מאגיה - זה כדאי?

• פותח הנושא ID3D
  • פורסם בתאריך

ID3D

New member
מאגיה - זה כדאי?

קודם כל אני רוצה להגיד לכם שיש לכם פורום מאוד חביב וידידותי והיה נהדר אם כל אדם שחשב פעם על כישוף או משהו בסגנון היה נכנס לכאן וקורא מאמר או שניים. בכל מקרה, התחלתי להתעניין במאגיה וחשבתי לנסות ומכיוון שאני כבר משתתף בכמה פורומים אחרים פה בתפוז ואני יודע שיש פה אנשים נחמדים ושיש פה פורום לכל נושא שאני אתעניין בו אי פעם (טוב, כמעט) חיפשתי וישר מצאתי את הפורום הזה והתחלתי, כמובן, לקרוא את ההודעות הנבחרות ואת המאמרים שמיועדים למתחילים. אפילו התחלתי לעשות את התרגילים שבסדרת המאמרים למתחילים (השאלות של מה אני מצפה מהמאגיה ואחר כך גם התרגילי ריכוז) ועכשיו הייתי רוצה לשאול אותכם כמה שאלות אבל לפני זה אני אחשוף בפניכם כמה פרטים שיוכלו לעזור לכם לתת לי עצות מתאימות יותר: אני בן 14.5 (כיתה ט'), יש לי עוד 2 אחים ואחות שאחד מהם קטן ממני בשנה, השנייה בת 8 והשלישי בן 7. למרות שיש לי חדר משלי, הוא לא נמצא בסוף הבית או משהו כזה ואני לא צריך הרבה פרטיות ככה שעד היום הם היו נכנסים ויוצאים כאוות נפשם, מה גם שהמחשב וכמה מהמשחקים שלהם נמצאים בחדר הזה. למה אני מספר לכם את זה? (וכאן הקטע של השאלות שלי) למען האמת, בהתחלה באתי בשביל הקטע של הכישופים והקטעים "המגניבים" אבל אחרי שקראתי כמה מאמרים הבנתי שיש משהו מעבר לזה ושזה לא רק כישוף קטן כל יומיים. עכשיו, בשביל לדעת אם זה בשבילי הייתי רוצה לדעת: א) האם באמת יש משהו מעבר לזה שעזר לכם בחיים והיה עוזר לכם גם אם הייתם לומדים אותו בלי המאגיה? אם כן, האם יש מקורות שילמדו אותי את זה בצורה כזאת? ב) האם זה בכלל שווה להקדיש את החצי שעה שבועית שיש לי בבוקר של יום שלישי כשאין אף אחד בבית ואולי עוד איזה חצי שעה מזדמנת פעם בחודש וגם זה קרוב לוודאי בלי חפצים או דברים מיוחדים שאני אצטרך לקנות או לאסוף. כי לא נראה לי שכשאני אנסה להסביר את כל החפצים המוזרים וההסתגרות בחדר הם יקבלו את הטיעון שאני רוצה מכשף... שלא לדבר על הדברים שזה יכול לעשות לשני האחים הקטנים שלי (אמא, איציק עושה כישוף והוא לא מוכן ללמד אותי גם!) אולי בכלל יש מאגיה שצריך להקדיש לה בסך הכל רבע שעה ביום (בלי לצעוק מילים משונות ולצייר סמלים) ועוד חצי שעה שבועית שאני כן יכול לעשות דברים קצת יותר רעשניים עם כמה מקלות שאני אמצא בחוץ (אני גר במושב, זה לא בעיה..) והתוצאות יהיו בדיוק אותן תוצאות רק שההורים שלי לא יתחילו לתחקר אותי. ג) האם זה בכלל מתאים לילד בן 14.5? עכשיו יש לי סתם שאלה בקשר לתרגילים למתחילים: בפעם הראשונה שעשיתי את התרגיל שצריך להתרכז במחשבות ולהבין איך אני חושב זה הלך ממש טוב ואחר כך הרגשתי את התחושה של הריחוף (שאם אני לא טועה זה מצב שבו המוח מתחיל לשדר הרבה גלי אלפא או משהו כזה וספורטאים מגיעים במצב הזה לתוצאות הכי טובות ולביצועים הכי טובים ועשו גם מחקר שהראה ששחקני מחשב מגיעים לאותו מצב כשהם משחקים במחשב, אבל זה לא רלוונטי) אבל מאז אני כבר לא מרגיש את התחושה הזאת ואני אפילו לא מצליח להתרכז במחשבות שלי. למען האמת, אם אני לא מעלה אותם בעצמי אני לא מצליח לחשוב על שום דבר... יש לכם עצות איך עושים את התרגיל הזה נכון? טוב, זה הכל לבינתיים. אני מקווה שתוכלו לענות לי כדי שאני אוכל להחליט איך אני ממשיך עם כל העסק הזה של המאגיה.

