ל"יש גבול" אין גבול...

אפרת*

New member
ל"יש גבול" אין גבול...

כמו שכולכם יודעים, תנועת "יש גבול" עורכת ביום שישי אירוע בהאנגר 11 לציון 35 שנות כיבוש, 20 שנים ללבנון ו20 שנים ליש גבול, שכל ההכנסות מהאירוע יתרמו למשפחות הסרבנים הכלואים. באירוע היו אמורים להופיע אומנים רבים מאוד, כיצד יתכן שכל כך הרבה אומנים מופיעים בערב שתומך בסרבנים? כנראה שאומץ או אדאולוגיה הם לא חלק מהסיבות... היום הייתה כתבה במעריב על כך שאביב גפן ביטל את השתתפותו, בין הטענות היו שיש גבול הטעו אותו לגבי מטרת האירוע וסיפרו לו שהאירוע הוא לצין 35 שנות כיבוש ו20 ללבנון ושהוא יקרא ליציאה מהשטחים ולשלום עם שכנינו, אך לא הזכירו את נושא התרומות או הסרבנות. אני אישית כעסתי מאוד על אביב גפן, כמישהי שמאוד מעריכה אותו היה לי חבל לראות שהוא משתפן תחת תירוץ עלוב. מאוחר יותר היום נודע לי כי גם חמי רודנר, שהיה אמור להופיע, מתלבט אם להופיע או לא לאחר שנודע לו מטרת הערב [הוא סיפר כי גם ממנו אנשי ´יש גבול´ הסתירו פרטים] ולאחר כמה שעות הודיע סופית כי ביטל את השתתפותו. בנוסף, נשאל אם דיבר עם אומנים נוספים שהתכוונו להופיע באירוע ומהי עמדתם. הוא ענה כי כל האומנים שדיבר איתם, למעט אחד, מרגישים כמוהו וכועסים על כך שנכסחו מהם פרטים חשובים. לפני זמן מה גם ברי סחרוף הצטרף לרשימת הפורשים, גם אותו ´יש גבול´ הטעו. טעות תמימה של אנשי "יש גבול"? לא נראה לי... כנראה שזה תרגיל מאוד מעורפל... איפה הגבול של יש גבול? נ.ב. רק לציין כי אני מסכימה עם דעותיה ופעוללותיה של התנועה וחבל לי שחלק מהאומנים הנ"ל, שלמרות שתומכים בסרבנות, החליטו לא להופיע. אך בסך הכל זאת זכותם בעיקר לאחר שתחמנו אותם בצורה כה שפלה.

yeshgvul

New member
רועי ואפרת, האומנים ידעו מהו המופע

צר לי, חלקם לא עמדו בלחץ וביטלו. נשלחו אליהם הזמנות ברורות בהחלט. בכ"ז אני יודע משהו, תסתכלו על שם המשתמש שלי...

נכון !

למרות שאני אחרי שיחות עם מספר אנשים לא יודע אם אני מסכים עם התרמה למשפחות אבל בעניין הבא אני מביא ציטוט מתוך שיחה שלי עם שני " הם אמרו לכל האמנים שהכסף הוא לתרומה. אבל חלק מהאמנים הספיקו לדבר עם היח"צנים שלהם, והיח"צנים ביטלו את ההופעות... הרי- חמי, לדוגמא, הופיע בערב של אתגר- שהיה אגב בעד סרבנות מלאה. אביב גפן כבר התבטא בעבר בעד סרבנות. זה לא הסיפור. גם התרומות זה לא הבעייה. הם ידעו את זה. פשוט- היח"צנים לא התלהבו. זה הכל" אני דיי חושב שהניתוח של שני הוא קרוב לאמת ולכן כדי לבדוק באמת את העניין ולא ישר לתקוף

למה אנשים כל הזמן מתעקשים

לבלבל אותי עם עובדות?? בכל אופן, נראה שנמהרתי לאמץ את גרסת הפיקציה הערמומית. עמכם הסליחה.

