ביררתי במונטריאול , אבל ../images/Emo70.gif../images/Emo127.gif
אותו עורך דין עובד גם בטורונטו. אם אתם בארץ ומעוניינים לברר כאן, ישנה מישהי שעבדה בשגרירות קנדה והפכה את זה לעסק ייעוץ בפני עצמו כשבקנדה יש לה עו"ד לענייני הגירה בשם דוד כהן (במונטריאול מכל המקומות שבעולם). כל זה אוזכר וצוין בזמנו כאן בפורום. אפשר לשאול יועצים כאלה (עובדי שגרירויות לשעבר) אם המסלול הזה אכן עובד, ולמה לא בעצם? אם מגיע אדם העומד כלכלית על הרגליים (כמשתמע) ומריץ עסק ולא עלול ליפול לנטל על המערכת הסוציאלית, ...הן בעיקרון הם מעוניינים בהגירה שם בקנדה, אבל באופן שיתרום לכלכלה. לפני מספר חודשים ניתקלתי בכתבה המספרת שעל סמך עידוד ההגירה (למקומות פחות מיושבים אגב), היהודים שם באחת הערים משכו אליהם את היהודים מארגנטינה כשפשטה את הרגל. בעלי כרגע עובד עם מסגר שאשתו גם עבדה בשגרירות קנדה וגר ברשפון, אולי אני צריכה לבקש את מספר הטלפון שלהם... לא עלה על דעתי. (אבל אני זוכרת את הפרט המעניין הזה, הוא משמעותי). אישית עברתי את המסלול הזה בעבור ילדי שהם בוגרים ונשואים בגילאים מ-23 ועד 32 (מעניין, אותן הספרות רק בסדר הפוך), במטרה לדחוף אותם החוצה מכאן. הן בסופו של דבר, לחזור תמיד אפשר! עוד משהו, אם קל להיכנס לפרובינציה מסוימת ממה נפשך, הולכים בדרך הפנויה יותר וכשיגיע הדרכון אפשר לעבור. לסיכום, יושב אדם ומתווה דרך כשהוא מוכן להוליך במסלול שלדעתו המקצועית - עובד! הוא הציע כאן רכישה וניהול עסק. זה לא סיפור קטן ופשוט, לא נראה לי שדיבר בעלמא!