לspoop

כשהנשק מתחת לשטיח אף אחד לא רואה

אותו!!!!!!!!!!!!!!!!!! למה מסתירים אותו? למה לא לשים אותו על השטיח? הם לא חייבים להחזיק אותו.... וגרזן? בטח הם בדיוק התכוונו לעשות קומזיץ אז שלחו פתק לאמא - מחר כל אחד מביא גרזן.

מעניין שהנשק הוסתר כל כך טוב

ובכל זאת אתם יודעים ב100% שהוא באמת קיים. מה עם שוטרים סמויים? גם הם מחביאים את הנשק שלהם, למה שלא תירי בהם? כן גרזן ממש יותר גרוע מרובה, נו באמת...

אז גם אם מחבל הולך ברחוב

ופתאום ישלוף סכין - זה רק כדי לחתוך תפוח... נו... אתה יודע טוב מאוד את ההבדל. אתה רוצה? תגן על המחבלים. זכותך.

Borg1

New member
טוב, באו נהיה כנים!

הוא לא בא לשם כי ידע שיש שם כלי נשק מוסתרים מתחת לשטיח! הוא בא לשם להרוג, כמו הבן ז**ה ההוא בשפרם (שכחתי שמו, וטוב שכך), והוא ירה בלי דין וחשבון והשאפה היחידה שלו היתה להרוג כמה שיותר ערבים! יש קולט? ואם בידיו היה מידע מודעיני שהיה מוכיח שיש שם נשק מוסתר, שילך לשב"ק, וסוף לכל הבעיות!

את זה לא אני אמרתי

אז מה ההבדל בין הסכין של המחבל לרובה שלי? חוץ מהעובדה שרובה קטלני יותר. אדם שלא פגע באיש, ואין זה משנה אם הייתה לו כוונה או לא, הוא לא מחבל ולא רוצח. אם אני אראה מחבל אבל באמת מחבל, אחד שעשה או עושה משהו, אני אהיה הראשון לרוקן עליו מחסנית, אבל זה לא הנושא.

spoop

New member
ככל שדתיים יותר גזענים יותר.?

תראה אני לא רוצה ללכלך על המגזר החרדי,אבל מבחינתי הם לא יותר דתיים ממני. למה יותר דתיים? כי הם עם חליפות וכובעים? כי הם עם מטפחות גרוזיניות ופאות? דווקא הדתיים האמיתים הם אוהבי הבריות ועם ישראל בפרט. קח לדוגמא את דבריו של הרב קוק(ציטוטים מובחרים): המעמד היותר עליון באהבת הבריות צריכה להיות אהבת האדם, והיא צריכה להתפשט על כל האדם כולו, למרות כל שינויי דעות דתות ואמונות, ולמרות כל החילוקים של הגזעים והאקלימים, נכון הדבר לדרת לסוף דעתם של העמים והקיבוצים השונים, כמה שאפשר ללמוד את אופיים ואת תכונותיהם, למען דעת איך לבסס את האהבה האנושית על יסודות המתקרבים למעשה. וצרות העין הגורמת לראות בכל מה שחוץ לגבול האומה המיוחדת, אפילו אם הוא חוץ לגבול ישראל, רק כיעור וטומאה, היא מהמחשכים הנוראים שגורמים הריסה כללית לכל בנין הטוב הרוחני, שכל נפש עדינה מצפה לאורו. אהבת הבריות צריכה להיות חיה בלב ובנשמה, אהבת כל האדם ביחוד, ואהבת כל העמים כולם, חפץ עילוים ותקומתם הרוחנית והחמרית, והשנאה צריכה להיות רק על הרשעה והזוהמא שבעולם. אני אוהב את הכל. איני יכול שלא לאהוב את כל הבריות, את כל העמים. רוצה אני בכל מעמקי לב בתפארת הכל, בתקנת הכל. אהבתי לישראל היא יותר נלהבה, יותר עמוקה, אבל החפץ הפנימי מתפשט הוא בעזוז אהבתו על הכל ממש. הרב קוק מספיק דתי בשבילך?

Borg1

New member
בשבילי רב קוק...

... אכן מספיק דתי, אפילו יתר על המידה. אך הוא רק בן אדם אחד ואני מדבר על כלל הדתיים, והעובדה שאת לא חושבת שאת דתיה פחות מהחרדים, לא אומרת כלום בשבילי, כי אני חושב שכן פחות, כי אני מגדיר דתיים כחילוני, יותר דתי=יותר קיצוני... בכל דעותיו, וכמובן ביחס שלו לגואים. אז אני חוזר ואומר, אי אפשר להכליל מגזר החילוני וכן אפשר להכליל מגזר הדתי. וההכללות עצמן עשיתי בהתחלת המכתב, אם מעניין אותך את מוזמנת לראות.

Rotema3

New member
אוי נו באמת.

מה זה אמור להביע " מה שלא כן בדתיים. תמיד אפשר להכליל אותכם". איזו שטות זאת. בתוך הציבור של הדתיים יש כ"כ הרבה פלגים, דרכים, וצורות שונות של חיים תפיסת עולם. לעולם לא ניתן להכליל! אותו דבר הוא יכול להגיד על חילונים-'כל החילונים לא מאמינים באלוהים, עובדה שהם חילוניים'. מה שידוע כלא נכון. יש ויש. זאת סוג של דג', אבל תבין- אתה כתבת משהו לא נכון.

