מאבק ישיבות ההסדר

בעצם, אל מי אני מנסה לדבר?

הרי הדברים שלי מנוגדים להלכה וממילא לא תקשיבי.. מזלנו (החילונים) הוא שאנו חיים במאה ה- 21, וכעת מתאפשר גם לנו לצאת מהארון ולחיות חיי חופש, לאחר אלפי שנים אפלות של תיאוקרטיה חובקת עולם. מפחיד לחשוב מה היה קורה אילו נולדתי בימי הביניים או אפילו במאה ה- 19. כנראה שהייתי נאלץ לנהוג בדרך בה נהג סבא שלי, שבכל יום היה בורח מאימת הרב ב"חדר"..

#שיבולת#

New member
בעצם, אל מי אני מנסה לדבר?

הרי הדברים שלי מנוגדים לדמוקרטיה, להומניות ולנאורות של המאה ה21-! אתה ניזון מהתקשורת ומדעות קדומות. מפחיד לחשוב מה היה קורה אילו נולדתי בתחילת המאה ה20- לשלטון הקומוניסטי (וה"נאור") ברוסיה שהיה רודף אותי רק בגלל דתי. כנראה שהייתי נאלצת לנהוג כמו סבא-רבה שלי ז"ל, לקיים בסתר את המצוות, ולא להיכנע גם שנאסר ל5- שנים. אבל בעצם, אולי היה עדיף להיוולד אז, כשעוד היתה מסיות נפש אמיתית של יהודים מאמינים.

אני רואה שסיפורה של מצדה עדיין

מרטיט את נימי נפשך.. אז בבקשה - התרפקי על הזכרונות הנעימים..... מה נעים ריח השהידים, מה נעים ריח האדמה שמרווה אותה הדם הזורם מגוף רענן (מתוך תשדיר שירות לילדים של הטלויזיה הפלשתינית.., סתם, כדרך אגב..) ואם הבנתי נכון - גם את מאושרת שנולדת בתקופה הנאורה וההומנית של המאה ה-21, ולא בימי התיאוקרטיה האפלים כשאנשים ניהלו מלחמות דת בלתי פוסקות ונרדפו או הועלו על המוקד בשל דתם (או בשל מידת האדיקות שלהם). האם אני ניזון מדיעות "קדומות"? מקורן של הדיעות שלי הוא בן לא יותר מ- 100 שנה, בעוד את ניזונה מדיעות שמקורן לא עבר כל שינוי כבר אלפי שנים (ציטוט של דברייך). אז הרשי לי לשאול אותך - מי מאיתנו קדם למי??

#שיבולת#

New member
מי דיבר על התאבדות??

אני מאושרת על כך שנולדתי בתקופה בה לעם היהודי יש מדינה משלו, תקופה שבה לא צריך להסתיר את היהדות כדי לחיות. ובעצם, אולי טעיתי, ואני עדיין נרדפת על שום היותי יהודיה מאמינה, ועוד על ידי יהודים???

דיברת על מאסר של 5 שנים,

והוכחתי לך שאפשר ללכת עם הדברים האלה עד להתאבדות, וכבר עשו זאת בעבר. ולא, בינתיים לא רדפתי אחרי שום אדם דתי, ואורח חייו ממש לא מפריע לי, ולעומת זאת כמעט בכל יום מישהו מנסה לשכנע אותי להניח תפילין! אולי תקחו דוגמא מהדרוזים? אצלם מותר לאדם להיות חילוני, ובמקרה שהוא בוחר בדרך הזו, נאסר עליו מכל וכל לקרוא חומר דתי... חבל שאני לא דרוזי..

all

New member
אם שרות בצבא הוא כפיה חילונית

אז שלא יתגייסו. ואם החוקים שלכם אוסרים עליכם לשרת בצבא, אל תשרתו. וכל הסיפורים שלכם על ההלכה הם המצאה מלוכלכת שתפקידה לפתור אותכם משירות בצבא. רב אחד סיפר לי שיום אחד באה אליו אישה לשאול אם התרנגולת שלה כשרה למאכל. התרנגולת הייתה לא כשרה, אך לפני שהרב אמר לה את זה הוא שאל שת השכנים לגבי מצבה הכלכלי של האישה. השכנים סיפרו לו שהיא עניה מרודה, ללא בעל ועם 6 ילדים קטנים. ואז אמר לה, אישה, התרנגולת שלך כשרה. זו היא ההלכה האמיתית, כשיש הכרח הכל בר כיפוף, כשהמדינה בוערת וזקוקה לכל לוחם. אתם עולים על בריקדות בגלל בנות שרוצות להיות לוחמות? אתם והראש שלכם מלאים בלכלוך!!!!!!!! כי הבנות האלה לא הולכות ליחידות קרביות בשביל להזדיין!!!!!!!!!!!! כי להזדיין אפשר בכל מקום שרק מתחשק להן. הבנות האלה לא הולכות להיות לוחמות בשביל לפגוע בכם! הבנות האלה הולכות להיות לוחמות בשביל לתת את המקסימום שהן יכולות לתת למדינה שלהן ולא אתם תקבעו אם יש להן את הזכות לתת את הזמן שלהן, הבריאות שלהן, הכוח שלהן והרצון שלהן!!! כבר נמאסתם עם הכפייה שלכם. תחיו ותתנו לחיות ולא, ימצאו אלה שלא יתנו גם לכם לחיות!!!!!!!

כנראה שישנו איזה סעיף הלכתי,

שמאפשר לרב גמישות בנושא ההכשר, כאשר המצב הכלכלי של הלקוח גרוע. תתפלא- בנושאים מסויימים ההלכה די גמישה, כי בסה"כ כתבו אותה בני אדם במשך דורות (אני לא קונה את הסיפור שמקורה מלמעלה. כל דת טוענת את זה ומבחינתי כולן מספרות סיפורי עלי באבא).

#שיבולת#

New member
"כבר נמאסתם עם הכפיה שלכם"?!...

אנחנו לא כופים כלום. שיכניסו בנות לקרבי. לא אמרנו שלא, רק אמרנו שבמקרה כזה אנחנו לא נשרת. אנחנו ציבור גדול למדי בתוך האוכלוסיה הישראלית, ומשרתים את המדינה בנאמנות, יש לנו פה זכויות בדיוק כמו לכל אחד אחר, ובתנאים הנוכחיים אין דרך שנוכל לשרת בצבא. ואני לא אגיד על כל הדברים האחרים שלך שמכילים מלים מלוכלכות ובעיקר טון מלוכלך, שלא שייך לפורום הזה בכלל.

ועוד איך תוכלו לשרת בצבא,

בדיוק כפי שגם היום בנות ובנים משרתים אחד לצד השני, ומי שמעוניין/ת לקיים יחסי מין בצבא, יכול/ה בקלות להגיע לזה, כשם שאפשר לעשות זאת גם לפני ואחרי הצבא. דרך אגב, הרבה יותר קל לחשוב על סקס ביחידות לא קרביות, (שבהן בנות משרתות מימים ימימה) מאשר באמצע פעילות מבצעית של יחידת שריון/תותחנים/חי"ר/מג"ב/שייטת וכו´..... ההתקוממות הדתית הפתאומית הזו היא לא יותר מאשר אקט פוליטי כוחני נטו, שנועד להזכיר לממשלה ולכנסת שכוחם של הדתיים במותנם, ושאין לשכוח את המחנה הזה גם כאשר המדינה שרויה בבוץ מכאן ועד להודעה חדשה. ואח"כ מתפלאים שהחילונים חשים, במילים עדינות, "מסוייגים" כלפי הציבור הדתי...

למעלה