ל korinalir

• פותח הנושא taro
  • פורסם בתאריך

preacher

New member
מי אמר שזה לא בסדר?

אני אישית לא מאמין. אתה מאמין - יופי לך. הבעיה שלי היא כשזה מתנגש עם הערכים שאני כן מאמין בהם.

sandchicken

New member
אז בואו נעמיד את המראה

אני, כאדם דתי, רואה בדת ערך, ואני חושב שאני צודק. לכן אני ארצה לכפות חלק מהערכים שלי על שאר האוכ´ - כמו איסור לחלל שבת, או לאכול טריפות, או חיוב הדת היהודית. מה דעתך? לא? למה??

preacher

New member
התשובה שלי פשוטה

אתה תנסה להשליט את הערכים שלך, ע"י חקיקה ושכנוע, ואני אנסה להשליט את שלי באותן צורות. ומי שינצח - ינצח. אני מקווה שזו תהיה הדרך שלי, כמובן. אין לי ויכוח עם דתיים. עוד בצבא, אחרי ויכוחים אינסופיים עם בני"שים, הבנתי שמאוד קשה לשכנע אנשים בהנחות יסוד אחרות. הויכוח שלי הוא עם חילונים שמאמינים במה שאני מאמין, אבל לא עושים כלום בעניין (=לא מצביעים למפלגות הנכונות). ולזה, דרך אגב, *אמור* להיות הפורום הזה.

sandchicken

New member
תשובה לך ולגוססי

בקיצור הרעיון שלכם הוא של "כל דאלים גבר", הבנתי. רק אל תשתמשו יותר במונחים כמו צדק או מוסר, אוקיי? יש לי קיבה רגישה.

preacher

New member
אלימות? חשבתי על בחירות

עכשיו תנסה להרגיע את הקיבה שלך שלא תקיא על כל הפורום מהרעיון המזעזע של דמוקרטיה.

korinalir

New member
ברור שמותר לך לרצות

גם מותר לך לנסות להחזיר בתשובה בדרכים של שכנוע. אבל ל*מדינה* אסור לכפות עלי לא לחלל שבת למה? כי באותה מידה הערכים שלי אומרים שיש לחלל שבת אז למה שאני בראשות המדינה לא אכפה עליך לנסוע בשבת או אאסור עליך לאכול כשר? נשמע קצת לא בסדר נכון? כפייה דתית וחילונית שתיהן אסורות כל אחד יכול לחיות לפי הערכים שלו ולשאוף לכפות אותם על אחרים. אבל לגוף השלטוני אסור לעשות זאת.

גוססי

New member
אתה יכול לנסות זאת, כמובן

השאלה היא אם אתה יכול ומוכן להתמודד עם מליוני אזרחים שלא יהיו מוכנים לשמור את השבת בדרכך. לדוגמה, אותם מיליונים ירצו לנסוע בשבת לים או לטיול בחיק הטבע, ואתה תיאלץ להקים מחסומי דרכים על הרבה מאד כבישים, לעצור מאות אלפי מכוניות, לחלק מספר דומה של קנסות (בהנחה שהעונש על חילול שבת יהיה קנס בלבד ולא מאסר) ולעמוד מול זעמם של כל המיליונים שנמנע מהם מלבלות את השבת בדרכם. כיצד בדיוק אתה מתכוון לממש את כוונותיך?

רון סי

New member
לבני אדם יש ערך

אם הם שייכים לקבוצה שלך. ככל שהם קרובים אליך יותר ככה יש להם יותר ערך, והוא נובע מרגשות כמו אהבה, שיתוף וגם תלות. לבני אדם שהם אויבים שלך אין הרבה ערך בעיניך. לכן אפשר באמת להפציץ את ג´נין, כי אין שם אנשים בעלי ערך עבורינו. אבל להוציא להורג מישהו מתוך החברה זה ענין אחר, משום שלאדם הזה יש ערך, גם אם הוא לא גדול במיוחד. זה שזה נורא יחסי זה נכון, אבל מה לעשות שבחיים הכל יחסי.

taro

New member
זה בכלל לא נורא

זה שהוא רואה את עצמו חלק מהחברה שלי זה טוב ויפה, אבל זה לא אומר שלי אכפת ממנו.

