מאגיה ויהדות

MiRuinaVida

New member
מאגיה ויהדות

שלום. אני יודעת שיש בקבלה כישופים וכשפים, אבל מצד שני אני גם יודעת שרק חכמים יחידים יכולים ומורשים להשתמש בהם, רק בזמנים ההם ורק למקרה של הצלת חיים או במצב שהתוצאות תהיינה כל כך גרועות שזו הדרך היחידה והאחרונה. מה גם שהקבלה זו דרך חיים ולא ממש ספר עם מצוות וחוקים. מאידך, בתורה חל איסור להשתמש בכישוף, מאגיה, ועוב במונת התנכ"י. שאול הלך לבעלת עוב כדי שתגלה את העתיד וכדי לקבל עצות לגבי טקטיקת המלחמה שיבחר, בני ישראל נענשו בתגובה. בכל מקרה אני יודעת שאסור על פי חוקי התורה לעסוק במאגיה, אולי העניין מתקשר לאיסור עבודת הש.ט.ן. (סיטרא אחרא) בכל מקרה אינני רוצה להישמע בורה ופרמיטיבית אבל למנהלי הפורום או אנשים שעוסקים במאגיה, ארצה לקבל תגובות אובייקטיביות לגבי הקשר של המאגיה ליהדות והתנ"ך והקשר של המאגיה ליהדות הקבלתית. נ.ב. ארצה להוסיף כי לא הייתי בטוחה אם את המילה "עוב" כותבים עם ע' או א'. +אני יודעת שיש מאגיה לבנה אפורה ושחורה, אני יודעת מה המקורות של כל אחת ומה התכלית.

היה כבר דיון ארוך שכזה

לפני מספר ימים, ותוכלי למצוא אותו בקישור הזה. כדאי לשים לב במיוחד לתשובה של Dia Leoghann. אני אשאל אותך כמה שאלות אחרות: כיצד את מתייחסת לאיסורים אחרים בתורה ובהלכה? למשל, חילול שבת, לבוש צנוע, יחסי מין, כשרות ועוד כהנה וכהנה? אם תוכלי להגיד לי שאת מקיימת את מצוות התורה מילה במילה, או לפחות כפי יכולתך, אז הדיון רלוונטי. אם לא, אז מדוע דווקא האיסור בנושא המאגיה הוא שמטריד אותך? הערה בקשר ל"סיטרא אחרא" - אני לא חושב שמי שכתב את התורה בכלל היה מכיר את המושג הזה, בשמו או בתוכנו. ה"שטן" כישות נפרדת הוא פיתוח מאוחר מאוד ביהדות. ומשהו קצת אישי, בנודע לרייקי - אילו הסוגיה של רייקי הייתה מועלית כיום בפני רבנים, ניתן להניח כי הם היו קובעים כי מדובר בע"ז. מדוע? אם נתייחס שניה למקורות המיסטיים של הרייקי, הרי שהוא נובע מכתבים של עובדי ע"ז. אם נתייחס להיסטוריה ה"עובדתית" של הרייקי במאה השנים האחרונות, הרי שמפתח הרייקי הוא כומר נוצרי. שני הכיוונים מביאים למסקנה כי מבחינת היהדות, רייקי הוא לא דבר שאדם מאמין צריך לעסוק בו.

ועוד תשובות, אולי תמצאי

בקישור הזה. אם תקראי את הקישורים שמובאים שם לפורום "פגניזם בישראל" תוכלי לראות את המסקנה המתבקשת כאילו האיסור על המאגיה נובע מתוך הרצון "למרכז" את המאגיה בידי שכבת הכהנים.

MiRuinaVida

New member
מוסורסקי,

קראתי את הדיון בפורום דרך הקישור ששלחת לי בעניין רב. וודאי שהוויכוח פה נרחב ואי אפשר לתת מענה נקודתי לשאלה שהעלתי כי זה גולש לשאלות יותר כלליות ומהותיות. בתגובה לשאלותיך; אני מחשיבה את עצמי בתור אחת שמאמינה באלוהים היחיד ה"יהודי". אני גם חושבת שאדם (יהודי) צריך לקיים את תרי"ג המצוות והאיסורים של התורה בנוגע לצניעות, קיום יחסי מין, כשרות וכו'. אני, אישית, עם כל האמונה שיש לי בלב לא חרדה לקיים את המצוות והאיסורים הללו ולחיות את חיי כדרך התורה או בכל דרך יהודית דתית כלשהי. אתה שאלת - "אם תוכלי להגיד לי שאת מקיימת את מצוות התורה מילה במילה, או לפחות כפי יכולתך, אז הדיון רלוונטי. אם לא, אז מדוע דווקא האיסור בנושא המאגיה הוא שמטריד אותך?" אז זהו, שלאו דווקא האיסור בנוגע למאגיה הוא היחיד ש"מטריד" או מעסיק אותי. הסיבה שבחרתי לשאול את השאלה הזו בפורום הזה נובעת מהעובדה שזהו פורום של מאגיה וכישוף. שאלות ותהיות אחרות אני מפנה לגורמים שונים. ובקשר לרייקי. אני דיי טריה בנושא, ישנם עוד המון קונפליקטים שלי עם העניין, בעלי הקשר יהודי או לא. אני מאמינה שכל אדם באשר הוא אדם לא משנה מה היא זיקתו לדת ולאיזו דת, אם בכלל, צריך תמיד לשאוף לעזור לאנשים. אם אני מצליחה דרך הרייקי לשפר הרגשה של מישהו ולו במעט, אני רואה בזה ניצחון והצלחה אישית. אני חושבת שלא הבהרתי את עצמי מספיק טוב בעניין. שאלתי היתה שאלה ותו לא. אני לא רואה את המאגיה הלבנה בתור איזו שהיא כפירה במוסכמות או בדת או מעין "הפרה של הסדר".

למעלה