ל-ESPS – על טהרת הגזע

ESPS

New member
כבר סיכמנו שאני תת רמה

אני לא יכול לחזור על עצמי כל הזמן.
הביאו לכאן אנשים שלפחות חלקם, הם פסולת. וזה לא מיעוט.
בשבילך אני מוכן להדגיש, *לא כולם*- חלקם.
הם פשוט פסולת אנושית, רואים את עצמם כאליטה, לא רוצים להתערבב, נראים לא שמחים להיות כאן, ובקושי דוברי עברית אם בכלל.

אם זה משמח אותך- אז יתכן מאוד שהביאו לכאן פסולת אנושית גם בשנים קודמות. אולי בשנות ה 60... אולי כן.
כל הזמן אני שומע "זה יהודי לפי ההלכה, וזה בת לניצול שואה, או נכד לניצול שואה". וכל פקפוק או ספק הכי קטן שיש לי בעניין הזה- מיד נזקף לחובתי כאנטישמיות, או שנאה עצמית של עם ישראל.
אני כבר לא יודע את מי אני שונא או לא אוהב. אני רק יודע שאני אוהב את עם ישראל במשמעות של העם שיושב בתוך גבולות י ש ר א ל , ומדבר ע ב ר י ת, ולא עוסק בכל מיני עסקים מפוקפקים.

הבעיה עם העלייה "משנות ה 90 " זה הגודל שלה.
את זה אי אפשר להגיד על עליות קודמות.

עולים משנות ה 90 שבאו לכאן וביצעו פשעים, כמו רצח, וניהול בתי בושת- זה בעיניי חציית קו אדום.
זה לא מספיק להעניש אותם רק לפי הדין הפלילי.
יש המון כאלה.
אני חושב שצריך שתהיה "אימת גירוש"- גם על מי שעלה לכאן ללא שום תרמית, יהודי כשר למהדרין.
פסולת- צריך להעיף.

TaL53

New member
תראה, להגיד על אנשים שהם פסולת

רק בגלל שלא למדו עברית או שלמדו אבל לא ע"פ הדקויות שאתה רוצה, זה "קצת" לא יפה, שלא נאמר מגעיל. לא קל ללמוד שפה בגיל 40 וגם אנשים שמשתדלים עדיין לא יודעים עברית על בוריה, מה לעשות?

מי רואה את עצמו כאליטה? על סמך מה אתה מבסס את זה? על קופאיות בסופר? ממש מצאת על מי להתאווז! יש להם עבודה חרא ותנאים בתת רמה. אחרי שהקופאית המסכנה בגיל 50 יושבת כל היום ומעבירה מוצרים מול לקוחות שצוערים לה "יאללה יאללה" אתה עוד רוצה? שגם תרקוד הורה?!

ושוב אתה מתחמק מעניין הקרטריונים שקבעת בעצמך- העולים לא משרתים? לא משלמים מיסים בעוד אחרים ממש לא משלמים שוב דבר? עובדים במרץ כדי לחסל את המדינה?

אז עשו עיתונים וערוץ ברוסית, על זה אתה מלין? ברור הרי שמיליון איש יצרו לעצמם מוסדות וארגונים, מה מציק לך בזה? מישהו דורש ממך לקרוא וסטי? או לראות ערוץ 9?

ESPS

New member
אסביר

במילים "פסולת" התכוונתי לגנגסטרים, סרסורים, כנופיות פשע, רוצחים, וגם גזענים או גזעניות שלא רוצים להתערבב עם הצברים שיש להם צבע שחרחר.

כמו שיש את "הישראלי המכוער"- כך גם יש את ה"רוסי המכוער" ואני לא מדבר על מראה חיצוני.
כשזה מגיע בכמות מספרית גדולה, אז הבעיה יותר גדולה.

לא התכוונתי לקופאיות בסופר.
הזכרתי קופאיות בסופר רק בעניין שהן לא רוצות לענות לי ברוסית.
הן לא רואות בזה פנייה ידידותית.
אין לי אנטי לקופאיות בסופר.

