מאוכזבת שנית

kassy132

New member
מאוכזבת שנית

אני לא כ"כ יודעת אם זה המקום לפתוח שרשור. נדחיתי. קבלה לפרימד, ולא זה בכלל לא ממתיק את הגלולה המרה. והדבר הכי עצוב? אין לי שום פלאן בי ראויה, כי הייתי נאיבית מספיק להאמין שאוכל להתקבל השנה ועוד בארץ. בכלל לא בדקתי אופציות של חו"ל. אז כנראה שאני ניצבת לפני שנה ראשונה של פרימד, שנה של תחרות אומללה בין אנשים שבאמת טובים שהשיטה תהפוך אותם לפרנואידים ואנטי חברתיים. וקשה לי לי לחשוב על אלטרנטיבה ראויה בינתיים. רציתי לשאול את חברי הפורום מה הפלאן בי שלהם, ויותר בספציפיות מה האופציות של חו"ל? מה נחשב לטוב ולאיך וכמה ולמה? ואיך לא טובעים במאגר האינפורמציה המטורף הזה?! פנייה מיוחדת למנהלת הפורום הנחמדה KOSZONOM שאולי תוכל לשתף אותנו במסע שלה להונגריה...
ובלי קשר, כשאני עצובה אני כותבת. תרפיה שכזו. העליתי סטטוס לפייסבוק ואשמח אם תשתפו, אני לא יודעת אם זה באמת יוכל להזיז משהו או לשנות משהו, אבל תמיד טוב לנסות.
https://www.facebook.com/#!/ksenya.epshtein
שיהיה בהצלחה לכולנו ומזל טוב למתקבלים, אני בטוחה שתעשו חיל בלימודים.

toxic babe

New member
קראתי את הפוסט

האמת שאני זוכרת אותך עוד משנה שעברה, סייעת רפו"ש נכון?
קיוויתי שתתקבלי השנה, באמת. אני בטח לא הבנאדם שיצליח לעודד אותך כי זה באמת מתסכל.
דעתי האישית היא אם יש לך כסף לחו"ל אז אל תהססי. הפרה-מד הזה, מה שבטוח זה שזאת אחלה של אופציה בשביל האוניברסיטה לגלגל עוד כסף,
אבל עתיד הסטודנטים האלו לא ברור. כבר עדיף במקרה הזה לעשות ביולוגיה ואז בוודאות אפשר לנסות להתקבל ל-4 שנתית. אבל זאת שוב מסכת נסיונות הקבלה.
הראיונות בב"ש זאת באמת שיטה שהיא לא הכי טובה, אך עם זאת תחשבי שצריכים לסנן 1000 איש בערך ולבחור רק 90. זה כמו לזכות בלוטו. הרי לכולם ניתן סיכוי שווה.
זה בטח לא מעיד עלייך שום דבר. זה באמת המצב המחורבן בארץ.
בקיצור אל תתייאשי ולא משנה אם תעבור עוד שנה את בטוח תתחילי ללמוד רפואה ותהיי אחלה רופאה.

adooda

New member
היי אני זוכר אותך מיום ההכנה, יש לי חדשות

היי קסניה אני זוכר אותך מיום ההכנה בירושלים היינו ביחד באותו חדר בסוף (אני עדי).
על כל פנים ואופן, גם אני זו השנה השניה שלי שאני מנסה, הנתונים שלי:
פסיכו 751, בגרות 115.46,מו"ר 212, סכם תל-אביב: 738.92 אני בהמתנה. מיותר לציין שנדחיתי בבאר שבע אחרי ראיון ראשון.
על כל פנים ואופן, אני נרשמתי למכינה קדם רפואית בהונגריה ש פלאן בי שלי, הדבר נעשה ככה, ישנו נציג של כל האוניברסיטאות ההונגריות בארץ שקוראים לו רוני פריד, זה האתר שלו http://www.uis.co.il/
החברה נמצאת בנתניה. ישנה מכינה קדם רפואית באוניברסיטת סגד וישנה אחת בבודפשט. עלות ההרשמה 232 אירו לכל מכינה. המכינה היא לאורן השנה מאוקטובר ועד מאי, לומדים שם: ביולוגיה, פיסיקה,כימיה,מבוא לאנטומיה (שזה אנגלית רפואית), אנגלית תקשורתית, והונגרית.
שכר הלימוד של המכינה הוא: 5700 אירו לשנה בשתי האוניברסטאות.
למכינה בסגד צריך לעשות מבחן באנגלית של כשעה במשרדי החברה (לא מבחן קשה במיוחד). אחרי השנה הזאת את ניגשת למבחן קבלה באוניברסטאות השונות של הונגריה: סגד,פיץ' ובודפשט (את דברצן הם לא מייצגים) שכר הלימוד של כל אוניברסיטה שונה אבל המחיר מאוד מאוד יקר. 17000$ לסמלוויס בבודפשט, 15000$ לסגד ו 13000$ לפיץ' בשנה.
מקווה שעזרתי עם מידע להונגריה ומאחל לך דרך צלחה בכל דרך שתבחרי. את כמובן יכולה לקבל מידע מרוני הוא אחלה בן-אדם ולא תחמן. כפי שהבנתי ממנו שעדיין אפשר להירשם.
בהצלחהההההה!

