ל-פיליפK

ted

New member
מחייה נפשות. צילום יפהפה - מאיפה

הבאת אותו?

philipk

New member
אויי...אוי....אוי.... את זה אני

אוהב
איפה? הבאניס זה הניחוש שלי.

ARGON

New member
שבירת קרני האור ברסיסי המיים../images/Emo15.gif

מצאה חן בעיני. הניגוד בין הקצף הלבן (שרוף קצת) ותנועת המיים המוקפאת מול הצבע הירוק/כחול של המיים הזורמים בתנועה החלקה גם תפסה העיין. בחלק הימני העליון של התמונה מבצץ לו קצה ענף. לדעתי שילוב הענף בתמונה היה נותן תחושה "טבעית" יותר של המפל שנראה קצת מושלם מידי,מעין צילום סטודיו. הכללת הענף היתה "מחזירה" את המפל לטבע. אפשר פרטים?

גיל עד1

New member
דב - האמת , לא אהבתי ..

כל החלק העליון בצד שמאל ממש לא ברור לי . אני רואה קיר ואח"כ חלק די גדול של מים לבנים שכמו שאמרו קצת שרופים , ובנוסף לא ממש רואים איפה המפל ומה זה מה . רואים גוש לבן גדול . החלק התחתון יותר ברור. אבל בכלליות הכל נראה כאילו היה צריך לעשות לזה ZOOM OUT . יש זרימה חזקה לכיוונינו אבל היא נקטעת , לדעתי היה צריך להראות בתחתית עוד קצת זרימה . האבן הגדולה ממוקמת טוב , והקשת שיוצאת ממנה מוסיפה . יצאה לי תגובה ארוכה ומנומקת ( יחסית לתגובות הרגילות שלי ) , זה בגלל שגם אתה משתדל לכתוב מעבר ל - " אהבתי " " לא אהבתי ". אשמח אם תתייחס להערות שלי .

פרטים

אורך מוקד כ-50 מ"מ צמצם f/6.7 מהירות 1/500 שניה. מצלמה (אתה לא רוצה לדעת...) הצילום מבחינת תנאי האור שהיו. מאוד קשה. המפל נופל במהירות ועוצמה אדירים אולי הכי חזקה ממפלי הארץ. החלקים הלבנים במפל נוצרו בגלל צבעם (קצף) לבן ושמש חזקה שהיכתה בהם. כל סרט צילום היה נופל בעניין זה בתנאים האלה. השפריצים של המפל הגיעו עד אלי והרטיבו אותי. היה צריך לצלם ומיד לכסות את הציוד בין הצילומים. סביבת הצילום בוצית ומאוד חלקה. ניתן בקלות לשבור איזה חלק בגוף. הענף, ממלא כרמז את הפינה. בערב אבדוק את שאר הצילומים, ואם יש גם ענף אשלח אותו.

Jeri

New member
מים לדוד המלך../images/Emo47.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

תמונה חזקה המגלמת את עוצמת המים. למרות שזה נראה קל לא תמיד ניתן להעביר בתמונה מסוג זה את שאון המפל, את השצף קצף המימי הזורם מבין הסלעים. התוצאה המתקבלת בד"כ מפרויקט שכזה היא אנמית, חיוורת וחסרת דימיון למקור. התחושה המתקבלת מצפייה בתצלומו של דב היא של עוצמה ודינמיות. בתמונה זאת לוקח אותנו דב אל ליבה של ההתרחשות ועל כך ללא ספק הוא ראוי לכל התשבחות. להתראות Jeri

nightjar

New member
תמונה מצויינת

בעיקר אהבתי את הקומפוזיציה ואת העובדה שלא נפלת למלכודת "מריחת המים בחשיפה ארוכה". אולי חשיפת חסר קלה היתה משפרת את המפל שקצת נשרף, וגם מדגישה את הקשת.

guyo

New member
מה רע במריחת מים ?

אהבתי את הצילום של דב ואני לא רואה שום "פסול" במריחת מים אם זה מה שהחלטת לעשות לך על זה שים לב שיש כאלו שזה עובד בשבילם ואפילו לא רע לתגובתכם

nightjar

New member
לא רע בכלל, עניין של טעם

אני מעדיף הקפאת מפלים. פשוט מפלים הם דבר רועש-שוצף-קוצף וגו´, ומריחת המים מעלימה זאת (לדעתי). כמובן שאין בכך כל פסול (ראה החתימה של ARGON). התמונה שלך "דווקא" יפה מאוד.

komandatore

New member
הייתי מעדיף חשיפה קצרה במעט

ולקבל את החלק השמאלי העליון טיפה פחות חזק ולבן אבל תמונה יפה זוית טובה האבנים התקבלו יפה,זרימת המים בקדמת התמונה ובכלל עשוי טוב ויפה.

komandatore

New member
זה היה לגבי התמונה של דב

לגבי התמונה של GUYO התקבלה מריחה אבסטרקטית מעניינת,לדעתי היה עדיף שלא לחתוך את ה "גל" העליון אלא מעט נמוך יותר,בקו הלבן, ואולי היה מעניין לראות קצת פרטים מהסלע במרכז.

למעלה