jbu

New member
i like u

לדעתי מגיע לך כול הכבוד על זה שהעלתה שאלות נכונות שכול אחד צריך לשאול את עצמו לפני וגם מדי פעם, אבל את האמת אני לא יכול להגיד לך אם זה כדי, עצה שלי היא שאם כול מה שאתה רוצה זה להשיג דברים אז כדי שתבחר בים שני אפשרויות, או לעזוב או פשוט לא להיות פעיל וללמוד את זה מתוך התעניינות ותחביב פרטי. כול מה שהשגתי עד עכשיו, אפשר להשיג עם קצת מאמצים, אני לא יודע מה "מכשף מתקדם" משיג אבל אני כן יודע שאתה תעבוד קשה מאוד בשביל זה ואני בטוח שגם זה לא יספק אותך, למרות שלמראית עין מאגיה נראת כמו קיצור דרך אחרי שאתה משקיעה בה עבודה אתה מבין שזה לא ככה.

SickBar

New member
שאלות אמיצות ויפות.

אני חושב שהגיל לא משנה. אם הגעת לכאן עכשיו ונפתח לרעיון ואתה שואל שאלות שהן בוגרות ולא טיפשיות ונוטות "למגניבות" אני חושב שזה מוכיח שאתה מוכן לעסוק בתחום. מאגיה היא דרך חיים, צורת חשיבה וצורת עשייה. כאשר אתה מתחיל לבצע את הטקסים, אפילו חצי שעה בשבוע, דברים מתחילים להשתנות. צורות מחשבה, תבניות התנהגות, תובנות חדשות. מידע חדש נקלט במערכת ואתה מגלה שלאט לאט אתה משתנה, הופך, בסופו של דבר, לאדם טוב יותר ואני לא אומר טוב במחינת עוזר וקשוב, אלא פשוט טוב יותר. לגבי מקורות. יש לך את הפורום, יש ספרים (Modern Magick מומלץ מאוד) ויש מאמרים שניתן למצוא כאן ובפורום שאזא"ם. בכל מקרה בהצלחה. זיו

Nizzan Cohen

New member
הממממ... בהצלחה ../images/Emo13.gif.

אתה נראה רציני
. השאלות שלך טובות. וכמו שאומרים פה כל הזמן - הרבה תאוריה ותרגול הן הדרך להצלחה מאגית.

dark or

New member
../images/Emo60.gif

בעיקרון אם אתה נמשך לתחום הזה אז סבבה. תראה לפני שמגיעים לכל הקטע שלקנות חפצים וכל השאר יש דרך ארוכה, בהתחלה אתה צריך לאסוף מידע לקרוא מאמרים למצוא אתרים באינטרנט, לאגור אותם בתיקיה, ולקרוא הרבה הרבה, וגם יש הרבה תחומים במאגיה שכדי לך לבחור ולדעת לאיזה כיוון אתה רוצה ללכת: אם זה פירוש חלומות, קריאה בטארוט , בקפה, מאגיה ועוד. אחרי שתקרא, אם תראה בזה משהו מעניין שמושך אותך אז תמשיך בזה. ותזכור תמיד להתחיל בקטן ומשם להתפת. ואם אתה אוהב את זה אז בהצלחה גבר !!!!!!!

ID3D

New member
תודה!

לא ציפיתי וגם לא קיבלתי תשובה חד משמעית אבל עזרתם לי מאוד ואני חושב שאני אמשיך לקרוא ולהתעניין ולפתח את כל העסק של הריכוז באותו זמן עד שאני ארגיש שאני מוכן לעבור שלב. רק הייתי שמח לקבל תשובה בקשר לשאלה שלי על התרגילים, בבקשה :)

shataltal

New member
נוגע לתרגילים

לא צריך כלום בשביל הרב המוחלט של התרגילים (כגון תרגילי ויזואלזציה ומדיטציה) חוץ מקצת פרטיות ושקט. נסיעה באוטובוסים, לדוגמא, היא הזדמנות מעולה לתרגול. לפחות בהתחלה הכי טוב יהיה לערוך את התרגילים בזמנים קבועים ובאורך קבוע (ימי ראשון שלישי וחמישי ב-7 בבוקר למשך 10 דקות לדוגמא) וכמה שיותר. בנוגע לתרגיל המחשבות, אני מתאר לעצמי שההתרגשות מההצלחה והרצון להצליח בתרגיל (שבמקרה זה הוא חזק יותר מהרצון לתרגל נטו) הם אלו שמפריעים לך. נסה להגיע לתרגיל רגוע יותר, להפסיק לנסות ולחשוב על להצליח ופשוט לעשות את זה. בהצלחה.

למעלה