מאוד אוהבת

תמרי 1

New member
מאוד אוהבת

תבשילי ירקות ומאוד לא אוהבת (וזה בלשון המעטה )את מלאכת החיתוך. מחפשת מכשיר זול -ואפקטיבי לחיתוך ירקות יש הצעות? המשך יום נעים.

תמרי 1

New member
נזכרתי בעוד משהו...

ביום שישי- במסיבת ההפתעה הכינה חברה תפוחי אדמה מוקרמים עם ביצים קשות-היה נפלא וטעים בצורה בלתי רגילה-וכנראה שכולם הסכימו איתי כי נחטף ממש. אם תרצו אשיג את המתכון ואקליד מאוחר יותר.

b a r b a i m a

New member
הי תמרי1 צירפתי לך תמונה של מכשיר

לדעתי מצויין. הוע בעל כל מיני סכינים לכל מיני צורות לא יקר קל לניקוי ממליצה לתמונה

תמרי 1

New member
אפשר לקנות אותו בחנויות כלי בית

או רק להזמין? ו- נונה- מתכון יוקלד הערב!

b a r b a i m a

New member
תמרי אפילו ברשתות השווק בכלי בית

יש את זה . המכשיר ביים בכל מיני צורות וסוגים. מ-30 ש"ח ועד אפילו ראיתי מקצועי ב-150 ש"ח. אם את באזור המרכז-ברח' לוינסקי בת"א יש המון חנויות לכלי בית ומטבח-ושם בטוח תמצאי את זה בממוצע 30 ש"ח. (ראיתי גם ב-20 ש"ח אבל בלי סכינים להחלפה ובלי ה"כובע" שמחזיק את הירק)

אדמית

New member
שאלה לגבי המכשיר הנ"ל

כמה מתוך כל ירק שהוא חותך הולך לפח, כיוון שהוא "תקוע" בתוך הכובע / ידית הזו שעוזרת לא לחתוך את האצבעות ?? תמיד נראה לי שחלק מהותי לא נחתך אלא נזרק ולכן לא קניתי אותו עד היום. מישהוא יודע ? משתשמש ??

b a r b a i m a

New member
ממש לא נורא. אני משתמשת באופן

קבוע ומה שאני עושה כשאני מגיעה לסוף הגזר - פשוט אוכלת אותו
לא זורקת מקסימום-לוקחים מזלג-תוקעים בירק וממשיכים את הפעולה באותו אופן ו/או שומרים את החתיכות ומוסיפים למרק כשמכינים... תמיד יש מה לעשות עם שאריות של ירקות

נונה1

New member
תודה. ואגב יש בשווקים את המנדולינה

לא יקר במיוחד וחותך יפה את הירקות לכל מיני צורות אני באופן אישי קצת פוחדת ממנה לא יודעת יש לי טראומה מחברה שפצעה את עצמה אז כשאני רוצה להכין ירקות קצוצים ברצועות וכאלה אני משתמשת בקנווד וסכיניו למיניהם

טלאית321

New member
b a r b a i m a יש לי בדיוק

מכשיר כזה ..הוא מונח בארון "כאבן שאין לה הופכין" לשטוף אותו אח"כ אוףףףף לא אוהבת

b a r b a i m a

New member
ממש לא בעיה...אפשר אפילו להכניס

למדיח הכלים ואם אין (כמו שלי אין-שבק חיים...) להשרות בכיור מלא במים עם סבון.. אבל בינינו לא זיפור כזה גדול..צ'יק צ'ק עם הסקוטש..ולייבוש

טלאית321

New member
b a r b a i m a אם אני אמורה לקצוץ

ירקות למרק. אז, רק במעבד מזון. (ולמדיח) וכמו שאמרתי סלט ירקות זה תפקידו של הבעל...5 דקות ויש סלט!

b a r b a i m a

New member
אבל ממש קצת ...לא נורא..אפשר לשים

גם אותם במרק .. לא חייב להיות אוכל מדוגם..

אני שואלת, כי קניתי את המעבד שלי

בגלל בעיה ביד ואני רוצה לקצוץ איתו למשל שום או בצל, או אפילו עשבי תיבול ופשוט לא מצליחה לחתוך אותם מספיק דק. יש לכן איזשהו פתרון (וסליחה על הנצלו"ש)

למעלה