רוני

באמת יצא מאוד הוגן, אמרתי לו שהעדיפות הראשונה שלי דברצן ושקלתי להירשם גם אליו למקרה שאני לא אעבור את המבחן.. הוא אמר לי שהסיכוי שאני לא עובר את המבחן של דברצן אבל כן עובר את המבחן עצלהם הוא אפסי, ככה שבסוף לא נרשמתי לאוניבסיטאות שהוא מצייג וחסכתי כסף.

קסניה, קוויתי לשמוע שהתקבלת...
קראתי את הסטטוס שלך, אין לי יותר מידי דברי נחמה, זה שהמבחנים הלא לא קובעים כלום אני מקווה שאת יודעת מצויין.

רציתי לכתוב פה על חו"ל, הפלאן בי שלי היה הונגריה.
אני נרשמתי רק לדברצן, להם יש נציגה אחרת בשם ורדה ענתבי בתל אביב. נרשמתי לשם כי שם הרבה ישראלים ודיברתי עם אנשים שלומדים שם והבנתי שסה"כ סבבה שם,
זה גם יותר זול מבודפשט גם בשכר לימוד וגם במחייה (סגד גם זול אבל ממה שבררתי יש שם פחות ישראלים ואוניבסיטה שם בעיתית שמעתי על אנשים שרוצים לעבור משם לדברצן ושיש שם סכנה יותר ממשית (יחסית) להשאר שנה ולא אחת זה קורה לישראלים).

לדעתי גם ככה הולכים להוציא על זה מלא כסף ככה שעדיף לחסוך איפה שאפשר, אני החלטתי ללמוד הכל לבד ולגשת למבחנים.
אני חושב שמי שהגיע לסכמים של רפואה בארץ יש לו יכולות לימודיות ואם אין איזה בעיה מיוחדת עם אנגלית אפשרי בהחלט ללמוד לבד.
המבחן (לפחות בדברצן) סה"כ ברמה לא גבוה (לטעמי) וכל מי שהיה איתי שם במבחן עבר, אני קבלתי את הרשום שמי שלמד - עובר, הסינון הוא כבר בלימודים ומי שלא רציני נשאר שנה או עובר למדינות שיותר קל ללמוד בהם.
יש לי את כל הספרים ואת תוכנית הלימודים למבחן שצריך לדברצן על המחשב, אני יכול להעביר לך את זה אם את מעוניית, המון בהצלחה!

+

המבחן הוא 21 שאלות אמרקאיות בכתב.. 7 בכל נושא (בילוגיה, כימיה, פיזיקה) ואז יש מבחן בעל פה שבו בוחרים בילוגיה + מקצוע נוסף (כימיה/פיזיקה).
לי לא היה שום ידע מוקדם בבילוגיה ובכימיה.

talgl1

New member
להשאר בארץ

היי, אני לא מרבה לכתוב פה (בעיקר קורא), וכמוך התאכזבתי לגלות שנדחיתי מב"ש.

לפי מה שהבנתי מהרבה כותבים פה, חו"ל זאת אופציה טובה. עיקר הזרקור בפורום הוא על לימודי רפואה בארץ, ככה שישנה נטיה לשכוח מהאופציה של חו"ל, וכנראה ששווה לבדוק את זה.

אני החלטתי מלפני כמה חודשים שאני פוסל לעצמי את האופציה הזאת, בעיקר בגלל המחירים האדירים שזה גובה ואני חושב שהם מעבר ליכולות שלי (וגם אולי כי זה נשמע לי נורא מפחיד ללמוד באירופה על כל המשתמע מזה).

