ל-ינאיB

גיל גיל

New member
ל-ינאיB

שתי הודעותיך נמחקו מכיוון שלדעתי הן פוגעות (ואף מכוונות להיות כאלו...) אם יש לך בעיה עם המחיקה, פנה לפורום תפוז on-line ותתלונן. הודעות שמכנות אנשים בכינויים מעליבים (גם אם לא נוקבות בשמם) לא יכנסו לפורום. הודעה שמעליבה אותי אישית, בוודאי שלא תוכנס...

Mאיה

New member
מצטערת...אני חושבת שאתה טועה...

כשהפחד שולט...היד על ההדק...והיא יורה והורגת...כאן היא הרגה את האמת.. וכשמגלים לאחר מכן מה הסיבה? מבינים שהיריה הייתה לא במקומה. תחשוב על זה... חבל להינעל מאחורי מחשבות מקובעות. ואחר כך להצטער עליהם גם אם לא היום. זוהי דעתי...שונה משלך. אלו החיים. כשם שדעתו של ינאיB שונה משלך. לא כל האצבעות שוות, ואני לא ראיתי שום פגיעה, אז אולי זה סתם פחד שחילחל? תחשוב על זה...

גיל גיל

New member
Mאיוש!!! התגעגעתי.

זה עניין של שיפוט. לשיפוטי ההודעה של ינאי עלולה היתה לפגוע באנשים (שלא לדבר על ההודעה שיועדה אלי... רודן? נו באמת...) ולכן מחקתי אותה. ינאי רשאי לכתוב בפורום ככל העולה על רוחו עד שהוא מחליט לפגוע (ולו רק מבין השורות) במישהו. ברור שיש סנסיטיזציה מסויימת מבחינתי בימים אלו. אחרי מה שהיה פה בימים האחרונים, מישהו יכול להאשים אותי? מה שהלך בפורום הזה היה היסחפות טוטאלית מצד כמה אנשים, ואני לא מתכוון לתת לזה להתחיל מחדש, אפילו אם זה אומר פחות "חופש התבטאות". לפורום יש מנהל, למנהל יש סמכויות. ניצול הסמכויות הוא חלק מהתפקיד, ובניגוד לעבר, החלטתי שאני מתחיל לנצל את הסמכות הזו ולא מרשה לכל אדם שחפץ בכך, לגדף אותי או כל אחד אחר (גם לא לכנות אותי בכינויים פוליטיים) על גבי הרשת. פחד שחילחל? לא ממש. רגישות יתר עקב המצב? בהחלט!

chips

New member
גיל גיל יש לך מייל ממני

ערב טוב

chips

New member
גיל גיל כתבתי לך היום מייל

הבעיה לא נפתרה בתודה מראש אני

Mאיה

New member
גילוש...

לא הייתה שום היסחפות טוטאלית מכמה אנשים. מה שהיה בפורום הזה זה פשוט כמה אנשים שחושבים אחרת. אנשים כמוני. מרגע שהחלטנו להוריד קצת פרופיל- פתאום הכל נרגע, למה?? כי השונים כאן כבר לא נמצאים בתוככם. חבל מאוד שאנשי הפורום מקבלים רק אנשים שחושבים כמותם. רק אנשים שחושבים "שלבחירה האישית" יש חשיבות עליונה. אני רק שואלת איפה אתם חיים? מה תגידו לבן אדם שהגורל הביא עליו מוות של הורה?...מה תגידו? אתה בוחר להיפגע? אתה בוחר לבכות? נו, באמת...החיים הם יותר מסתם בחירה אישית! שאלו את דויד על נסיונו לעזור בפורום תמיכה נפשית לצעירים...על הנייר קל להגיד הכל. הכל טוב במובן הפילוסופי. החיים הרבה יותר מורכבים מזה! גילוש, "השונים" בחרו להוריד פרופיל בפורום הזה...עתה כל מי שנמצא כאן חושב אותו הדבר...המקום נראה חמים ונעים, עד שיגיע הרגע שתמצאו פתאום שוני נוסף. אזי?? לנצח תמחק הודעות? לנצח תתן ל"שונים" להרגיש לא טוב כאן ולהעלם? ואל תגידו לי כל אחד עושה את הבחירה שלו אם להיפגע...זה לא קיים בכל מצב, זה לא קיים כאשר מישהו עושה הכל על מנת לפגוע בך!! תתעוררו אנשים, צאו קצת מה-"היי" שלכם....(עכשיו תבוא התנפלות, אז תחסכו את זה...הרי אתם פשוט יכולים לדלג על הודעתי ולא לבחור להיפגע! ישמו את מה שאתם אומרים!...וכבר אמרתי- דיי להכחשה! זאת ממישהי שכתבה כאן דיי בהתחלה, ומפריע לה- כן, מפריע לה שמנסים לשנות את ראייתה, או את צורת חשיבתה. קשה לקבל אותי כ"שונה"? למה לי לא היה קשה לקבל אותכם?

