מאז הטרנספר....

El Duche

New member
אני גם חושב שזהו תסריט נהדר

לא מעוגן במציעות, אבל נהדר. גם אני רואה לעתים את כל בעיותינו נעלמות, אני רואה חיים שלוים ביחד עם "בני דודינו" הערבים, אני רואה שגשוג, אני רואה טבע בריא ופורח. וכמובן, כמו בכל חלום אחר שלי, אני רואה פלים ורודים, דינוזאורים חכמים, גמדים מכשפים, ארמונות שנהב ועוד... אך כל זה חלום. קשה לי לנטוש אותו בעת קומי בבקר, אך אני נאלץ לעשות זאת. המציאות מחייבת אותי לעשות זאת. המציאות, החדשות, הפיגועים. הא כן, הפיועים. השנאה. האבטלה. חוסר הצדק. הסבל. והנה מסתיים עוד יום. אני עוצם את עיני וחוזר אל עולמי השקט והנעים. הו גבעות ירוקות, ריח הפרות בשוק הבגדדי, אהבה ואחווה, שלום נצחי. אתה צודק, כאן אין מתנחלים ואין פיגועים, כאן גם לא משנה מהי בירת ישראל - ירושלים, נווה גילאון, ניו מקסיקו, טוקיו או סידני. כאן כולם אוהבים את כולם. כאן סורר שקט. כמה קשה לחזור למציאות... והנה, חזרנו! מה שמדאיג אותי בפתרון השמאלני לסכסוך, הוא שאני לא רואה שום דרך להבטיח את השקט. צודקים אלו האומרים ששום אדם הגיוני, אפילו לא פלשתינאי (
), לא היה מסכים להצעת ברק; מדינה ללא טריטוריה רציפה, וללא ריבונות בכל הנוגעה לצבאה. אפילו אני, אם היתי פלשתינאי, לא היתי מסכים להצעה עלובה שכזו. אך כאן טמון המוקש - לא נוכל להציע להם הרבה מעבר לכך (פרט לקצת יותר שטח וקצת יותר כסף וריבונות). אם נסכים לאחות את שטח פלשתין, שטחינו יקרע. אם ניתן להם ריבונות צבאית, אזי נהיה תלוים בטוב ליבם - שלא יממשו את כוחם הצבאי (יהיה להם כוח צבאי רב מאחר וכל מדינה מוסלמית תתרום להם כסף, כדאי להפיל את ישראל). אם נסכים לזכות השיבה, מדינת ישראל תהפוך למדינה בעלת רוב ערבי, ואז שוב נהיה תלוים בטוב לבם. וכיום הרי, אין כל ספק שאנו איננו יכולים להרשות לעצמינו להיות תלוים בטוב ליבם של הפלשתינאים. נ.ב. מהי החמסה האדומה?

שמאלני

New member
אשת הברזל יש לך חלומות....