מה שאני עשיתי כאופציה ב', היה להרשם לביולוגיה בטכניון. מכיוון שהסכם שלי אפשר לי להרשם רק לב"ש השנה, וגם זה אחרי הרבה הרבה שיפורים של בגרויות ופסיכו', הרגשתי שאני לא מסוגל יותר להשאר בבית וחייב להתחיל ללמוד משהו. החלטתי שביולוגיה זאת אופציה טובה, כי אם אני עדיין ארצה רפואה, זה יפתח עבורי חלון לפקולטות נוספות בתוכנית ה-4 שנתית. ככה גם אתחיל ללמוד באקדמיה ובכל מקרה לא להתפשר ולוותר על החלום. אני מקווה שאני עושה צעד נכון, כי האמת היא שקודם הרעיון לא נשמע לי כזה נורא, ודווקא עכשיו- כשקיבלתי את הודעת הדחיה וכבר נורא התלהבתי מהחשיבה שאולי אתחיל ללמוד בב"ש- אני קצת מתבאס מלהתחיל ביולוגיה בטכניון.

בהצלחה לנו :)

TheShokata

New member
את לא מתכוונת לתוכניות שדווקא באיטלקית?

הבנתי שהלימודים שם באנגלית הם בבה"ס פרטיים ולכן יקרים יותר

לא, באנגלית

יש בפורום הזה מישהו (לא זוכרת את שמו) שפרסם בלוג על הלימודים שלו באיטליה - באנגלית. וכתב שם גם על המחיר - שהוא כפי שכתבתי מאוד זול, על מבחן הכניסה ועל החיים שם.
לדעתי זה שווה בדיקה

talgl1

New member
ביולוגיה

שמע, קודם כל מאז התיכון הבנתי שביולוגיה זה המקצוע שהכי מעניין אותי ומדבר אלי. זה הכיוון שממנו התחלתי לחשוב על רפואה מלכתחילה.

בתקופה של אזור השחרור מהצבא כשישבתי עם עצמי וחשבתי מה מעניין אותי ללמוד ולעסוק, הרגשתי ששומדבר לא מעניין אותי באמת חוץ מרפואה, וכשאני נאלץ לחשוב על פלאן ב', ולרדת מרפואה במסגרת ה-6 שנתית, הגעתי למסקנה שביולוגיה זה המקצוע היחיד שאני איכשהו לא ארגיש שאני מתפשר לגמרי.

סיבות נוספות זה כמו שאמרתי כבר נראה לי: נמאס לי כבר מלהשאר בבית עם ההורים, להתרוצץ בין עבודות מזדמנות פה ושם, ובין בגרויות מזדמנות (קרי גיאוגרפיה/מתמ'/כל הדברים האלה שכולכם כבר מכירים טוב טוב). גם ככה הגעתי למצב שאין לי כבר יותר מידי מה לשפר ומיציתי את האפשרות הזאת. אני גם רוצה להתחיל ללמוד משהו שקשור למקצוע, ואז אולי אני אעבור תהליך של הבנה והכרות יותר מעמיקים עם המקצוע. אני מניח שתוך כדי הלימודים אני אבין טוב יותר אם ביולוגיה וגוף האדם ורפואה זה באמת מעניין אותי כמו שאני חושב עכשיו וככה אחסוך מעצמי ספקות, או שלהיפך- אבל אז אני לפחות אסגר על עצמי טוב יותר.

תודה למי ששיתף בידע שלו לגבי הלימודים באירופה, אם זה היה מכוון אלי. אני כבר נרשמתי והתקבלתי לביולוגיה ואתחיל ללמוד השנה. למרות שאני רק חושב על המבחני מעבר ל-4 שנתי ומתבאס לאללה, אבל כמו שאומרים - כשנגיע לגשר נחצה אותו :)

talmarsh1

New member
ביולוגיה בטכניון! חשוב

שים לב! התוכנית מהשנה הקרובה ככה"נ משתנה דרסטית ותהיה קשה פי כמה מונים. הם מתכננים להכניס מתמטיקה ופיזיקה ברמה של הנדסה.

לדעתי חובה ליצור קשר עם האוניברסיטה ולראות אם זה בכלל מתאים לך. לא מדובר בשינוי סמנטי אלה בשינוי מהותי של רמת הלימוד, זוהי הסיבה העיקרית שאני החלטתי ללמוד באת"א.

בהצלחה..

talgl1

New member
שמעתי על זה

אבל כבר יצא לי לשאול אותם, וליתר בטחון התקשרתי גם היום מוקדם יותר, והפקידה אמרה שלפי מה שהיא רואה, אין צורך בסיווג לפיזיקה בביולוגיה, ואין שיוניים.

ויותר מאוחר הם יוצרים קשר עם הסטודנטים ונותנים מערכת שעות מומלצת להרכבה וכו'.

