ל-ניל´´י

oldenburg

New member
ל-ניל´´י

שלום. רציתי לדעת קצת על גזע האלסקן מלאמוט... האם זה גזע שיכול להסתדר עם סוסים..(זה הכי חשוב לי..)

Yoav Michaeli

New member
שלום

אני מגדל מלמוטית מדהימה בת חצי שנה וקצת וזה גזע פשוט מקסים. גזע מלא חיים עם הרבה מרץ יפה והכי חשוב פשוט מתוק!!! אני לא יודע אם זה גזע שיכול להתאים לסוסים אבל אני מגדל כלבה מדהימה.

ניל´´י

New member
מלאמוט...

אני לא בעלת סוסים, אבל המלאמוטים שלי חיים עם דנית ענקית...
להערכתי אין מניעה משום כלב לחיות עם סוסים, חברתי יונית בעלת 3 מלאמוטים ושני סוסים, הם חיים יחד נפלא. מלאמוט הינו גזע מדהים!!! אבל יחד עם זאת בעל חשיבות עצמית, ינסה להיות ה"אלפא" בבית, יש להבהיר לו מלכתחילה מה מקומו בהיראכיה המשפחתית, ראיתי ששאלת בשרשור אחר לגבי נקיון הפרווה, מלאמוט הינו גזע מאוד נקי, אין צורך לרחוץ אותם לעיתים קרובות, הפרווה ללא ריח כלבי, ישנה הפרווה הפנימית, דומה לצמר גפן, וישנה הפרווה החיצונית, הברשה טובה פעם בשבוע מנקה היטב את הפרווה, גם אם המלאמוט מתלכלך בבוץ, ברגע שהבוץ יבש אפשר רק להבריש והכלב יהיה כמו דנדש... אני באופן אישי לא אוהבת שכלבים חיים מחוץ לבית, לכן מלאמוט זה כלב אידיאלי, כי כפי שכתבתי אין לו ריח גוף כלבי, אצלי בבית עם החמסיקה אין בכלל ריח של כלבים. אם תבחר בסופו של דבר במלאמוט, מבחינתי עשית נכון!!! בהצלחה.

ניל´´י

New member
תשובה מניל"י...

הריתמה בכלל לא כבדה, היא שוקלת אולי חצי קילו, גם זה בספק, נוגה שייך לגזע שתפקידו לגרור משא כבד (האלסקן מלאמוט) הוא מאוד אוהב לגרור, ברגע שהוא רואה את הריתמה הוא מתחיל להשתולל משמחה וברגע שאני שמה עליו את הרתימה ממש צריך לעצור אותו אחרת הוא יעשה לי "סקי-כביש".

bimbo.

New member
ניל"י, האם המלאמוט הוא כלב המזחלות

שרואים בסרטים?

ניל´´י

New member
זה תלוי.. יש סרטים שבהם הכלבים

הינם אסקים, אם עקבת אחרי הסדרה דר' קווין, אז לבעלה בסרט יש "זאב" אותו "זאב" הינו כלב מגזע מלאמוט . או שראית את פאנג הלבן, גם בסרט הזה הכלב הינו מלאמוט.

ניל´´י

New member
יואב שלום לך...

נו.....מה עם תמונה של הקטנה?? החליפה כבר שיניים??.. לא לשכוח לשים את שן החלב מתחת לכרית שלה בכדי שהמלאכים יביא לה מתנה...
נראה אותך בבינלאומית?? אם כן בהצלחה! רבה!!!

Yoav Michaeli

New member
לבינלאומית

אני לא אגיע יחד עם טוני כמשתתפת (אולי כמשקיפה) משום שהפרוה שלה עדיין לא מלאה ובחרנו להשתתף בתארוחה הבאה. היא החליפה את כל השיניים אבל לא כולן סיימו לגדול. אבל בכל זאת נפגש בבינלאומית
ובדרך אגב עם אילו כלבים את מגיע?

ניל´´י

New member
אני מגיעה עם שני כלבים בלבד הפעם..

