"מאבק חינוכי"

רחלי29

New member
"מאבק חינוכי"

שלום לכל חברי הפורום.לפני שאפתח בדבריי, עליי לציין כי הנני משתמשת לצורך העניין בשם משתמש אחר.וכעת לגופו של עניין:הנני תושבת לוד, סטודנטית בת 21,הלומדת בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב. כפי הידוע לרובינו, ולאור ניסיונינו המר עם פתרונן של סוגיות הנוגעות לכלל הציבור בלוד-שלא באות על סיפוקן, לא על ידי הגורמים הפוליטיים בעיר, וכן לא על ידי גורמים וגופים המתיימרים לפעול למען האינטרס של הציבור הלודאי,מנצלת אני במה זו כדי לפנות אל הסטודנטים שביניכם, הורי הסטודנטים, כן אל כל אותם ההורים בכלל שביניכם,שאף ילדיכם ימנו בעתיד עם ציבור הסטודנטים,ולאחרונים שבדבר- לכל תושב לודאי שיש בו מןהאמפאתיה ומן ההזדהות עם אחינו הלודאים.לפני שאדון בבעיה אציג לפניכם נתונים סטאטיסטיים המהווים מדגם בלבד,ואילו הם:בלוד ישנם כ-20000 בתי אב, כשאחד מתוך ארבעים משפחות הוא בבחינת סטודנט.לאחר שנכפיל זאת ב-20000 נגיע ל-5000 סטודנטים!!!!!!.נתון מאלף זה איננו מאפשר התעלמות מציבור הסטודנטים בלוד כלל וכלל, אלא נהפוך הוא: נתון זה מאלץ אותנו,תושבי לוד והאיכפתיים שבינינו, להתייחס ברצינות רבה לחייהם של הסטודנטים בלוד והבעיות המלוות אותם,שאיתם נאלצים הם להתמודד יום ביומו.לסטודנטים יש צרכים משלהם:מימון הוצאות שכר לימוד, הוצאות כלכליות שוטפות, צרכים אישיים, והעיקרי שבדבר- הוצאות תחבורה ונסיעה גבוהות ביותר!!! הרלוונטי לעניינינו הוא: הוצאות הנסיעה ברכבת ישראל! מגמת העלייה שחלה בשימוש באמצעי התחבורה של הרכבת בשנים האחרונות נמצאת עדיין בעיצומה, ובעיקר מורגשת היא בלוד עירנו.אין ספק שדבר זה נובע מעצם העובדה כי הנסיעה ברכבת היא ,לדעת רבים,הכי נוחה ,וכי אמצעי תחבורה זה הינו זמין, יעיל ונגיש יותר, יחסית ליתר אמצעי התחבורה. מגמת העלייה שאותה הזכרנו מורגשת אף בקרב הסטודנטים בלוד.מספרם של אלה, הנוסעים ברכבת, איננו מבוטל ואף רב ביותר!לצורך העניין אתמקד בהערותיי לציר לוד-תל אביב : ישנם מי מבינינו שנוסעים בקו זה לפחות 3-4 פעמים בשבוע. עלות מחיר רכבת לסטודנט הנוסע בציר זה הינה זהה לכל נוסע אחר: 20 ש"ח הלוך- חזור.20 ש"ח ביום, לכשעצמם, אינם הוצאה גדולה, אולם, הבעיה מתחילה כשלהוצאות נסיעה אלה נילוות הוצאות אחרות, יומיומיות שוטפות- דבר היכול להסתכם בכ-50 ש"ח ביום. לאחר שנכפיל סכום זה במספר ימי הלימוד החודשיים נקבל סכום ,כמעט בלתי ייאומן, של כ-800 ש"ח, וזה חוץ מהוצאות חיוניות אחרות. נוצר מצב שהוא כמעט בבחינת בלתי אפשרי ואבסורדי עבור הסטודנטים. בערים אחרות ,שבהן יש תחנות רכבת,ניתן פיתרון לענין- אומנם חלקי-אך מהווה הקלה די מספקת עבור בעיותיהם הכלכליות של הסטודנטים: "חופשי-חודשי-רכבת".כל זה טוב ויפה הוא למקומות אחרים, אלא שבלוד,עירנו היקרה, לא עומדת לסטודנטים אפשרות שכזו.ואם תשאלו למה, יפנו אתכם למשרד התחבורה..- וזאת מנסיון אישי!!! וכעת, שואלת אני אתכם: האם אין זה מעניינה של עיריית לוד לתת מענה לבעיה קריטית זו? לדעתי לא רק שבעיה זו בתחום ענינה, אלא שמחובתה המוחלטת לדאוג לנו, הסטודנטים בלוד ועימם משפחותיהם,ולהעניק לנו פיתרון מידי ומעשי לבעיה זו, שהיא בעוכריהם של הסטודנטים. אומרים, דגש על חינוך, אומרים, קידום החינוך, אומרים, עידוד לחינוך- כל אלה אין בהם ולא כלום! המצב שהסטודנטים מצויים בו משיג את ההיפך הגמור:הייאוש שעימו נאלצים הסטוד' להתמודד עימו כתוצאה מהבעיות הכלכליות, לא מקדם ולא מעודד, ומי שאחראי לכך, לדעתי,הוא עירית לוד: את רוצה לעודד תבואי לקראתינו, את רוצה שימשיכו לצאת מקרב העיר מלומדים ומשכילים, תקלי עלינו. המעט והעיקר שהינך יכולה לעשות הוא להגיע להסדר שיפחית את ההוצאות המצטברות, לפחות בתחום הנסיעה ברכבת.מעבירה אני בזאת את סמכות הטיפול והאחריות לבעיה לידיה הבלעדיות של עירית לוד. ובאשר לכם, אלו המזדהים עימי ועם שאר חבריי הסטודנטים, תנו יד למאבק, כי רק כך יוכלו בעיות בעירנו להגיע לפתרונן! כולי תקווה כי דבריי ימצאו פה ואוזן: סטודנטית שאיכפת לה,ומצפה שיהיה איכפת לעיר ממנה.

