ל- פו פו פו

פו פו פו

New member
יש פה מישהו שמבין מעט בשירה ומעט בעמיר בניון?

עמיר מטבעו שר גבוה מאוד אבל יש כמה שירים שבהם הוא מגיע לגבהים שהם כמעט לא אנושיים. זה קורה ב"אלי אלי", טראק 5 בתיקון הכללי, בת מלך בהופעות. זה כמובן קורה בעוד כמה מקומות אבל זה מה שקופץ לי לראש כרגע. האם הוא שר בקטעים האלו פלצט ומצליח להגיע אליו בלי ששומעים (בלי "קפיצה" בקול) או שמדובר במיתרי קול של מוטציה? אני חייב לפתור את התעלומה! בסוף של "אלי אלי" הוא מגיע ל"לה" במיתר הגבוה של הגיטרה! (למי שזה אומר משהו...) לא בדקתי לגבי טראק 5 בתיקון הכללי ובבת מלך.

חינאור

New member
ל- פו פו פו

בקשר לתהייה שלך לגבי מיתרי הקול של עמיר אני יסביר לך בפשטות ......לעמיר יש מיתרי קול של בחורה !!!! לכן הוא מגיע לגבהים האלה.....אלוהים נתן לו מתנה קטנה .....ובקשר לפחד שלך מסיגריות אין לך מה לדאוג לשירה שלו אלא רק לבריאות...ופעם שאלתי אותו באמת לגבי הגובה שהוא מגיע והוא ענה לי בפשטות - נולדים עם זה .......לא צנוע ולא שחצני - אמיתי - והבחור צודק.....ולפצט זה מושג שעמיר בכלל לא מכיר ולא משתמש בו ......שירה הוא למד מהבטן.....וגם קצת ממקסים אני מאמין.....

mk42

New member
הכל נכון חוץ מהקטע עם מיתרי הקול של בחורה....

בס"ד חחחחח....לא נראה לי.....חחחחחח....יש גם ת'קטעים שהוא יורד לקול באס כזה ועולה ופורח כמו זמיר............. ובאמת כדאי שהוא יפסיק לעשן זה חרא למרות שזה קשה אבל עמיר אדם מדהים בקטנה עליו חושב......

לעמיר יש צרידות מסויימת בקול....

וריאות
ברוך ה' שעוזרים לו להגיע לטונים גבוהים כאלה ולמהוולים ארוכים במיוחד (משהו יחודי) . אני גם לא חושבת שיש קשר לימתרי קול של בחורה , אני בחורה (לפחות בפעם האחרונה שבדקתי......) ומיתרי הקול שלי הם של גבר
- אולי בטעות החליפו בין מיתרי הקול שלי לאלו של עמיר ?
. סתם נשמה, זה היה בצחוק
, אבל אני לא חושבת שיש קשר לבחורה או בחורה .

פו פו פו

New member
הוא לא חייב לדעת מה זה פלצט כדי להשתמש בזה

אין ספק שזה מולד כל העניין, אבל אח שלו לא נולד עם זה. מקסים זה אבא שלו, נכון?

mk42

New member
עזבו שטיות כנסו......

בס"ד עזבו עכשיו "לנתח" את היכולת הקולית של עמיר פלצנט שירה מהאף בטן גב.....אני יודע........חחחחח.........תתענגו על הקול המדהים והקסום שלי בלי שאלות בורא עולם נתן לעמיר את הקול הזה קול מדהים שאי אפשר לתאר וזוהי הסיבה היחידה.

פו פו פו

New member
אפשר לעשות דוקטורט על מיתרי הקול של עמיר

ולדעתי ההתעסקות הזאת דווקא מעניינת, אבל כמובן שזה טוב כל עוד זה לא פוגע בזמן שאתה מקדיש להקשבה לעמיר! ;)

varod27

New member
אפילו ב"את אינך" יש קטע של עליה בטון

בסוף השיר....בפזמון האחרון.

"הרהורים" !!!!

טוב זה מתחיל ככה שיכול להיות שמישהו התבלבל קצת במינון אבל זה לטובה כי קיבלתי הרבה זמן של כל כך הרבה עמיר בניון עצמו ואני בעד זה...פשוט אין מילים זה כל כך מדהים ויפה ושוב כל כך הראש של עמיר בניון...נראה לי שיהיה קצת קשה למי שלא מעריץ שרוף שלו לקנות את הדיסק...אבל זה שווה כל אגורה אפילו יותר הרבה יותר....הדיסק פשוט גורם להרהר הרבה...יש לי אותו כולה 4 ימים בערך ושמעתי אותו בערך 10 פעמיים וכל פעם אני מנסה לפענח למה התכוון המשורר....תאמינו לי עוד ילמדו את זה באונברסיטה... שלומי אתה מוזמן להצטרף לפורום הזה(כן אליך אני מתכוון שלומי)

פו פו פו

New member
אסביר ע"י דוגמא- דוד דאור של בפלצט

ובגלל זהמבלי ששמת לב הגובה שהוא מגיע אליו בשירה בכלל לא מרשים אותך. נעזוב לרגע את זה שגם שאר המאפיינים שלו לא מרשימים בעליל...

