מאבק באלימות כלפי נשים

Berethor

New member
אני אומר שאוטומטית עדיף לא להאמין או לא להאמין לכל תלונה

ולקפוץ בהצהרות לכאן או לכאן, במיוחד כאשר מדובר בפרשות מסובכות כגון פרשת ההוללות באלנבי 40.

catchet

New member
אני אומרת שאתה פשוט מתעקש לא לראות את המציאות

נכון שפה ושם יש העללות שווא, אך זה פסיק קטן יחסית לתלונות המוצדקת, ואני לא מדברת בכלל על כמות ההטרדות שאף אחד לא יודע עליהן, מכיוון שלא הוגשו תלונות. יש לך מושג בכלל על מה אני מדברת? כנראה שלא

GreenMamba

New member
אתה יצור דוחה

"חוץ מפרשות כגון זאת של משה קצב, שאיכשהו נכנס לכלא על אונס, אמיתי לשם שינוי,"
בניגוד לכל הגברים המסכנים שנכנסו לכלא על פרשיות אונס ממוצאות ומפוברקות?

שמע, אתה פשוט טרול מהנחותים הקיימים
(ולא ראיתי את הסרט אבל משמו ומהעובדה שהבאת אותו כתמיכה לדבריך אני מרשה לעצמי להניח שהוא עוד פסולת שוביניסטית- בדיוק כמוך)

A לוןA

New member
צריך להתמודד עם התופעה בכמה דרכים

1. חינוך. לא חושב שצריך להכביר מילים בנושא הזה, נראה לי שהמשמעות ברורה
2. אכיפה וענישה- צריך להחמיר מאוד את העונשים לגברים מכים, לאפשר לנשים הרוצות להתלונן סביבה תומכת (ונשית) לעשות כן- בלי לוותר על מיצוי החקירה- כל אדם חף מפשע עד ש...- אבל במידה והוכחה אשמתו- לגזור עליו עונש כבד שיכלול גם מוטיב של ענישה כלפי החברה (מאסר, עבודות שירות וכו') וגם מוטיב של פיצוי הקורבן למשך תקופה ארוכה
3. שיעורי חינם לנשים בהגנה עצמית, ממומנים ע"י המדינה
4. חלוקה של לחצני מצוקה לנשים בסיכון או מאויימות, ואף ספריי פלפל במקרה הצורך.
5. גברים שמוצא להם צו הרחקה והם בסיכון להפר אותו יחוייבו לענוד צמיד אלקטרוני שיזעיק מיידית ניידת למקום במידה של הפרת צו ההרחקה.
6. שיפור והרחבת התשתית של המקלטים לנשים מוכות
7. התייחסות של הביטוח הלאומי ומוסדות המדינה לנשים מוכות כאל נפגעות פעולות איבה- כולל תקציבים לשיקום, קיצבאות וכו'
8. הגברת סיורי השיטור הרגליים במקומות בעייתיים, ואף בשכונות רגילות.
9. ביקור של עובדת סוציאלית לתצפית בכיתות הנמוכות למשך כמה שעות מס' פעמים בחודש. לדעתי עובדת סוציאלית מיומנת תוכל במהלך פרק הזמן הזה לזהות ילדים העוברים אלימות בבית.
&nbsp
האמור לעיל הוא רק טיפה בים- יש עוד הרבה מה לעשות ואיך לשפר- זה רק על קצה המזלג.
&nbsp
&nbsp
בלי שינוי מערכתי משמעותי בעניין, העסק רק ילך ויחמיר. וזה מתחיל ונגמר, כמו כל דבר אחר, בסדרי עדיפויות וכסף.

catchet

New member
מסכימה

השאלה סדרי עדיפויות של מי? מי קובע את סדר העדיפויות ואת אופן חלוקת הכסף? אני מניחה שיש אנשים רציניים שאחראים לדברים האלה, אך כנראה שהם לא מבצעים את התפקיד שלהם כמו שצריך אם המצב נראה כפי שהוא נראה היום.

A לוןA

New member
אנשים רציניים?

מי? ינון מגל חובב החפינות או אורן חזן הסרסור המסומם?
האמת העצובה היא שנושא הטיפול באלימות בכלל ונושא הטיפול באלימות נגד נשים בפרט הוא נושא לא "סקסי". עדיף לדבר על מצב הביטחון, התנחלויות, איראן, חנין זועבי וכל היתר. לאף אחד שם למעלה לא באמת אכפת, ורואים את זה בתיעדוף הנושאים לפי התקציבים הניתנים להם.
לפני כמה זמן חבורה של מתנחלים עלתה על קרקע פלסטינית פרטית ובנתה שם בית כנסת. כדי לפנות אותם בשקט הממשלה הבטיחה לבנות בית כנסת חדש במקום אחר בעלות של 5.2 מליון שקל.
את יודעת מה מרכזים לנשים מוכות יכולים לעשות עם הסכום הזה? כמה נפשות הם יכולים להציל? אז ככה, זרקו כמה מליונים. כי המדינה פוחדת משפיכות דמים שם ומפעולות של תג מחיר.
דוגמא פעוטה לסדרי עדיפויות. האלימים מקבלים, והקורבנות? ימשיכו להסתפק בפירורים.

catchet

New member
מעניין למה טיפול באלימות זה נושא לא סקסי

למה מעדיפים לא לדבר עליו?