יש איזה דרך לאמת את הדברים? שמעת על השינויים ממקור פורמלי?

talmarsh1

New member
...

את המידע קיבלתי ממרים מזכירת לימודי ההסכמה של ביולוגיה בטכניון (דרך הטלפון). היא נתנה לי מספרי קורסים, כך שזה לא שלא הבנתי נכון. ייתכן שהם שינו את דעתם או שהמהלך המטורף הזה לא זכה לאישור - התקשרתי אליה לפני שבוע/שבועיים והם עדיין היו בתוכנית הזו.
דיברת עם מדור רשום או עם מישהו מביולוגיה? הם לא דורשים סיווג אבל מה שיהיה חסר לו הסיווג פשוט יידרש לקחת קורס "מעובה" (פירוט למטה).

במקום פיזיקה 1 ו 2 ר '(שלא דורשת סיווג) פיזיקה 1 ו-2 ל', שדורשת סיווג (תלמיד שלא יעשה סיווג לפני הלימודים ייקח קורס פיסיקה שכולל בתוכו בנוסף את אותו רקע דרוש, קורס בו 2 שעות הרצאה + 1 תרגול שעות נוספות מעבר לקורס "הרגיל", ללא כל נ"ז).
ובמקום מתמטיקה למדעי החיים (שנלמד גם ברפואה)' חדוא 1 + 2 ואלגברה לינארית (ייתכן שאף עוד קורסים).
אין לי מושג איך מישהו בלי רקע של 5 יחידות, וזיקה למתמטיקה אמור לשרוד בקורסים האלה. זה בטוח לא מומלץ לבנאדם שמעוניין בממוצע גבוהה. (נכון היום המינימום ל-4 שנתי זה 80, אבל לך תדע מה יהיה המצב כשתסיים את התואר).

אם במקרה אתה שומע על משהו חדש אני ישמח לדעת :)

אתה יכול לראות מידע על הקורסים כאן (המספרים שהיא נתנה לי):
http://www.undergraduate.technion.ac.il/rishum/search.php
104003
104004
104006
114077
114078

בהצלחה.

talgl1

New member
לאחר כמה בירורים

באמת ע"פ מדור רישום הם "לא רואים שהשתנה שומדבר ולא צריך סיווג" וזה באמת מה שהם יודעים להגיד.
בקשתי שיעבירו אותי למזכירות של הפקולטה לביולוגיה, ואתה צודק- שם אמרו לי שנוספו הקורסים שכתבת: סמ' 1: חדו"א 1 ואלגברה 1, סמ' 2: חדו"א 2 ופיסיקה 1 ל' (מישהו יכול להסביר לי אחת ולתמיד מה המשמעות של ל' ושל ר' ומה ההבדל ביניהם??), ובסמ' 3: פיזיקה 2 ל'.

לגבי הצורך בסיווג או בקורס מעובה, אני אמשיך לברר מחר כי בעצם לא דיברתי עם מרים, שהיא על פי הבנתי אמורה לדעת לענות על כל השאלות האלה, אלא עם מישהי אחרת.

עכשיו יש את ההתלבטות של מה לעשות עם זה. כי כמו שכתבו פה, זה קצת מחליש את ההעדפה של ביולוגיה בטכניון לשמש כקרש קפיצה ל-4 שנתי. אבל אתה יודע מה? אולי גם צריך לשבת ולחשוב בראש קצת יותר פתוח. כי הקורסים האלה יכולים להוות יתרון אם בסופו של דבר אני אחליט להשאר בתחום מחקרי או אפילו לשנות כיוון לתחום הנדסי יותר. עכשיו, כשאני יומיים אחרי דחיה מרפואה- יש הרבה בלאגן בראש ושומדבר לא נראה ברור וודאי כמו קודם.

Tibidabo

New member
ביולוגיה כקרש

אם אתה מסתכל על ביולוגיה כקרש קפיצה לרפואה (תכנית ארבע שנתית) אני מבין את היחס שלך - אתה רוצה שהתואר יהיה קל כדי לקבל ממוצע גבוה, אבל אם תסתכל על ביולוגיה כתואר מכובד שעומד בפני עצמו ולא כקרש קפיצה, אל לך למהר ולהגדיר את השינויים בתכנית הלימודים בביולוגיה כ"מהלך מטורף". העולם הביולוגי-מחקרי של היום מסתמך יותר מבעבר על מתמטיקה ופיסיקה - השינוי בתכנית הלימודים בטכניון בה כדי להתאימה לביולוגיה של ההווה ושל המחר.

