ל korinalir

• פותח הנושא taro
  • פורסם בתאריך

taro

New member
מעניין

אם הטיעונים לא היו ברורים, וודאי היית יכול להצביע על טעות או סתירה. אבל כל מה שהיה לך להגיד זה "שטויות". אז כנראה שאתם סתם לא רוצים להבין. זה מה שקורה כשבאים עם ראש סגור במטרה לקנטר, אבל לא במטרה לקבל תשובה.

preacher

New member
אם הם לא ברורים

אז אי אפשר להצביע על טעות - כי לא מבינים למה אתה מתכוון.

taro

New member
זה מאד מעניין

כי אני לא מבין מה כ"כ לא מובן ב"העם היהודי הוא עם מפלצת, חולה בגופו וחולה בנפשו". הרי אם ערבי, גרמני או צרפתי היה אומר את זה, המשפט היה מאיר עיניים, בעיקר אם הוא היה איזה פוליטיקאי. אבל כשהפילוסוף של הציונות אומר את זה? כן, אתה צודק, פתאום זה מאד מבלבל. כשבריטי אומר "גזע" זה ברור על מה הוא מדבר. שכחתי לרגע שכשאבי התנועה הציונית מדבר על זה, אזי יש פה עמימות מסויימת, שכן עברית שפה קשה היא. אתה צודק. איך יכולתי לחשוב בכלל שזו צביעות.

גוססי

New member
בגלל שהטיעונים שלך לא רלוונטיים

משטרים וקבוצות אידיאולוגיות גזעניות היו לרוב במשך כל ההיסטוריה האנושית. ה-KKK הם גזענים, הלבנים בדרא"פ היו גזענים, אצל הערבים יש גזענות לרוב, אצל החרדים וכו´. מה שעשה את הנאצים למה שהיו הוא ההיתר שלקחו לעצמם להשמיד עמים שלמים ולשעבד אחרים עקב נחיתותם הגזעית, כביכול. אתה מעדיף להיטפל לדברי מנהיגים ציוניים מסויימים - דברים שמעולם לא הפכו לאבן יסוד של הציונות - תוך התעלמות מוחלטת מהמאפיין המרכזי של הנאציזם אותו פירטתי לעיל. כמוך כמי שטוען כי החרדים הם נוצרים משום שלבושם דומה ללבוש הכמרים היוונים-אורתודוכסים.

taro

New member
זה כ"כ מייאש

טוב לדעת שהנאצים קמו רק עם מחנה חלמנו. מעניין, הייתי בטוח שהיו גם נאצים לפני, למרות שלא השמידו אף אחד בגזים... לא הפכו לאבן יסוד בתנועה הציונית? הם היו נר לרגליו של בן גוריון, שפעל בהתאם להם, ואין צורך להזכיר כמה מתגעגעים בימינו למשטרו. להפך - מי שטוען שהחרדים והנוצרים הם אותו דבר בגלל מה שהם *עושים* הם אתם. רק אתם מייחסים חשיבות לפרקטיקה.

taro

New member
לא, רק אתם =

אנשים שניזונים משני פרקים וחצי בספרי היסטוריה של משרד חינוך ציוני לגילאי 18, ומשם מפתחים משוואות שמעלות גיחוך כמו "גזענות=פאשיזם+גזענות", "פאשיזם=ליברליות/קומוניזם*2" וכל מיני פונקציות מתמטיות דומות.

גוססי

New member
הלו"ז של המשטר הנאצי אינו חשוב

העיסוק ה-"מדעי" בתורת הגזע (נושא שמעולם לא העסיק את הציונות) החל כבר במחצית השניה של המאה ה-19, ובשום פנים ואופן אינו המצאה של המפלגה הנאצית. תורת הגזע היתה בסך הכל תירוץ (אחד מני רבים) לביצוע משהו שלא היה לו תקדים בהיסטוריה - השמדה טוטאלית ומתועשת של עמים שלמים. אתה מנסה - מטעמים שלא אנסה לנחש - להסיט שוב ושוב את תשומת הלב ממעשה ההשמדה ולכוונה לעבר אחד מהתירוצים, ולדעתי זהו סילוף.

taro

New member
אם זהו סילוף

אזי לא היו נאצים לפני 42, או מתי שלא קם המחנה הזה. שכן, אמרת בעצמך - נאציזם הוא רק השמדה בגזים. זה מה שחשוב. בכל מקרה, הציונות לא התעסקה בו, כי לציונות היו דברים חשובים יותר להתעסק בהם. הנאצים טענו שהתרובת היהודית היא תוצאה של הגזע היהודי, ולכן הגיוני שיתעסקו בו כ"כ. הציונים פשוט טענו שהתרבות עצמה היא הבעיה ובכל מקרה הייתה להם מדינה להקים.

גוססי

New member
לא

כתבתי במפורש שהדבר המייחד את הנאצים הוא שהגו, תכננו והוציאו לפועל את רעיון השמדת העם. מה כל כך קשה להבין כאן?

taro

New member
ובכן, היות ולא דברנו על מה מייחד את

התנועה הנאצית אלא האם היא סימטרית לציונות, זה לא רלוונטי. מה שרלוונטי זה שהם היו נאצים גם בשנות השלושים, העשרים, והרעיונות עצמם היו קיימים גם במאה ה-19. וזה תקף לגבי הציונות.

גוססי

New member
בכל הכבוד הראוי, זהו קישקוש

אבל אם ההשוואות בין הנאציזם לציונות עושות לך טוב, אז קדימה - לך על זה. כל אחד עם הקיק הפרטי שלו.

taro

New member
כמובן שזה קשקוש

לכן כל הטענות שלכם מסתכמות ב"זה קשקוש". מעניין... כשאתם מברברים על אבולוציה אתם דורשים הגיון. טוב לדעת שעכשיו אני יכול לסתור כל תזה שלא נוחה לי ב"זה קשקוש". כן. זה טיעון מאד יעיל. אולי בדיבייטינג בכיתה א´. וגם שם אני לא בטוח. אבל תמשיכו כך. רואים כמה אתם באמת הגיוניים ומוסריים, וכמה מזה הוא סתם צביעות ופחדנות.

גוססי

New member
אל תצפה שארקוד לפי החליל שלך

אם ההשואות שלך מטופשות אני אציין זאת בלי להגרר לעיסוק טפל בפרטים לא חשובים ולא רלוונטים. אין הדבר פוגע בזכותך להמשיך ולעסוק בהם, אולם אני רואה עצמי פטור מהשחתת זמני על שטויות.

taro

New member
כמובן, כמובן. המשך לשכנע את עצמך

מעולם לא נתקלתי בטיעונים כה נפלאים כמו "שטויות". מזל שהאקדמיה ומערכת החינוך לא מתעסקות בנימוקים כאלו. מצד שני, בהתחשב בעובדה שהאתר הזה לא נסמך על שום דבר אקדמאי אלא רק על ארגונים כמו דעת אמת, זה לא מפליא.

למעלה