרווחתנו. מאז שהחזרנו את כל השטחים גם צה"ל נהיה צבא חכם יותר, שכן הוא כבר לא מתעסק בשיטור, אלא דואג מפני איומים אמיתיים על ישראל. בקיצור, החיים פה זה עולם אחר - ממש כמו ששמעון פרס אומר "מזרח תיכון חדש". יאאלה בואי נראה חדשות - אולי הורידו היום עוד מיסים, או אולי אפילו פתחו סוף כל סוף את תעלת הימים ונתחיל כבר להרוויח משהו...

El Duche

New member
אתה כנראה לא הפנמת את הסיפור

אם איו ערבים בישראל, מי יזום פיגוע? הרי נקודת המוצא של אותו סיפור מעניין היא שהטרנספר כבר בוצע. איך הוא התבצעה? מתי הוא התבצעה(שאלה חשובה מאוד עבורי, בתור אדם הדוגל בפתרון רדיקלי לבעיה הערבית. נוצר לי הרושם שבין הטרנספר לאותו סיפור עבר זמן רב)? כמה יהודים שילמו בדמם בעת ביצוע הטרנספר? כל אלו שאלות שלא נענו בסיפור. אך בוא לא נהיה קטנוניים, אי אפשר לקבל את כל התשובות, לא?

smile2life

New member
אתם כולכם לא הפנמתם ../images/Emo104.gif

לא ניתן לשים אצבע על משהו ולהגיד "זו הבעיה היחידה של מדינת ישראל" לא ההתנחלויות, לא הכיבוש ולא האבטלה המוקד של כל הבעיות במדינה ישראל זה אסופה של בעיות שצריך לטפל בהן אחת אחת בצורה נקודתית עם כל תשומת הלב הראויה. יהללוכם מלאכים, מחפשים תוהים שלי

El Duche

New member
נכון, אבל

הבעיות הערביות והחרדיות הן הסוגיות הקשות ביותר בישראל. מן הצפוי שפתירת בעיה אחת מהמוזכרות לעיל תביא לשגשוג כללי. לדוגמא: אם נפתור את בעיה הערבית, צפוי שיהיו יותר מקומות עבודה פנויים (אומנם אלו יהיו עבודות שחורות, אך זו גם עזרה למובטלים), יצטמצמו הפערים החברתיים (המעבידים השונים יצטרכו לשלם עבור עובדים לא ערבים) ותחזור תחושת הביטחון (מורל העם יעלה). מצד שני יתכן ויוצר מצב בו תיפגע הכלכלה (סנקציות - הכל תלוי איך פותרים את הבעיה הערבית) וישראלים לא יוכלו לנסוע למדינות שלהן אנו יכולים להגיע היום. אם נפתור את הבעיה החרדית, יזרום יותר כסף לקופת המדינה (כסף שניתן להשקיעו במקומות בעיתיים אחרים), תחזור תחושת הביטחון אל חלק מהמשפחות (שכרות המילואים יקטן כתוצאה מהתגיסות המונית במגזר החרדי) ומורל העם יעלה. מצד השני, סביר שרמת האבטלה תעלה (החרדים הרי יצטרכו להתפרנס איכשהו) ותיווצר שיכבת מצוקה חדשה. בנוסף לכך, קל להצביע על הבעיה (ולהמציא לה פתרון) במקרה של הערבים והדוסים. אנחנו איננו כלכלנים ולכן כמעט כל ניסיון מצידנו לפתור את בעית האבטלה או בעיה כלכלית אחרת הוא עלוב וילדותי.

