מאוכזבת שנית

Kipod13

New member
איטליה

היי- הפלאן בי שלי זה איטליה ואני יכולה לספר לך כמה דברים על זה... קודם כל השכ"ל אכן בסביבות ה5000 לשנה אולי אפילו פחות, בגלל שהלימודים באיטליה הם בעיקרון בחינם והשכ"ל מחושב לפי מעמד סוציואקונימי של הסטודנט, ככה שיוצא שהישראלים שמרוויחים בשקל ולא ביורו משלמים בערך 5000 או פחות לשנה, גם בתוכניות באנגלית וגם באיטלקית. לפי מה שידוע לי השנה ההרשמה כבר נסגרה, אבל אם תרצי שנה הבאה, חשוב להגיד שיש מבחן, לא קשה במיוחד על ביולוגיה כימיה ופיזיקה שנערך שם בסביבות ספטמבר. האוניברסיטאות שמציעות תוכנית באנגלית הם ברומא, מילאנו ופאביה, כשהתוכניות ברומא (שנה ראשונה) ובמלאנו (שנה שנייה) יחסית חדשות. קחי בחשבון שההוצאה הגדולה באיטליה היא מחייה, כי חיים שם ביורו וזה מייקר את העניין, אבל רוב האוניברסיטאות מציעות מלגות שתקפות גם לזרים ובויזת סטודנט שלך כלולות 20 שעות עבודה בשבוע. אני באופן אישי נשמתי לפאביה, שהיא עיר סטודנטים קטנה יחסית (30 דק ממילאנו) ולכן יוקר המחייה שם הוא נמוך מבערים הגדולות. אם תחליטי לנסות שנה הבאה, קחי בחשבון שלימודים באיטלקית פותחים הרבה אופציות נוספות של אוניברסיטאות, יותר קל להתקבל, ואם לא תלמדי יש הרבה מכינות בארץ ובאיטליה שמלמדות איטלקית לרמה הדרושה- דרך קמפוס למשל גם מכינים אותך למבחן, הבנתי שיש לימוד איטלקית בסמינר הקיבוצים, במכון לתרבות איטליה וכו.
מקווה שעזרתי :)

נעמה בז

New member
בדיוק אופציה ב' שלי

רק שהביולוגיה בב"ש.
ובדיוק מאותם שיקולים.

אני חושבת גם לשפר פסיכומטרי במהלך השנה כדי להגיע לסכם של האוניברסיטאות האחרות.
ובאמת- אם לא אתקבל ואחרי 3 שנים בביולוגיה עדיין ארצה להיות רופאה, המסלול הארבע שנתי הוא אופציה מצויינת (והוא גם יהיה מגובש יותר בצפת עד אז) ואני מכירה מספר אנשים שהלכו על המסלול הזה ועכשיו הם בדרכם להיות רופאים מצליחים.

אני מבינה את האכזבה והבאסה, אבל גם בביולוגיה וגם בטכניון יכול להיות מאוד מוצלח, ואולי מבחינות מסויימות אפילו יותר מרפואה כי יש מגע עם יותר אנשים (הלימודים הם בתוך האוניברסיטה עצמה).
אנחנו בדרך הנכונה, כך או כך.
וזה בטוח לא אנחנו, זה הם! הפסד שלהם, כשנזכה בפרס נובל הם יתחרטו.

Sapnet

New member
Kassy יקרה

עד עכשיו כמעט ולא כתבתי בפורום, אבל קראתי את מה שכתבת והרגשתי שאני פשוט חייבת להגיב לך.

קודם כל, אני מאוכזבת בשבילך. באמת. אבל אל תראי את ה"לא", כמוחלט וסופי. זה לא "לא" של "את לא מתאימה להיות רופאה". זה "לא" שאומר לך רק דבר אחד- "לא השנה".

את יודעת שאת רוצה להיות רופאה, אתה יודעת שאת מתאימה להיות רופאה, ואני מקווה בשבילך שתהיי רופאה ושתלמדי בארץ.
ואני מקווה שגם אם תחליטי לא לחכות שהמערכת המתסכלת והמכעיסה הזאת תתקן את עצמה, ותלמדי בחו"ל, שתחזרי לארץ אחרי הלימודים ושיום אחד יצא לנו להיתקל אחת בשנייה במסדרונות בית חולים (כקולגות כמובן!)

מאחלת לך הצלחה רבה מכל הלב ושולחת לך חיבוק גדול מחיפה.

liron989

New member
מה עושים מכאן?

קראתי את מה שכתבת בפייסבוק ואני לגמרי מזדהה איתך.

אני מנסה לחשוב מה לעשות מכאן וחשבתי שאולי תוכלו לעזור, בטח אם אתם עומדים במצב הזה גם עכשיו או עמדתם בעבר.
ניסיתי להתקבל השנה לראשונה לכל ארבעת האוניברסיטאות. נדחתי מב"ש לאחר ראיון שני ואני בהמתנה במיקום לא ריאלי בשאר.

