מאבק ישיבות ההסדר

shlomi_h

New member
מאבק ישיבות ההסדר

כידוע, רבני ישיבות ההסדר מאימים שבני הישיבות לא יתגיסו אם יאלצו לשרת עם בנות. הסוגיה הנ"ל מורכבת משני נושאים שונים שהקשר ביניהם הוא דק ביותר. הנושא הראשון הוא שירות בנות בקרבי. שאלה זו קיימת בכל צבא, ומעלה סוגיות כגון מדוע מות חיילת נתפס בציבור כחמור יותר ממות חייל? ושאלות כגון האם בנות מסוגלות להתמודד פיסית מול הבנים ביחידות הקרביות?. נושא זה הוא מורכב ומצריך דיון ציבורי ארוך ומעמיק. אך את הדגש בסוגית משבר ישיבות ההסדר צריך לשים על הנושא השני, והוא האיום של בני ישיבות ההסדר לא להתגייס, ולא משנה אם הסיבה היא שרות בנות או ביאת המשיח. עצם האיום של בני ישיבות ההסדר לא להתגייס במצב הבחוני הקיים היום בארץ הוא חמור ביותר. ישיבות ההסדר מייצגות את הציבור הדתי לאומי וציבור המתנחלים, שהוא הרי הציבור המיליטנטי ביותר בחברה הישראלית, ציבור אשר חלקים נרחבים בו מעונינים לגרור אותנו למלחמה כוללת. משום כך ציבור זה צריך להגביר כעת את מחויבותו לצה"ל, להאריך את השירות הצבאי שלו משירות מקוצר של שנה וחצי, לשירות מלא של שלוש שנים. עצם האיום של ההסדר לא לשרת במצב הבטחוני הנוכחי מראה את כל הציבור הם מייצגים באור שלילי ביותר - "מחרחרי המלחמה רוצים שאנו נלחם בשבלם אך הם אפילו לא התגיסו, ולא ינקפו אצבע לסייע לנו במלחמתם". בתור אדם שמעריך את הציבור הזה ואת בני ישיבות ההסדר אני מצפה מהם לחזור בהם מאיומיהם, ולהודיע על כך שעד שהמצב הבטחוני ישתפר, הם מאריכים את שירותם הצבאי לשרות מלא של 3 שנים. כך יאה לציבור ציוני אשר רוצה לשמור על שלמות ארץ ישראל, ומן הראוי שהוא ישרת בצבא הגנה לישראל ללא תנאים ומגבלות.

#שיבולת#

New member
זה לא איומים!

העניין הוא, שאם יכניסו בנות ליחידות הקרביות, בנים דתיים *יאלצו* לא להתגייס לצה"ל. שירות בצבא הגנה לישראל תופס עמדה מאוד חשובה בקרב החברה הדתית-לאומית. הרוב הגדול משרת בצבא, חלקם במסגרת של ישיבת הסדר וחלק לא. אחוז המשתמטים באוכלוסיה זו קטן בהרבה מהאחוז באוכלוסיה הלא-דתית. רבים גם חותמים קבע ומשרתים בנאמנות רבה את המדינה, ביחידות המובחרות. ידוע, כי בצה"ל יש בעייתיות רבה בנושא הצניעות, כאשר בנות משרתות יחד עם בנים, לא דווקא ביחידות קרביות. פעמים רבות באות לישון יחד עם הבנים, ואפילו מתקלחות באותן מקלחות באותו זמן שבנים מתקלחים! ועכשיו, באים כל מיני ארגונים פמיניסטיים וטוענים לשוויון, שקודם כל הוא בלתי אפשרי, מכיוון שבנים ובנות לא שווים. צריך ללמוד להכיר בהבדלים ביניהם. זו ממש ילדותיות, לדעתי, להכניס בנות ליחידות קרביות, רק בשביל הפוליטיקה, ובשביל להראות שכביכול שני המינים שווים. ובכל מקרה, מבלי הבט על כך, אין שום דרך שבנים שומרי-מצוות יוכלו לשרת יחד עם בנות ביחידה קרבית, מטעמי צניעות. כל הרבנים מסכימים על כך, והסיבות הן מורכבות ולא מתפקידי להביא אותן כאן. בקיצור, אף אחד פה לא מנסה לאיים או לחפש תירוצים למה לא לשרת בצבא. זה יהיה אובדן גדול לחברה הדתית-לאומית אם לא יוכלו לשרת. אבל זה המצב. אבל במידה והחוק הבלתי-מציאותי הזה יבוטל (במהרה בימינו, אמן), יתכן ויש לחשוב על מאמצים נוספים להארכת השירות בצה"ל בהתאם לנסיבות הבטחוניות. ערב נעים לכם, שיבולת (שמבלולה).

בלי כל קשר לבעייה הנוכחית..

