ל- LSD-J ויריב2

ל- LSD-J ויריב2

ירון ידען לא היה ראש כולל !!! "יהודי בשם ירון ידען, אספוהו אברכים בתל-אביב וקירבוהו לתורה בארגון "נעשה ונשמע" ובישיבת אור-שמח, השיאוהו בת-תשובה מרכסים, שם נשאר ללמוד כמה שנים עד שנתמנה למנהל-כולל במקום. ואז, כשבשיגעון-גדלות הכתיר עצמו ל"גדול בתורה" ודרש להיות גם ראש-הכולל מבחינה לימודית, מנעו זאת אברכים בגלל מידותיו המאוד לא מתוקנות [בלשון המעטה...], ובגלל חציפותו כלפי הראשונים כמלאכים שלא הבין אף שיחת חולין שלהם בספריהם, ובגלל שמועתו הרעה בענייני צניעות." אתם יודעים מה ההבדל בין ראש כולל לבין מנהל כולל? ראש כולל נבחר בשל ידענותו והתמדתו בלימודים, מה שנקרא תלמיד חכם, ואל יקל בעיניכם דרגתו ומעמדו של מי שהוא תלמיד חכם. לעומת זאת, כדי להתמנות למנהל כולל אין חיוב בידענות מופלגת בתורה,כל אברך בכולל יכול להתמנות לתפקיד, בתנאי שהוא בעל כישורים מתאימים, הרי בסך הכל מדובר בתפקיד משרדי, לרוב, אחראי בכל הקשור לצד הפיננסי של הכולל. כשציינתי כישורים מתאימים, אין הכוונה לדיפלומה של מנהל חשבונות. אז לפני שמוכרים לכם צפרדעים וששים לבולעם, כדאי שתבררו זאת היטב. אגב, בורותכם ניכרת בעליל בהשוואה שערכת (LSD-J) בין תפקיד ראש כולל לבין מעמדו של טומי לה פיד. עצם העובדה שלה פיד נבחר ציבור אינו בהכרח (ובמקרה הזה ממש לא!!) מעיד על חוכמתו המופלגת. האם כל אדם שיצעק ברחוב ובכלי התקשורת "ח-ר-ד-י-ם" יעיד על חוכמתו, תבונתו, השכלתו? לה פיד נבחר ע"י מיעוט בעם כדי להשיג מטרה אחת ברורה, לכל (בעצם רוב) הדעות הוא נחשב כטרבל מייקר המחפש צומי בכל מחיר (ע"ע פופוליטיקה). הוא בעצמו די הופתע ולא האמין שיבחרו בו לעמוד בראש מפלגת שינוי, הוא למעשה בהיסוסיו (היה כה נבוך) חשף את עצמו, את הערכתו העצמית!!!

פלסטיק

New member
אתה אפילו לא מסוגל לאיית נכון

את שמו של טומי לפיד אז מה לך להלין על אדם אחר כאן? ובנוסף לכך, כאן עוסקים ברעיונות ודעות ולא בהכפשת אדם זה או אחר

נו.. כמובן. וכי תתעסק בעיקר ולא

בתפל? טומי לפיד. הנה, כתבתי נכון. עכשיו אתה רגוע? לה פיד. הכוונה לציין עד כמה הוא קיצוני (לה פן), ולאו דווקא השוואתו ללה פן הצרפתי, אמנם גם קיצוני אך בנושא אחר. מקווה שהשכלת מעט. עכשיו, האם אתה יכול להשיב לעניין?

פלסטיק

New member
העניין הוא הכפשה של אדם?

זה העניין שלך? הכפשה של חרדי לשעבר? הכפשה של לפיד? אין לך משהו אינטיליגנטי להגיד אז אתה קורה לו בשמות? תשובה לך בטח צריכה להיות משהו בסגנון "הכל עובר עליך..." או עכשיו לקרוא לך בשמות? אם זה ה"עניין" אין שום סיבה לענות לך

פלסטיק

New member
פשוט אף אחד כאן למעט ASS

לא ידון איתך לגופו של אדם אתה יודע מה, אולי כן יענו בבחינת "ענה כסיל כאיוולתו" אז תשבו ותקללו, אנחנו לא מצטרפים לחגיגה ואם אתה משים עצמך כשומר מצוות אני מתכבד להפנות אותך למצווה 231, שלא לקלל אחד מישראל, בין איש ובין אישה. יום טוב

חקרתי ובדקתי חזור ובדוק

פירקתי את המשפטים, המילים, האותיות, הרווחים, ולא מצאתי היכן קיללתי (?) אולי תפנה אותי לקטע בו קיללתי? אלא אם כן הפירוש שלך לקללה שונה משלי...