אני מתלבטת אם להתחיל ללמוד השנה ביולוגיה/מדעי הרפואה ולנסות שוב בשנה הבאה ולהנות מהפטורים,
או לחילופין לצאת לשנה נוספת של מרדף אחרי הסכם.

אני עומדת כרגע על 756 פסיכומטרי ו 108 בבגרויות (עשיתי בגרויות גם בקיץ, שאולי יעלו בנקודה-שתיים).
הנפילה הגדולה שלי השנה הייתה במו"ר - 203. אכזבה גדולה והפתעה גמורה מבחינתי, ולא כל כך יודעת אפילו איך לגשת לזה ואיך לבקר את עצמי ולנסות להשתפר.

חשבתי לנסות וללמוד לפסיכומטרי. ריאלי בכלל לשפר ציונים באזור הזה? קורס יעזור במקרה הזה?
מרגישה שמיציתי את כל מה שהפסיכומטרי היה יכול לתת לי. ועדיין, מפחיד לשבת שנה שלמה רגל על רגל ולקוות לחסדיהם של ממייני המו"ר והמראיינים ההזויים בבאר שבע.
בגרויות? מהרגע שאתה בכל מקרה עובר את הסכם, הממוצע בגרויות הופך מאוד שולי עד כמה שאני מצליחה להבין.. מה גם שכל ציוני בגרויות החובה שלי (שניתן לגשת אליהן בחורף) הם באזור ה- 90-95. לא חושבת שאצליח לשפר משמעותית, בעיקר כשהציון האחרון ולא הגבוה הוא הקובע.

אז מה עושים?
איך הופכים את השנה הזו להזדמנות לנצל את הזמן שהתפנה ולא לשנה שסובבת סביב אי-הקבלה? ומצד שני כן משפרים סיכויים לקראת שנה הבאה?

הכל נורא מבלבל, ואני בעיקר אשמח להיעזר בניסיון ובהתלבטויות שלכם גם...

shaik86

New member
לדעתי

תראי, אם השנה עברת את הסכם בכל האוניברסיטאות, שיפור ציונים לא יועיל לך הרבה, כי:
בגרויות - כמו שאמרת - מאד זניח אחרי שעוברים את הסכם (מה גם שעשית משו בקיץ הזה שישפר לך קצת את הממוצע).
פסיכומטרי - יהיה לך גם מאד זניח בטווח שאת נמצאת בו, כי נניח תשפרי אפילו ב20 נקודות - כמה זה ייתן לך לסכם הכולל אחרי המו"ר/מרקם?

אני במקומך לא הייתי ממשיך לשפר את הסכם אלא מתחיל ללמוד מקצוע שבו ניתן לצבור פטורים, או לחילופין מתחיל ללמוד מקצוע שארצה לעסוק בו אם לא אתקבל לרפואה בסופו של דבר. לדעתי חבל על השנה האקדמית הזו שיכולה לקצר לך דברים בהמשך הלימודים...

לחילופין 2 - אפשר לעשות הפסקה ולנקות קצת את הראש בעבודה/טיול גדול בעולם שיגרום לך באמת להשתחרר מכל הלחץ הזה ולהגיע שנה הבאה יותר מוכנה...

שיהיה הרבה בהצלחה...

gilad784

New member
את ממש קרובה

לא רואה פה בכלל מקום להתלבטות. ברור שזה לחכות שנה ולגשת שוב למו"ר.

Koszonom

New member
היי KASSY

קודם כלף התגובות שרשמו לך פה מעל הם מצויינות, את רואה שיש המון אופציות, המון מדינות והמון גורמים שיכולים להשפיע על ההחלטה שלך.
יש את גורם המחיר, ופה אני יכולה לאשר את מה שכתבו ולהגיד לך שהמחירים בהונגריה הם גבוהים מאוד (לא משנה באיזו עיר כבר זה לא פחות מ-12 אלף דולר ובטח שבבודפשט זה מאוד יקר).
לימודים בשפת המדינה תמיד זולים יותר מלימודים באנגלית, אם את מוכנה ללמוד איטלקית זאת אופציה מצויינת, או אם נלך רחוק אז גרמנית..

מבחינה חברתית אני חושבת שבכל מקום את יכולה למצוא אנשים טובים להתחבר אליהם, הלימודים באירופה הם חוויה מדהימה שאני אישית מאוד ממליצה עליה אם יש את היכולת הכלכלית, מכירים אנשים מהמון מקומות בעולם, תרבויות שונות, חשיבה קצת שונה, זה מאוד שונה ומיוחד ואני אישית נהנית מכל רגע.
יש את מה שכתבתי, את מוזמנת לקרוא
זה על בודפשט אבל אני הרעיון של הלימודים הוא די דומה באופן כללי בכל הערים.
בנוסף, במאמרי הפורום יש משהו שכתבתי על המכינה, אבל לקחת בחשבון שהמידע לא לחלוטין מעודכן מכיוון שאני עשיתי את המכינה ב-2007 ומאז השתנו שם כל מני דברים, כשאני אחזור לבודפשט אני בהחלט מתכננת למצוא סטודנט בשנה ראשונה שעשה מכינה ואני אגיד להם לספר לי איך הייתה המכינה של 2011-2012.

