ל - DARKMAGE

white crane

New member
ל - DARKMAGE ../images/Emo42.gif

שלום לך ל, מרענן לישמוע את דבריך כאן בפורום שלנו.ובייחוד את השאלות שלך, ואני אומר זאת כמחמאה, טוב לראות אדם שמחפש באמת ולא נעול על מה שכבר מכיר. לגבי חלק מהשאלות שלך, לי אין תשובות אבל אני יכול לחלוק איתך את התפיסה שגיבשתי במהלך השנים לגבי נושאים אלו, וכמובן זו האמת שלי והיא ברת שינוי וסובייקטיבית . לגבי הוויכה או דרכי הפגנים העתיקים , מול הפגניזם המודרני. לדעתי כן יש הרבה הבדל בדרך ובתפיסה ובטקסים - אהיה כנה אני לא מתעסק בטקסים או כשפים אלה יותר מהכיוון של הבנת התורות שעומדות מאחורי הטקסים. נתחיל בסמנטיקה קצרה. כל דת - היא פוליטיקה , מסחור האמת כך שתוחל לשרת את החברה האנושית. ולא תמיד ידע שלם. משחק מילים קצר. דעת- (ידיעה) מול דת. אם שמת לב הושמת הע´ המסמלת בנורומולגיה את החיים -והתנועה. ולכן לטעמי יש לדבר על תורות וידע הקשור לזרם או תפיסה מסויימת ולא על הדת. התורות העתיקות הפגאניות עסקו בפיתוח המודעות העצמית והצמיחה הרוחנית דרך החיבור לטבע והאדמה. דוגמא המוקרת לי יותר היא הפגניזם האינדיאני והדרך בה הם השתמשו בחיות על מנת לקבל סימנים לבחירת נטיב ואף לפתח את המודעות והיכולות ה´אנרגטיות´ שלהם. אני מאמין שהמגיה של היום שונה מבעבר גם בגלל הידע הרב הקיים והמגוון הרחב מזרמים ודתות שונות, וגם כי במובן מסויים נקודות הפתיחה שלנו - המין האנושי משתנות, אם תרצה לקרוא לזה התדרים האנרגטיים מש/תנים אן שבעצם החומר ממנו אנו והכוכב שלנו עשויים משתנים ועוברים תהליכי עידון - מה שמאפשר שימוש ונגישות יותר גבוהה לאנרגיות. לגבי השאלה שלך איך דרך הליכה בדרך חיים כמו הוויכה ניתן להזיז חפצים??? אז שוב ספציפית את הוויקה אני לא מכיר , אבל... כאשר אתה בוחר ללכת בשביל מסויים , אם אתה נשאר נאמן ןממשיך ללכת אתה מתפתח וגדל , צובר ידע ועוצמה אישית. כל ה´קסמים´ שאנו כה חושקים בהם - הזהזה, עצירת זמן, לראות הילות , לשמוע ישויות ואין ספור אפקטים מדהימים. ברוב התורות והדרכים השונות, אינן טכניקות או כלים המהווים את המטרה אלה הם כלים המתפתחים ´כתופעת לוואי´ מההתפתחות האישית של האדם - למרות שכמובן יש גם אנשים שסמים לעצמם מטרה לפתח כלים אלה. . שגם זה סבבה. אז לסיכום - למיטב ידיעתי , וניסוני האישי, הליכה בדרך מסויימת , כאשר אתה נחשף לאמת ולידע שבה ולא לדת שלה יכולה להוביל אותך להתפתחות אישית ומכאן גם לפיתוח כלים אנרגטיים. בכל מקרה מקווה שלא שיעממתי אותך. שיהייה בהצלחה העגור הלבן

nepthys

New member
בכל מקרה,

אדם צריך ללכת בדרכו שלו, לא לבחור דרך שסיפרו לו שהיא הטובה ביותר, אלא לבחור דרך שתתאים לאורח חיו ואמונותיו. הפגאנים עבדו את האדמה כי הם ידעו שהיא זו ששומרת עליהם חיים - כאשר היה יבול מוצלח וכאשר הייתה בצורת - האדמה היא זו ש"נתנה" להם לחיות. ולכן הם העריכו אותה כל כך (ולא ההפך). ההבדל בין פגאניזם לניאו-פגאניזם קיים משתי סיבות עיקריות: 1. חלף זמן ודברים "התיישנו" והזדקקו לרפורמה כדי להשתמש בהם כיום. 2. אנו יודעים מה באמת קרה שם רק מעדויות מועטות, בעיקר ספרים (בעיקר של כותבים רומאים-יוונים) וממצאים ארכיאולוגים. לכן, לא נוכל לשחזר את המבנה החברתי לחלוטין.

אני חושב....