פלסטיק

New member
כנראה באמת ששונה משלי

להגיד ליהודי שהוא דומה ללה-פן זה בשבילי קללה לך אולי זו ברכה. אז נא ברך עצמך

יש לך בעיה חמורה מאד בהבנת הנקרא

האם ההסבר שלי... "טומי לפיד. הנה, כתבתי נכון. עכשיו אתה רגוע? לה פיד. הכוונה לציין עד כמה הוא קיצוני (לה פן), ולאו דווקא השוואתו ללה פן הצרפתי, אמנם גם קיצוני אך בנושא אחר. מקווה שהשכלת מעט." ובכן, עושה רושם שכלל וכלל לא השכלת! לא משנה, זה כלל לא חדש לי דרך ההתחמקות, רק חבל שבחרתם בדרך ילדותית כל כך. זה היה כל כך צפוי, אך הופתעתי בדרך בה בחרתם. טוב להכיר את בני שיחי.

פלסטיק

New member
לפי מה שאתה אומר

אז לקרוא לרב חרדי גבלס או היטלר ולהגיד שזה רק בגלל קיצוניותו זה בסדר. מצטער לפי דעתי זה לא תקין וזה על תקן קללות וחרפות. כך שההגדרה שלנו לגבי חרפות היא שונה.

yariv~2

New member
כרגיל, לאחר שאדם חוזר בשאלה

מכפישים אותו מכל כיוון בחברה החרדית, זה כבר הפך לנורמה.

yariv~2

New member
איזה עניין ?

באמת חשבת שאתייחס להכפשות הללו ? אתה באמת חושב שזוהי הוכחה רצינית ? הקשקוש החרדי המצוי הזה ?

a-s-inv

New member
עכשיו שיביאו את ירון

לא ירון כהן, שיכחיש זאת ידידי, לא צריך את כל זה להמחיש שאל אס די הוא בור, לגבי יריב, הוא אינו בור הוא פשוט מתכחש לאמת שגם הוא יודע

כחלחל

New member
שיטה ידועה אצל החרא-דים

היא לסלף ולעוות שמו של אדם השנוא עליהם. לא רק המכונה רב אבוד-יה נוהג כך (למשל בקראו שונמית לשולמית אלוני) ולא רק הרב א-שך ועוד רבים כמותם, שכן זו מעין סגולה לפגוע ולהחליש את היריב או השנוא. נכון לא היהדות המציאה את זה, אבל אלילי הוודו וקוסמיו שגם נוהגים כך אינם מעניינים כאן. ולגבי ירון ידען, כבר הושמעו מליון טענות וגרסאות (רובן סותרות זו את זו) לגבי ההסטוריה שלו ומעמדו וכיו"ב. אבל למי אכפת? אצלנו בציבור החילוני לא מעריכים אדם בגלל ה""יחוס"" ו""טוהר הגזע"" שלא כמו בעולם החרא-די. והבחור איננו מועמד ל ""שידוך"" (אָ שִידֵך) ולכן ממש לא חשוב מה היה תפקידו. זכור שרבי עקיבא היה סתם רועה צאן (ואני מוכן אפילו לכתוב "להבדיל") התייחס לדברים ולא לדובר

a-s-inv

New member
אפשר לקרוא לך גיזען?

אנטישמי? נאצי? פאשיסט? בן בליעל? אני רק שואל אתה יכול לענות או לבחור מה שבא לך חוסר האונים שלכם ניכר מתוך מילותיכם אחד אחרי השני כשבראש ובראשונה הופתעתי מזעקותיו ה"ארורות" של יריב שהחליט מי ארור ולמה תמשיכו כך, זה רק מחזק אותנו

אס אינב, אתה מכולם אמור לדעת על

גיזענות. בתור אחד שאמר הנוער החילוני חוטא ופושע ועבריין ולא חכם ומתכחש לעמו כמו גם שאצלנו החילונים אין שום דרך מלהתחמק מלהיות עבריין ואין שום אפשרות בחירה, אני חושב שפשיסט גיזעני נאצי בן בליעל ועמלק יותר מתאים לך במיוחד אחרי שנתתי לך תגובה מפורטת מנומקת פלוס תוספות מדעתי האישית אם אני לא טועה בין היתר גם עליך ולא קיבלתי תשובה. דרך אגב האם חוסר התגובה להודעה ההיא שקול להודאה בטעותך?

a-s-inv

New member
עם מציאות בשטח לא מתווכחים

אתה גר בקפריסין אולי?

למעלה