zivsb

New member
שלום לסטודנטית

אני מכיר את הכינוי רחלי29 לא פעם החלפנו מילים ואפילו משפטים שלמים אני מבין שאת אחותה הצעקה צודקת מאוד מאוד!!!!! ואני עם הסטודנטים במאבק אבל "אנחנו" בחרנו ונצטרך להאבק לבד!!!! כאשר יהיו איתך במאבק 20 סטודנטים אני מתגייס למאבק!! כי הוא צודק הסטודנט שלי נוסע ברכבת ויש לו תעודה מתאימה

רחלי29 שלום

ברצוני לשאול מדוע מיד מאבק האם אתם מגובשים בלוד (הסטודנטים) האם היתה פניה, דרישה לעירייה ללא שום ספק שמגיע לסטודנטים עזרה ובמיוחד בלוד לדעתי קודם לפנות לעירייה ולאחר מכן לגבש דעה להמשך בהצלחה

רחלי29

New member
ביאור מושגי ורעיוני

המאבק מגבש(הנסיון מלמד), הפאסיביות מפרידה ומנתקת, וסופה של שתיקה ממושכת-לפרוץ, כשהפריצה היא בדמותו של המאבק.

טוב מכיוון שאני מכיר את הכותבת

וזכות גדולה לי להכיר אותה ראשית אני יברך אותה על הצתרפותה לפורום ברוכה הבא יקירתי . קראתי הכל וגם שוחחנו בנייד ואין ספק שהסטודנטים בערים לוד רמלה הם העתיד שלנו וחובה על כולנו לעזור ולתמוך ולעשת כל שביכולתנו כקבוצה וכיחיד לעשות הכל . מכיון שאני מייחס לנושא חשיבות רבה אני פותח בקמפיין למען הסטודנטים בלוד ורמלה . נתחיל מזה שאני יחד עם הכותבת ועוד חברים מהפורום שמוכנים לעזור נכין חתימות של סטודנטים מהערים לוד רמלה ונעביר אותם לרשויות כמו עיריית לוד רמלה, משרד התחבורה ,ורכבת ישראל ואגודת הסטודנטים. אז חברים יקרים תרימו את הכפפה ויחד נעזור לצעירים שבאמת זקוקים לנו ראו הודעה זו כקריא לעזרה מצד הסטודנטים בלוד ורמלה . גיא מנשרוב מנהל הפורום

ליז ג

New member
לרחלי 29

אני מזדהה איתך ועם כל הסטונדטים מכל הלב. לדעתי אם רוצים להבריא חברה - יש להתחיל בחינוך. ולדעתי יש לאפשר לסטודנטים לקבל סיוע בעיר מגוריהם וזאת על מנת שבסיום לימודיהם יהיה להם תמריץ לחזור לעיר ולתרום. כפי שציינת בלוד יש הרבה מאוד סטודנטים רשומים וכאלה שלומדים במכללות. והם אלו שיכולים לשפר את העיר. ישר כח !

