ל GOZALA

נטוצי

New member
ל GOZALA

GOZALA שלום, אשמח באם תוכלי לתת לי פרטים נוספים לגבי רכישת נכס incom מה זה אומר ? הגשנו ניירת לויזת יזם ואנחנו תקועים בלי תזוזה כבר חצי שנה. אולי באם נקנה עסק עובד בקנדה נוכל לקבל את הניירת. זה קשור ל - Incom. אשמח לקבל פרטים תודה רבה

gozala

New member
הכוונה שאם יש Income זה מסלול!

בזמנו התייעצתי עם עו"ד לענייני הגירה. ההצעה שלו הייתה לרכוש נכס ש"עובד" ונותן הכנסה. הוא הציע boarding house לסטודנטים עם שירותי כביסה ומטבח לשירות עצמי כשמשכירים חדרים וכך למעשה מנהלים עסק ויש הכנסה בעצם. על סמך זה הוא אמר שניתן לגשת לשגרירות ולבקש תושבות קבע שבסופו של דבר מביאה דרכון. בזמנו מחירי הרכוש היו מאוד סבירים, הוא הציע להסב אפילו אולם/מחסן למטרה מעין זו ופשוט להריץ עניין. הייתי אצלו עם חברים והם די התלהבו מהרעיון של הקמת עסק מעין זה, אבל לא ניתן היה למצוא כזה דבר. בהמשך חשבתי אם כן על משהו כמו B&B אבל במקרה הזה אין הכנסה קבועה וצריך להיות בשטח מסביב לשעון. אני התעניינתי במונטריאול, בטורונטו המחירים בשמים! בינתיים גם הדולר הקנדי התחזק ומבחינה זו, זה לא כ"כ "בזמן". לצערי כבר הרבה שנים אני מסתובבת שם ומבררת מחירי רכוש, היו פעם כ"כ זולים שפשוט לא האמנתי למראה עיני. בכל אופן, עדיף המסלול הזה מהצורך להשאיל לממשלת קנדה סכומים מטורפים בלי ריבית על מנת לקבל דרכון.

gozala

New member
היכן אתם, בארץ או בקנדה ../images/Emo35.gif ../images/Emo12.gif../images/Emo35.gif

הבנתי בזמנו שאת כל הטיפול (בתושבות קבע) ניתן להשיג בקנדה עצמה, פשוט לבקש הארכות שהייה. עם הכנסה אותו עו"ד אמר שהוא יכול בלי בעיות לקבל מייד שנה שהייה (וזה אומר שגם ניתן לעבוד), זה מסלול אבל כל אחד עולם ומלואו וקשור למצב המשפחתי והכלכלי... זה לא שחור לבן.

נטוצי

New member
gozala תודה רבה, אנחנו עדיין כאן...

שלום gozala אנחנו הגשנו בקשה לויזת יזם לפני חצי שנה וטרם זז לנו משהו. שמעתי שאם רוכשים עסק מכניס אפשר לקצר את התהליך ולקבל את התושבות. יש לנו אופציה לרכוש עסק קטן, האם ידוע לך אם נוכל לעשות זאת ולזרז את התהליך שכבר החל ? מה הפרוצידורה לכך ?

yonge10

New member
האם המסלול הזה קיים גם עכשיו ?

GOZALA היקרה, לא בטוח שהמסלול הזה קיים גם עכשיו. כדאי שתבדקי זאת. כמו כן יתכן שיש הבדל בגישה של כל פרובינציה.הרבה תודה שאת מעדכנת אותנו וחולקת מידע.

gozala

New member
ביררתי במונטריאול , אבל ../images/Emo70.gif../images/Emo127.gif

אותו עורך דין עובד גם בטורונטו. אם אתם בארץ ומעוניינים לברר כאן, ישנה מישהי שעבדה בשגרירות קנדה והפכה את זה לעסק ייעוץ בפני עצמו כשבקנדה יש לה עו"ד לענייני הגירה בשם דוד כהן (במונטריאול מכל המקומות שבעולם). כל זה אוזכר וצוין בזמנו כאן בפורום. אפשר לשאול יועצים כאלה (עובדי שגרירויות לשעבר) אם המסלול הזה אכן עובד, ולמה לא בעצם? אם מגיע אדם העומד כלכלית על הרגליים (כמשתמע) ומריץ עסק ולא עלול ליפול לנטל על המערכת הסוציאלית, ...הן בעיקרון הם מעוניינים בהגירה שם בקנדה, אבל באופן שיתרום לכלכלה. לפני מספר חודשים ניתקלתי בכתבה המספרת שעל סמך עידוד ההגירה (למקומות פחות מיושבים אגב), היהודים שם באחת הערים משכו אליהם את היהודים מארגנטינה כשפשטה את הרגל. בעלי כרגע עובד עם מסגר שאשתו גם עבדה בשגרירות קנדה וגר ברשפון, אולי אני צריכה לבקש את מספר הטלפון שלהם... לא עלה על דעתי. (אבל אני זוכרת את הפרט המעניין הזה, הוא משמעותי). אישית עברתי את המסלול הזה בעבור ילדי שהם בוגרים ונשואים בגילאים מ-23 ועד 32 (מעניין, אותן הספרות רק בסדר הפוך), במטרה לדחוף אותם החוצה מכאן. הן בסופו של דבר, לחזור תמיד אפשר! עוד משהו, אם קל להיכנס לפרובינציה מסוימת ממה נפשך, הולכים בדרך הפנויה יותר וכשיגיע הדרכון אפשר לעבור. לסיכום, יושב אדם ומתווה דרך כשהוא מוכן להוליך במסלול שלדעתו המקצועית - עובד! הוא הציע כאן רכישה וניהול עסק. זה לא סיפור קטן ופשוט, לא נראה לי שדיבר בעלמא!

למעלה