A לוןA

New member
יש לזה כמה סיבות

קודם כל טיפול בנושאי רווחה בכלל זה לא עניין מושך, פוליטית. אתה אומר "הערבים נוהרים לקלפיות- יש לזה דיווידנד מיידי. אתה צורח על פצצה איראנית- יש לזה דיבידנד מיידי. "נילחם בטרור!!!" כנ"ל. שילהבת את ההמונים, נתת להם אויב, מטרה ודרך להילחם בה.
עוני, קשישים, ניצולי שואה, חולי סרטן, נשים מוכות זה לא מצטלם ומתראיין טוב כמו לגזור את הסרט בכביש עוקף טיז-אל-נבי או להתראיין במעיל עור ליד אלוף פיקוד צפון. אצל ההם, הקורבנות, החלשים והמוחלשים אי אפשר לנאום נאומים מלאי פאתוס, צריך להשקיע ולעבוד באמת. אפילו בוז'י הרצוג, שהוצע לו משרד הרווחה לקח אותו בלית ברירה ממש. קודם הוא היה שר התיירות. מה עדיף? לטפל בקשישה חולת סרטן או קוקטייל עם בר רפאלי בפריז?
&nbsp
הסיבה השניה היא שכל אחד דואג למי שקרוב אליו. האוכלוסיות המוחלשות גם ככה לא כח אלקטורלי, ומי שיושב למעלה- לו אין אמא שצריכה לבחור בין חימום לתרופה. אבל לובי בשביל תיגבור האבטחה בקרני יהושיה ב'- יש ויש. מה, וגם הזמינו אותי לחנוכת בית הכנסת בקרני יהושיה ג', אז לא נזרוק להם כמה מליונים?
&nbsp
ובסוף- יש כאלו שזה פשוט לא אכפת להם. מה נתחיל עכשיו להשקיע בנשים מוכות וכאלה? אם הן רוצות שיעזבו את הבעל המכה וזהו. מה צריך גם לתמוך בהן עכשיו?
יש כאלו שזה פשוט לא מעניין אותם, ואולי המצב הזה גם משרת אותם או איזה ערכים מעוותים שהם מאמינים בהם.

catchet

New member
זה ממש מעציב מה שאתה אומר

איך אתה מציע לפתור את זה?

A לוןA

New member
את רוצה את התשובה האופטימית, הפסימית או הסופר פסימית?

התשובה האופטימית היא שיש מה לעשות. להפגין, להעלות את הנושא למודעות, להפוך לפעיל חברתי, לכנס לובי, לפעול פוליטית, לכתוב לעיתונים ולתקשורת, ליצור ולהשתתף בדפי פייסבוק, עצומות, כנסים והפגנות, לתרום ולהתנדב.
התשובה הפסימית היא שככה זה היה פה כל הזמן, פעילים חברתיים, גם בשיאים של המחאה החברתית של הפנתרים השחורים או של צדק חברתי היו תמיד בשוליים, וגם כשהצליחו להפריע לשלטון ולהביא להחלפתו אז החליפו 40 שנים של מפאי מושחתת ורקובה ב25 שנים של ליכוד מושחת ורקוב, ומעמדה של הפריפריה, הזקנים, המובטלים, הנכים וכל היתר רק הולך ומתדרדר
והתשובה הסופר פסימית- יום אחד העם יתעורר, יתמרד, יעשה פה מהפכה שתגבה הרבה מאוד דם ותהרוס הכל, ואז אחרי שנים ארוכות של הרס אולי יקום פה משהו טוב יותר.

catchet

New member
אני לא חושבת שמהפכה היא תשובה פסימית

למרות שאני לא מאמינה כל כך במהפכות. אותי יותר מעניינות התקוממויות נקודתיות

valery13

New member
ישנה גם אלימות משטרתית נגד נשים

במציאות כזו שמפגינה נחנקת בידי שוטר, אחרת מקבלת אחיזה ברוטלית בשיערה, והשלישית חווה מעשים מגונים ע"י שוטר בחסות חוק המישוש, לא ניתן לומר שאלימות נשים סופגות בעיקר בביתן.

catchet

New member
בחסות חוק המישוש

מה לעשות, חוק זה חוק...

valery13

New member
חוק לא אמור להותיר ביצוע מעשים מגונים

לנצל סמכות ולחטט בתוך חזה של אישה במסווה של ביצוע חיפוש זהו מעשה מגונה וזה מחוץ לחוק.

catchet

New member
עניתי בציניות

כמובן שמדובר במעשה מגונה, אבל לכי תוכיחי...

meidadc

New member
אהבתי את תשובתך המקיפה

איך מקדמים את זה? כנראה אך ורק באמצעות לוביינג פוליטי.
כמו שכל מיני קבוצות לחץ מתפקדות לכל מיני מפלגות על מנת לקדם את האינטרסים שלהן, גם אנשים שהנושא הזה בוער בקרבם צריכים להתאגד ולהשפיע פוליטית מבפנים. זה לא בשמיים ובלי זה לא יתקדם כלום.

כפי שציינת בפוסט אחר, אין לנו מה לחכות לאורן חזן ויינון מגל שיקדמו את הרעיונות החשובים הללו. בדיוק כפי שחיים רמון ומשה קצב לא עשו זאת לפניהם

A לוןA

New member
הבעיה

שהקורבנות עצמם כנראה מוחלשים מדי
וכמו שאמרתי- יש נושאים עם לובי פוליטי הרבה יותר אטרקטיבי. לצערנו.
&nbsp
תודה.

GreenMamba

New member
תשובה מצויינת.

קצת מערבבת את המאקרו עם המיקרו- אבל בהחלט צעדים שאם היו ננקטים- היינו חיות בעולם בטוח יותר (יחסית).

למעלה