העלייה הרוסית הביאה איתה גם הרבה לא יהודים וכל מיני אחרים. זה מפריע.
אתה לא מרגיש שום אשמה, ולא רוצה להיות חלק מזה. אבל...
אולי אתה כמו זה בסרטון?
איך אני יכול לדעת?
http://www.youtube.com/watch?v=5Vj2Dr-qlQs
http://www.google.co.il/search?q=ני...a=X&ei=vwMqUfbYA4_SsgaGwoHIDA&ved=0CAgQ_AUoAg

TaL53

New member
אתה מדבר על השוליים

בכל חברה יש שוליים, זה מקובל וידוע אגב יש אנשים שהמעבר למדינה אחרת הביא לטראומות והם לא השתלבו, להם אתה לא יכול לקרוא פסולת , ובכלל השימוש במילה הזאת הוא מיותר ולא במקום. אם אתה דורש שיכירו בתאילנדים שאינם יהודים כלל, כחלק מהלאום שלך, לא אמור להפריע לך שאחוז מהעולים הם לא יהודים עפ ההלכה. שים לב אגב- לפי ההלכה, יכול להיות שאותו עולה מרגיש שייכות מאוד גדולה לארץ אבל לא מוכר כיהודי.

לגבי נאצים- התופעה באלה בשישים לעומת הפשע הכלי בקרב בני הנוער.

Astroo

New member
ביקשתי ממך להביא דוגמא של משפחת פשע אחת

ממוצא "רוסי" בישראל. התעלמת.

כי הוא מזרחי שחור וסובל מקיפוח

ולא מעוניין לעשות נזק לדימוי העצמי הנמוך שלו ממילא. בדיוק מהסיבה שהוא גם "לא מוכן לגלות לנו" מאיפה הוא זחל....כי אנחנו יודעים את זה גם ככה. עלינו עליו.
וגם כי אלפרון,פריניאן,אברג'יל ואפילו רוזנשטיין זה לא רוסים.....
למען האמת....אני מרחמת עליו....עברו כבר 22 שנה.....הבנאדם הזה כבר דור שלישי למקבלי קצבאות של ביטוח לאומי בזמן שיש כאן רוסים שאפילו הסבתא לא מקבלת ביטוח לאומי כי הרנטה שהיא מקבל מגרמניה זה מספיק מכובד כדי לקיים אותה (לדעת הביטוח הלאומי....).
הוא לא מצליח להתקדם בחיים ודחוי בכל מקום וע"י כולם. כולל הקופאיות בסופר.....וגם בקיבוץ לא רוצים אותו כי הוא בצבע הלא נכון.....בעוד שרוסים דווקא ששים לקבל....
אם נניח חלילה מי מאיתנו היה במקומו.....גם אנחנו היינו ממורמרים ומתוסכלים ונכנסים לפורומים שמיועדים למוצא מסויים (לא שיש לי התנגדות שישראלים שרוצים להיות חלק מהפורום יהוו חלק כאן) ומפנים אצבע מאשימה כלפי כל הכשלים שלו בחיים.....
"אכלו לו, שתו לו, לקחו לו, הרביצו לו...."נשמע מוכר?

