מאגר תמונות picjew

crul5

New member
מאגר תמונות picjew

שלום לכם הגרפיקאים רצית לספר לכם שמלאו לאתר picjew שלוש שנים וכיום הוא מאגר עצום המונה למעלה מ 10,000 תמונות ממיטב הצלמים בתחום היהודי אשמח לשמוע לחוות דעתכם ברוך

pipidi

New member
אני יודעת שאני צודקת

אני חושבת שיש אצלך במאגר רב של 99% תמונות של גברים. וגם האישה שכן מצאתי בריפרוף, היא אם שחוצה את הכביש עם ילדים, והראש שלה חתוך. אתה לא נותן פתרון למי שמחפש תמונות של נשים יהודיות. ונראה כאילו דבר כזה לא קיים. אתה לא יוצר שוויון, כי יש גם תמונות של גברים במאגרי תמונות מחו"ל.

Schnitzell

New member
אני מסכים איתה.

לצערי, דף ה"אודות" באתר סותר את המטרה שלך: "...לתת מענה לביקוש הגובר לתמונות יהודיות ובעלות זיקה ארצישראלית." "התמונות משקפות ומבטאות נושאים יהודיים ואת החיים היהודיים על כל היבטיהם." "אנו עושים כל מאמץ... לענות על צרכים רבים ככל האפשר." אין נשים ביהדות? רק בעמוד 13 מצאתי מישהי, כנראה גננת, ברקע המטושט של התמונה. אף תמונה אחת לא מציגה אישה בחזית, או פורטרט שלה. אני גם מסכים שאתה לא יוצר שוויון, אלא מפר אותו, מן הסתם. נשים מהוות כ-51% מאוכלוסיית בני האדם. שוויון משמעו הצגת גם נשים באתר. חבל. יש שם באמת תמונות באיכות גבוהה.

crul5

New member
היי לכם

תראו העניין הוא כזה שאתה מפרסם אתר שיש לו נישה מסוימת בנושא יהדות איזה תמונות אתם חושבים שיש ביהדות שקשורה בנשים דהיינו הרי המצוות וכל הנושאים האלה לא חייבות בהם נשים (קיבלו חופש) לכן הכרח המציאות הוא שהיה רוב גברים ולא נשים

yabubi

New member
היהדות פנים רבות לה, והמאגר שלכם מייצג נישה..

מאד ספציפית ביהדות וכדאי גם להציג את זה ככה אז אולי כדאי לשנות את השם של המאגר ל- orthodox jewish pics זו בחירה עסקית לגיטימית לגמרי, חבל שהצטמצמת לקהל יעד מאד ספציפי. את העולם היהודי כמו שאני מכירה זה לא מייצג בהצלחה!

נשים חייבות במצוות בדיוק כמו גברים

מלבד כמה מצוות ספציפיות שמהן הן פטורות. להגדיר את הדברים כמו שהגדרת מראה כמה אתה לא מכיר את קהל היעד שלך. יתרה מכך, דווקא את הזווית הנשית ביהדות מכירים הרבה פחות. כבר ראינו גברים לובשי מגבעות מתפללים, עטופי טלית, הולכים עם סידורים ביד, וכו' וכו'.... הזוית הנשית תביא פן מקסים וחדשני יותר.

הבעיה היא

שתמונות כמו שציינת לא מופיעות כמעט בדמויות נשיות- נשים שהולכות עם סידורים ביד? אם בכלל, אז רק בשבתות או חגים. איך תצלם אותן? נשים לא מתעטפות בטלית, וכן הלאה. איזו "זווית דתית נשית" אפשר כבר לצלם? אישה מדליקה נרות שבת? אה, אופס, הפנים שלה מכוסות.

גם נשים דתיות הולכות לשוק, הולכות לגן שעשועים

עם הילדים, מתפללות בכותל, משתתפות בהילולה, בתפילות למציאת זיווג. גם אם היא מדליקה נרות בפנים מכוסות- זה חלק מן ההוויה ובעיני זו תהיה תמונה מאוד יפה. אולי יש קושי מסוים ב"לתפוס" נשים דתיות בכל מיני סיטואציות דתיות (אפשר כמובן להעסיק צלמת לצורך העניין) אבל עדיין הפריעה לי ההגדרה הגורפת שלו שנשים לא חייבות במצוות והופס בואו נפטור כל הימצאות שלהן במגזר בשל כך.

הבעיה היא לא במין של הצלם, אלא בעיתוי

נשים שהולכות לבית הכנסת בשבת לא יסכימו להצטלם (ובצדק) לא ע"י צלם ולא ע"י צלמת. זה בכלל לא קשור. אני גם לא מכירה הרבה דתיות שיסכימו להצטלם באירוע תפילה למציאת זיווג ("חוק הדתיים השלובים" לא ממש יפעל לטובתן כאן...), או בגינה עם הילדים (לשם מגיעים בדרך כלל מרוטים אחרי יום עבודה). בדרך כלל במאגרי תמונות רוב התמונות, אם לא כולן, מבויימות. ולקחת דוגמנית לא דתית ולנסות לביים איתה תמונות של אישה דתית, לא ילך טוב- אפשר לזהות אותן בשנייה. בקיצור- רעיון נחמד, אבל מאד מאד בעייתי. ובכל מקרה- מסכימה איתך שאין קשר בין רמת החיוב במצוות להמצאות נשים ב"מרחב ציבורי" כלשהוא.