רחלי

בתור סטודנטית בדימוס (כולה שנה שעברה סיימתי) אני מאוד מזדהה עם מה שכתבת כי אני זוכרת כמה כספים בזבזתי על כל ההוצאות מסביב (יותר מהשכר לימוד עצמו) אני מוכנה לעזור לך במה שתחפצי ושיהיה המון בהצלחה

פלטרון

New member
כמה תיקונים ברשותך ...

1. אם בלוד יש 20,000 בתי אב, וב-1 מ-40 מהם יש סטודנט ... מקבלים 500 ולא 5000 סטודנטים . 2. אז מה אם יש 500 סטודנטים ... האם כולם לומדים באוניברסיטה ת"א ? כנראה שלא. אז נניח ו-400 לומדים באת"א . 3. אז מה אם 400 לומדים באת"א .. האם כולם מגיעים ברכבת ( וזה נוח להם בכלל להגיע ברכבת ) ? כנראה שלא . לחלקם יש רכב , לחלקם יש טרמפ בבוקר, וחלקם מעדיף מוניות / אוטובוסים. לחלקם יש דירה שכורה / מעונות . אז נניח ומדובר על 250 איש שמגיעים ברכבת מלוד לאת"א. אז דבר ראשון - 5000 ו-250 אינם אותו המספר . ( המשך ... ) מי שגר בקריות ולומד בטכניון נוסע כל בוקר כשעה(!) בתחבורה ציבורית. ובחזור זה יותר משעה . לפני 4 שנים זה עלה לי 12 ש"ח לכל כיוון = 24 ש"ח ליום ( לפני 4 שנים ). לכם לפחות יש רכבת. אין מה לעשות - לימודים עולים כסף ( כולל כל מה שמסביב ). אבל - אנא ממך , אל תראי את עצמך, סטודנטית שגרה בלוד, כאחת ש"סובלת" יותר מסטודנטים במקומות אחרים בארץ. זה לא נכון . את צודקת ברעיון שהיית מצפה שמי שנוסע יום יום ברכבת יוכל לקבל כרטיס חודשי או משהו דומה. היותך סטודנטית - סיבה טובה עוד יותר . אבל .. תסתכלי על חצי הכוס המלאה - לפחות את לא צריכה לבזבז מעל שעתיים ביום על נסיעות. ויש כאלו שמשלמים יותר מ-20 ש"ח , ומקבלים הרבה פחות ( מוניות שירות/ קווים עירוניים עמוסים = הרבה פחות מרכבת ). ( מצטער אם זה נשמע כאילו אני תוקף - זה לא המצב )

רחלי29

New member
הבהרת תיקונים

1.המדובר במקרה דנן, הוא לא טעות בחישוב ומהימנות הנתון הסופי, אלא טעות בנתונים. השורה התחתונה היא ש- 5000 היה ועודינו נשאר נס' הסטודנטים בלוד. בכל אופן, תודה על ההערה. שנית כל ולא העיקר, אין להתעלם מהעובדה שניתן לעזור לסטודנטים, לפחות בתחום הצר של כרטיסי "חופשי חודשי", ולענין זה אין נפקא מינא, באם מדובר בתלמידי מכללות ותלמידי אוניברסיטה- כל תלמיד שכזה הוא בבחינת סטודנט. כמו כן מה לנו לענינם של תושבי הקריות??! 2. לא מצאאה חן בעיני התבטאותך: "לכם לפחות יש רכבת". העובדה שבחרתי לנסוע ללימודי ברכבת, איננה מעלה ואיננה מורידה. יהיה זה לא הוגן ולא צודק להגיד כי הבחירה לנסוע ברכבת תשלול ממני את הזכות והאפשרות לדרוש סיוע והקלה מהעיריה! האם אינני יכולה לנסוע גם בנוחות וגם לשלם הרבה??? 3.יש לי בעיה עם גישתך, כפי שעולה מן הכתוב: "אין מה לעשות...."ומתנגדת אני לה בכל תוקף- מה זאת אומרת אין מה לעשות??????????????????????????? יש, ועוד איך יש מה לעשות!!!!!!!!!!!!!! ביטוי זה גורם לי לתהות, באם באמת אתה מזדהה עם הבעיות הפוקדות את הסטודנטים, או לפחות מודע להן? באומריך שאין מה לעשות, אתה אומר:יש בעיה! המצב לא טוב! מה שאינך אומר,ורוצה אני זאת לומר הוא, שלהגיד זה מה יש לא פותר ולא יפתור דבר וחצי דבר! נהפוך הוא:להגיד "אין מה לעשות", הוא להסכים עם המצב , ולטמון ראשינו בחול....אם נמשיך להגיד אין מה לעשות, אז באמת לא יהיה לנו מה לעשות. נוכל לעשות, והרבה,כשנפסיק להגיד אין מה לעשות, ואנחנו נתחיל לעשות! 4. דווקא בגלל שהיית כבר בסיטואציה הזו והיא כל כך מוכרת לך- הייתי מצפה ממך לקצת יותר תמיכה! 5. הייתי מרוצה יותר אם היית כותב לי כיצד, אם כן, עליי להתייחס לעובדה שרק בלוד עירנו לא עומדת לסטודנטים זכאות לכרטיס "חופשי חודשי"??! האם יהיה זה צעד קשה ומסובך כל כך מצידה של העיריה לאפשר לנו זאת??? איננו מבקשים שום דבר בחינם! אנו מבקשים התחשבות והקלה מיזערית, שהיא המינימום שהעיר יכולה לעשות למענינו. 6. האם מה שאתה רוצה להגיד לי הוא, שאינני יכולה גם לנסוע בפחות זמן ובנוחות, וגם לנסוע פחות??? למאה אנחנו צריכים בכלל לבחור??? לדעתי,לא מדובר כאן כלל וכלל בבחירה. 7. המצב המשתמע מדבריך הוא כשל מישהו המתגונן או אפילו מנסה להגן...גם אם כן- אין על מה! אם מדברי הבנת כי הנני תוקפת, אז כנראה שהמטרה הוחמצה. אין המדובר בתקיפה אלא בדרישות, בקשות, והגדרת המאבק איננה בהכרח מזוהה עם תקיפה, ובענינינו- התיחסות לבעיותינו ומציאת פתרונות.