הראל

New member
אחי אתה, למרות עוורונך ../images/Emo24.gif

כתבת : "תחשבו רגע איך היו נראים חיינו אם הפתרון שהציע רבין היה מתבצע" הטענות כי "היהודים אשמים" אינן חדשות. אני מניח שאם היית חי בתקופת השואה, היית מצדיק את הנאצים.
מי שעיניו בראשו, ולא היה שרוי באיזה הזיה וירטואלית, ראה כבר מהרגע הראשון כי אין פני הערבים לשלום. אני מניח שאתה יחד עם עוד רבים וטובים, בתלהמת בדבר "קורבנות השלום" של רבין. אבל, כיום, לאחר שברק היה מוכן לתת הכל ועוד בתוספת חלקים מהנגב, האם לא הגיע הזמן שתתפכחו
אני מבין את הקושי הנפשי להודות כי טעית לכל אורך הדרך. להודות כי אתה וחבריך גרמתם נזק עצום למדינה היהודית היחידה בעולם. אבל כמה מחברי הטובים ביותר הצליחו במשימה (להתפכח), נסה גם אתה ... בהצלחה

פיספסת את הנקודה

רק רציתי להציג אופציה אחרת, ולרגע לא באתי לומר מי אשם בכך שהפיתרון שרבין הציע לא התבצע. ולא - לא הייתי מצדיק את הנאצים כפי שאני לא מצדיק שום גזענות. ואם תבדוק טוב מה הציע ברק לפלשתינאים תראה שמדובר בהצעה מגוכחת - מדינה עם 2500 ק"מ של כבישים תחת ריבונות של מדינה אחרת - נראה לי שגם אתה הייתה צוחק אם היו מציעים לך הצעה כזו. גם אני מבין את הקושי שלך ושל חבריך המתנחלים להבין את הנזק העצום שגרמת למדינה, לשכבות החלשות ובכלל. מודה אני כי כמה מחברי באמת שינו את דעתם בתקופה האחרונה - זה מוכיח רק דבר אחד - או שהם טעו כשהיו בשמאל או שהם טועים היום...

יניב כ.

New member
באמת הגיע הזמן להשקיע בנגב

הבדואים משתלטים על מאות אלפי דונמים בנגב וחייבים לעצור אותם.גם צריך לחזור ומהר לפרוייקט הלאומי הגדול של ייהוד הגליל.הערבים שם משתלטים על השטח וזה מתחיל להימאס!!!

galia.

New member
לחיות כך זה לא לעניין...

אנחנו לא יכולים לדעת מה היה קורה-אם רבין לא היה נרצח אולי היה יותר טוב אולי יותר רע.להגיד בטוח היה כך וכך זה לא לעניין.שניהם נרצחו ומצב העניינים כרגע לא מאפשר לשגות בחלומות.אנחנו צריכים לחיות במציאות.והמציאות היא שעלינו להפרד,וגם אני שהמושג לפנות התנחלויות עורר בי חלחלה לא מזמן,מבינה שזו הדרך היחידה כיום.(נדב,אל תתרגש אני עדיין נגד מסירת בקעת הירדן,חלוצה וירושליים).אז בואו נתעשת ונבין שאין בררה אלא להקים 2 מדינות לשני עמים ואולי יום אחד נוכל אפילו להיות שכנים נורמלים,לא טובים אבל בלי להפריע בין 2-4

smile2life

New member
ובתסריט שלי ( ../images/Emo57.gif אדומה)

