ל chrome-boy , אוביישן

mocko

New member
ל chrome-boy , אוביישן

נזכרתי היום שדיברת על אוביישן ולא הספקתי להתייחס . אז בוא נפתח שרשור פה
.... אין ספק שהאקוסטיות\אלקטריות שלהם טובות , השאלה למה רוצים ועל איזה צלילים הולכים , כך שמדובר בהחלט בהגדרת המטרות והשימושים ( כמו תמיד .... ). לדעתי הן אקוסטיות טובות מאוד לרוק , לרוב נוחות לנגינה בצוואר , לא שוקלות יותר מדי ( אבל אני לא משתגע על ה"בטנונים" שיש לחלק מהדגמים ) . הן גם נוחות יחסית להופעות ונשמעות די נורמלי על רוב המגברים . רוב אלה שלי יצא לשמוע ולנגן ( ולא ניגנתי על הרבה ) , יש לי תחושה שחסר להן מה שנקרא באנגלית projection של הסאונד ( מעין "הקרנה" וחום של הצליל - אני מתכוון למשהו כמו לקחת גיטרה , להחזיק אותה סתם באוויר ולתת מכה קטנה על המיתרים ולהרגיש איך העולם "רועד" או לדבר בקול לכיוון פתח התהודה כשחזיקים את הגיטרה ולהרגיש איך הגיטרה מתחילה "לזוז" . אני מפסיק להתלהב .... ) . לכן אני חושב שגיטרות מסוג זה ( כמו גם הטקמיניות למיניהן ) טובות לליווים אך לא ממש מתאימות ל fingerstyle . אם אתה אכן מעוניין ב A\E ולא מעדיף לקנות אקוסטית רגילה ולהתעסק מאוחר יותר עם הגברה ( שיטה שלפחות עדיפה בעיני ) , נסה את ה Balladeer של אוביישן ( בערך 700-800 דולר בארה"ב , באיזה איזור אתה גר ?? אולי עוד נמליץ לך פה על חנויות
) ששמעתי עליה דברים טובים . אם אתה רוצה עוד המלצות על A/E , אפשר לחשוב על משהו .... אם אתה רוצה לדבר על אקוסטיות\אקוסטיות , זה כבר סיפור חדש

Chrome-Boy

New member
Mocko...

קודם כל תודה על ההתייחסות הנרחבת.. אני בעיקרון מחפש אקוסטית לבלוז רוק ולפלמנקו (דימאולה למיניהם..) וכבר די ננעלתי על a\e כי ראיתי אוביישן משומשת בחנות של משומשות ליד הבית שלי (לוס אנג´לס..20 דקות נסיעה מסאם אש הגדול בסנסט) והיא עלתה 450 דולר. היא הייתה קודם כל נוחה נשמעת מעולה ולא היה עליה איפלו שריטה ובמחיר גם כלול איזה קייס נחמד ביותר. הנה הגיטרה.. זה אחד משתיהן אני לא בטוח http://www.ovationguitars.com/index.cfm?fa=series&sid=39

mocko

New member
נשמע טוב מאוד ../images/Emo13.gif

קודם כל , אני מתאר לעצמי שאין בעיות של מלאי גיטרות באיזור לוס אנג´לס .... החנויות שם הן חוויה אחרת . 450 $ נשמע זול מאוד מאוד עבור elite במצב טוב . היא נראית ממש נוחה , לא ניגנתי על כזו , אבל היא מזכירה מאוד גיטרות A/E של גודין . ניסית גם כאלה ?? גיטריסט מאוד אהוב עלי , Buster B.Jones , משתמש בהן יותר לקאנטרי ובלוגראס ( הגודין .. ) . הסתכלתי בביקורות בהרמוני על שני הדגמים של ה elite - נראה מצויין .... הביקורות הראשונה ( טובה מאוד ומנוסחת יפה ) היא של בחור ישראלי משלנו , שקנה את הגיטרה ברמת גן ב 7500 שקלים .... אז שיהיה בהצלחה , העסקה נשמעת כדאית ביותר ( ותמיד אפשר לעשות resale לכלים פופולריים כאלה ) ....

Chrome-Boy

New member
סבבה...

אתה צודק בקשר למלאי של הגיטרות פה... כשרק הגעתי לפה הייתי המום מהמבחר הענק ומהמחירים המצחיקים (לעומת הארץ כמובן...). ...בקשר לגודין אף פעם לא ניסיתי אותם (אין לי ניסיון עשיר באקוסטיות או בהרבה גיטרות בכלל...אני רק מנגן שנתיים וקצת) אבל אני בהחלט ינסה. העניין הוא גם שאין לי מספיק כסף לקנות אקוסטית טובה חדשה, וכשראיתי וניסיתי את האוביישן זה נתן לי את ההרגשה שזו תהיה הגיטרה הבאה שלי. בקיצור, תודה רבה שבדקת..אולי הקטע הבא שאני יעלה יהיה עם האוביישן.

למעלה