כולם בעד הסרבנות?

כי אני נגד, ואני חושבת שנגד זאת הדעה הרישמית של מרצ (כך לפחות אמר יוסי שריד). זה נראה לי אגואיסטי להיות סרבן כשאתה יכול להיות פקיד בצבא. כל אחד צריך לתת מעצמו למדינה, והסרבנים פוגעים בה.

yesh gvul

New member
תנוח דעתך, גברת

יוסי שריד לא ייתן שמרצ תתמוך בסרבנות. לכל היותר, יימנע האיש מלהשליך את סרבני הכיבוש לתנינים בחמת גדר... יש לי התכתבות ענפה עמו על כך. הוא לפחות מבין את המניעים של הסרבנים והפסיק לתקוף אותם. כמצביע מרצ אני מרגיש שהוא לא מייצג אותי בעמדה הזו. שולמית אלוני, שצפויה לדבר מחר, בעצרת של יש גבול בהאנגר 11, אהובה עלי יותר ! ולעניין טענתך, הסרבנות מגוונת מאוד. מן הראוי שכל אחד יחליט עפ"י מצפונו. יש כאלה שמבחינתם פקידות היא שרות בצבא כיבוש, ויש כאלה שששים לשרת בהר דוב, אבל לא בשטחים. בכל מקרה, צה"ל לא מאפשר למתגייסים לבחור להיות פקידים מטעמי מצפון! אין הכרה מצד ועדת המצפון של צה"ל בסרבנים סלקטיביים, וזה דוחק אנשים מצויינים החוצה מהצבא (אני מכיר כאלה), כשהם מוכנים לתרום בשרות לא בשטחים. הפסד של צה"ל.

חבל מאוד

שהוא הפסיק לתקוף את הסרבנים... הסרבנים הם מיעוט קטןגם בשמאל, אבל עושים הרבה יותר רעש מאשר הם באמת - ועושים שירות רע מאוד לשמאל הישראלי (ואפילו קיצוני כמו מרצ) - על ידי דחיפה בכוח לשם רע. שלא לדבר על הנזק העצום שהם גורמים למדינת ישראל - מיחסי ציבור ודעת קהל עויינת שהם מטפחים כלפיה, דרך חיזוק דרכם של המחבלים ועד הרס ועירעור שלטון החוק במדינה... (מתן מסכם את דעתו על הסרבנים) באשר לטענתך, היא נכונה רק עבור גל הסרבנים האחרון (מכתב הקצינים) *הם* כבר לא יכולים לעשות כלום, היות והם כבר קצינים ביחידות קרביות... אבל סרבן מצפון, לפני הגיוס, מסוגל, בלי הרבה מאמץ להוריד את פרופיל הרפואי, לשרת כפקיד ולתרום למדינה כמיטב יכולותו...

kennycandoit

New member
שתי תגובות

ליש גבול - כיוון שיוסי שריד זרק את אלוני המהפלגה, היא כבר לא רלוונית. אגב, מרצ החליטה שהיא לא נוקטת עמדה בעניין הסרבנים. למתן - מרצ אינה שמאל קיצוני!! שמאל קיצוני זה סרבנים, שמאל קיצוני זה הרדיקלים אנטי-ציוניים, שמאל קיצוני זה ערביי ישראל, שמאל קיצוני זה אנשים שרוצים מדינת כלל אזרחיה. מרצ היא השמאל המעושת. השמאל הרגיל. העבודה, שמטעות אתה לוקח אותה כשמאל רגיל ואת מרצ כשמאל קיצוני, אינה אלא שמאל-מרכז. יש זמנים שאני חושב שהיא אפילו נוטה למרכז. שמאל אמיתי ולאו דווקא קיצוני לא יישב בממשלת האחדות. אי אפשר לקרוא למפלגה עם 10 מנדטים (שלא תקטין את כוחה בבחירות הבאות), הרביעית בגולה, שבימיה הטובים הייתה השלישית בגודלה, כשמאל קיצוני. קיצוני זה משהו שהוא רחוק מהרוב. מרצ אינה רחוקה מהרוב.

