ל-Renjintso

fa jing

New member
שלום לRENJINTSO שכחת משהו הקשור

לקאי פאנג. בקאי פאנג עד לעצם היום הזה ישנה "קהילה יהודית" אם כי רובה עלתה כבר לארץ והם מתגוררים במושב הסמוך לי-ם ששכחתי את שמו כרגע. כן אלו הם יהודים סיניים עם מראה סיני עם עיניים מלוכסנות שיער שחור THE ALL NINE YARDS . ניתן לקרוא עליהם בקצרה במדריך הטיולים של ה LONELY PLANET הם בעבר הוגדרו ע"י מסיונר שעבר שם במאה הקודמת כ"יזראליטים"= "ISREALITEIS" . היום הקהילה הזו ממש קטנה ומורכבת מכ3-4 משפחות שעד כמה שאני יודע שאחד מהם לומד יהדות כיום באוניברסיטת בר-אילן אם זיכרוני אינו מטעני. בקאי פאנג לא נותרו כיום שום מבנים קהילתיים המבטאים יהדות ( סליחה על הניסוח) כגון" בתי כנסת וכו' אבל מה שכן מתבה שקראתי לא מזמן בסין אני יודע כי אחת המשפחות הקימה שם מעין מוזיאון קטן בנושא. השריד היחידי היום לבית הכנסת שהיה שם ונשרף הינו פתח הבאר שהיה בבית-הכנסת ומצוי כיום באיזה חדר מכונות מעופש של ביה"ח בקאי=פאנג. אכן העיר ממש מרתקת וחמודה ומאוכלסת ע"י אוכלוסיה שהינה בעיקרה מוסלמית ( אין להם שום שינאה ליהודים ) האוכל מעולה ויש כל יום באחד הרחובות הראשיים שם שוק אוכל לילי . מומלץ אם יש עוד שאלות אשמח לענות בכיף.... ומי אני?.....סתם אחד שחיי בסין 4 שנים....... יאללה ביי....

הלו, רגע, רגע

ככה באים, זורקים, הולכים? קודם כל ברוך הבא, נשיקות וכל השאר. תשתה משהו? לא? אוקיי. תספר קצת פרטים: איפה היית בסין? גרת כל השנים הללו באותו מקום? איפה? וחוץ מזה תביא כמה שיותר פרטים לפני שמישהו יצעק עלינו שפה זה לא פורום תרבות סין. זריזות היא שם המשחק.

renjintso

New member
תשמעו, זה לא ילך ככה../images/Emo12.gif

הבאתאדם נכנסת להתרענן קצת, לנשום קולטורה עברית, ריחות של תפוזים ושירי פיפי-קקי בשפת אמה, ומה מסתבר? גם כאן אני מוקפת סינים הצילו!!!! לא שכחתי את בני ישראל של קאי פנג, וכמו כולם, גמני צילמתי את הבאר בבי"ח מס' 4, אבל טל ביקש מקדש דאואיסטי,אז כתבתי על זה. בקאי פנג יש המון דברים מעניינים: כמה מקדשים בודהיסטים פעילים מאד, כמה מבנים שנראים כמו מקדשים בודהיסטים, אבל הם בעצם מסגדים, ואפילו כנסיה קתולית אחת, וכן, שוק הלילה... יאמי. אתה יכול להרחיב על היהודים שעלו לארץ? אף פעם לא שמעתי על זה. אני קראתי שהקהילה פחות או יותר נטמעה לגמרי בסביבה הסינית מאז סוף המאה ה-19 יש כמה משפחות של צאצאי יהודים שחיות בקאי-פנג, והם זוכים להמון ביקורים מאחינו בארץ ובתפוצות. איפה גרת בסין? ולמה? אתה עדין כאן? חואי תואו ג'יאן פאן-בינג

nitzano

New member
אם אינני טועה היה להם גם ספר תורה

שהועלה לארץ . עד לא מזמן היתה גם קהילה יהודית/ישראלית בטאינג'ין . אך אחד מעמודי התווך עזב - הקהילה התפרקה

fa jing

New member
ניצן אני בטוח שתשרדו בלעדי.....ואני

גם בא לבקר מדי פעם כמו שהבטחתי, קהילת יהודי טיאנג'ין לא תעילם כל כך בקלות. אז לטללי בוקר הנה התשובות שאתה מחפש: שמי חנן מגידוביץ' ( אם עדיין לא הצצת בכרטיסי האישי) וחייתי בסין כ 4 שנים בעיר ששמה טיאנג'ין בצפון סין כשעה וחצי בבייג'ינג הבירה. חזרתי לא מזמן לפני שחודש וחצי
ואני כרגע מתגורר בב"ש ובראש"לצ לסירוגין אני כרגע תלמיד תואר שני בב"ש. בסין למדתי סינית שפה ותרבות, מנהל עסקים ואמנויות. אם יש עוד שאלות מקווה שאוכל לעזור ואם לא אז גם ניצן( המכונה nitzano בפורום) שהיה שכני בעיר יוכל לענות לכם על הרבה דברים. חנן