אם יש לך עוד שאלות\חששות או כל דבר אחר אל תהססי,
ואני בכנות ומכל הלב יכולה להגיד לך שאם יש את היכולת הכלכלית, לימודים בחו"ל זאת אופציה שהיא מעבר לרק לימודים, זאת חוויה לכל החיים.

חלפין

New member
קראתי את כל התגובה- מסכים בהחלט

קסניה שלום רב,
מסכים עם 99.9% מהדברים שרשמת,
ניתחת יפה את המצב, ואת כל כך צודקת.

הערה/הארה קטנה - לפי מה שאני מכיר ליצמן מוגדר ס.שר הבריאות מסיבות דתיות - כי שר=מלך, ומבחינת הזרם הדתי-ליטאי אליו הוא משתייך, מלך יש רק אחד והוא לא בן אנוש(או מי שיגיע, המשיח). בפועל ליצמן הוא שר הבריאות ופרופ' גמזו הוא מנכ"ל משרד הבריאות(ת'כלס האדם שבאמת עושה משהו ויש לו מושג ברפואה). מסכים שזאת בדיחה, מינוי פוליטי לחלוטין, והקשר בין ליצמן לרפואה הוא מקרי בהחלט... שימי לב גם בממשלות קודמות, תיק הבריאות לא בדיוק היה מהתיקים החשובים שעליהם דנים בבניית הקואליציה - וזאת הזנחה פושעת כרונית... שזה חמור ועצוב מאוד.

בכנסת ישראל יש כמה(אני לא יודע בדיוק ואני לא מתכוון לספור) קרפ"רים לשעבר, וגם רופאים, אך לצערי ולתחושתי - אין כרגע בישראל מספיק כח פוליטי שיוכל לעשות שינויים ולהעביר תקציבים לטובת הנושא.
עניין התקנים נדון כאן בפורום, ואמרו נכון שכדי ללמד פיזיקה, ביוכימיה, ומיקרוביולוגיה - אפשר להעביר גם ל-350 אנשים באולם ואף יותר... הבעיה במקצועות הקליניים בתוך בתי החולים, אך אני לא בטוח אם זאת בעיה או תירוץ... כשרוצים הכל אפשרי.

בכל אופן, אני מסכים איתך מאוד, מבין את תסכולך וחש אותו, גם אני הייתי בחיל הרפואה, ועשיתי את חלקי למדינת ישראל, ואני לא רוצה לקבל בחסד... אך אני חושב שמגיע לי להתקבל ללימודים ולקבל הזדמנות ללמוד רפואה...

אז מה את אומרת קסניה? נרוץ לכנסת? נקבל כיסא...נשכח בשביל מה באנו... נישאר בשביל ה-BMW?? :)

הכל לטובה, כל עכבה לטובה, והאיחוד האירופי ישמח לקבלך אני בטוח(בהנחה ויש לך הכסף לעניין).
אגב, אני לא בטוח אם רופאים שלמדו בישראל שונים מרופאים שלמדו באיטליה/הונגריה/לא ישראל... אני חושב שמה שהכי מעצב את הרופא כאיש מקצוע זה שנת הסטאז' ובעיקר מקום ההתמחות והרופאים במחלקה בה הוא עושה התמחות...

בברכת ערב נעים ורפואה שלמה,
חלפין

kassy132

New member
חברים יקרים!

התמיכה שלכם מאוד מחממת את הלב, בכלל הפורום הזה הוא סוג של בית בשנים האחרונות (למרות שלרוב אני תקן רואה ובלתי נראית).
מה הלאה אצלי? פרימד כנראה, זה בסיס שמהותו הוא יותר רפואי ל-4 שנתית (אני לחלוטין לא יכולה לדמיין את התחרות האדירה בעקבות עשרת המקומות שמשורינים ברפואה לקראת סוף התואר) אבל בעיקר כדי למנוע מהמוח שלי להתנוון עוד יותר. במקביל מחקר על אופציות בחו"ל ואולי גם נשפר מו"ר שנה הבאה.
כולנו יודעים שהמצב ההזוי הזה בו יש כזה ביקוש אדיר, ומכסות מצמצמות כל כך הוא לא הוגן. צריך לעשות משהו! מה? הלוואי שידעתי לומר לכם. לשגר מכתבים זועמים? במה זה יעזור, אני בספק אם האנשים שאחראים למחדל הזה בכלל יקראו משהו מזה. אבל צריך שינוי. כל אחד שקורא ויש לו שמץ של רעיון מוזמן לשתף, יש יותר מידי אנשים ראויים שלא נותנים להם להיות רופאים במדינה וזה מתסכל וכואב ופוגע.
בברכת יומטוב, קסניה.

למעלה