הי מאיה. היתה הסחפות טוטאלית

לעלבונות אישיים. ואלו היו ההודעות שנמחקו. לא נמחקו דעות שונות (אני יודעת קראתי את ההודעות לפני שנמחקו) אלא עלבונות שונים. חלקם בהודעות שלך. (האמת שהודעה שלך בה ניסית לפגוע באדם אחר היא ההודעה שמשכה אותי לכאן לפורום לפני כמה ימים כי התפלאתי מה הודעה שכל כך מנסה לפגוע עושה בפורום שנקרא להרגיש טוב). דעתי, כשמי, מקום טוב באמצע. יש דברים שאנחנו בוחרים, ויש דברים שהם אילוצים. וצריך לדעת להבחין בין השניים. לא הכל בחירה, ולא הכל אילוץ. אני לא ותיקה בפורום, רק קראתי כמה דפים אחורה לפני שהתחלתי להשתתף כדי לעקוב אחרי הדינמיקה. ואני מכמה ימים, ראיתי מכנה משותף שונה לכל מי שנעלם. לא דעות שונות בנוגע לגורלנו ומידת שליטתנו בו, אלא דעות שונות בנוגע להאם מותר להעליב אדם אחר בכוונה בפורום תמיכה. לאף אחד, אני מאמינה, כולל אני, כולל גיל, אין בעיה עם דעה שונה. יש בעיה כשמנסים להעליב אנשים אחרים כי הם לא מסכימים עם דעתך. עם מילים כמו "שטויות" "פלספנות" "פטפוטי סרק" "רעל וארס" "תת רמה" "שליט דיקטטורי" "מזוייף" ועוד כהנה וכהנה אוצרות שנמחקו תודה לאל מהפורום. אני לא חושבת שלהעביר קו אדום של "מי שיכתוב הודעות שפוגעות בכוונה באחרים ימחק" זה קו מוגזם בפורום תמיכה. או לצפות שמי שכותב בו יהיה שייך למי שרוצה להרגיש טוב ו/או למי שרוצה לעזור להרגיש טוב. אני בטוחה שאם תרצי תוכלי על אף גורלך לעשות בחירה אישית ולהשתתף בפורום על אף המגבלה הזו. מה את אומרת?

נ.ב.