רון סי

New member
אולי לא אכפת לך ממנו

אבל אם אתה איכשהו תלוי בו (למשל בגלל אינטרסים משותפים, בגלל ששניכם משלמים מיסים לאותה מדינה ו/או משרתים באותו צבא, או שיש לכם אויב משותף) אז אתם שייכים לאותה חברה.

taro

New member
אם אני תלוי בו לא אהיה מעוניין גם

להכניס אותו לכלא. אם ההוכחות במשפט מסויים הצליחו למצוא אותו אשם מספיק, כדי שהחוק יראה בו אשם, אין כל סיבה לא להוציא אותו להורג, בעיקר אם אתה מכיר בזכות העקרונית להוציא אנשים להורג. שלא לדבר על אנשים שאינני תלוי בהם כמו נכים, חרדים וכו´.

רון סי

New member
למה שלא תהיה מעונין לכלוא אותו?

אם הוא עבר על חוקי החברה, למשל גנב, אז הוא עדיין חלק מהחברה, אבל ראוי לעונש. כליאה, כמו ענישה אחרת, מיועדת קודם כל להרתעה. אלמנט ה"הרחקה מהחברה" הוא במקום שני, שהרי אנחנו מחזירים לחברה אפילו רוצחים, שלא לדבר על גנבים סתם. הענישה באה "לעזור" לפרטים ששייכים לחברה לחזור "למוטב", כלומר לציית לכללי החברה. גם אנשים שאינך תלוי בהם ישירות, כמו נכים, יש להם חברים וקרובי משפחה, ובהם אתה תלוי. לעומת זאת פרטים שלא שייכים לחברה שלנו מוצאים להורג אפילו לפני שפשעו. הכל זה ענין של שייכות לקבוצה.

taro

New member
כלא הוא מערכת שמבזבזת כספים

אין לי טעם לבזבז כ"כ הרבה כסף ומאמץ על אנשים מסויימים, שאין לי בטחון אם יחזרו למוטב. אם כבר, אפשר לנעול אותו בגולאג או במחנה עבודה בכפיה.

רון סי

New member
כסף בא והולך

והוא בודאי לא עומד מול ערך החיים. כליאה היא ענישה שיחסית מכבדת את ערך החיים, וזה בלי לזלזל בקושי שיש לאדם כלוא.

רון סי

New member
לחיים יש ערך בעיני בעליהם

ולכן לחיים יש ערך בחברה ששמה את האדם בראש ואת עצמה בעדיפות שניה, כדרך להשגת רווחה לאדם. זה נובע מרצונו הפרטי של כל אחד לחיות, בלי קשר ליכולתו לתרום ולהועיל. מכיון שאני רוצה לחיות, אני מכבד את רצונו של חברי לקבוצה לחיות, כי אחרת הוא לא יכבד את רצוני. אם אני אדרוש ממנו תפוקה כתנאי לחייו (או אפילו כתנאי לחברות בקבוצה), הוא או מישהו אחר ידרוש את זה ממני, ולא בטוח שאעמוד במשימה. אם אני אוציא להורג כל גנב, אז במידה ואני אכשל בעבירה פעוטה כלשהי, יוציאו להורג אותי, וזה ממש לא משהו שאני מעונין בו. אפילו אם אתמוך בהוצאתו להורג של רוצח, אני צריך לזכור שאני עצמי עלול להיות מורשע ברצח שלא בצעתי, ולההרג לפני שהספקתי להוכיח את חפותי. בקיצור: הכל זה אינטרס חיים אישי, שהוא האינטרס החזק ביותר של יצורים חיים באופן נורמלי.

taro

New member
ואם תכניס גנב לכלא, יש סיכוי

שיכניסו גם אותך. אז תבטל את החקיקה? ואגב, בקשר לתפוקה - מוזר. חשבתי שהחרדים צריכים להיות פרודקטיבים כדי לקבל את ההטבות ממדינה ששמה את האזרח בראשה, ולא את הפרודקטיביות.

רון סי

New member
גם הגנבים מעוניינים בהגנה מפני

גנבים... הם גם לא אוהבים שגונבים מהם. החרדים לא צריכים להיות יצרניים בשביל לקבל הטבות מהמדינה, וגם לא לשרת בצבא כדי לקבל את הגנתו. עובדה שהם מקבלים תמיכה והגנה. הבעיה היא שמכיון שהם לא יצרניים (או ככה זה נראה) ולא משרתים, נוצרת תחושה של ניצול וחוסר איזון אצל החילונים. הבעיה מחריפה בגלל שהחרדים לא עושים מה שהם לא עושים מתוך אידאולוגיה של חולשה, ולא מתוך חולשה אובייקטיבית, שאינה תלויה בהם. ועדיין ההטבות וההגנה לא נשללות מהם.

למעלה