yeshgvul

New member
אני מבין שיש לי עסק עם עסקן במרצ

ועסקן קצת גזען , אם יורשה לי , בכל הכבוד. ערביי ישראל שמאל קיצוני ואתה שמאל מתון? כלומר ציוני ממרצ בעל מודעות לזכויות אדם ועם רצון לשלום בנוסח 2 מדינות הוא שמאלני מתון אבל ערבי ישראלי עם זיקה לאומית פלסטינית, מודעות לזכויות אדם ורצון בשלום בנוסח 2 מדינות הוא שמאל קיצוני? זו תפיסה יהודוצנטרית (או ציונוצנטרית, אם תרצה). אתה רשאי להדביק תויות של קיצונים וסהרוריים לאחרים אבל דע לך שחלק מהסרבנים באים מרקע פוליטי ימני ממרצ, למשל, הצבעה למפלגת העבודה בבחירות הקודמות. חוץ מזה, אני מצפה ממך להיזהר בהדבקת התויות המכוערות האלה, בהינתן שבעיני רבים בציבור אתה גם כזה. לא הייתי מציע לך לדבר בשם כל מרצ. בסיעה ובודאי במפלגה יש לא מעט תומכים בסרבנים. מאחר שהצבעתי למרצ כמה פעמים, אני רואה עצמי קשור בגורלה לא פחות ממך.

kennycandoit

New member
אתה כנראה לא הבנת אותי נכון

ערבי שדורש מדינת כלל-אזרחיה ולא מדינה יהודית לאומית עם מיעוט ערבי הוא שמאל קיצוני. בנושא הסרבנים מרצ החליטה לא להחליט, אבל מבט חטוף במצע שלה והתנהגות הח"כים שלה, הרי היא מגנה את זה. לכן היא נוטה יותר ימינה מהסרבנם. יכול להיות שהם היו עבודה, אבל ברגע שהם סירבו הם נעשו קיצוניים. לא בהכרח רדיקלים או משהו כזה, אבל יותר שמאלה ממרצ. אני לא מדביק תוויות. אני לא רואה שום דבר רע בלהיות קיצוני (חוץ מרדיקלים, אבל זה עסק אישי שלי איתם). אני רק פוסל את ההגדרה שמרצ היא שמאל קיצוני. מרצ אינה שמאל קיצוני, מי ששמאלה ממרצ הוא קיצוני. יותר קיצוני, פחות קיצוני, לא משנה. אני לא גיניתי אותם, וכל מי שהוא שמאלה ממרצ - שיבושם לו! כמובן שזה יותר מסובך. יש אנשים שהם ימינה ממרצ בחלק מהדיעות ויש שיותר שמאלה בחלק מהדיעות וזה לא אחיד. אולם העבודה מוכנה להיות בשטחים עוד כמה זמן, ומרצ דורשת יציאה עכשיו, כמו הסרבנים (למרות ש"היא" לא תסרב). אז תחליט אתה - מי יותר שמאלני - מרצ או העבודה? מרצ או הסרבנים (שנוקטים פעולה בלתי-חוקי)?

yeshgvul

New member
ההוא הדתי, אתה מטיף לשקר ?

שאנשים יתחזו ויורידו פרופיל רפואי במקום לעמוד על צו מצפונם ביושר? זו התנהגות עדיפה בעיניך? תמהני.

