לתת או להביא?

לתת או להביא?

במהלך חיי יצא לי לשמוע כמה אנינים שמסתייגים מהמילה "להביא" איפה שאפשר להשתמש ב"לתת". מה המקור להסתייגות הזו?

יוסי ר1

Active member
אילו שתי מילים בהוראות שונות ברוב המקרים.

אם זה להעביר מתנה מא' לב', עדיף באמת לתת מאשר להביא.

גילגם

New member
מה לגבי?

הביא עימו את קרבנו. הביאו והקריבו. מה העניין? אין בין זה לבין 'תביא ביס' ולא כלום.

חלילה חושד, נותן קרדיט. בכל זאת אסביר.

הביא עימו את קרבנו. מדובר על ענין של הבאת הקרבן ממקום כלשהו אל חצר המשכן/ביהמ"ק. אפילו אם הביא ממקום בירושלים אל המקדש (וסביר שלא לכך מכוון הטכסט, שהתיחס עדין למשכן) עדין מדובר בהבאה ממקום כלשהו אל הר הבית. לכן יש כאן ענין של הבאה. הביאו והקריבו. הוא שמביא למשכן והוא שמביא להקרבה, רוצה לומר, לא יכולהביא ולתת למישהו אחר את ענין ההבאה אל ההקרבה. הוא צריך לקחת חלק בהקרבה שהיא הסיום של ההבאה. 'תביא ביס' אמנם מתיחס לסעודה שאחרי ההקרבה כולל הביסים לכהנים וכו'
אבל מאין לאן אני אמור להביא את הביס בדיוק? עד כמה שזכור לי מארוחת הערב, הביסים שלי אינם שמות עצם שקל להביא ממקום למקום... קח נגיסה ושיהיה לבריאות

גילגם

New member
עכשיו הבנתי מה לא הבנת.

ירחמיאל הביא את קרבן האשם כדי להצביע על מקור עתיק ומכובד שגם בו "מביאים", ולהי"ת לא פחות ולא יותר. אני השבתי כי גם קרבן האשם, עם כל הייחוד שבהבאתו לה', עדיין מובא כדי להינתן. הבאתו אינה מכילה בתוכה את הנתינה הנדרשת ב"תביא לי" הנפוץ כיום. תודה על הקרדיט.

נדמה לי שזה עניין של מרחק

להביא = לתת משהו שלא נמצא אצלך. דוגמה: תן לי את העט
העט נמצא אצלך תביא לי את העט
העט נמצא על השולחן.

יום יבוא - אני מביא את חידון ההביא

אני מביא לכם חידון שבו נביא את החידושים האחרונים בתחום המילה הביא. השאלות באדיבות חברנו רוביק רוזנטל שהביא את פירושי המילים והביטויים במילון שלו, ומשם הבאתי שאלות כדי להביא לכם את החלסטרה: התשובות, במחילה מכבודכם, בהסתמך על ידע אישי בלבד - אל תביאו לי ציטוטים: ובכן , חשבתם שהבאתם אותה? הנה אני יביא לכם אותה בהפוכה: 1) מנו ארבעה שימושים לא תקניים למילה הביא (לפחות) 2) הביא אותה - תנו דוגמה למישהי שהביאה אותה 3) תנו דוגמה למישהו שהביא אותה במשהו 4) ומה ההבדל בין הביטוי הקודם לבין "הביא אותה בשיחוק" 5)ומה זה "הביא אותו בחצי" - תנו נא דוגמה 6)מי מביא לכם את החלסטרה? ומהי חלסטרה בכלל? 7)מי הביא לאחרונה את המכה ועכשיו הוא מכה שלא כתובה בתורה? 8)תנו דוגמה למקרה שבו הבאתם אותה בהפוכה 9)מי היה הראשון במסורת ישראל שהביא ביד? 10) וכשאומרים על מאן דהוא , כי "הביא לה" למה הכוונה? 11) "הביא לך אותה גוטה" - איפה נאמר הפסוק, ומה היתה כוונת המשורר 12) מה ההבדל הדק דקיק בין הביטוי בסעיף 6 דלעיל ובין "הביא לו את הנֶרבים? ובין "הביא לו את הסעיף" ובין "הביא לו את הקריזה"? 13) האם הבאתם פעם נון צדיקים? אם כן - איפה ומתי, ואם לא, למה השתמטתם ממילוי חובתכם? 14)"אז מה - אשכרה הבאת לה סטירה?" - מאיפה הציטוט? 15)תנו דוגמה למישהו שהביא קבלות 16)מה פירוש "הביאו לו את האס" 17)אם יש לכם בטויים חדשדשים שלא נכללו עדיין במילונו של רוביק, זה המקום והזמן להביא אותם לפורום המנצח יקבל ממני עותק אישי של השיר "על כפיו יביא" ועכשיו אם לא אבוא לארוחת הערב, יביאו לי כאפה.

eliUSA

New member
הכי חשוב

הג'ננה כמו ב- יש לי משהו נגד הנאצים הם מביאים לי את ...

אתם לא רציניים!!!

יש כאן שאלות הרות גורל, ואתם או מתחמקים או לא יודעים את רזי השפה העברית!! הנה מה שמתרחש בביתה של אחת מחברות קהילתנו: יום ראשון מוגדם בבוקר, לפני שהקצין הצעיר יוצא לצבא: אני- בן, אתה צריך כסף? קצין צעיר ומשכיל - לא אמא, אבא כבר היביא לי אני - בן, ראשית זה אבא כבר נתן לי, שנית זה הביא ולא היביא קצין צעיר ומשכיל - טוב תביאי.

ועוד דוגמה מהחיים

מספר חברנו גמיל ברודי: ודוגמה ששמעתי עליה מחבר שאשתו מורה: המורה התקשרה לבית של אחד מתלמידיה כדי לדבר עם אמו. התלמיד ענה לטלפון והמורה בקשה את האם. אז התלמיד ענה לה שהיא לא יכולה לדבר כרגע כי היא מביאה חרא.

ובל נשכח, אומר חברנו סטפן

את הביטוי הפלמ"חניקי הישן "שלחנו אותו להביא" - דהיינו - אללה ירחמו. ואבי ז"ל היה אומר על מישהו שנתפגר בטרם עת, לא עליכם - "הלך להביא"

למעלה