מאובחן טרי

dina199

New member
ברוכה הבאה

תעצרי. קודם כל לנשום (ממש פיזית) ולא לעשות שום דבר במשך שבוע או יותר. אתם צריכים לעכל את המידע. לא עושים שום דבר בסערת רגשות. לכן אני לא עונה לשאלות שלך. הן שאלות רציניות מאוד ואני ממליצה לשאול מחדש בעוד שבוע (אולי הסדר שלהן ישתנה) ובינתיים רק לקרוא בפורום. לא ממליצה בינתיים לקרוא בכל אינטרנט כי תטבעי העודף מידע.

geneticStudent

New member
צודקת

אחרי ששקעתי בקריאה לאורך כל היום היום (יום עבודה "מבוזבז" משהו... לא יכולתי להתרכז בשום דבר אחר) הגעתי לאותה מסקנה. אני צריהכ כרגע להוריד טיפה הילוך, ולהניח לאבק לשקוע. בינתיים, נשמיך לקרוא קצת יותר "בקטנה" ובתקווה שתוך כמה ימים, נעכל את העיניין ונהיה יותר בשלים ומבינים.
ושוב תודה!

3מרגו

New member
סתם סקרנות

איכשהו הגעתם לתובנה לבצע אבחון,לא בילית בקריאה רוב הזמן מאותו רגע?
אני במצב כזה מפורים כאשר הפסיכיאטר לראשונה זרק את האבחנה/ביטל אבחנות אחרות.

geneticStudent

New member
המממ....

מדובר בילד מאד מבלבל. אני מסתובבת סביב החשד לאוטיזם כבר שנים, אבל כל מי שמכיר אותו (כולל בעלי, עד לא מזמן) אמרו שאני מגזימה, ו הוא פשוט ילד חכם מדי/חסר גבולות/סנוב/חסר נימוס וטאקט וכו'. בגלל זה, הקריאה שלי התמקדה יותר בתסמינים ואיבחונים ולא במה צפוי אחרי האבחון. אני מניחה שלמרות שידעתי, עמוק בלב קיוויתי שיגידו לי שרק אני מדמיינת הכל, והוא נ"ט חסר גבולות. עכשיו שקיבלנו את האבחון, אני צריכה לעכל את המציאות החדשה ו להבין מה המקסימום שאני יכולה לעשות כדי לקדם אותו.

3מרגו

New member
תודה על שיתוף!

זה אולי נשמע הזוי,אבל אני צריכה להתפלל שיצא אוטיסט.
ככה אני אשיג לפחות מסגרת בעיר.כרגע הוא נוסע 30 ק"מ כי כל השנים אבחנו בעיות נפשיות
.
עדיין לא ברור מי צדק.
אותו דבר כמו אצלך יש לי בתחושה לגבי הבן הבכור.אבל אביו לא מוכן לבצע אבחון,אז לא נדע לעולם.

למה הזוי? זאת ברכה לי לא רע וגם להם לא

כל עוד לא ישגעו לנו תמוח הכול היה בסדר נהיה בובלה.

חכם מידי? ילדים אוטיסטים הם חכמים זה מה שמאפין אותם

זה דווקא דבר שיכול לגרום לאבחון : אחוז המחוננים בקרב אוטיסטים גבוהה משאר האכלוסיה ככה טענה המטפלת
שלי שמתעסקת בזה שנים.

dina199

New member
תמיד מאשימים את האמא בהגזמה

האמא תמיד 'היסטרית' והילד תמיד 'מבלבל'. תמיד מוצאים תירוצים ורוב האנשים יעדיפו לא ללכת לאיבחון. לכן כל הכבוד לך שהצלחת לעמוד על שלך ולהגיע לאבחנה נכונה. ועכשיו אפילו אם היית מוכנה זה עדיין הלם (כי הרי קיווית שאת טועה
). לכן אני שוב ממליצה לעצור ולנוח. כמה ימים (או אפילו שבועות) של 'חוסר עשיה' לא יישנו שום דבר. החיים נמשכים וכרגע ההבנה שלהם טובה יותר.

