יום יבוא - אני מביא את חידון ההביא
אני מביא לכם חידון שבו נביא את החידושים האחרונים בתחום המילה הביא. השאלות באדיבות חברנו רוביק רוזנטל שהביא את פירושי המילים והביטויים במילון שלו, ומשם הבאתי שאלות כדי להביא לכם את החלסטרה: התשובות, במחילה מכבודכם, בהסתמך על ידע אישי בלבד - אל תביאו לי ציטוטים: ובכן , חשבתם שהבאתם אותה? הנה אני יביא לכם אותה בהפוכה: 1) מנו ארבעה שימושים לא תקניים למילה הביא (לפחות) 2) הביא אותה - תנו דוגמה למישהי שהביאה אותה 3) תנו דוגמה למישהו שהביא אותה במשהו 4) ומה ההבדל בין הביטוי הקודם לבין "הביא אותה בשיחוק" 5)ומה זה "הביא אותו בחצי" - תנו נא דוגמה 6)מי מביא לכם את החלסטרה? ומהי חלסטרה בכלל? 7)מי הביא לאחרונה את המכה ועכשיו הוא מכה שלא כתובה בתורה? 8)תנו דוגמה למקרה שבו הבאתם אותה בהפוכה 9)מי היה הראשון במסורת ישראל שהביא ביד? 10) וכשאומרים על מאן דהוא , כי "הביא לה" למה הכוונה? 11) "הביא לך אותה גוטה" - איפה נאמר הפסוק, ומה היתה כוונת המשורר 12) מה ההבדל הדק דקיק בין הביטוי בסעיף 6 דלעיל ובין "הביא לו את הנֶרבים? ובין "הביא לו את הסעיף" ובין "הביא לו את הקריזה"? 13) האם הבאתם פעם נון צדיקים? אם כן - איפה ומתי, ואם לא, למה השתמטתם ממילוי חובתכם? 14)"אז מה - אשכרה הבאת לה סטירה?" - מאיפה הציטוט? 15)תנו דוגמה למישהו שהביא קבלות 16)מה פירוש "הביאו לו את האס" 17)אם יש לכם בטויים חדשדשים שלא נכללו עדיין במילונו של רוביק, זה המקום והזמן להביא אותם לפורום המנצח יקבל ממני עותק אישי של השיר "על כפיו יביא" ועכשיו אם לא אבוא לארוחת הערב, יביאו לי כאפה.