מאוהב ברב שלי

dkey

New member
לא מדובר כאן אצל מי החוכמה

אבל אני בהחלט מייצג דעה. הרבנים טומנים ראשם בחול ולא רוצים להתמודד כפי שהגדיר זאת יפה הרב שרלו בהכינו דף עם הרבה שאלות לרבנים. הם לדעתי מפקירים ציבור שלם שמדמם. לפיכך ומכיון שהם לא אלוהים ורובם עסוקים בפוליטיקה שמרנית, חובה למצוא את השביל שיאפשר לחיות עם הנטיה והדת. המצב לא פשוט וכל אחד חייב ללמוד את הנושא לבוריו. לחפש מה שמתאים לו לרבות התייעצות עם רב אם הוא חושב שזה יביא לו מזור. אני אישית חושב שללכת לרב זאת נביחה על העץ הלא נכון (החתול על עץ אחר) או כמו שאומרים שאלת קיטבג.

יודיX3

New member
שלום לך XXX (היה פעם מסטיק כזה)

אתה נכנס לשאלות קטנוניות עכשיו ובהחלט לא מהותיות. מה ש dkey ואנוכי מייצגים פה היא גישה, בעצם אני מעדיף לדבר רק בשם עצמי: אני נותן לאנשים שבאים לפה עם התלבטויות להכיר עוד פן, עוד דרך חיים. אני לא חושב שיש בכך רע. לי אישית אין שום בעיה שילכו אנשים גם לעצת נפש כשם שאין לי בעיה שילכו למאהטמה גנדי ויעשו יוגה בתוך מנהרה בפלצ'ים אבל שידעו שלכל צד שלא יבחרו יש מחיר. אני מאד ליברליסט אבל עם דגש על האבל, אני מאמין שבתוך תוכינו אנחנו כפי שנולדנו- נבראנו. ישנם דברים שניתנים לשינוי וישנם דברים שלא ניתנים. אנשים שיבחרו להדחיק את מהותם הפנימית- זה יבוא אליהם בחזרה כמו בומרנג- ויותר גרוע- יכניסו לעולמם העגום אנשים נוספים, יתחתנו יולידו ילדים ויחיו בשקר בינם לבין עצמם, ויקרינו זאת על הסובבים אותם. לא המצאתי את הגלגל- פסיכולוגים מנסים למצוא, לגרד כמו בארכיאולוגיה את השכבות שהצטברו מעל ההדחקות של המטופלים שלהם, על מנת שברגע שיעמדו מול הראי- ערומים לגמרי- ישתחררו. עצת נפש עושה פעולה הפוכה- מעלה שכבות של כיסויים על המטופלים שלהם- ואני בספק אם ניתן לברוח מן האמת הפנימית. יצא בסוף קצת ארוך אבל עם כל הלב.

dkey

New member
כיון שעקבת אחר השרשור למטה

אני מתפלא שהחמצת שהבאתי את דברי הרבנים בעקבות בקשתו של משה. משמח כמובן לגלות שיש לא מעט רבנים שהבינו את הקושי הנורא ופרשו מאוד בצמצום את האיסור.

גישתך מעניינת

אז איך באמת ניתן לדעתך לאבחן מיהו מהנוטים גנטית ומי מהפסיכו`? לפחות על כך צריכה להיות הסכמה, לא?

הבאת כמה משפטים עמומים

העוסקים בנושא אחר. לפי אותו הלך החשיבה שלך, גם הוכחת שהרב גורן התיר אוננות. בתלמוד כתוב במפורש שזה אסור.

מאוהב ברב שלי

שלום. אני בן 21 חרדי לומד בישיבה, מאוהב קשות באחד מהרמי"ם בישיבה. (ר"מ - רב מגיד) אני חושב עליו כל היום ובעיקר כל הלילה... תגידו, יש לכם עיצה מעשית איך יוצאים מהסרט הזה ???? תודה רבה לכם.

יודיX3

New member
צר לי אבל אין לי תשובה לכך

ניתן אולי במקרים בודדים בלבד להצביע על מקרים פסיכולוגיים בהם אנשים עברו התעללויות פיזיות/רגשיות שאולי השפיעו על נטייתם. הרבה אנשים עושים פסיכולוגיות בגרוש על סיבות לנטיה מינית כזו או אחרת. ברוח התקופה הרבה חוקרים אומרים שזה עניין גנטי ומוצאים לכך הוכחות. וכרגע עבדך הנאמן שלם עם מצבו ולא מחפש אף תירוץ. ואגב...מצידי דאגתי להרגיע את אמא שלי שלא הגנים שלה ולא החינוך שלה גרמו לי להיות הומו- זה מה שנקרא כיבוד הורים.