fa jing

New member
על הח'ברה שעלו בארץ שמעתי במקרה

מפי אחד מהם שפגשתי בסין בנמל התעופה כשהלה היה בדרכו לארץ מביקור בסין. הוא סיפר לי כי ישנם כמה עשרות משפחות כאלו באותו המושב שלצערי הרב מאוד שכחתי את שמו. מי שבאמת מתעניין יוכל לעשות סיור באוניברסיטת בר-אילן ולמצוא את אותו הבחור שלומד יהדות שם( לא נראה לי קשה כל כך לאיתור) ומשם להמשיך הלאה בחיפושיו. חנן

nutmeg

New member
גם אני התרשמתי

מתרבות הפנאי בסין. כולה הייתי שבועיים - אבל היה קל להתרשם מכיוון שהכל הם עושים בחוץ וללא עקבות. זאת ועוד - אם הייתי מתעניינת היו בשמחה מסבירים לי, מצרפים אותי למשחקים שלהם ונהנים הנאה גדולה לצחוק עלי בכיף. כמעט כל בוקר, אחותי ואנוכי היינו יוצאות לפארק להליכה קצרצרה (קצרצרה כי בכל מקרה היינו אמורות לחרוש את העיר). לא פעם הצטרפתי לקבוצת טאי צ'י שקיבלו אותי בסבר פנים יפות ובשמחה גלוייה ש"זרה" מתעניינת. היה איש אחד - שיום יום צפינו בו הולך בפארק ברוורס. כן, כן - כוווולם הולכים קדימה והוא הולך אחורה. כששאלנו אותו הוא הסביר שקדימה הוא הולך כל היום וכדי לאזן (!!! - מילת מפתח תרבותית) הוא הולך אחורה. מה לא ברור? בשווקים ראינו בעלי דוכנים עוזבים את הדוכן ומשחקים כל מיני משחקים ממשחקי כדור, דרך מה'ז'ונג, ועד כדור נוצה. כשהיה מגיע לקוח - היו מפסיקים ומתפנים לשרת. פנאי גם נוצל הייטב לשינה. לא פעם ראינו אנשים ישנים בעמידה, בישיבה, מתחת לדוכן, בארגזים ובהחלט בכל פוזה אפשרית. ולא מדובר בעצלות, בכלל לא. הם ישנו כי נקרתה ההזדמנות, כי לא היה בזה הרגע מה לעשות. אם חלילה היה מתעורר הצורך לעשות משהו - תיכף ומיד היו מתנערים משנתם ועושים את מה שצריך. אחר הצהריים הפארק התמלא באנשים עם חיות המחמד שלהם. הם היו יוצאים עם כלובי הציפרים או כלובי הצרצרים, תולים את הכלוב על העץ להתאוורר ואילו הם התפנו למשחקים, לטאי צ'י, לריקודים ולשיחות וויכוחים פוליטיים. ערב אחד, מתחת לגשר הצטרפנו לקבוצה שרקדה ריקודים סלוניים - תיכף ומיד הפכנו לטרקציה. הם באו לשאול הראו לנו מה הם יודעים - התום, הסקרנות והדרך הפשוטה והישירה לגשת לעניין היו מדהימים בעיני. בהתחלה תהינו לגבי הלוקיישן. מתחת לגשר היה קצת סואן אבל אחר כך התבררו לנו שתי עובדות חשובות: היה שם שקע חשמל לטייפ ופנס רחוב... מה עוד צריך הבנאדם? להבדיל ממשחקים להם מפנים זמן או ממלאים זמן פנוי, התרשמתי שדווקא ארוחות נאכלות "תוך כדי". בעיקר במשך היום. אין שעות מוגדרות לארוחות, אוכלים אותן תוך כדי עבודה ולא מקדישים להם תשומת לב מיוחדת. באירוח אין זה כך וכנראה גם בבתים - ההתרשמות שלי הזו מוגבלת לשעות העבודה. הייתי חוזרת בכיף

May Li

New member
אמר לי פעם סיני אחד

שהסינים עושים טאי צי ועוד דברים דומים בחוץ כי יש להם דירות קטנטנות ואין שם מקום. הלכה הרומנטיקה.

אפשר לבקש משהו?

תמשיכו את ההתכתבות הזו כמה שיותר, זה אחד השרשורים הכי מעניינים שקראתי בזמן האחרון ואני אפילו לא מתכוון לבקר אי-פעם בסין (לא אוהב אסייאתים...) עוד!! עוד!!!

Idan91

New member
אתה יודע,

יש לי עץ תפוזים סיניים בגינה שבחוץ. סתם רציתי לראות איך האוזניים שלך נמתחות.

אני נבוך

ברור לי שיש בדברייך מישור נוסף וחבוי שאמור היה לזקוף את אוזני החמור שלי אבל לא הצלחתי לגלות מה הוא.

למעלה