עם צ'אמפי הווסטי שלי ועם כחל הדנית שלי.

lilithmm

New member
שיהיה הרבה בהצלחה בתחרות../images/Emo57.gif

אנא ספרי לגולשים איך את מכינה את הכלבים לקראת התארוכה.

ניל´´י

New member
לילית יקירתי אני גאה בך!!!!

איזה מהפך עברת!! וכל זאת בעזרתו של פיסא ידידך . טוב, את צ'אמפי הווסטי אני מורטת כשבועיים לפני התערוכה, מחר הוא עובר מקלחת, יבוש וסירוק מסיבי, איתו אין צורך לעבוד לקראת התערוכה, הוא רק נכנס לזירה ויודע לבד מה עליו לעשות, במקום התערוכה אני שוב מסרקת אותו היטב, בפרט את החצאית הסקוטית שלו
, שמה הרבה טלק על הכריזנטמה, מנפחת, לא מרשה לאף אחד לגעת בו.... אני מסוגלת לירות במי שמנסה רק לגעת בו וזוה נכנסים לזירה... את הדנים אין מה להכין, אפילו לא רוחצת אותה, היות ואני נוהגת לעבור פעם בשוע על הכלבים עם המטליות הלחות של הטוסיק של התינוקות, כחל אינה מיומנת עיין זיה, לכן עלי לעבוד איתה על הצגה נכונה, היא כבר עובדת שבועיים עם חברה שתציג אותה, עובדים רק בעזרת פידבק חיובי... כמה ממתקים הגברת קבלה בעת האחרונה..
. עם המלאמוטים זה כבר סיפור אחר.... יאמבה עבודה על טיפוח הפרווה, היות והם אינם משתתפים, לא הכנתי אותם. אשמח לארח אותך יום אחד בכדי להעביר לך סדנא בטפיוח הפרווה לפני תערוכה.

lilithmm

New member
לדעתי טיפול וטיפוח הפרווה יכול לעני

לעניין את רוב חברי הפורום. ללא שום קשר לגזע הכלב. את מוזמנת לפתוח שרשור חדש בנושא טיפוח וטיפול בפרט והכנה לקראת תערוכות בכלל.

ניל´´י

New member
קשה לעביר סדנא דרך הפורום...

אבל יש לי רעיון אחר, אם תארגני כמה אנשים, עד כ 10 אתם מוזמנים להגיע אלי וכך אוכל להסביר על הכנת פרוות הכלב לתערוכה, הן כלבי שפיץ והן טריירים. כבר עשיתי פעם סדנא כזו, היה מאוד מוצלח.

ניל´´י

New member
יואב, לא הבנתי את השאלה...

מה זאת אומרת אין מלאמוטים?? בודאי שיש, אלא שאני את שלי לא מציגה, קסמי אחרי המלטה, היא ללא פרווה ואין טעם להביא אותה,בנוסף היא לא אוהבת תערוכות, היא כבר אי"ל, ואני מביאה אותה רק אם יש שופט/ת שמעניין אותי לשמוע את חוות דעתו/ה. נוגה זה סיפור אחר, אם תרצה לדעת פרטים שאל את ידידך אסף.

Yoav Michaeli

New member
בסך הכל

רציתי לדעת אם את מביאה את המלמוטים שלך בגלל שהייתי מאוד סקרן אותי לראות אותם, ההודעה הייתה בנימת אכזבה קלה זה הכל

ניל´´י

New member
גם אני כמוך מאוכזבת... ../images/Emo10.gif

הלואי והייתי מציגה את נוגה בתערוכות.... אתה תמיד מוזמן להגיע ולהתרשם מהחמסיקה שלי, בנוסף יתכן ונתראה בחת התערוכות של החוג, כפי שכתבתי, אם יהיה שופט/ת שארצה לשמוע את חוות דעתו/ה, אגיע עם קסמי. ומבלי להשתחצן לדעתי נוגה הוא המלאמוט היפה ביותר בארץ למרות גובהו.

למעלה