כמה דפוסי חשיבה שלדעתי שגויים. א. פרופורציות - אין דומה הבחירה מלהפגע או לא מהודעה בפורום לבחירה להפגע או לא ממות של קרוב. עשית בהודעה שלך מעט עירבוביה מבחינת חומרת דברים שונים. ב. ברגע שתפנימי שההודעות שנמחקו וימחקו זה בגלל עלבונות שיש בתוך ההודעות ולא בגלל דעה שונה, ושזה נעשה מתוך כוונה טובה - לא לאפשר בפורום תמיכה פגיעה מכוונת, אולי תעלם הרגשתך המוטעה שאת נרדפת בשל דעותיך השונות או שאנשים שונים נרדפים בפורום וכו´ ותמצאי פחות במגננה וגם תחושי פחות צורך לתקוף לכל הכיוונים. ג. כשאת רוצה לקבל מישהו כמו שהוא, את לא יכולה להחיל עליו את מערכת השיקולים שלך. לכן "איך אני יכולה X ואתם לא" זו מחשבה שיכולה לעורר לגרום לך תסכול רב. אני למשל לא מוכנה לקבל את כולם כמו שהם ללא תנאי. יש לי תנאים. אבל אני לא יכולה לצפות שכולם יעמדו בהם. מי שלא עומד, אני משתדלת לשמור מרחק. ד. את לא צריכה לחשוב שהכל בחירה אישית בעולם. גם אני לא חושבת ככה. אבל יש מקרים שהם כן. ויש מקרים שהם תוצאה ישירה של הפרשנות שלך. לכן אם את קולטת הודעה בפורום תחת הפרשנות של "מישהו עושה הכל על מנת לפגוע בך" זה לא בהכרח כך במציאות. למעשה, כל הותיקים בפורום מאותתים לך שהם רוצים אותך ולא רוצים שתפגעי. כולל האנשים שניסית לפגוע בהם. לכן הבחירה שלך לראות את הדברים כאילו מישהו עושה הכל על מנת לפגוע בך, סוביקטיבית במיוחד. אז מי עושה הכל על מנת להעליב אותך ולפגוע בך? ואם נפרש את מה שהלך בינך לבין בן: בן עשה לך טובה, התכוון לטוב והשאיר לך על המזכירה הודעה בקשר לדירות. במקום לראות את הטוב, את רואה איך הוא לא השאיר מידע אחר, ומסיקה מכך שאין לך ולבן מה לדבר. בן ראה שאת תוקפת אותי, ובחר לאזן את התמונה ולתמוך בי. לא לתקוף אותך, לתמוך בי. את בחרת לראות בזה צביעות ועוד כל מיני דברים רעים. אלוהים ואת יודעים למה. והנה יצאת עם תחושה רעה ושבן שמנסה לפגוע בך. ובן לא עשה שום דבר חוץ מלהתכוון לטוב. וזה לא גורל, זה לא מישהו שמנסה בכל הכוח לפגוע בך, אלא זו הבחירה שלך לראות את הדברים דרך הפריזמה שלך, ולעוות את הכוונות הטובות של בן כדי להפגע מהן. והשאלה היא למה. האם יש לך רווח משני? האם את בטוחה שהולכים לפגוע בך, אז את מנסה להתגונן מראש? אני לא יודעת. אבל מכיוון שהדרך הזו של לחשוב מראש שהולכים לפגוע בך, ואז להתאים את המציאות לתוך תבנית שהכנת מראש כדי שהיא תתאים לתחושה שלך, היא דרך שפוגעת בך, אני חושבת שכדאי למצוא דרכים אלטרנטיביות.

נ.נ.ב. הבחירה בהקשר של נושא הפורום

לדעתי להרגיש טוב או לא זה בחירה. ולפעמים זה אפילו עבודה קשה ותהליך. ולפעמים זה כרוך בטיפול פסיכולוגי ולפעמים זה כרוך בטיפול תרופתי, אם ההרגשה הלא טובה נובעת מדכאון קליני למשל. עדות לכך שמדובר בבחירה ולא באילוץ ניתן לראות באנשים שעברו חוויות דומות ומגיבים אחרת. ולהרגיש טוב לא מדובר רק באם קרה אסון, נפטר קרוב, חלינו במחלה קשה, עברנו אירוע טראומתי וכו´ חו"ח שלא נדע מצרות. לפעמים לא קרה שום דבר גדול כזה, אבל הרבה דברים קטנים גורמים לנו להרגיש רע. אבל ביכולתנו להרגיש טוב. לא תמיד ביכולתנו להרגיש טוב בכוחות עצמנו, לפעמים צריך סיוע חיצוני. אבל ביכולתנו לרצות ולפעול למען זה.

