"מאבטח מתקנים"

OfekOfek1

New member
"מאבטח מתקנים"

רקע קצר : אני חמישה חודשים בצבא , עברתי קורס של חודשיים וחצי , עשיתי טירונות 02. עכשיו יש מצב גדול שאני פוסל ל45 נפשי והופך להיות עובד כללי . אני מעוניין להיות מאבטח מתקנים כי הבנתי שהתנאים מצויינים שבוע שבוע ושנתיים שירות . בבסיס שלי במיוחד הם ממש לא מאבטחים שום דבר אלא הם ש.ג 8 שעות ביום , לא רצופות . האם יש סיכוי לבקשה ואיך אני מבקש אותה וכדומה ? תודה רבה

urilei

New member
אני באמת לא יודע

אבל בכל מקרה תבקש את זה מהאנשים במהלך פסילת המקצוע אני לא יודע כמה יתאמצו לתת לך עם פרופיל נפשי בדיוק מה שאתה רוצה אולי כן, תלוי

OfekOfek1

New member
לא יעשו לי בעיות

בשל העובדה שכבר עברתי קורס ועם 45 נפשי אני אהיה פסול קורסים ? אין שום אופציה לזרז את התהליך או משהו ? כי אני יודע שעם טופס 55 אני אמשיך לסבול ובגדול עוד הרבה זמן . הקב"ן יכול לעזור?

LuZ dE EsTrElLa

New member
אבל אם אני לא טועה..

45 מקנה לך פטור מנשק ופטור משמירות לא? ומאבטח מתקנים זה לא עובד כללי..

blondmyth

New member
אם 45

נפשי היה נותן פתור מנשק (שמירות) היית רואה חצי מהצבא מוריד פרופיל תוך שניה. (בעצם זה גם ככה קורה אבל עדיין אין פתור משמירות ל45 נפשי.. אלא אם כן זה סעיף ספציפי)

תגובה

אם יהיה לך 45 נפשי פסול קורסים או לא ותבקש להיות מאבטח מתקנים יתנו לך 99%. השאלה היא למה אתה רוצה לעשות את זה לעצמך? זה חרא של תפקיד..

OfekOfek1

New member
כי אצלנו

זה תפקיד כל כך שכונה והתנאים נראים לי אחלה שבוע שבוע ועוד שנתיים שירות שזה אומר קיצור שירות ענק

SHIRUSH1602

New member
אתה צריך לבדוק טוב טוב

את הענין עם הקיצור כי צריך פרק זמן של תקופת "אבטחת מתקנים". שלא יהיה מצב שמצד אחד תהפוך לשומר אבל לא תהנה מהקיצור כי בתום השנתיים תגלה שחסר לך חודש של אבטחת מתקנים או שמהו בסגנון.. מקווה שהבנת..

OfekOfek1

New member
מה פרק

הזמן המינימלי לזה? אם אני אכנס לזה עכשיו יהיה לי עוד שנה ו7 , שנה ו6 לשירות

blondmyth

New member
ניראה לי שנה וחצי אל תסמוך על זה.

ודרך אגב לפני שאתה בודק את זה... זה אולי ישמע לך סבבה הקיצור ושבוע שבוע (כי אתה רק חצי מהתקופה בבסיס) אבל התפקיד עצמו יכול לגרום לך להיות מטורף. (ואני לא צוחק) הצבא לא נותן סתם שבוע שבוע וקיצור כזה.

OfekOfek1

New member
הבעיה היא

שאני גם ככה מאוד קרוב ל21 , וזה נראה לי פשוט פתרון טוב כדי להישאר בצבא ולהשלים שירות צבאי מלא. אבל יש לי שתי תהיות בנושא: 1. אני ממש לא מתאים לסטיגמה של מאבטח מתקנים - האם עדיין יחס האנשים למאבטחי מתקנים הם של דפ"רים? 2. האם בעיני מקומות עבודה ממשלתיים מאבטח מתקנים , עם תיק כזה של קב"ן כמו שיש לי , האם מראש אני פסול שם לעבודה ? ( בהנחה שיש לי 45 נפשי , אפילו אם אני מעלה אותו חזרה , עצם העובדה שהייתי מאבטח מתקנים והייתי פעמים רבות אצל הקב"ן) . האם עדיף לצאת מהצבא לגמרי או להישאר בתפקיד הזה ? אבקש באמת תגובות אמיתיות תוך כדי התייחסות לתהיות שהעליתי . ( אני מאמין שאם אצא אתרום כסף ואתנדב למען עניים וכדומה , השאלה שלי יותר מבחינת השפעות 21 = שווה למאבטח מתקנים ותיק אצל הקב"ן = הרוס ממילא?

blondmyth

New member
בוא אני אנסח את זה ככה..

כל עוד השלמת את השירות שלך התעודת שחרור שווה דבר אחד = לנגב את התחת. מצטער אבל זה נכון, היה לנו אחד בבסיס שהיה חייל מאד מאד בעייתי.. הוא הגיע למצב שהרס"ר נתן לו לעשות רק שבתות.. אתה מבין מה זה? הוא בא ביום שישי בצהריים לעליית משמר עושה שבת והולך הבייתה. עכשיו היו מפקדים שכונה לפעמים אז הוא היה בא לעליית משמר שומר והולך עוד בשבת אחרי הצהריים הבייתה (היה נותן את הנשק לחבר שהיה מחזיר לנשקייה). ביום שהוא בא להתשחרר הוא הקליד לעצמו את הסיכום ראיון (המלצות וכדומה) ורשם מלא שטויות "החייל ממושמע ועוזר לכל חיילי הפלוגה" ועוד מלא בטיח. לסיכום, שום מקום עבודה כמעט לא מסתכל על התעודת שחרור שלך רק חשוב שתהיה לך אחת בשביל להוכיח שאתה כבר לא בצבא. בסופו של דבר תתקבל לעבודה על פי הכישורים שלך ולא על פי תעודה מטומטמת שכל אחד מפליץ מה יהיה בא כתוב.

OfekOfek1

New member
זה ששירתתי

שנתיים ושירות לא משהו לא אכפת לאף אחד , גם למוסדות ממשלתיים , העיקר שיש תעודת שחרור שעשיתי שירות מלא?

OfekOfek1

New member
קישור

http://www.aka.idf.il/giyus/kadatz/?CatID=12944&DocID=30509&sideScroll=0 מה זאת אומרת שזה יבחן הקיצור ? זה לא ברגע שאני מתחיל את השירות הזה אוטומטית יורדת לי במחשב של השלישות שנה?

OfekOfek1

New member
בבקשה יש לי קב"ן מחר

אני חייב להיות החלטתי אם מישהו יוכל להיכנס לקישור ולהגיב אשמח

לגבי התפקיד אבטחה

השירות של מאבטח מתקים הולך ככה:מהרגע שהוא התחיל את תפקידו כמאבטח מתקנים ואף היה מוזן במחשב של היחידה כאחד כזה, חובה עליו לעשות שנה וחצי של אבטחה ביחידה ולאחר השנה וחצי האלו עוד חצי שנה בתפקיד אחר כלשהוא-תלוי ביחידה, ולאחר מכן השחרור. ככה שזה יכול לצאת אפילו יותר משנתיים- רק שלא תיכנס לאשליות

למעלה