לא ייתכן שאזרחי המדינה הדתיים יעמידו בכל פעם את הרבנים ואת ההלכה לפני שלטון החוק. מזלנו הגדול הוא שהרוב כאן חילונים - אחרת לא היינו טובים יותר מאיראן. מעמד האישה בכל הדתות ידוע - והגיע הזמן לקבור את העניין הזה אי שם בפח הזבל של ההיסטוריה. בכל מקרה - אין שום סיבה בעולם לחסום בפני בנות את השירות הקרבי. גם אם בת אחת ממליון תצליח לשרוד שם - עדיין מגיעה לה ההזדמנות.

דזירה

New member
בלי קשר או עם קשר....

מסכימה איתך לחלוטין - עופר - בנוגע למעמד האישה ויכולותיה - גם נשים יכולות ולעיתים אפילו יותר....אני חושבת שנשים הוכיחו את יכולותיהן יותר מפעם אחת בהיסטוריה - לא זכור לי שמישהו התנגד לשירותן הקרבי של נשים בקום המדינה - להיפך : נשים מילאו תפקידים חשובים ומשמעותיים בעצמאותנו... ולעניין שירותם הצבאי של תלמידי הישיבות - אולי הגיע עת בה יחדול המיעוט הדתי בארץ להכתיב את רצונותיו לרוב החילוני...מי שרוצה לשלוט ביצריו ישלוט בהם בכל תנאי ומצב! הדיונים סביב שירותם הצבאי של הדתיים הפכו למאוסים! אם היה הדבר בידיי - הייתי משחררת את כל אותם אלה שמתנים תנאים, ובמקביל שוללת מהם את כל הזכויות - ולא רק מהם, אלא מכל אותם אלה שלא נוקפים אצבע למען המדינה ועוד באים בדרישות ובטענות. אלוהים עוזר לאלו שעוזרים לעצמם!!!!! די עם זה - די!!!!!!!!!!!!

NoyNoy

New member
איך אומר השיר?

"בוקר טוב איראן מתבלבל השדרן, למה זה לא מצחיק אותנו?"

NoyNoy

New member
איזה שיר??? מי המבצע?????? ../images/Emo35.gif

אני בשוק......... בכל אופן זה שיר של אביב גפן, עוף-קורס, ששמו "המלחמה הבאה".

all

New member
שיבולת, השאלה כאן אחרת!

החרדים משתמטים משרות צבאי, זו כבר נורמה ישנה ורקובה, כך שחבל לדבר על זה. ערביי ישראל מתגייסים רק על פי רצונם, מי שרוצה מתגייס, מי שלא בא לו, לא מתגייס, אך גם זו נורמה ישנה ורקובה למדי. היום הגענו לשלב הבלתי דמוקרטי שבו הכיפות הסרוגות הציבו לפני ממשלת ישראל תנאי: "אם תבצעי את ההחלטות שהחלטת באופן דמוקרטי, אנחנו נפר אותם" כי החוק האמיתי שלנו הוא בעצם ה-"רב"!!! והחוקים שלך מדינת ישראל, מעניינים את התחת שלנו, הדמוקרטיה שלך מדינת ישראל, מעניינת גם היא את אותו האיבר!!! לא רחוק הוא היום בו החיילים החילוניים יגידו -"אנחנו לא נגן על ההתנחלויות הדתיות והחרדיות מכיוון שהם לא משתתפים בנטל הרב המוטל עליינו"! כל מה שנחוץ לשם כך זו ארגון, זה העובדה שאתם עדר ממושמע וקטן ואילו אנחנו רבים פי 10 אך לא מאורגנים יחד! אך ככל שתמשיכו לשלול מאיתנו את החוק והדמוקרטיה, אנחנו נלך לקרת ארגון שיוקיע אתכם מתוכינו. הרי כך או כך אינכם תורמים שום דבר מלבד נטל. נטל עצום של הגנה על התנחלויות שלכם ונטל עצום של מיסים למימון ההתנחלויות שלכם! אז שלא יתגייסו, כך או כך, גם אלה שמשרתים משרתים פחות מבנות. ובאשר ליכולת הקרבית של בנות... הלואי עליי כושר קרבי כמו של מה שראיתי כשהייתי במילואים אחרונים, האמת התביישתי לי בפינה ושתקתי

יש כאן עוד עניין,

והוא שמסיבות אלה ואחרות, הציבור החילוני מעדיף לבלוע פה ושם צפרדעי דת, במקום להתעמת מול הדתיים. לדעתי, הסיבה העיקרית לכך היא שרוב החילונים בכל זאת מכבדים את הרבנים ואת ההלכה באופן כלשהו, גם אם קטן, ואלה שמוכנים ללכת לעימות מולם אינם הרוב.

all

New member
יש בזה מו האמת

הרובהחילוני אכן מכבד את הדת, המסורת עד גבול מסויים. אך יותר מכך הוא עייף ומוטש עד כדי כך שאינו מסוגל לחשוב שעליו להילחם על עוד דבר! מוטש מ-14 שעות עבודה. מוטש מהמיסים שעליו לשלם. מוטש מהמילואים שעליו לשרת. אך יבוא יום ויגיעו המים עד נפש, יבוא יום ויגיע הקש שישבור את גב הגמל. אני בהחלט מציע שתלמידי ישיבות ההסדר יזרקו מצה"ל, הרי כל חייל ששואל את הרב אם עליו לשרת בצבא, בעצם אינו נאמן לצבא שלו אלא לרבי. תאר לעצמך אם יבוא יום בו חייל ישאל את הרבי האם לבצע את פקודות הקצין שלו. אבל על מה בעצם אנחנו דנים? על קבוצה קטנטנה שנותנת חצי מהשרות הסדיר. קח את כל תלמידי ההסדר, חלק אותם ב-2 ותקבל את מספר החיילים שיתווסף למשתמטי השרות ולא תגיע ל-3000 חיילים בשנה שלמה. אז על מה הויכוח, שלא יתגייסו מי צריך אותם!