קראתי את מה שכתבת ונהנתי,חשבתי לעצמי איך יש אנשים שחולמים דברים בהחלט לא הגיונים. את בכלל לא כותבת איך נעשה את הטרנספר ומה יהיו השלוכתיו של הטרנספר. ובכן ההשלכות שלו יהיו קשות ביותר את תוכלי להגיד אז ביי ביי למדינת ישראל ואני לא מגזים. דבר ראשון כל מדינות ערב יתקוממו ואת יכולה בשקט לקרוא לזה מלחמת עולם שלישית. דבר שני את יכולה לשכוח מארה"ב שכיום עוזרת לנו המון. דבר שלישי העולם יתקומם נגדנו האו"ם יתכנס ויחליטו החלטות שאני אפילו לא רוצה לחשוב עליהם. כל הדברים האלה את תוכלי להגיד ביי ביי למדינת ישראל. עכשיו אני רוצה להגיד לך את התאוריה שלי את נתת את שלך מה יקרה עם יהיה טרנספר ואני רוצה להגיד לך את התאוריה שלי המדויקת והנורמלית יותר מה היה קורה עם אוסלו יתממש. תחשבי רגע מה היה קורה שאת קמה בבוקר את פותחת טלויזיה בתוכנית הבוקר ואת כבר לא שומעת על פיגועים. תחשבי שאת פותחת את הדלת מכניסה את העיתון שלי דלת הכניסה שלך קוראת אותו ואת קוראת על מפעלים שהקימו ערבים ויהודים יחדיו. אני אומר לאשתי בואי ניסע לעזה נעשה טיול לכבוד יום אחרון לחופש חנוכה . אני לוקח את 4 ילדי עם אשתי ונוסעים. פותח רדיו ולא שומע על הפיגועים שהיו ולא על הפצועים שומע רק על השגשוג הכלכלי שבא בעקבות משקיעים ערבים.נוסע בשקט ולא צריך לחשוש מאיזה מחבל שיצא ממכונית וירה עלי לא צריך לחשוש מאיזה מחבל מתאבד שעומד ליד תחנת אוטובוס. מגיע לגבול פלסטין ישראל אומר לחיליים בוקר טוב הם פותחים לי את המחסום ואני נוסע לכיוון עזה. אני מגיע לעזה חונה את האוטו ויורד עם משפחתי לטייל בעזה. קונה להם דברים שטים באונית פער. אחרי האוניה יורדים לנגב חומוס באחד החומסיות שם. לאחר החומוס מטיליים עוד קצת וחוזרים חזרה הביתה. בדרך הביתה פותח שוב רדיו ולא שומע על הפיגועים שהיו היום ולא שומע על כמה הרוגים ופצועים היו מפיגוע זה או אחר. לא שומע על האיומים של מנהיגים ערבים. שומע רק על השלום שיש לנו כל פעם עם מדינה אחרת. חוזר הביתה פותח את הטלויזיה בערוץ 22 ושומע על הסכם השלום הקרב ובא עם כוויט. זאת התאוריה שלי מה שיקרה עם הסם אוסלו ימומש. לא יהיו מתנחלים שנצטרך לדאוג להם. לא נצטרך להוציא על צה"ל בשטחים מיליון ש"ח נוכל להשקיע בדברים הכרחים יותר. לא על הפיגועים על ההורגים על הפצועים או האיומים ממדינה ערבית זו או אחרת. לא יהיה את הפחד ממלחמה נוכל לישון בשקט.

.המוסד

New member
ההבדל בין הטרנספר לאוסלו הוא

שטרנספר אפשרי, ושאוסלו נכשל, ואם נבצע את הטרנספר לא יעלו עלינו מדינות ערב (אני מוכרח להודות שהתירוץ הפחדני "הערבים יעלו עלינו" מצחיק אותי כל פעם מחדש) ארה"ב לא תעזוב אותנו, אירופה תעשה קצת פרצופים, אבל לא יותר מזה, העלות הכלכלית של הטרנספר לא תהיה גבוהה מידי, אני מוכן לתת לך מודל ריאלי פחות או יותר לטרנספר אבל שנינו יודעים שאפילו אם אתן לך הצעה שכזו ואפילו שהיא תהיה הגיונית אתה לא תיתיחס אליה כמו שלא תיתיחס לקישור למטה, אז מה? מעוניין לשמוע?