אני מטיף לתרומה ככל האפשר

אני מעדיף שאנשים יתחזו ויורידו פרופיל רפואי, ויתרמו ככל יכולתם כעובדי מודיעין, שלישות, רפואה וכל עבודה נדרשת אחרת. הייתי מעדיף שלא יהיו סרבני מצפון כלל, גם לא כאלו, כיון שהם פושעים - אבל בבחירה בין פשע לפשע, הייתי מעדיף את זה. אתה היית צודק אם היה מדובר כאן בפצפיסטים מסרבי מצפון - אבל אין מדובר זה המצב - הם לא פצפיסטים. לטעון שאתה לא מוכן לשרת בשטחים מצד אחד, אבל לא לעשות הכל כדי לשרת את המדינה בצבא מהצד השני (להוריד פרופיל, לדוגמא) מראה את האמת לאמיתה - הסרבנות הנ"ל לא נובעת ממניעים של "צו מצפון" אלא מתוך מניעים של רצון להשפיע על הפוליטיקה בדרכים לא כשרות לחלוטין.

yeshgvul

New member
אתה מבלבל בין מושגים שונים

"לטעון שאתה לא מוכן לשרת בשטחים מצד אחד, אבל לא לעשות הכל כדי לשרת את המדינה בצבא מהצד השני (להוריד פרופיל, לדוגמא) מראה את האמת לאמיתה - הסרבנות הנ"ל לא נובעת ממניעים של "צו מצפון" אלא מתוך מניעים של רצון להשפיע על הפוליטיקה בדרכים לא כשרות לחלוטין. " >>> צו המצפון יכול להורות לאדם להיות סרבן סלקטיבי. פציפיזם (במובן הסרוב לשאת נשק ולשרת בצבא כלשהו בכלל) הוא רק סוג אחד של סרבנות מצפון. אגב, אולי "לעשות הכל כדי לשרת את המדינה מהצד השני" פרושו להצהיר על הסרוב לשרת בשטחים ועל הנכונות לעשות כל שרות מחוץ להם, כולל שרות קרבי, במקום הצעתך לשקר ולהוריד פרופיל!

yeshgvul

New member
אפרת וכולם מוזמנים למופע

מצ"ב קישור , כולל התייחסות למסע ההפחדה ומכתב מחאה של אביב גפן לאגודת הסטודנטים.

Deathatred

New member
אני לא מתכווון להגיע

למופע שתומך בפושעים וכאלה שפוגעים בישראל. בקשר לאגודת הסטודנטים, זכותם להפסיק לתמוך כספית במי שתומך בעוכרי-ישראל. למה אנחנו צריכים לממן את אלה שמחזקים את ארגוני הטרור בעזרת הסרבנות הפסולה שלהם? תאמרו שזכותכם לעודד פושעים, אבל למה פוסלים ורודפים את כ"ך שמעודדת פשע אחר? למה רודפים את תומכי כהנא שקוראים לבצע דברים לא חוקיים? אני בטוח שאתם וכל השמאל תחרימו אמנים שיעשו מופע תמיכה ביגאל עמיר. אז די. חופש הביטוי בדמוקרטיה לא כולל את החופש להסית לבגידה, לפשיעה ולעבירה על החוק.

kennycandoit

New member
באופן חד פעמי

אני מסכים איתך. יש לפסול ולגנות כל סרבנות, ולהוציא מחוץ לחוק ארגונים שמסיתים לסרבנות.

yeshgvul

New member
וגם להחרים אמנים?

ע"י גוף שממומן ע"י הציבור, כולל סטודנטים תומכי סרבנות? אולי תסביר לי מדוע, אם אנחנו כ"כ בלתי חוקיים, ומעשי צה"ל בשטחים חוקיים, מדינת ישראל חוששת להעמיד לדין סרבנים?

Deathatred

New member
למה אני חייב לממן

את מי שמממן את אויבי? האם אני צריך לשלם מכספי כדי לחזק את אויבי?

kennycandoit

New member
שאלה טובה

הכל פוליטיקה, כמו שהיא לא ששה לעמיד את הרב עובדיה יוסף לדין על כל התבטאויותיו. זה לא הופך את התבטאויותיו ללגיטימיות, ובטח לברות ביצוע (רצח שריד). אולי הגיע הזמן להעמיד את כל הסרבנים לדין ולהכניסם לכלא!

למעלה