שלא האדמה היא זו שצריכים להתפלל אליה כי היא רק המצע גידול... אולי שיתפללו למים? הם אלו שבזכותם אפשר להתקיים כמעט כל דבר זקוק למים.... מע דעתכם?

nepthys

New member
ובגלל זה בדיוק

נוצרה תאורית האלמנטים. והיא היקום מכיל 4 דברים שבזכותם הוא מתקיים - אדמה, אוויר, אש ומים. אני רק משערת שזה הלך ככה - מה שלמעלה (אוויר, אצל המצרים האלמנט הזה היה גם שמיים) מה שלמטה (האדמה) המים (שבזכותם מתקיימים) והאש (שנגדית למים, וגם היא הייתה חלק חשוב בחיים של האנשים).

wicca_sphere

New member
שאלה...

אתם בטוחים שהפאגנים לא מתפללים לאל שאחראי למשל על אדמה..? אם אני לא טועה הם מתפללים לאל שאחראי על משהו לא ליסוד עצמו... (יכול להיות שאני טועה)

nepthys

New member
אני יכולה לענות לך רק על המצרים

שאצלם לכל חלק בטבע יש אל, והאל הוא חלק מהטבע. יש את האל הראשי, הראשוני והגדול, שבדרך זו או אחרת (יש מספיק אגדות שקשורות לזה) הוליד את שו (אוויר) וטפנוט (מים). שניהם ביחד (נישואים של אחים היה נורא נפוץ) ילדו את גב (אדמה) ונוט (שמיים).

nepthys

New member
השושלת הולכת ככה:

אמון-רה (שילד את...) שו וטפנוט (שילדו את....) גב ונוט (שילדו את....) אוזיריס, איזיס, סת´ ונפטיס.. אוזיריס היה זה שלימד את המצרים כיצד לעבוד בשדות, והם נורא העריכו אותו. לכן סת´ רצח אותו מרוב קנאה, איזיס החייתה את אוזיריס, נפטיס נפרדה מסת´, אוזיריס היה בממלכת המתים, וכו´ וכו´... לרשום את הגרסא הארוכה?

wicca_sphere

New member
באיי סיי קיו שלי או באיי מייל:

(את האיי סיי קיו יש לך) או באיי מייל [email protected] כי הנושא ממש מעניין אותי. עדיף שתרשמי לי אישית את הגרסא הארוכה מאשר להציף את הפורום, אבל מאחר ואת המנהלת אז אם בא לך להציף מי אני שאגיד לך לא?
?

white-raven

New member
ממש מיני אופרת סבון... ../images/Emo13.gif

נאמר בבדיחות הדעת אין לקחת את הנאמר ברצינות

antianara

New member
האם גם אני יכולה לקבל את הסיפור המל

האם גם אני יכולה לקבל את הסיפור המלא?! אם תוכלי תשלחי לי לאימייל הבא: [email protected] בתודה מראש אנטיאנרה

nepthys

New member
אם יש כזו הענות, הנה העותק:

"האל הראשי, רה, היה קיים לפני הכל. הוא ברא את העולם בצורות שונות מאוד ומיתוסים רבים, בחלקם על ידי מגע מיני עם עצמו, בחלקם ביחד עם אלת הזמן הקדומה, ויש עוד אלפיים דעות אחרות. בריאתו יצרה את שו (אוויר) וטפנוט (מים), והם ילדו ביחד את גב (אדמה) ונוט (שמיים). לגב ונוט ארבעה ילדים: איזיס ואוזיריס (שהתחתנו), סת´ ונפטיס (שגם הם, התחתנו). אוזיריס היה זה שקיבל את האדמה ולימד את המצרים לעבוד אותה, לכן המצרים העריצו אותו, הכירו לו תודה וערכו לו משתים ומסיבות. סת´ נורא קינא באוזיריס, מכיוון שהוא קיבל את המדבריות שבהן לא גדל כלום ולכן לא העריכו אותו. ולכן, הוא רקם תוכנית: הוא ערך מסיבה, בה הייתה תיבה יפהפיה. סץ´ הבטיח שמי שיכנס בהצלחה לתוך התיבה יקבל אותה במתנה. כמובן, שסת´ בנה את התיבה כך שתתאים רק לאוזיריס. כולם ניסו ולא הצליחו, וכשאוזיריס הצליח להיכנס, סת´ סגר את התיבה לחלוטין, וזרק לנילוס. איזיס ישירות יצאה לחפש את התיבה ואת אוזיריס. בינתיים, התיבה נסחפה לחוף, ועץ גדל סביבה. העץ נגדע ושומש כעמוד לארמונו של המלך בייבלוס. איזיס גילתה זאת ובאה לארמון להתחנן בפני המלך. המלך אז הבטיח לה שאם היא תטפל בבנו, הוא יתן לה את התיבה. איזיס חיבבה את הילד ולכן העניקה לו חיי נצח על ידי שימתו באש שתשרוף את האנושיות שבו למשך ימים ספורים. יום אחד המלך ראה זאת וכיבה את האש, איזיס כעסה עליו ואמרה לו שכעת בנו לא יהיה אל-מוות. המלך רצה לפצות אותה על ההפסד, ולכן נתן לה את העמוד מהעץ. היא הסירה את התיבה מתוך העץ ופתחה אותה, בלי שאף אחד ידע. כדי להחיות את אוזיריס היא הפכה לציפור, ובעזרת רוח מכנפיה החייתה אותו. באותו הזמן היא הרתה את בניהם שלה ושל אוזיריס - הורוס. את שאריות התיבה היא החביאה, כדי שסת´ לא יראה אותה וידע שאוזיריס ניצל. למרות זאת, סת´ כן ראה את התיבה ומצא אותה בין קני סוף כשיצא לצוד. הוא כעס כל כך, שהוא קרע את גופו של אוזיריס ל-14 חתיכות ופיזר ברחבי הנילוס. איזיס, בעזרת נפטיס, יצאה לחפש את החתיכות. הן מצאו את כולן (למרות שיש מיתוסים שאומרים שאת איבר המין הן לא מצאו) והחיו את אוזיריס מחדש בעזרת אנוביס. אוזיריס, כהאל היחידי ששרד מוות, הפך לאל העולם התחתון. בינתיים, בנה אל איזיס - הורוס - יצא להרוג את סת´. הוא נלחם בו שלושה ימים ושלושה לילות, עד שתות הפריד בינהם ושם אותם בבית משפט שיפתרו את הבעיות כך. אף אחד לא האמין לגרסא שסיפר סת´, וגזר הדין פסק שסת´ יאלץ כעונש לסחוב את הסירה שנושאת את השמש בשמיים. הורוס קיבל את הזכות של לשלוט באדמה במקום אביו, ואז מתחילים כבר המון סיפורים אחרים..."

