לmaaian

swift173

New member
לmaaian

ראיתי שכתבת שעשית מכונית מחלקים של טיסן אתה יכול להביא תמונה? או להסביר מה עשית? אשמח אם תבוא לicq שלי 104551287

maayan i

New member
זה סיפור מעניין יש לך זמן?

טוב הכל התחיל לפני מספר שנים כאשר חבר טוב אמר לי שהוא ראה אנשים מסיעים אוטו שהם בנו, הוא לא בקטע של הדברים האלה והטיל ספק בקשר ליכולות הטכניות שלי. כעבור שבועיים נחשפה המכונית הראשונה- דור ראשון. בעצם היה מדובר במכונית תוצרת טמייה עם מנוע 10 שהיה מחובר לחלק הקידמי, המכונית יצאה מכלל פעולה שנים רבות לפני מכוון שכל החלק הקידמי נשבר, אני הצלחתי לתקן. לצערי אחרי חודש כל בולמי הזעזועים נשברו- פלסטיק... ע"מ להמשיך עם החלום בניתי מדיקט את החלק הקידמי, הבעיה הייתה שגלגל אחד הסתובב יותר מהשני- דור שני. לאחר מריבה ביני לבין אחי לקחתי את החלקים שלי ובניתי מרכב שלם מדיקט- דור שלישי, גם עברתי באותה הזמנות למנוע שנשאר מהטריינר זכרונו לברכה 25. הרכב היה מצויין, אבל שוב אותה הבעיה עם הגלגלים. החלטתי לוותר על פעולה דומה למכונית, והשתמשתי בגלגל בודד אחורי להיגוי- עובד מצויין- ומשמש את הדור האחרון. לאחר שהלך לעולמו מטוס נוסף בניתי את הדור האחרון-דור רביעי, הפעם מדובר במנוע 42, ע"מ לקבל ביצועים טובים יותר הלכתי על מנוע הפוך, בדיוק כפי שהיה בטיסן, הרכב נבנה מקורות עץ אורן, כוסה בלק ואז נצבע בכחול (אני רציתי אדום אבל לא היה
). כל הרכב תוכנן לפי המנוע. מקור הפיירוול, ישר מהטיסן (CHAMPION), כך גם הגלגלים הקידמיים. הגלגל האחורי הוא מהטריינר הישן. לאחרונה הכנסתי שיפור קטן נוסף- מתלה אחורי- מגביר את אחיזת הכביש בשיבושים. סה"כ מדובר ברכב חביב (רק לכביש) הוא בעל יכולות טובות- אמנם אי אפשר להשוות לרכב שקונים... הוא יותר רכב דראג, נוסע מהר ואז חוזר מהר. הוא לא מתהפך- פשוט מסתחרר. תן לי כמה דקות אני אסרוק תמונה ואחזור עם תמונה.

maayan i

New member
בבקשה- הצעצוע שלי ורק שלי

מי שמגלה למה NWD יקבל פרס... או שלא.

ברק חבר

New member
מה זה הדבר הזה....

מה זה הדבר הזה? איך הוא פונה? איזה מהירות הוא מגיע?

maayan i

New member
מפלצתי אהה?

טוב הוא פונה בעזרת הגלגל האחורי, מאוד פשוט בדיוק כמו בטיסן רק שהוא מותקן הפוך. הוא מגיע למהירות מאוד גבוהה- אבל הוא מאוד לא יציב- לכן הוספתי את הספויילר ואת הזנב, בימנו הוא כפול. אין לי מושג מה המהירות שהוא באמת נוסע, אבל המשקל הוא 1.2 ק"ג, המנוע מספק 1.2 סוסים... בקיצור מהר- יותר ממהירות המראה. הבעיה היא עודף כוח האמת, ולכן אני שוקל לבנות דור 5, ארוך יותר וכבד יותר מאחורה, אולי אני אחזור ל-2 גלגלים קידמיים שפונים, עלה לי רעיון שצריך לעבוד טוב.

swift173

New member
אי אפשר להסב את המנוע?

שיהיה מותאם למכונית? אתה יכול לעשות רחפת מזה!!! זה רעיון הרבה יותר מגניב לא? כי במלא המנוע צריך להיות טוב תחשוב על זה. נ.ב. אני לא מבין גדול אבל נראה לי שהגוף שלך הוא גוף טוב אפילו למכונית רגילה לא?

maayan i

New member
רחפת?

היתה לי רחפת חשמלית על שלט, ממש מגניב. אבל כדי לבנות אחת צריך לפחות 2 מנועים אם לא שלושה... ובכלל צריך ליצור כרית אוויר- מעט מסובך ומעבר לתקציב. בקשר לגוף, תאמין לי אם כל המכוניות היו בניות ככה- לא היו לנו הרוגים בכבישים. המכונית לא פעם נכנסה במהירות גבוהה במדרכה- כישרון
- הנזק הכי נוראי היה שהפיירוול פשוט ניתק, מעט אפוקסי וכמה קורות בלזה לחיזוק פתרו את הבעיה. במקור הרכב היה אמור להיות סגור, אבל בגלל שיותר נוח לתקן ולסדר ובכלל לשנות, הוא נשאר כשלדה פתוחה. וגם זה יותר יפה. חשבתי ליצור גיר כדי להניע גלגלים עם המנוע, וויתרתי על התענוג גם בגלל חשש לנזק למנוע וגם כי זה מעט מסובך. ולכולם, אני ממליץ לכם לנסות ולבנות דברים לבד- מי שלא התנסה, אולי זה לא טוב כמו מה שקונים אבל ההרגשה שאתה בנית ותיכננת וזה עובד שווה את זה.

swift173

New member
אחי רחפת זה אחלה רעיון!