Rotema3

New member
אגב,

שוב דווקא בגלל מה שכתבת למעלה, ומה שהסכמת איתו כשהיה מדובר על הצד שלך, תבין-לא מדובר בגזענות. כל האמונה הזאת בעם סגולה לא נובעת משם. אתה מבחוץ כמו שכבר כתבת בהקשר אחר, לא יכול להבין לגמרי איך זה מתנהל, לכן ישר קופץ לגזענות. {אגב, אני לא מביעה כאן שום דעה בנוגע לנושא 'עם הסגולה', העניין שונה}.

Borg1

New member
עם הסגולה...

מי זה זה מתחיל, זה נכון אולם: אני לא מדבר מבחוץ, כי אני... בא נגיד חזרתי בשאלה, והייתי לא פחות לא יותר אלא חרידי. ואת יודעת במה זה נגמר? בגזענות לכל דבר! אני אגיד את זה כך, אם לא היה בארץ ממשל חילוני, המצב פה כבר היה בידוק כמו באפגניסטן, רק אם הבדל אחד קטן: זה היה אפגניסטן יהודי, שלא פחות חמור!

Rotema3

New member
אני בכלל לא מבינה מה זה קשור.

במקום ללכת סביב, סביב מדי-תסביר את עצמך. גזענות? על מה ולמה? {למה כולם, כן יש גזענות בדת היהודית כמו שיש גזענות בכל דת}.

אני מסכים בקשר להכללה

לא כל הדתיים גזענים, ואני מכיר הרבה צדיקים. בקשר לכל דת היא גזענית, זו טעות ויש הרבה דתות לא גזעניות.

קצת על יהדות...

היהדות דוגלת באהבת הבריות- המדרגה הגבוהה יותר של אהבת הבריות היא אהבת כ-ל הבריות! מהנמלה הקטנה עד לכל בני האדם. יהודים ושאינם יהודים. את כולם ברא הקב"ה בצלמו- ולנו אין שום זכות לא לאהוב דבר שברא הקב"ה. אלא, במקרים חריגים שבהם התורה נותנת לנו הנחיות- למשל, אם מישהו מהווה איום על חייך - כן, אפשר להרוג אותו. אגב, זה לא אומר שאתה צריך לשנוא אותו. צריך לשנוא את מעשיו, את המהות שמתוכה הוא בא, אבל לא אותו. אבל עד שנגיע למדרגה הזו... ייקח זמן. וככל שאדם קרוב יותר ליהדות, ולקב"ה, יצליח יותר לאהוב את כל הבריות. אז גזענות? נו באמת..

Borg1

New member
באמת גזענות!

אומנם לא מזה התלחתי, סך הכל נסיתי להצדיק את החברה החילונית, אך אם הדיון התגלגל עד לפה, עדיף שכך... אז: כל מה שכתבת זה נכון... אך נכון רק לפי התורה, ואני מדבר איתך לא על הדעה (או איך שהיא אמורה להיראות) אלא על אנשים עצמם, איך הם מתנהגים! והבאתי מספיק דוגמות להוכיח שככל שבן האדם דתי יותר, כך גם הוא גזעני יותר! להבא אם תרצה לכתוב משהו אודות יהדות, אל תתאמץ! תכתוב משהו אודות יהודים! דתיים, כמובן.

אז יש בעיה באנשים!

זה אומר שזה יפה לדבר ככה על הדת? הבעיה בהם, שהם לא מספיק מאמינים ושואפים לקיום מצוות, אם מישהו בא בשם הדת ורוצח - זה לא אומר שזה הדתיים. גם אם כל הדתיים עושים משו- זה לא מחייב שזה מה שהתורה רוצה. אז יש פה בעיית פרטים שלא מתפקדים כמו שצריך - זה אומר שצריך לתקוף כל פרט. אין פה תקיפה כללית.

Borg1

New member
מה נראה לך?

אני מדבר על הדת? מעניין אותי בכלל, נראה לך? מעניינים אותי אנשים. ואגב, דת זה לא מה שכתוב, אלא איך זה מתבטע. יש בדיחה אחת שאומרת שעל הגדרות תמיד כתוב משהו, אך אין דבר דומה אפילו מאבר השני של הגדר, בדוק!

Borg1

New member
אני לא אדון ברמה כזאת!

ברמה כזאת של הדיון! הבתי לך דוגמה להכללה! לא מסקימה תסבירי למה לא! מה זה משנה שיש התפלגות בדתיים? תמיד יש במה להכליל. עדיין לא קולטת? כל הדתיים שומרים שבת - נכון? אוכלים כשר (ואל תדברי על הבדלים בבד"ץ ורבנות)... והכללה בעיתית שהבתי, כל הדתיים חושבים שזו זכות להיות יהודי, נכון? כל אחד מפרש את זה אחרת, אך לרוב כולם חושבים שעדיף. על זה אני מדבר!

One Echoe

New member
לא נכון. הוא צודק.

יש דברים שאפשר להכליל על הדתיים כי הם מושפעים מאותו מקור שנקרא התנ"ך.

למעלה