El Duche

New member
הטרנספר מאת El Duche

נניח שבכל שטחה של ישראל נמצאים 8 מיליון ערבים (בתוך תחומי הקו הירוק ומחוצה לו). הבא נבחן את שני סוגי הטרנספר האפשריים: 1. טרנספר מרצון העקרון שמאחורי טרנספר זה הוא שהערבים יעזבו את הארץ ביוזמתם, אם ישראל תספק להם את הכסף הדרוש לכך ומספיק סיבות טובות כדי לעשות זאת. א. הכספים: באחד מהפורומים שבהם השתתפתי הופיע הצע לתת לכל משפחה ערביה "יורדת" 20K$ וכרטיסים לארץ היעד. נניח שמחיר הכרטיסים הממוצע למשפחה אחת הוא 2K$. נניח כי משפחה ממוצעת היא בת שמונה נפשות. מכאן נובע שעל ישראל להוציא סכום זעום של 22 מיליארד $ עבור כל הערבים הנמצאים בתחומה. ב. השכנוע: ההנחה היא שהעימות הנוכחי מהווה סיבה מספיק טובה בשביל מרבית הערבים. ניתן לשכנע את ערבי ישראל להגר, אם נפגע במעמדם ע"י ביטול הכנסות שמקורן בקופת המדינה (ביטוח לאומי) וע"י שלילת יצוג בכנסת (ע"י חקיקת חוק המונע ממפלגה המיצגת או המיוצגת ע"י גוף או ציבור שלא משרת בצה"ל, מלהיות חברה בכנסת). את מצבם של ערבי השטחים ניתן להחמיר אם נפסיק לעסיקם בתוך תחומי הקו הירוק ואם נפסיק להזרים כספים לרשות הפלשתינאית. סיכום: דרך זאת נראת טובה, אך רק בתאוריה. סעיף א´ נראה אפשרי, ישראל יכולה לגייס כספים אלו, אך היא לא תוכל לממש אותם. ברגע שישראל תחליט על מדיניות זו, מדינות רבות יסגרו את שעריהן מפני הגל הצפוי של מהגרים פלשתינאים. לאחר שמספר מאות פלשתינאים יעזבו את הארץ, הפלשתינאים הותרים יגלו שרק המדינות העניות והעלובות ביותר לא מעמידות קשיים מיוחדים בפני המהגרים הערבים. כל זאת בלי לציין את העבודה ש20K$ איננו סכום רב כל כך, שכדאי להסתכן בהחמרת המצב הכלכלי האישי, וכניסה לארץ לא נודעת, ויתכן שאף עוינת. בנוגע לסעיף ב´, הרי עצם נקיטת אמצעים אלו יגרום לרובן בהמוחלט של מדינות אירופה להטיל עלינו חרם (הרי מדינות אלו חייבות לספק את צרכיהן של האוכלוסיה המוסלמית ו/או ערבית, המהווה כ - 10% עד 20% מהתושבים באותן המדינות). צפוי שארה"ב תקרר את יחסינו, ומדינות רבות יתרצו את חוסר רצונם המוחלט לקלוט את הפלשתיאים כמחאה כנגד גזענות ישראלית. חשוב גם לציין, שגם לפלשתינאים יש שאיפות לאומיות וזהות לאומית (כך לפחות המצב עתה), ולכן חלקם (החלק הקיצוני והשנוא עלי במיוחד) יחליטו להישאר למרות הכל. 2. טרנספר כפוי טרנספר זה מבקש לישם את הטרנספר מרצון רק על ערבי ישראל, ואילו את ערבי השטחים החשודים בפעילות נגד ישראל לגרש בכוח. ההנחה היא שכל פלשתינאי, פעם השתתף או ישתתף בפעילה מסוימת נגד ישראל. אך, אבוי, כל המגרעות שהופיעו בפתרון הקודם, יופיעו במקרה זה פי כמה וכמה: מדינות העולם יחליטו פה אחד כי ישראל מבצעת טיהור אתני ופשע נגד האנושות (חיחיחי...) ולא רק יטילו סנקציות על ישראל, אלא גם יתרמו לפלשתינאים נשקים וכספים רבים. מדינות הערב השכנות לא ירצו בשום אופן לקבל אף לא פלשתינאי אחד, אפילו תחת איום של מלחמה עם ישראל (הן הרי יודעות שמדינות העולם לצידם). מסקנה: רעיון הטרנספר הוא אוולות גמורה, שמקורה ברצון לעשות צעד לא מוסרי אך נחוץ (לגרש את כל הערבים מישראל) ועדיין להישאר מוסרי (להשאיר את הערבים בחיים)! זוהי דעתי על הטרנספר. אני מבקש סליחה אם לא הבנתי פן כלשהו בעקרון הטרנספר ומבקש שיתקנו אותי בהקדם.

.המוסד

New member
El Duche היקר

בנוגע לטרנספר מרצון, מדינות רבות דווקא לא יתנגדו, למשל נסיכויות המפרץ וניוזילנד ואוסטרליה מוכנות לקלוט פליטים ללא כל תמורה וגם מדינות דרום אמריקה מוכנות לקלוט ערבים, רוב אלו שיכולים אכן עוזבים(!) ואנא קרא כתבה מארכיון הארץ במוסף שישי לפני שבועיים כמדומני שמראה את המצב המדהים(אותי זה הדהים איך הם מנסים לברוח מרש"פ) דבר ששכחת שבעזרת תעמולה סבירה, לא גאונית ולא גרועה ניתן לצייר מהלך זה כמהלך אנושי הבא לגאול את העמים מסבלם "מה אתם מעדיפים שנהרוג אחד את השני או שניפרד בנועם?" מדינות אירופה וארה"ב לא יעזבו אותנו כמו שעזבו אותנו אחרי שהשתלטנו על האוריינט האוס ונכנסנו לשטחי איי, ועם המיעוט הקקי, המיעוט השנוא עלייך ניתן יהיה לטפל משהו לא ברור?