deep ocean

New member
הי מאיה ../images/Emo23.gif

לא רוצה להיכנס לכל דיון הכללי, אלא רק לגבי הנושא של הבחירה האישית. לדעתי זה כן הכל בחירה אישית מה הכוונה? בואי נלך על הדוגמא המוקצנת שהעלית מוות מישהו ימות במשפחה ואחד ישקע בדיכאון למשך כל חייו והשני יעבור את זה יותר טוב, ברור שהשני יתאבל (הוא יכול גם לא, הכל נתון לבחירתו) אבל יש לו את הבחירה: א. להתמודד עם האבל בדרך הטובה לו ב. להחליט כמה זמן הוא רוצה להיות עצוב ג. להחליט איך הוא מתמודד עם התחושות שלו ד. וכו´ וכו´ הכל בא מבחירה ואושר גם בא מבחירה והחיים שלנו הם רק בחירה! ואם מישהו פאסיבי/אדיש/אפאטי-הוא בוחר להיות כזה, זאת גם בחירה ואם מישהו פגוע-זאת בחירה ואם מישהו שמח-זאת בחירה אני למשל בחרתי לא להיכנס לפורום הזה במשך זמן מה גם עכשיו כאשר אני נכנסת זה לא ליותר מידי זמן אולי עוד כמה זמן זה ישתנה אבל כרגע זאת הבחירה שלי ואני למשל לא נחשבת "שונה" (דיברת על זה שהשונים הלכו מהפורום) ועדיין לא מתאים לי לכתוב פה כרגע הרבה לכל אחד יש סיבות שונות ומגוונות למעשים שלו הנקודה שלי היא שכן הכל בחירה ואני מוכנה לדבר על זה איתך בכיף אני באמת רוצה לשמוע את דעתך לגבי מה שכתבתי כי מה שיפה בפורום זה שיש דיעות מגוונות ואפשר לדבר כי אם כולם היו מסכימים על הכל זה היה משעמם, לא? אז אני הולכת לישון ואגיב מחר :) לילה טוב יקירה מיכלי

~דויד~

New member
Mאיה ../images/Emo13.gif

את צודקת. נכון, אנשים יכולים לעשות טעויות, אבל אפשר לסלוח, את יודעת. וגם אפשר לבקש סליחה... מה שאני מנסה לומר זה שאני אוהב אותך(תמיד), וזאת היא מטרתי העיקרית, ואם פגעתי בלי כוונה, אז אני התנצלתי כמדומני, וזה המיטב שאני יכול לעשות, לא כן?

ינאיB

New member
ה פ ח ד ש ו ל ט

בהודעה המקורית שלי שנמחקה לא היתה שום כוונה לפגוע והיא באה רק להציג את האמת כפי שאני רואה,וכמו כן נאמרה בלשון מאד לא פוגעת. אך כמו בכל משטר טוטליטרי הפחד מתחיל לחלחל אט אט והשליט מתחיל לסתום פיות. בתחילה מחסלים את מתנגדי המשטר האקטיביים ,אח"כ מתחילים לאסור על אנשים להתבטא ,בשלב האחרון והסופי של התגבשות משטר טוטליטרי מביאים את תושבי המדינה באמצעי הפחדה להאמין ב"אמת" של המשטר "אמת" אחת ואין בליתה. אין ויכוח אין הבעת דעה אחרת, יש עדר... והמשטר מצדיק כמובן את התנהגותו בכך שאמנם רמסו את חופש הביטוי ואת החשיבה העצמאית של תושביו אך זהו מחיר "שווה" כדי שה"אמת, של המשטר תמשיך להתקיים... מצטער על ההקבלה הקיצונית אך הדינמיקה דומה על אף השוני הרב. ומי שרואה גם בנ"ל הודעה פוגעת ,אזי אין לי מה לומר יותר,אלא רק להצטער על כך שלא מאפשרים לאנשים בפורום הזה להיות שונים... אני מוכן להילחם על הזכות של כל אחד לומר את דעתו גם אם היא לא תואמת את דעתי,זוהי תמצית הדמוקרטיה... ח ב ל

הלו? פרופורציות?

השליט מתחיל לסתום פיות? משטר טוטאליטרי? רמיסת חופש הביטוי וחשיבה עצמאית? אמצעי הפחדה. בין כל דבר לכל דבר יש דמיון. אני בטוחה שגם אתה וגם סדאם חוסיין הולכים לשירותים. SO? אז ניסית להעליב מישהו (גם אני ראיתי את ההודעה ולדעתי זה כן כוון להעליב) ומחקו לך כי זה לא קשור לפורום, כי זה פורום להרגיש טוב ולא פורום ינאיB מנסה לעקוץ/להעליב את X. ואם אתה חושב שמה שאמרת לא מעליב, תאר לך את הסיטואציה הבאה: אני כותבת שיר על פרנואידים מטורללים, אח"כ שמישהו אומר שזה מתאים לינאיB אני מתממת ואומרת שאפשר גם לראות את זה ככה, ואח"כ אני כותבת בהתממות על זה שהתכוונתי לכתוב על פרנואידים מטורללים באופן כללי, אבל אם מישהו חושב שזה מתאים למישהו בפורום יתכן והוא צודק... נו? זה נועד לגרום להרגיש טוב למישהו? זה לא פורום "בלי צנזורה" זה לא פורום "הייד פארק" זה פורום תמיכה. (גיל אתה מוזמן למחוק את הודעתי יחד עם הודעתו של ינאי B)