זה צריך רק מנוע אחד והגאי כיוון לא? ראיתי תחרות רחפות אמתיות והיה רק מנוע אחד בתוך מעין מתקן עם רשת כמו של מאוורר, ועל זה שני הגאי כיוון, תחשוב על זה זה יכול לניות תותח וגם לספק רגעים שיש שעמום

maayan i

New member
לא אמרתי שלא

תראה כדי לבנות רחפת צריך מינימום 2 מנועים: 1. דוחף אוויר אל תוך כרית האוויר- בכרית האוויר חורים קטנים למטה להוצאת האוויר. 2. מנוע אחד שנותן את הדחף. ע"מ לשנות כיוון בונים הגאי כיוון. אבל בשביל משהו על רמה- מחברים את המנוע על ציר ומסובבבים את כיוון המנוע- מאוד מסובך, אבל אפשרי (ככה עובדת רחפת בגודל מלא להסעת נוסעים). אתה מוזמן לנסות, אני חשבתי לבנות סירה, ברעננה כידוע יש אגם או לפחות יהיה. ירדתי מזה כי עברנו לתל-מונד ובשביל צעצוע להעביר את ימי השבוע המכונית בהחלט מספיקה. השכנים עדיין לא התלוננו, אחד אפילו התעניין, השאר תמיד שואלים מתי זה יטוס...

swift173

New member
אולי תצמיד כנפיים באמת?

חחחחחחחחחחחחחחחח, תראה אם יעוף למרות כל חוקי ההגיון שאומרות שאין סיכוי במבנה גוף כזה

maayan i

New member
האמת שקלתי

יש לי זוג כנפיים של בננה, וזוג כנפיים של טריינר גדול. אם אני מוסיף קורה עם הגה גובה והגה כיוון זה טס. אבל חבל על המאמץ יש כבר טיסן... נו ספר קצת על עצמך, מה אתה עשוה בזמנך הפנוי.

swift173

New member
מנסה להכנס לתחביב

אבא שלי קנה לי בגיל 6 בננה עם שלט 4 ערוצים (נראה לי שזה היה בשבילו
) ואז ניסיתי להטיס והלכתי לשם והמנוע דמם ומאז התחביב נעצר. ואני מנסה למצוא טיסן לקנות, וגם עם קשיים כלכליים... ההורים לא תומכים

maayan i

New member
אני בהחלט מבין

תראה אני נכנסתי לתחום לפני זמן לא רב, יחסית לכולם לפני 7 שנים. לבר מצווה קיבלתי 2 טיסנים, בננה מאובזרת למשעי- לצערי לא עזרה ביוחד, המנועים הללו פשוט חלשים מידי. ובנוסף קיט לבניה- כאשר ההורים נסעו לארה"ב הביאו את השלט והמנוע הרציני הראשון. אני לימדתי את עצמי את הכל, להטיס להנחית אווירובטיקה- עד כמה שהטסן יכול. ההורים אמנם משלמים על הדברים, אבל גם להם יש גבול ובגלל זה אני משתדל להשתמש במה שיש, והעיקר קונה איפה שהכי זול. אני רוצה ללמד את האח הקטן שלי, יש לי טרינר שלם וטוב ללמד איתו- רק חסר שלט. אני מקווה שלפני שאני נכנס שוב לצבא נקנה בשבילו שלט. התחביב הוא כאמור יקר- יחסית, אבל כיף. תנסה לשכנע את ההורים- אין בררה.

ברק חבר

New member
תנסה...

תנסה להוסיף לו גלגלים יותר רחבים תאריך קצת את הגוף ותוסיף שתי כנפים קטנטנות מהצדדים וזה בטח ישפר לו את היציבות. זאת היא רק עצה תעשה איתה מה שאתה רוצה. בברכה ברק חבר

ברק חבר

New member
אני שם לב שיש לך...

אני שם לב לזה שיש לך ראש טכני אתה יודע לבנות דברים יפים... אני אוהב לבנות דברים משוגעים אבל אני מעדיף שלא לנסות... בברכה ברק חבר

maayan i

New member
מישהו עלה על זה - התרשמתי...

אני מאוד אוהב רכבי סובארו,(כן יש כאלו) לכן כשהגיע הזמן לתת שם, עלתה לי בראש בדיחה פרטית. NWD- NO WHELL DRIVE. אורן זכית בפרס, אבל הוא בדיוק נפל מהחלון ונשבר.

למעלה