הרבה מהדור הצעיר שם כבר מזמן עזב

והגיל הממוצע של האוכלוסיה מאוד עלה. הקיבוצים היו אטרקטיביים בתקופת היישוב ובעשורים הראשונים לקיומה של המדינה, כאשר ברוב הארץ שרר מחסור ועוני, ואצלם לכל ילד היה אוכל 3 פעמים ביום וכל משפחה זכתה לקורת גג. גם החינוך היה ברמה מאוד גבוהה כי ראשי הקיבוץ רצו לגדל דור חדש ואיכותי ("דור הצברים"), שיהווה אנטי-תזה ליהודי-הגלותי החלש והכחוש. בתקופת הזוהר שלהם, חלק ניכר מטייסי הקרב, חיילי היחידות הקרביות ולוחמי הסיירות המובחרות באו מקרבם. במלחמת ששת הימים, 200 מתוך 779 הנופלים במערכה (מעל 25%), היו חברי קיבוצים, למרות שהם מנו רק 4% מהאוכלוסיה. במלחמת יום הכיפורים, קיבוץ בית השיטה איבד 11 לוחמים בשדה הקרב. זה המון כאשר לוקחים בחשבון שבכל קיבוץ גרים 200-300 שני אדם. דברים מעין אלו והזמן שעבר, גרמו אצל ילדיהם ונכדיהם שבר אידיאולוגי ופקפוק בצדקת הדרך. היום כבר אין אצלם נכונות להקרבה, אין "עבודה עברית", אין הקמת ישובים חדשים והפרחת איזורים שוממים, אין חינוך ברמה גבוהה, אין עברית יפהפיה ועשירה, אין בקיאות עילאית בתנ"ך, אין גיוס המוני לקרבי כמו שהיה פעם. גם אלו מהם שכן מתגייסים, עושים זאת בגלל שהסבא והאבא שירתו - ו"צריך" להמשיך את השושלת ולא להיות הכבשה השחורה, או בגלל השפעה חברתית. מעטים כיום מביניהם שעושים זאת בגלל אמונה בצדקת הדרך ורצון לתרום למדינה. בזמנו הם היו מאוד ימניים מבחינה מדינית-ביטחונית, ושמאלניים מבחינה כלכלית. היום זה התהפך. הם הפכו לחזירים קפיטליסטיים שמנצלים פועלים זרים ומזי רעב ממדינות מצוקה וסוחרים באדמות שסביהם קיבלו כדי להשתמש בהן לחקלאות. בפן המדיני-ביטחוני, הם שברו מאוד שמאלה והפכו את המתנחלים לאויביהם, בעיקר בגלל כעסם עליהם על שגנבו להם את ההובלה ובשל אמונתם הדתית. האבות המייסדים של הקיבוצים, עת היו כבר זקנים בשלהי שנות ה-60, תחילת/אמצע ה-70 ועד עליית הליכוד לשלטון, העריצו מאוד את אותם "מתנחלים" שבאים לגאול את הקרקע ולהתיישב בה. הם הזכירו להם את עצמם בצעירותם. אפילו יעקב חזן, האדמו"ר של הקיבוץ הארצי והשומר הצעיר, מראשי הציונות הסוציאליסטית, הרעיף מילים מאות חמות על המתנחלים. הוא גם טען שמי שמפגין עם ערבים נגד מדינת ישראל, הוא בוגד (בדברו על רן כהן).

על כל פנים, בזמנו רבים רצו לגור בקיבוץ, היום רבים כבר עזבו אותו לבלי שוב ביחד עם האידיאולוגיה שכבר לא תחזור.

beatman

Member
מתיישבי יו"ש בהחלט חלוצים וציוניים בכל רמח

איבריהם.

לדעתי אחת הסיבות למפנה האידיאולוגי שהתרחש אצל השמאל הוא בגלל הנתק הדתי, אי אפשר לנתק כל כך א הדת מן זכותנו על הארץ והאמונה בצדקת הדרך.

איליה40

New member
בהחלט כן

באחד הקיבוצים בצפון הנגב בו עבדתי לפני שנים רבות פגשתי בשתי משפחות רוסיות אשר מתוך הקרוונים התקבלו כחברים מלאים. אני מעריך שאי-שם בגליל העליון וברמת הגולן ניתן לאתר עוד כמה וכמה. אך ככול הנראה לא בגליל ים, לא ברמת רחל ולא בעוד כרישי נדל"ן מהסוג המדובר. אציין שלמיטב ידיעתי גם אני עצמי נכון להיום הרוסי היחידי באזור היוקרתי יחסית עליו עברתי לאחרונה. יש אומנם כמה משפחות רוסיות במרחק של כמה מאות מטרים ממני, אך מדובר כבר באזור אחר.

beatman

Member
קיבוץ זה מקום יוקרתי ?

sillo

איליה40

New member
תלוי, אך בד"כ כן

אלה שיושבים על הנדלנים המבוקשים ללא צל של ספק מהווים את אחת האוכלוסיות המיוחסות ביותר בישראל. אלה בפריפריה העמוקה – מצבם לעיטים גם לא רע, בזכות מערכת החינוך המעולה, איכות חיים וכדומה, דברים שבמקומות אחרים יעלו לך הרבה מאוד כסף. ויש כמובן קיבוצים מסכנים ופושטי רגל שהחברות בהם לא מוסיפה הרבה.

beatman

Member
אבל רוב האנשים לא היו רוצים בכלל לגור שם

צורת חיים ישנה, שיתופיות, בעיקר עבודות שדה.
אדם משכיל מודרני בד"כ יתרחק ממקומות כאלה.