נ.ב. גם רע לך פה לדעתך, וגם

לאחרים אתה מנסה לעשות רע. וזה בכלל פורום להרגיש טוב. מה דעתך שאתה והפורום תפרדו כידידים?

כמו שאמר אחד הגדולים:

ברחוב יש מדרכה משני הצדדים ובני אדם הולכים על המדרכה, באמצע, בכביש, בבוץ, הולכים רק הסוסים... בדיוק "מקום טוב באמצע"... (ואת יכולה לבדוק עם אוריאל מעוז..... הציטוט אמיתי).

דוגמא די מצחיקה. באמצע גליון

הפלייבוי יש את נערת האמצע. באמצע אצבעות היד שלי נמצאת האצבע שמשמשת לסימון "אצבע משולשת". באמצע הפרצוף שלי יש אף. כולם רלוונטים למהות השם שלי באותה מידה כמו הדוגמא שלך. לא התכוונתי שאני נערת אמצע של פלייבוי... או לעשות אצבע משולשת... או להגיד שאני אף עם או בלי נזלת...או לרמוז משהו בנוגע לרחוב ולסוסים (חיה יפה מאוד אגב. זו היתה אמורה להיות מחמאה?) אמצע -> בין שתי קיצוניות, יש גם את האמצע. יש הרבה אמצעים. והאמצע הוא מקום טוב. טוב מאוד אפילו. ואני, אני מקום טוב באמצע.

stonefroze

New member
סליחה על ההתערבות.כמה מחשבות.

אך האם לא מדובר כאן במשחק מילים מתוחכם, באיזושהי הצהרה בעלת יסוד רעוע? מה זה מקום טוב?,מקום טוב למה? מה זו קיצוניות? מה זה אמצע? היכן בדיוק הוא נמצא?ממוקם? היכן בעצם נמצאת הקיצוניות? והאם באמת האמצע הוא דבר כל כך טוב? ואיך בכלל התקדמה האנושות לאן שהתקדמה? באמצעות האמצע?באמצעות אלה שישבו במקום טוב?באמצע? ומי בעצם אמור להחליט על כל הדברים הללו? מהי אמת המידה?מהי אבן הבוחן?היכן האל הנסתר בוחן הכליות והלב? אני כשלעצמי באמת לא יודע. החיים הם לא הצגה,אף על פי שלפעמים הם נראים כך. בני אדם אמיתיים אינם ממש שחקנים אף על פי שהם משחקים כל הזמן. לפעמים הם משחקים מתוך שיעמום והרגל,לפעמים מתוך ייאוש ,כדי לא לשים לב איך החיים טורפים להם את הקלפים.אין להם את הפריבלגיה לחכות לסוף ההצגה וללכת לבית החם והטוב כמו הקהל המתענג והמזדכך שיושב במקום טוב באמצע,או ביציע או בצדדים,רואה את מה שרואה או אינו רואה,שומע את מה ששומע או אינו שומע ואם מדובר בקומדיה,נו,אז הם עסוקים מידי בלהצחיק אחרים עד כדי כך שאין להם זמן לצחוק בעצמם.תסמונת הליצן העצוב. ובמקום טוב באמצע יושב רק המבקר. ואם כי השיפוט שלו לא תמיד קיצוני,הרי גם לא תמיד הוא נשאר בגבולות "האמצע".הוא לא יכול להישאר ב"אמצע",שהרי כך הוא לעולם לא יעניין את הקוראים. וכדי לעניין מישהו במשהו,הרי אף פעם בעצם לא כדאי להישאר באמצע,כי את מי בעצם האמצע מעניין? אפילו לא את זה שיושב באמצע,או משחק את תפקיד היושב באמצע. ואשרי המאמין.

למעלה