קיז

New member
תרגום של המילה טרנספר.

אני לא ממש מבין את הפתרון שנקרא טרנספר. דבר ראשון, למה לו קוראים לו בשם עברי יפה, כמו: הגלייה, עקירה, גירוש, במיוחד לאור העבודה שהוגה הרעיון היה מעריץ השפה העברית. בלועזית זה נשמע עוד פחות טוב. טרנספר מתורגם ל: "טיהור אתני". וזה מתורגם לכוחות או"ם פה בארץ. זאת הייתה אותה הסיבה שכוחות האו"ם נשלחו לבוסניה. אני מקווה מאוד שאין פה משהו שמאמין שכוחות רים פה יתרמו לפתרון המצב, או לתדמית ישראל בעולם. עדיף שנתמקד בפתרונות אמיתיים, קצת יותר צודקים, והרבה יותר חכמים.

שמאלני

New member
אתה כזה תמים זה הורג אותי

מוסד מרוב שאתה ימני אתה כותב כאלה שטויות אתה שקוע יותר מדי בדעות הימניות והלא ברורות שלך. יש לך דעות שהם רק באויר שהם ימשיכו להיות שם. בלי שאנחנו עושים לפלסטינים טרנספר הצבא בכוננות של מלחמה אז אתה מדבר איתי עוד על מה יקרה שנעשה לפלסטינים טרנספר אני חותם לך כאן ואני אומר לך שאם חס וחלילה נעשה להם טרנספר אתה תראה שכל מה שכתבתי יתממש. דבר שני ארה"ב,ארה"ב כידוע שולטת בנו ואנחנו צריכים לשמוע לה. שארה"ב אמרה לנו לצאת משטחי a יצאנו כעבור כמה ימים אז אתה מדבר איתי עוד לעשות להם טרנספר ושארה"ב תמשיך לתמוך בנו אתה חולם חלומות. דבר שלישי העולם לא יעשה שום פרצוף ישר יום למחרת כל העיתונאים בכל העולם נגד ישראל כל הטלויזיות בעולם יעזבו את מה שקורה באפגניסטן ויתחילו לשדר מכאן איך אנחנו מעלים את הפלסטינים על מטוסים או אוניות ורואים איך אנחנו מעבירים אותם מכאן אל מקום אחר בעולם. תוך שעה יושבים האו"ם ומחליטים על חרם כלכלי עלינו. ומדינות ינתקו איתנו את הקשרים. בסדר ואז גם השטחים יהיו שלך אבל מה זה יעזור לך עם ארה"ב והעולם ניתקו את הקשרים שלהם איתנו. שוב זה הורג אותי כל פעם מחדש הרעיון הזה של הטרנספר איך אתה אומר את זה נעשה טרנספר וזהו לא יקרה כלום. אם זה כל כך קל למה ביבי לא עשה זאת למה שרון כעת לא עושה זאת ובמצב של 4 הרוגים אתמול הוא טס לארה"ב. כי הם מה שציינתי כאן מזה הם חוששים.

.המוסד

New member
טנספר מרצון ידידי השמאלני

אין כל רע בעידוד הגירה מהמדינה, זה תקף לכל החוקים הבין לאומיים

שמאלני

New member
יש כזה דבר טרנספר מרצון?

מה תציע להם בתים בשויץ + המון כסף + מכוניות + חינוך טוב לילדים? אתה יודע כמה כסף זה עולה לממן לכל משפחה פלסטינית דבר כזה. רק לפני כמה זמן כתבת לי שאי אפשר להרים גדר הפרדה כי זה עולה המון כסף בפורום אקטואליה לנוער.

.המוסד

New member
יש דבר כזה טרנספר מרצון

לא, לא צריך להציע להם בית בשוויץ לא המון כסף ולא מכוניות, כבר עכשיו כמעט כל פלסטיני שיכול עוזב, בלי תמורה, אם ישראל תעודד זאת היא יכולה ל"גרש" מיליון שני מיליון פלסטינים מהשטחים בלי הרבה כסף, אם השאר נסתדר ביתר קלות, הגדר עולה פחות כסף מטרנספר מרצון אבל היא רק תגרום נזק, אך ורק נזק לכן אני מתנגד לה

למעלה