בדיוק כמוך נגלה את התשובה בהמשך

בטלויזיה או ברדיו - ואם אין לך כאלה בבית, אני בטוח שגם "הצופה" יפרסם אותה בהרחבה..

זה לא לגמרי מדוייק,

מפני שאנשי הציונות הדתית היו ועודם פלח חשוב מאד בהוצאת הרעיון הציוני אל הפועל, ורובם המכריע משרתים ביחידות קרביות ובתפקידים בכירים בצבא. לכן כבודם במקומם עדיין מונח. הצרה היא אכן, כמו שאמרת, שדת ושלטון חוק פועלים יחד רק כל עוד יש חפיפה ביניהם, ולכן גם אני מייחל ליום שבו יגיעו מים עד נפש והרוב החילוני יקרא בקול גדול להפרדת הדת מהמדינה, על אפו ועל חמתו של המיעוט הדתי. לדעתי, דבר כזה יקרה, אם בכלל, רק לאחר שהסכסוך הערבי-ישראלי יפתר.

#שיבולת#

New member
תשובה (לכולם)

כן, החוקים שקיבלנו מהקב"ה ושמתקיימים כבר אלפי שנים חשובים לנו יותר מחוקי המדינה, כשם שההלכה היתה חשובה יותר מחוקי ברית-המועצות (בתור דוגמא), בזמן הגזירות הקשות. דרך התורה היא קודם כל דרך החיים שלנו, ורק אחריה חוקי המדינה. אבל שלא תבינו לא נכון, אנו הולכים בהתאם לחוק ומשרתים את המדינה בנאמנות, כפי שכבר הזכרתי, כל עוד ניתן לעשות זאת בתחומי ההלכה, ועד עכשיו תמיד זה התאפשר. אבל מה אפשר לעשות כאשר נקבע חוק שבשום אופן לא הולך יד-ביד עם החוקים מלמעלה??? ואני לא פוסלת פה חס וחלילה את הכושר הקרבי המצויין שאומנם יש לבנות מסויימות, אלא רק אמרתי שכולם משתדלים כל כך למען השוויון, ולא שמים לב שבעצם אנחנו שונים. ולא שנשים נחותולת מהגברים או משהו כזה. כל מין עם המעלות שלו ועם המגבלות שלו. לא צריך ללכת עם ראש בקיר נגד הטבע. ומה שבטוח, לא לאלץ אותנו ללכת נגד ההלכה עם הכפיה החילונית שלכם!

אין ספק שהבנתי נכון..

ומה שהבנתי מקומם אותי מאד. מעניין מתי תבינו שבכל פעם שאתם אומרים "החוקים מלמעלה", אתם ממקמים אותם בעיני החילונים מאד מאד למטה??

#שיבולת#

New member
אז מה אתה רוצה שאני אגיד??

אלה החוקים שבהם אנחנו מאמינים. מדינה דמוקרטית, לא?

נכון, זוהי דמוקרטיה

וכידוע לך בדמוקרטיה הרוב קובע. לכן בכל דמוקרטיה יש רוב מרוצה ומיעוט שלא תמיד מרוצה. לצערך נפל בחלקך להשתייך למיעוט כזה. בכל זאת, תשמחי שבדמוקרטיה הישראלית הדתיים קיבלו הרבה יותר כוח פוליטי מחלקם היחסי באוכלוסיה, ולכן הם מנצחים לא מעט פעמים (בעצמך אמרת שעד כה תמיד התאפשר לדתיים לחיות את חייהם כפי שהם מאמינים). גם הפעם הדתיים ייאלצו להתפשר, למרות שאולי לחלקם יכאב קצת, בדיוק כמו שכואב להם לראות מכוניות נעות בכבישים בשבת! מה לעשות.. לא כל מה שפעל לפני אלפי שנים עובד גם עכשיו..

דזירה

New member
שיבולת

מבינה היטב מהיכן את באה - אלא שלי ולרבים אחרים קשה, ולא טבעי לקבל חוקים מגורמים טרנצדנטים, רחוקים, בלתי נראים ובהחלט לא מובנים...... ואם כבר מדובר בלקבל את חוקיו ותורתו של האל- אז איך זה - איך זה שנוקטים איפה ואיפה בקבלה זו של חוקים אלוהיים? אף אחד לא סיפר לי שאפשר לבחור - אכן - מדינה ודת דמוקרטיות- נפלא!

למעלה