אם כבר ישובים קטנים, אז ישובי יהודה ושומרון הרבה יותר מוצאים חן בעיניי.

הם כבר מזמן לא עובדים בשדה..

בשביל זה יש להם תאילנדים ופועלים זרים אחרים ממדינות עולם שלי שעושים בשבילם ובמקומם את העבודה השחורה שלהם. היין החמיץ, הפרחים נבלו, שמש העמים שקעה ודור הנכדים והנינים החריב את מפעל חייו של סביו ורבי סביו. הדבר היחיד שיש באמתחתם ושהם מתהדרים בו מעת לעת, זה הייחוס שלהם, שנגמר בהם, ויתחיל כנראה אצל אנשים אחרים, טובים יותר, מוכשרים יותר, שיגיעו רחוק בגלל כישוריהם ולא בשל השתייכותם לאליטה (ישנה ומתפרקת) זו או אחרת.

מה ההתלהבות מהקיבוץ?

התנועה הזאת כבר מזמן פשטה את הידיים והרגליים הן מבחינה כלכלית והן מבחינה אידיאולוגית. כשהייתה שם אידיאולוגיה, בעבר הרחוק, אז הם גם השקיעו רבות בחינוך ובהשכלה (והמורים היו מהשורה הראשונה). כשאין בשביל מה לקום בבוקר והדור הצעיר כבר מזמן עזב, אז גם אין טעם להשקיע במשהו שלא יניב פירות.

בקשר לסדרה עבודה ערבית, אני ממליץ בחום (לך ולכולם) לצפות בה. היא מאוד מצחיקה, ומותחת ביקורת גם על הערבים וגם על השמאל הישראלי, שמדבר גבוהה גבוהה על נאורות וקבלת האחר, אך בפועל מתנהג כגדול הגזענים שיש.

beatman

Member
שקוף כשמש שהשמאל הוא הגזען האמיתי.

אותם יפי נפש שמצביעים מר"צ לא יכולים לסבול ערבים ואפריקאים ממרחק קילומטרים, הם רק מתעקשים לתקוע אותם עם יהודים אחרים.
בשיחות סגורות קל מאוד להרגיש את ההתנשאות ואי קבלת השונה (במיוחד אשכנזים שפשוט לא יכולים!! לסבול מזרחים/ערבים/אפריקאים מנטלית).

הרבה מהימניים דווקא חיים יום-יום עם הערבים ביו"ש, קונים בחנויות ביחד, עוזרים אחד לשני בתיקוני מכוניות ואף מקרים הומניטריים.

לגבי "עבודה ערבית", התחלתי לראות פעם כמה פרקים ואז נעצרתי אחרי הפרק על יום העצמאות בו הסדרה כבר נראתה כמי שמציגה עמדות ערביות אנטי ישראליות, לא היה לי נוח לצפות בה יותר את האמת...

תתחיל לראות מהפרק הראשון של העונה הראשונה...

קורע בטירוף והביקורת חדה כתער. בעונה השניה נכנסת "תמנע" לתמונה, שעושה שירות רע במיוחד לכל אותם שמאלנים "נאורים" שהם הגדולים שבגזענים. בעונה השלישית יש כמה פרקים ענקיים על "ערבי קולני", "ערבי מטרוסקסואל", "ערבי צמחוני", "ערבי פמיניסט" ועוד. השחקנים שם הם מהשורה הראשונה, לא כמו כל הדוגמנים שמשחקים בסדרות ובסרטים ישראליים, ועושים את עבודתם בצורה גרועה.

beatman

Member
תודה על הקישור

כנראה שמה שאני ראיתי היה העונה השנייה.
איפה שהם עברו דירה, עונה שנייה,נכון ?

כן..

היו שם איזה 2-3 פרקים שהיו מוטים לצד הערבי, ונגד היהודים-ישראלים, נקרא לזה ככה. חלק גדול מהסדרה מאוזן ומותח ביקורת על שני הצדדים. אל תשכח שהיוצר הוא ערבי-מוסלמי...

למעלה