דינה מעולם לא אמרו לי שאני אמא היסטרית

וכשאמרו ילד מבלבל צדקו.
ואמרו את זה דווקא על הילד שהכי בספקטרום (אספי)
ואמרה את זה מומחית גדולה.
וגם היסבירה -והיא צודקת.
מצפים מאנשים בספקטרום שלא יהיה להם קשר עין-ויש לו יופי של קשר עין.
והוא גם ממש מעוניין מחברה ונהנה מחברה.

3מרגו

New member
אז איך באמת נופל למישהו אסימון?

כמו בסיפור של בני לא נפל ולא היה נופל.אם הייתי "אמא טובה" הייתי ממשיכה לסמוך על אנשי מקצוע מצויינים ולהחזיק אותו במסגרת של חולי נפש עד 21.

dina199

New member
מי שמצפה לכל מני דברים מראש

לא מפתיע שהוא מתבלבל.
כבר מזמן ידוע שקשר עין לא אומר שום דבר לגבי המצאות או חוסר המצאות בספקטרום.
ולגבי הסברים - ניתן להסביר כל דבר. אפשר להסביר כל תופעת התנהגות של א"ס בלי לאבחן אותו כא"ס.
ומאחר ואין 100% בשום דבר את כנראה נמצאת ב'יוצא מן הכלל' בין 'אמהות היסטריות'. את הרוב המוחלט כאן בפורום (אני יודעת שזה לא מדגם סטאטיסטי אבל בשבילי זה מספיק) הגדירו לפני האבחנה כ'אמהות היסטריות). אז מבחינתי 98 או 99 אחוז זה גם מספיק

בדר"כ הורים מכירים את הילד הכי טוב
כשהוא במחיצתם
הרבה פעמים הילד מתנהג אחרת לגמרי כשהוא לא במחיצת ההורים
לעיתים הילד מתנהג עם הורה אחד כך ועם השני אחרת
ההתנהגות והתקשורת מושפעות מהסביבה ומשתנות עם השינוי בסביבה
כדי לדעת איך הילד מתנהג בסיבה שונה אעדיף לקבל חוות דעת מאדם הומני
לא מאיש מיקצוע
גם ההורים נופלים בפח זה
ואיך נדע מה מהמופעים הוא הילד
נקח את הזמן ניתן לו לצמוח ולבטא את עצמו
בעצמו
נקשיב ונכבד
באמת

TikvaBonneh

New member
למה הוא זקוק ולמה את זקוקה

קודם כל אציג את עצמי. אני אם לשני ילדים על הספקטרום האוטיסטי. הגדול מביניהם בן 20, והצעיר בן תשע, בכיתה ג.
יש לי הרבה תובנות מהטעויות שעשיתי עם הגדול, יותם, שאני מיישמת אותן בגידולו של אחיו הקטן.
אני לא רוצה להציף אותך בטקסטים ארוכים ולבזבז לך את הסופש ולספר לך הכל.
אני אשמח מאוד להיפגש יחד עם הילדים ולספר לך למה הוא זקוק לדעתי, וגם לתת לך חיבוק, שזה בדיוק הדבר שאני הייתי זקוקה לו אחרי האיבחון

גור42

New member
תגידי לי, למה את כ"כ מפחדת שאנשים ישמעו את הקול האוטיסטי?

קודם הקמת לעצמך פורום הורים שבו לא נותנים לנו להיכנס. ועכשיו את מנסה לגרור הורים חדשים לפגישה אישית איתך, כדי שהם לא ישמעו את הביקורת שיש לנו לומר על הדברים שאת אומרת.

האם אני היחיד פה שהקטע הזה צורם לו?

3מרגו

New member
יש לי להגיד להגנתה

שנפגשנו כבר כמה פעמים ושום דבר רע לא קרה.רק הבן שלי הרוויח חבר כי יש מחסור קשה בנושא.

TikvaBonneh

New member
עלית עלי, ראיתי שיש לה ילד בגיל של נדב

חשבתי שיהיה להם נחמד להכיר.

גור42

New member
סליחה, אבל מה הקשר? תקווה הציעה את עצמה, כאן, כיועצת

היא לא הזכירה, אפילו ברמז, את האפשרות לקשר בין הבן שלך לבן של פותחת השרשור.

למעלה