antianara

New member
תודה..........

תודה רבה אני מאוד מתעניינת במצריים העתיקה האם יש לך אתרים להציא לי בנושא? בתודה מראש אנטיאנרה

The Fool

New member
ישנם שני ספרים חמודים

האחד,הוא סדרה של שני ספרים בשם "רעמסס" מאת סופר צרפתי שאינני זוכר את שמו. והשני הוא ספר מפורסם של אליזבת הייך שכתבה את הספר הידוע "התקדשות" שהוא יותר אוטוביוגרפי (יענו) ופחות עלילתי כמו הראשונים. בכל מקרה ההנאה מובטחת.

morning star

New member
שמעתי על הספרים

אך ספרי רעמסס הינם פרוזה וספרה של אליזבת הייך לא בא להציג היסטוריה או מיתולוגיה אלא סיפורה על חיים קודמים בתור כוהנת מצרייה. האם משנה לך שהאתרים יהיו באנגלית? שלך הנווד

antianara

New member
לא לא ממש

לא לא ממש אתה יכול להביא את האתרים?! אודה לך מאוד אנטיאנרה

morning star

New member
שני אתרים טובים (לדעתי)

האתר של אנציקלופדיה מית´יקה: http://www.pantheon.org/mythica.html אתר חביב המאגד מספר מיתולוגיות מרחבי העולם. לא נכנס לעובי הקורה אבל בהחלט מסייע בחיפוש שמות אלים ואגדות הקשורות אליהם, כולל תמונות. כמו כן מספק קישורים להרחבות בנושאים השונים. באנגלית כמובן. http://www.mythinglinks.org אתר נוסף באנגלית, המכיל גם מידע על נאו-פאגאניזם. באמצע העמוד הראשי מחולקות המיתולוגיות לפי אזורי העולם השונים (ישנו אזור המזרח התיכון/הקרוב אבל מצרים נמצאת תחת אפריקה... אחרי הכל היא שם). האתר מביא קישורים לאתרים אחרים. לציין כי מחברת האתר הינה דוקטור (Ph.d) בלימודי דתות מטעם אוניברסיטת קליפורניה והאתר נבנה בעזרת סטודנטים שונים. שלך הנווד

morning star

New member
יש לי מספר דברים

אבל מפאת השעה המאוחרת (או ליתר דיוק, המוקדמת) אציין רק אחד: אם זכרוני אינו מתעתע בי, ישנו סיפור דומה לסיפור של הקניית חיי הנצח לבן המלך במיתולוגיה היוונית. בסיפור, האלה דמטר, בזמן חיפושיה עלי אדמות אחרי ביתה פרספונה (שנחטפה ע"י האדס אל השאול), השתקעה בבית של גבירה כמשרתת. במהלך הלילות העבירה את בנה של הגבירה, אשר היא אהבה מאוד (את הבן התינוק), באש ונתנה לו לשתות נקטר ולאכול אמברוסיה (מאכל האלים) בכדי להעניק לו חיי נצח. זאת במשך כמה לילות. הגבירה גילתה זאת וזעמה מאוד (היא לא ידעה כי אלה עומדת לפניה ומה מטרתה). דמטר נגלתה לפניה במלוא הדרה ועזבה בכעס את בית הגבירה... להמשיך לחפש אחר ביתה האבודה. שלך הנווד

למעלה