בסדר, הביצוע ומידת ההצלחה ממש לא משנים לי

הגבתי מתוך עיקרון. לא אהבתי את ההתבטאות המוטעית שלו על מצוות ונשים במרחב הדתי. שבוע טוב לכולם

Schnitzell

New member
ה"תחום היהודי" חייב להיות דתי?

אני תומך בהצעה של yabubi, לשנות את שם ותיאור המאגר. לתאר את התמונות כ"בעלות זיקה ארצישראלית" זה סוג של פיספוס, אם לא הטעיה, אם הוא לא מעוניין להציג נשים באתר.

זו בדיוק משמעות ההגדרה "התחום היהודי"

וכמו שכתוב שם באתר "מאגר גדול ואיכותי לתמונות בנושאי יהדות". לדעתי, בביטוי "בעלות זיקה ארצישראלית" הכוונה היא שרואים שהמצולמים הם ישראלים, ולא כמו מגרי התמונות החו"ליים, בהם קשה מאד למצוא מצולמים שלא נראים אמריקאיים/אירופאיים מדי. וחוץ מזה, נראה לי שסתם אוהבים לרכב על הגל הטרנדי של "הדרת נשים", גם כשאין בכך צורך, כמו המגיב שקדם לך שכתב שאמנם אין לו פתרון, אבל הוא הגיב "בגלל העיקרון".

לא נראות אמריקאיות/אירופאיות "מדי"?

הסבתות, הדודות, אחותי ואמא שלי לא נראות כמו הנשים במאגר הזה והן יהודיות ישראליות שנראות כמו מיליוני נשים בגילן, בארה"ב או באירופה. לפרסם אתר נישתי תחת ההגדרה "מיטב הצלמים בתחום היהודי" - זו גניבת עין שבפורום פופולרי יותר הייתה עושה הרבה רעש ויוצאת גם לתקשורת. 4 (!) תמונות "אשה" מול 101 תמונות "גבר" 0 תמונות "מקווה" / "מיקוה" / "מקוה" - שמחת כלה לפני חתונה, כלה ואמה, כלה וחברותיה 0 תמונות "חינה" 0 תמונות "עזרת נשים" השיא, התמונה היחידה בה מופיעה כלה בגוף מלא, היא לובשת שק על הראש כמו של סוסים - את איזו דת זה מייצג? הקיצוניים באיראן? האתר הזה הוא תמרור אזהרה שחושף את הקיצוניות הדתית-חרדית בפני מי שלא נתקלים בה ביום יום - הדרת נשים במלוא הדרה

לא מסכימה

"האתר הזה הוא תמרור אזהרה שחושף את הקיצוניות הדתית-חרדית "??? האתר הזה פשוט מצלם מציאות שרובכם כנראה לא חיים בה. לכם זה נראה מוזר ולכן אתם מכנים את התרבות הזו בכינויים מזלזלים (כמו "שק כמו של סוסים"). יש אנשים שחיים ככה וטוב להם. תצטרכו להתרגל לזה, מה לעשות [אבל זה כבר לא קשור לעיצוב בכלל].

ה"מציאות" הזו לא הוצגה כך בהודעת הפתיחה או

בהודעות בהמשך הדיון, אלא כאתר שיוצר "שוויון" אל מול אתרים אחרים בהם ישנן המוני תמונות של נשים. אם היה מוגדר כאתר נישה לקהל החרדי, אז ההתייחסות אליו הייתה שונה - כך לא נראות 99% מהנשים היהודיות ביום חתונתן ודבר לא ישראלי בתמונה הזו שהייתה יכולה להצטלם גם בברוקלין. נצטרך "להתרגל לזה"? מה לי ולזה מלבד הפנייה כאיש מקצוע בפורום מקצועי להיעזר באתר הזה ככלי עבודה.

אין שום קשר להדרת נשים ולא בגלל כך הגבתי

קודם כל אני בחורה, נעים מאוד. שנית, אני דתיה, ולכן חרה לי מאוד שהוא פוטר את העניין ב"נשים לא חייבות במצוות... תודה ושלום". כשזה לא נכון בעליל. זו תשובה לא מקצועית - בהנחה שהוא הבעלים של המאגר. בדיוק כמו כל היתר כאן, הצבעתי על מה שהפריע לי במאגר התמונות, והעברתי ביקורת בונה. לא תפקידי למצוא פתרונות. זה לא אומר ש"רכבתי על הגל הטרנדי".

סליחה שאני מעיר..

אבל התשובה הזאת רדודה מאוד. במקום לחפש כל הזמן מריבות על שטויות, היית יכולה להגיד תודה ולהמשיך הלאה. לא צריך על כל שטות לחפש במה הדתיים כושלים. לא מוצא חן בעינייך, את לא חייבת להכנס. היה חשוב לי להגיד את זה לא על מנת לפתח כאן חלילה עוד ריב, רק להסביר שהדרך הזו טועה ולא נעימה. תנסי לחיות בשלום, זה הרבה יותר נעים... שבוע טוב ושמח

למעלה