dkey

New member
עמום רק לשונאי הומוסקסואלים

טרם ענית לשאלתי אם אתה מעצת נפש

אז תגיד לנו אתה,

מה נאסר "שלא מעיקר הדין". כמו כן תבהיר לנו, למה מאמר שלם המלא בציטוטים מהתלמוד, מתעלם מאיסור מפורש בתלמוד. גם אתה מסרב בכל תוקף להסביר את התלמוד באופן שיתיר לך כמו כן תבהיר לנו למה הרב לוביץ הסביר לי דברים אחרים בשיחת הטלפון. לגבי שאר הרבנים, לא הבאת שום צטוט משמעותי. איני יודע מי שונא הומאים, מי שמדיח אותם לחיי ערירות (מימוש עצמי) וחטא, או מי שרואה תמונה כוללת של איסורי תורה אבל גם של צרכים טבעיים.

dkey

New member
גישתך היא שמדיחה לדבר עבירה

הראתי כי יש לפרש את האיסור בצמצום של מכחול בשפורפרת ושלמעט איסור זה יש מקום להומוסקסואליות שהיא בראש ובראשונה נטיה ריגשית שלא נאסרה בתורה. הומואים ולסביות לא נועדו להיות סטרייטים כך שאין כאן שום הדחה. אתה מנסה להדיח אנשים לחיים שלא מתאימים להם ושיובילו אותם לאי אושר ורב שקר. כידוע לך יש רבנים שלא מתירים להומו להתחתן בלי ידיעת בת הזוג ויש שטוענים שגם ידיעת בת הזוג לא מכשירה את אקט החתונה למראית עין הפסול שכן לבת הדתיה אין מושג ביחס לצרכיה המיניים ערב החתונה. אתה מנסה לגרום לאנשים לנטוש את דתם ואת קהילתם. בעוד שבדת אפשר לבחור בהומוסקואליות לא ובבחירה בין השניים צודק ההומו הדתי אם גורס שהמחמירים לא מתירים לו ברירה אלא להיות חילוני.

הראת שבתלמוד כתוב שאסור,

ורבני זמננו עסקו בשאלת היחס לאלה שמשתדלים להמנע ממשכב זכר. הם מבינים שלא ניתן להתיר את האסור, אבל גם אין לדון לכף חובה את מי שאינו יכול לעמוד בייצרו. כמו כן יש לציין שאתם אוסרים על נשים "קרירות" להתחתן, ואפילו יסכימו לכך החתנים, היות והחתן אינו יודע מה הוא הולך להפסיד כאשר יהיה במחיצת אשה קרירה. מה יעשו 20% מהנשים? איך יתחתנו 20% מהגברים? אין תשובות. כמו כן אינך מדיח למשכב זכר, אבל פה ושם אתה מציין שמידי פעם... ובכלל, זה תורם לבריאות הנפש.

dkey

New member
עידוד לחיים הומוסקסואליים אינה הדחה

כי כאמור זה לא נאסר בתורה וזאת הדרך היחידה לבריאות הנפש והאושר של ההומו. הדחה זה שכנוע הומו לחיי שקר ורמיה עם אישה. חחחחח נשים קרירות ועוד 20%. מאיפה הבאת את החושך הזה? הן תחפשנה גברים קרירים... אם אישה לא רוצה סקס חובה עליה להגיד לבעלה לפני החתונה. כמדומני שבת ישראל הדתיה אינה יודעת אם היא קרירה ערב חתונתה, בהיותה בתולה. אם קרירה תרצה לעשות ילד היא יכולה עם הומו וכל אחד יחיה את חייו בביתו.

בתורה זה ודאי נאסר כמו שכתוב

"לא תקרבו" ו"משכבי אשה". ואתה גם מתעלם מהכתוב בתלמוד. אם יש לך מספרים אחרים על נשים קרירות, אז אנא הבא אותם כעת. מה שברור שאשה שהיא קרירה, הרי קידושיה קידושי טעות. ולכן, חובה על כל אשה לבדוק לפני החתונה האם היא קרירה. הבדיקה תעשה כמובן ע"י פסיכולוגית יראת שמים, וכל בחורה שלא תגיב בעוצמה למה שצריך, הרי אחת דינה- חיי רווקות מוחלטים. זה שהיא רוצה בן זוג, ואפילו חיי אישות, זה לא מעניין אף אחד, היא מכשילה את החתן, כי הרי אסרתם חיי אישות ללא תשוקה עזה, והחתן אינו יכול למחול על הדבר, שהרי אינו יודע מה הוא מפסיד. כמובן שגברים שפולטים מהר, נאסר עליהם לשאת אשה.

dkey

New member
אני לא מתכוון לחזור על הדברים שוב

הומוסקסואליות לא נאסרה למעט מכחול בשפורפרת. נקודה. השאר זה הומופוביה קשה ופגיעה גסה באושרם של אנשים. דבריך על נשים קרירות לא רלבנטי והצעתך שההומו נועד להציל אותה מצחיקה. מעולם לא נתקלתי ב"אישה קרירה מחפשת גבר לנשואין"

