ל- פו פו פו

פו פו פו

New member
לא אמרתי שהוא שר מהגרון. אין ספק שהוא שר

מהבטן. אבל יש מקומות מאוד מסוימים בשירים בודדים (לדוגמא ב"אלי אלי" וב"בת מלך" בהופעות) שהוא מגיע לטונים כ"כ גבוהים ואני לא יודע אם הוא מגיע לטונים האלו בפלצט (שזה דרך הגרון) או פשוט הקול הרגיל שלו מביא אותו לטונים הכ"כ גבוהים האלו (עדיין מהבטן). את חושבת שהוא עונה למסרים אישיים? אם כן, אני אעבוד איזה יומיים על ניסוח השאלה כמו שצריך ואשאל אותו. אולי אפשר לשאול את אסף אטדגי במסרים? אגב- גם אם הוא מגיע לגבהים האלו בפלצט אז יש פה חתיכת כשרון כי הוא שולט בפלצט בצורה יוצאת דופן, גורם לקול להשמע עדיין עבה, ועובר משירה רגילה לפלצט בצורה שפשוט לא תיאמן! ובנוגע לסגריות- מההתרשמות שלי מעמיר אני מאמין שהוא אוהב את מה שהסגריות עושות לו לקול (עובי, גוון מעט אחר וכו') אבל בטווח הארוך אין ספק שהפגיעה בקול לא תניב דברים טובים. וכמובן שהבריאות היא דבר שעוד יותר חשוב לשמור עליו ממיתרי הקול.

ו ר ד ב

New member
לא, מעדיפה לא להגיב על מה שאני לא מבינה../images/Emo8.gif

עמיר שר ואני אוהבת איך שהוא עושה את זה. האמת? לא ממש מעניין אותי מאיפה הוא מוציא את הקולות האלו

ו ר ד ב

New member
שלי לעמיר?

אני חייבת להבין בפלצט, טנור, סופרן? (ועוד כל מיני דברים שכאלו) כדי לאהוב את עמיר? זהו שלא. אני אוהבת את הקול של עמיר, את המוזיקה שהוא כותב מלחין ויוצר. אני אוהבת את המכלול, לשם כך אני לא אמורה להבין בכל מה שציינת....

פו פו פו

New member
חלילה את לא צריכה להבין כדי לאהוב. לא הבנת את

השאלה שלי. רק שאלתי מה הקשר שלך אליו (בלי שום קשר לפלצט ולשטויות).

יואב ח

New member
משמעות המילה "פלצט" - מבחינה לשונית.

מקורה במילה הלועזית False-פולס. משמעותה, ההיפך מ TRUE, כלומר, שקר. בא להגיד, שירת פלצט היא כאשר זמר זכר, שר "לא בקולו", אלא בקול גבוה, נשי לכאורה ו"משקר" בשירתו. עמיר, לעניות דעתי, אינו שר באף אחד משיריו בפלצט. אבל בכל אופן, אני תורם את חלקי ברשימת השירים בהם הוא מגיע לטונים גבוהים במיוחד: "קצת לבד" ו"קו התחלה" תהנו!

למעלה