מאגיה ביהדות

מאגיה ביהדות

לגבי מה שנכתב פה על מאגיה ביהדות. ברצוני להעמיד אתכם על מספר דברים: ראשית אין מאגיה ביהדות שהיא דבר טוב המאגיה ביהדות מגיעה מהסיטרא אחרה ולכן היא רעה מיסודה. הכוחות שהם כביכול כוחות "כישוף" אין הם אלא כוחות נפש אדירים אצל אנשים שהצליחו לחזק את הנשמה שלהם בצורה שעוזרת להתגבר על מגבלות הגשמיות.כל שימוש במאגיה לפני שהאדם הצליח להגיע לרמת לימוד תורה עצומה וזאת ע"י שנים של לימוד הוא שימוש בעבודת אלילים. נ.ב אני חייב לציין פה שהנסיכה הקסומה היא לא אגדה פגשתי בה במציאות!!!

IBP1

New member
אתה אופה לחם ????

לחם פשוט : קמח ,מים,תנור,שמרים . לוקח את הקמח ,מוסיף מים ושמרים ויוצר בצק שאותו אתה תשים בתנור ותקבל לחם. לאדם שלא היה מעולם במטבח ,יראה תהליך הפקת הלחם כמשהו מאגי בלתי מובן.אך עבור האופה הבקיא במלאכתו ,זה עניין של אמת יצוקה ,מובנת וברורה. אתה מסתכל על החומרים ואומר "אה ,קלי קלות כל אחד יודע שככה אופים לחם" .אבל לנו הנמצאים בפורום ועוסקים במאגיה אנו רואים במרכיבים את השתייכותם "המאגית" ליסודות .הקמח קשור ליסוד האדמה כי ממנו הוא בא. המים ליסוד המים. התנור ליסוד האש .והשמרים ליסוד האויר . רק לידיעתך המאגיה באה ויצאה מתוך היהדות .תקרא קצת בתורה ותמצא הרבה חומר בנושא.

LrZt1986

New member
אם...

המאגיה יצאה מתוך היהדות, יש לך אולי קישור למשהו שמראה זאת? או אפילו יותר טוב, אתר שמלמד על מאגיה יהודית לשמה?

"המאגיה באה ויצאה מתוך היהדות"?

אה, יעני; לא היו מכשפים, ואף אחד לא ידע על/את אומנות המאגיה והכישוף לפני שיהוה אמר למשה "וואלה תוציא אותם ממצרים, נעשה אותם עם, וניתן להם תורה".

RainBird

New member
הגבלה פשוטה. מאגיה= כוח. פוליטיקה =כוח. סכין =כוח. כמובן שחלק מהכוח יכול להיות מסוכן, אבל אני מעולם לא פגשתי כוח שהיה רע, או טוב או מסוכן מיסודו. אתה פגשת? ארדן.

תגובה

שלום. אני לא יודע, מה הפשר ההודעה הזאת, אבל אז אני יגיב. ליהודות יש שם פראקטיקה מאגי {זוכר את פולסא דנורא שקבוצה של רבנים עשתה לאריאל שרון}. אפשר להזכיר את ספרי הקבלה, זה גם שיטה מאגי במיוחד קבלה מעשית. שלך, ארטמיס

אם נבחן את הנושא מבחינה דתית

אתה מדבר שטויות.
ליהדות יש ויש מאגיה, שהיא איננה מאגיה. ולמה התכוונה המשוררת? פשוט מאוד, מעל ה"מאגיה" היהודית מרחפת האמת. שהיא האלוהים. ריבונו של עולם. ממנו הכל נשאב ואליו הכל אליו. סודות העולם הזה רבים הם, ואנו חווים אותם מדי יום. המתעסקים במאגיה יהודית אכן רק אלו שהינם גדולים בתורה. ואולם התעניינות בנושא ופיתוח היכולות בעניין אין גובל בעבודה זרה אלא יותר במדע החיים הפרקטיים. מאגיה הינה נושא רחב, והרוצה יטעם רק מהטוב לו, ואת שלא תואם לאמונותיו יכול להשליך ממנו והלאה. ואכן, נאמר ובחוכמה, על סודותיה העמוקים של היהדות ועל עומקי הקבלה: ובמופלא ממך אל תדרוש. בברכת אין עשן בלי אש ואין אגדה בלי ביסוס
הילה.

ברור שהמאגיה לא שייכת רק ליהדות

כזכור לכם מהתנ"ך החרטומים במצרים, בלעם ובלק בן ציפור. כולם היו מכשפים גדולים.
מיקי

למעלה