האסור החמור הוא על חדירה,

אבל יש איסור גם על "ביאה דרך איברים" זה מפורש בתלמוד ובכל ספרי ההלכה. תפתח תלמוד ותקרא. הבהרתי, שלדברי מי שאסר נישואי הומו לסטרייטית, אז גם נישואי אשה "קרירה", הם מקח טעות, ואין יכולת לחתן למחול על כך. לא הצעתי להומו להתחתן עם סטרייטית.

dkey

New member
תביא בבקשה ציטוט

אני מכיר את "ואת זכר לא תשכב משכבי אשה" שאיתו מאוד קל להתמודד כי ניתן לפרשו כמכחול בשפורפרת בלבד. ואם בתלמוד עסקינן אזי בתלמוד סריס אינו גבר מסורס בהכרח, אלא גבר שאינו פורה מסיבות שונות (יבמות פ ע"ב). והנה לנו תמיכה נוספת בהומוסקסואליות. אתה מנסה כאן להציג את הדת כאורתודוקסיה נוקשה, אבל החסידים והנביאים קראו תיגר על סדרים קודמים. התלמוד כולו מחלוקת... . בגלל שהאורתודוקסים היום כל כך חזקים, שוכחים שיש עולם שלם של אורתודוקסים לא קונופורמיסטים. הרמב"ם והבעש"ט היו כאלה. משה ואברהם היו מנהיגים מהפכנים. בכל מקרה נראה לי שאתה מחפש בכל עוזך לשלול כאשר ברור שאלוהים לא התכוון שבני אדם סטרייטים יכפו פרשנות צרה על קהילה עצומה חסרת ישע וימנעו ממנה את הזכות הבסיסית של אדם לאהבה וקירבה (אני כלל לא מדבר על מין) ויצרו לו קהילה שלמה של נזירים שלא יכולים אפילו לאונן ונותר להם רק להתפוצץ. נ.ב.: אישה קרירה זאת בדיחה שתזכר. אני לא זוכר שאי פעם נתקלתי במודעת היכרות של אישה שכזאת. מעבר לבעייתיות שלא פתרנו דבר אלא החמרנו את הצורך של ההומו לחפש לו גבר לאהוב דבר שרק יבעית אותך שבעתיים.

יש " לא תקרבו", משכבי אשה"

"מעשה ארץ מצריים", ועוד. עזוב את הפרשנות שלך בתורה. משה הוריד לנו תורה שבע"פ, ועל פיה אנו חיים. בתלמוד זה מפורש לאיסור ואין על כך חולקים. אינך אדם דתי, וכנראה שאינך בקיא בכתבי הקודש, ולכן אינך מבין את הלך החשיבה הדתי. פרשנות של רב רפורמי אינה שווה דבר, ובגיהנם לא מתחשבים בה. מי שעובר עבירות ישרף בגיהנם. כמובן שלמי שנתון במצוקה, יש מקום להקל, לא מצד עיקר הדין, אלא מצד האילוץ שבדבר.

dkey

New member
תסלח לי אבל אני רואה את הבורות שלך

למרחוק. אתה אפילו לא מסוגל להביא ציטוט אחד. עם הטיעון של התושבע"פ אתה רק מעצים את היותך מגוחך... ועכשיו גם אתה מגייס את הגיהנום מה שעושה אותך עוד יותר ביזארי. היחידי שיהיה בגיהנום מאיתנו זה אתה כי אתה נוכל ואדם רע מיסודך. אין איסור על הומוסקסואליות ויש לעודדה. דבריך הם דברים רעים והדחה לעבירה.

dkey

New member
אז מה היה פה משה אזולאי

הבאת את התורה - הראתי לך שהומוסקסואליות לא נאסרה הבאת את הרבנים- הראתי לך שיש שמתירים הבאת את התלמוד - טוב, לא ממש הבאת על אף גדולתך בתלמוד. רק צרחת התלמוד התלמוד. וכשכלו כל הקיצין גייסת את התורה שבעל פה שבודאי זה דבר מגוחך ללא כל ביסוס ובטיבול איומי סרק של גיהנום. אני חושב שאתה תלמיד חכם מאוד מאוד קטן והומופוב גדול מאוד מאוד. וזאת התורה על רגל אחת. אנחנו לעומת זאת נמשיך לקדם את אהבת האדם. את הכנות. את האינטימיות. את הצדק, את היושר ואת השילוב והאיזון הנכון בין דת להומוסקסואליות. הפתרונות שלך אינם תומכים בשום דבר מהדברים שציינתי אלא להיפך, דבריך פוגעים ומקדמים עוול ולכן אתה לא מייצג בעיני את היהדות.

למעלה