פלטרון

New member
כנראה שלא הבנת אותי ..

1. קשה לי להאמין שיש 5,000 סטודנטים בלוד. אני מציע שתבדקי את מהימנות הנתון. אבל זה לא העיקר. 2. ראוי לציין שמישהו שם את הקישור להודעתך בקהילת "סטונדטים", ומשם הגעתי לכאן, קראתי והגבתי. וזהו גם הרקע לתגובתי. 3. מה שרציתי לומר הוא שאת מתלוננת על דברים שאחרים רק יכולים לחלום עליהם. הלוך וחזור , ברכבת , ב-20 ש"ח - ליום. זה לא שולל ממך שום זכות, אבל זה שולל מבקשתך את הלגיטימציה כסטודנטית. כתושבת העיר לוד - זכותך לבקש את הבקשה. כסטודנטית ..גם זכותך -אבל אני חושב שאין לבקשה לגיטימציה. וזהו העיקר שבתגובתי. 4. אגב - נאה דורשת נאה מקיימת . "דווקא בגלל שהיית כבר בסיטואציה הזו והיא כל כך מוכרת לך- הייתי מצפה ממך לקצת יותר תמיכה!" וגם... "ביטוי זה גורם לי לתהות, באם באמת אתה מזדהה עם הבעיות הפוקדות את הסטודנטים, או לפחות מודע להן?". אבל זה לא מפריע לך לומר - "כמו כן מה לנו לענינם של תושבי הקריות??! " ... ומה לי לעניינם של תושבי לוד ?? 5. אבל תשובה לשאלתך יש לי - אני לא מבין ומרגיש את הבעייתיות , כי לרוב הסטודנטים הבעייה גדולה בהרבה. רוצה לומר - כתושבת לוד , בקשתך הגיונית. כסטודנטית - לא כל-כך . כי ביחס לסטודנטים אחרים מצבכם טוב בהרבה. מה הייתי מציע לעשות ... אני מאמין שאין מה לעשות מכיוון שאם באמת ישנם 5,000 סטודנטים, אם כל אחד מהם יחסוך מאה ש"ח לחודש (שהעירייה תצטרך לסבסד), מדובר על מאות אלפי ש"ח לחודש .. ומיליונים לשנה . בימינו (המיתון) אין סיכוי שיאשרו כזה דבר.. SORRY. כל זאת נכתב מנקודת מבט של סטודנט תושב הקריות.

פלטרון

New member
תיקון לגבי 1

במדינת ישראל כ-6,500,000 תושבים , ו-250,000 סטודנטים ( בערך ). מה שאומר ..1/26 הוא סטודנט . היחס שאת מצביעה עליו הוא כפול מזה ( 1/13 לפי 65,000 תושב בלוד ).. אני מניח שזה לא "קשה לי להאמין ש.. " כמו שכתבתי.

למעלה