נ.ב.
כמה דפוסי חשיבה שלדעתי שגויים. א. פרופורציות - אין דומה הבחירה מלהפגע או לא מהודעה בפורום לבחירה להפגע או לא ממות של קרוב. עשית בהודעה שלך מעט עירבוביה מבחינת חומרת דברים שונים. ב. ברגע שתפנימי שההודעות שנמחקו וימחקו זה בגלל עלבונות שיש בתוך ההודעות ולא בגלל דעה שונה, ושזה נעשה מתוך כוונה טובה - לא לאפשר בפורום תמיכה פגיעה מכוונת, אולי תעלם הרגשתך המוטעה שאת נרדפת בשל דעותיך השונות או שאנשים שונים נרדפים בפורום וכו´ ותמצאי פחות במגננה וגם תחושי פחות צורך לתקוף לכל הכיוונים. ג. כשאת רוצה לקבל מישהו כמו שהוא, את לא יכולה להחיל עליו את מערכת השיקולים שלך. לכן "איך אני יכולה X ואתם לא" זו מחשבה שיכולה לעורר לגרום לך תסכול רב. אני למשל לא מוכנה לקבל את כולם כמו שהם ללא תנאי. יש לי תנאים. אבל אני לא יכולה לצפות שכולם יעמדו בהם. מי שלא עומד, אני משתדלת לשמור מרחק. ד. את לא צריכה לחשוב שהכל בחירה אישית בעולם. גם אני לא חושבת ככה. אבל יש מקרים שהם כן. ויש מקרים שהם תוצאה ישירה של הפרשנות שלך. לכן אם את קולטת הודעה בפורום תחת הפרשנות של "מישהו עושה הכל על מנת לפגוע בך" זה לא בהכרח כך במציאות. למעשה, כל הותיקים בפורום מאותתים לך שהם רוצים אותך ולא רוצים שתפגעי. כולל האנשים שניסית לפגוע בהם. לכן הבחירה שלך לראות את הדברים כאילו מישהו עושה הכל על מנת לפגוע בך, סוביקטיבית במיוחד. אז מי עושה הכל על מנת להעליב אותך ולפגוע בך? ואם נפרש את מה שהלך בינך לבין בן: בן עשה לך טובה, התכוון לטוב והשאיר לך על המזכירה הודעה בקשר לדירות. במקום לראות את הטוב, את רואה איך הוא לא השאיר מידע אחר, ומסיקה מכך שאין לך ולבן מה לדבר. בן ראה שאת תוקפת אותי, ובחר לאזן את התמונה ולתמוך בי. לא לתקוף אותך, לתמוך בי. את בחרת לראות בזה צביעות ועוד כל מיני דברים רעים. אלוהים ואת יודעים למה. והנה יצאת עם תחושה רעה ושבן שמנסה לפגוע בך. ובן לא עשה שום דבר חוץ מלהתכוון לטוב. וזה לא גורל, זה לא מישהו שמנסה בכל הכוח לפגוע בך, אלא זו הבחירה שלך לראות את הדברים דרך הפריזמה שלך, ולעוות את הכוונות הטובות של בן כדי להפגע מהן. והשאלה היא למה. האם יש לך רווח משני? האם את בטוחה שהולכים לפגוע בך, אז את מנסה להתגונן מראש? אני לא יודעת. אבל מכיוון שהדרך הזו של לחשוב מראש שהולכים לפגוע בך, ואז להתאים את המציאות לתוך תבנית שהכנת מראש כדי שהיא תתאים לתחושה שלך, היא דרך שפוגעת בך, אני חושבת שכדאי למצוא דרכים אלטרנטיביות.