הצגת ראייה מאד צרה. ואם אתה בוחר ללמוד ביולוגיה אני מציע לא להתיחס לתחום כקרש.

talmarsh1

New member
..

האמת שכמו הטל השני (או הראשון בעצם..), גם אני "הגעתי לרפואה מאהבה לביולוגיה", עד כמה שאפשר להגיד כזה דבר כשעוד לא דרכתי באוניברסיטה.
והאמת היא שאם הייתי בוחר בביולוגיה הייתי הולך ללמוד בטכניון.

מעבר לדברים האלה, המהלך של הטכניון "מטורף" לדעתי גם מבחינת המועמדים "הרגילים" לביולוגיה. הוא מטורף לא בגלל שהם מחליטים לשנות את אופי הלימודים שלהם, לא בגלל שהם רוצים לשנות את הרמה ולשנות את החזון שלהם כלפי מי הוא בוגר מדעי החיים. הטירוף הוא בכך שהם לא מודיעים על כך. מאלצים אותי לשלם מקדמה של 3000 שקל במרץ כשאין להם את טיפת ההגינות המתבקשת להודיע מראש על שינויים כה מהותיים ועדיין באוגוסט אין להם שוב תשובה חותכת בנושא (וזה כלל לא משנה אם זה שינוי נדרש או חיובי).

הייתי שמח ללמוד בטכניון, לרכוש הבנה מעמיקה של תהליכים פיזקליים, לקבל כלים מתמטיים אלמנטריים ומתקדמים ולהיות רופא וחוקר ברמה עולמית (זאת בניגוד, להבנתי, מהפקולטות לביולוגיה ולרפואה האחרות). אבל המציאות היא שאת רוב הפקולטות לרפואה מעניין אם עשיתי בגרות בגיאוגרפיה, ובכלל כל עתיד התוכניות ה-4 שנתיות הוא ע"פ כיוון הרוח ולא ע"פ חזון או דרך ברורים.
בדיוק אותם חוסר הסתכלות עתידית וחוסר התחשבות בקהל המועמדים מוביל את הטכניון להנפיץ הודעות באתר שלהם, כמו "יהיו שינויים בלימודי רפואה, דברו איתנו ביולי או משהו" (וכשמתקשרים הם מנפנפים אותך).

אגב, אף סטודנט שדיברתי איתו, כולל רופאים, לא אמר שלימודי ביולוגיה קלים, בדיוק ההיפך.

talmarsh1

New member
הבריכה עמוקה

האמת שכמו הטל השני (או הראשון בעצם..), גם אני "הגעתי לרפואה מאהבה לביולוגיה", עד כמה שאפשר להגיד כזה דבר כשעוד לא דרכתי באוניברסיטה.
והאמת היא שאם הייתי בוחר בביולוגיה הייתי הולך ללמוד בטכניון.

מעבר לכל הדברים האלה, המהלך של הטכניון "מטורף" לדעתי גם מבחינת המועמדים "הרגילים" לביולוגיה. הוא מטורף לא בגלל שהם מחליטים לשנות את אופי הלימודים שלהם, לא בגלל שהם רוצים לשנות את הרמה ולשנות את החזון שלהם כלפי מי הוא בוגר מדעי החיים. הטירוף הוא בכך שהם לא מודיעים על כך. מאלצים אותי לשלם מקדמה של 3000 שקל במרץ כשאין להם את טיפת ההגינות המתבקשת להודיע מראש על שינויים כה מהותיים ועדיין באוגוסט אין להם שוב תשובה חותכת בנושא (וזה כלל לא משנה אם זה שינוי נדרש או חיובי).

הייתי שמח ללמוד בטכניון, לרכוש הבנה מעמיקה של תהליכים פיזקליים, לקבל כלים מתמטיים אלמנטריים ומתקדמים ולהיות רופא וחוקר ברמה עולמית. אבל המציאות היא שאת רוב הפקולטות לרפואה מעניין אם עשיתי בגרות בגיאוגרפיה, ובכלל כל עתיד התוכניות ה-4 שנתיות הוא ע"פ כיוון הרוח ולא ע"פ חזון או דרך ברורים.
בדיוק אותם חוסר הסתכלות עתידית וחוסר התחשבות בקהל המועמדים מוביל את הטכניון להנפיץ הודעות באתר שלהם, כמו "יהיו שינויים בלימודי רפואה, דברו איתנו ביולי או משהו" (וכשמתקשרים הם מנפנפים אותך).

אגב, אף סטודנט שדיברתי איתו, כולל רופאים, לא אמר שלימודי ביולוגיה קלים, בדיוק ההיפך.

למעלה