אני עדיין לא מבינה אותך....

לדוד דאור יש קול סופרן וככה הוא שר הכי טוב, גם כשהוא שר בטונים נמוכים יותר הוא עדיין מצליח להרשים אותי, עמיר אותו הדבר, מגיע לטונים גבוהים ומרשים גם בטונים הנמוכים ככה שלא הבנתי את משמעות המילה "פלצט", אתה מתכוון לומר שזה כאילו משהו "שגרתי" ? אבל מה לעשות? זה הקול שלו ואלו הטונים שלו, אני לא כל כך מבינה למה אתה מתכוון........מצטערת - הסבר חוזר ומובן יותר בבקשה

פו פו פו

New member
זה קצת קשה להסביר דבר כזה בכתב

זה בעצם מצב שבו לא שרים מהבטן אלא מהגרון וכך מגיעים לטונים גבוהים במיוחד, ובגלל שזה בא מהגרון הקול יוצא דק (בדר"כ). אין קשר בין פלצט לשגרתי. פלצט זה צורה מסוימת של שירה. בגלל שדרך הכתב אי אפשר להדגים את העניין, אז דוגמאות הן הדבר הכי טוב. אם תבקשי מגבר ממוצע שהוא לא זמר לשיר שיר נניח של אחינועם ניני, תראי שהוא לא יכול אלא אם הוא עושה איזו "קפיצה" כלשהי בקול ואז הוא מגיע לטונים הגבוהים של אחינועם ניני (גבוהים יחסית לגבר) אבל הקול נשמע מאוד לא גברי. המצב הזה נקרא פלצט. במעבר בין שירה רגילה לפלצט בדר"כ יש מדרגה כזאת שנשמעת כמו נערים בני 13 שמתחלף להם הקול. טוב אני יודע שההסבר שלי גרוע חחח אבל אני מקווה שאיכשהו הבנת משהו. אם לא נמשיך בהסברים עד שתביני.

חינאור

New member
גילי - לא הבנת

הכוונה שלי שלעמיר יש מיתרי קול של בחורה אומרת שלעמיר יש מיתרי קול דקים - קחי לדוגמא צ'לו וכינור.......לנו רוב הגברים יש מיתרים עבים כמו לצ'לו....או גיטרה בס.......ולעמיר ולבנות יש מיתרי קול דקים כמו בכינור....ולכן הגובה של הקול יותר מורגש וגם ככה יותר קל לו להגיע לגבהים האלה בלי להשתמש בכל ה" פלצטים " למינהם....דבר שאני ממש לא אוהב .....ולא בעד....ובקשר לקול שלך אם תתאמני על השיר " על המדרכה " הרבה אני מאמין שתצליחי לאמן את המיתרים של הקול שלך לגובה - שם הוא שר את כל השיר בגובה .....האמת להגיד בדיסק השלישי " שלכת" מבחינה קולית עמיר נשמע הכי טוב והוא עושה שם דברים מדהימים......

פו פו פו

New member
לעמיר אין קול דק ב-כ-ל-ל!! וזאת בדיוק הנקודה

לפעמים הוא אפילו שר גבוה ואתה לא מרגיש את זה וזה בגלל שגם כשהוא שר גבוה הוא שומר על העובי של הקול שלו. ליהודה סעדו למשל יש קול דק וקטן. אין קשר בין הקול של עמיר לקול של נשים מלבד הטונים הגבוהים שהוא מגיע אליהם וכמעט ואין גברים שיכולים לעשות את זה, אלא רק נשים.

חינאור

New member
ליהודה סעדו......

יש קול דק וקטן כי הוא שר מהאף.......לא חוכמה......

אני עדיין חושבת שהקול של עמיר הוא לא דק

אלא צרוד, תשמע אותו כשהוא מדבר, אין לו קול דק ואין לו קול עבה, יש לו קול צרוד ויכולות ווקאליות מעולות ולכן הוא מצליח להגיע לטונים גבוהים ונמוכים כאלו מיוחדים

רגע-הודיט - נראה לי שהבנתי.....

אתה בעצם מתכוון לומר שעמיר שר מהגרון ולא מהבטן ולכן הוא מצליח להגיע לטונים הגבוהים האלו? כי אם לזה אתה מתכוון אני לא כל כך מסכימה איתך , לדעתי עמיר כן שר מהבטן כי אם הוא היה שר מהגרון אז הורידים שלו לא היו מתנפחים רק מעט (וזה בגלל האויר שיוצא מהבטן לגרון ומנפח מעט את הורידים בצוואר.....), הורידים בצואר היו מתפוצצים אם הוא היה שר מהגרון, זו דעתי אבל מאחר ואני יודעת שעמיר מעלעל פה מדי פעם, אז........ עמיר - אולי אתה תאמר לנו אם אתה שר מהבטן או מהגרון? למרות שתכלס ? - מה זה משנה מאיפה הוא שר? הוא שר מהמם והכי חשוב מ--ה--ל--ב ולכן הוא נוגע בכולנו פלצט או לא
שבת שלום לכולם וסופ"ש נעים

למעלה