ובתסריט שלי: לאחר שמדינת ישראל אימצה את תיאוריית החמסה האדומה כפרק בלתי נפרד מהציונות וכחלק מחוקת המדינה, שהתקבלה בשנת 2005 - המצב נהיה יותר סביל, כאן בישראל: מדינת ישראל החלה לדאוג לאנשים נמוכים ולאנשים נמוכים איטיים ולאנשים נמוכים רעבים ולאנשים נמוכים על גלגלים. ובכלל אנשים בכלל ואנשים נמוכים בפרט הם במרכז הוווייתם של המדינה והממסד לאורך התהליך המדינה הפסיקה את סלילת כביש חוצה ישראל וניסתה למזער נזקים אז לאורך הקטעים הסלולים היא סללה פסי רכבת עם תחנות בנווה אבו (שם ניתן למצוא יהודים וערבים חיים בדו קיום), נווה שריד (שם ניתן למצוא מוסדות השכלה מרובים), נווה אבו-פרס (עיר על קו הגבול בין המדינה הפלסתנאית לבין ישראל, שם חיים ישראלים ופלסתינאים בדו קיום) ונווה רועה (חלק אינטגרלי מהשטח המוניצפלי של ת"א-יפו ע"ש מיכאל רועה, שדאג לפתיחת העיר בשבתות כולל תחבורה ציבורית). בזמן הנסיעה ברכבת שמענו הסברים על ההתנחלויות והמושג "מתנחלים" - מסתבר שהמושג הזה הוא תנכי בכלל ומדבר על נחלות שבטי ישראל ובמאה העשרים הראשונים להשתמש בו היו מתנחלי בית הדסה במכתבם לשר הבטחון, דאז, בזמן שפלשו לבתים בשליחות מדינת ישראל - עם השנים, בעקבות שליחות זו ע"י המדינה נהרגו שם ילדים רבים, כשהמפורסמת ביותר היא שלהבת פס וכל זאת בהנהגת השריף הרב לוינגר. לפני כשנה התפכחה ממשלת ישראל והוציאה את הישראלים מחברון, עיר האבות, והחזירה אותם הביתה. בקיצור - שנת 2005, מדינת ישראל מקום יותר טוב כשהממסד דואג לאזרח במקום להתעמר בו. מבקר המדינה דואג להסביר לעובדי המדינה שהם משרתי ציבור ולא להפך. הביטוח הלאומי עוזר לאזרחים במקום לגבות סתם כספים, רכבת ישראל פועלת בצורה סדירה לכל אורכה ורוחבה של הארץ. מדינה שמי ששולט בה זה האזרחים ולא פקידי האוצר שמנסים לחסוך על גב האזרח הקטן. בקיצור בעתיד הרחוק - משהו - בירת ישראל תהיה "נווה גילאון"

לכל מי שלא מכיר את אילן

מוזמן להכנס לגלריות של הפורום ולראות אותו בתמונות

יניב כ.

New member
נווה גילאון תהיה עיר הבירה?

איזה חיזיון סהרורי.כלומר לפי דבריך ירושלים היא לא בירת ישראל.......

smile2life

New member
נראה שאתה לא מאופס על עצמך ../images/Emo104.gif

כמובן שירושלים המאוחדת היא בירת ישראל הניצחית בעצם הגדרתה כעיר שלום או לפי שמה מקראי "עיר שלם" ויותר מזה ירושלים הייתה, הווה ותהיה עיר הקודש הניצחית של העם היהודי גם בתפוצות ושלא ישתמע חס וחלילה מדבריי כי שונא ירושלים אנוכי (נכון שבמחינה ארכיטקטונית העיר החדשה היא אסון אבל חוץ מזה אין לי שום דבר נגד העיר) - דבריי לגבי עיר הבירה נאמרו בהסחפות הפנטזיה ואני מקווה שאף אחד לא קיבל רעיונות מוזרים לגבי דעותיי

יניב כ.

New member
אני שמח על ההבהרה ואודה לך

מאוד אם לא תשתמש בעלבונות אישיים (מאופס וכו´).כמו כן אני מצפה להבהרה על כך שלפני ימים אחדים האשמת אותי בהתחזות.

smile2life

New member
הבהרות

אופס טעות התכוונתי ליריב נקדימון ולא ליניב ואם נפגעת מהמינוח "מאופס" אני מתנצל קבל נשיקה וחבוק לדרך יחד עם חבילה לחייל

smile2life

New member
במחשבה שנייה זה כן יכול להיות

יניב אבל כבר באמת לא אכפת לי הזכות להגדרה עצמית היא זכות בסיסית שאסור לשלול מאדם ואני עשיתי זאת ברוב טיפשותי. אם אתה טוען שאתה לא סוכן שב"כ מי אני שאני אשבור לך את המילה ובכל אופן כל הדיון הזה עובר את גבול הטעם הטוב וגובל בפלילים כבר ולכן אני אפסיק כאן. (נקודה, רוּת סוף)

למעלה