לתשעה באב.

ינוקא1

New member
כי זה עובד על אותם רובדים

זה אומנם לא עובד בדרך של עבודה עם הידיים והרגליים , אבל זה עובד כמו טיפול הילינג על החלקים ה"בהמיים" של האדם ושל המציאות.

בוא ונניח יש לפנינו יוגי שעבד במשך שנים על גופו עד שגופו הפיזי מזוכך לגמרי.
כעת גופו מסוגל להכיל את הרטיטות של ההויה והאחדות ברמה גבוהה , ולא יארע לו כל נזק.
גופו נקי מתשוקות ומאינטרסים , עד שהוא בית קיבול להוויה עצמה.
אז פה ושם יש אנשים קדושים כאלו , אך לא כל אדם מסוגל לכך.

אז מה הפטנט שנקרא "קרבן" ?

לוקחים בהמה ומקריבים אותה לשם ההויה , האחדות.
דרך מעשה ההקרבה של הבהמה , החלקים הפיזיים \ הבהמיים של המקריב עצמו היו "נשרפים" באופן סמלי באש של האחדות.
ואם הוא התכווין לכפר על אחרים בעת ההקרבה , אז החלקים שלהם היו נשרפים באש של האחדות.

(נניח שלמשל היו תשוקות האחוזות בגופו בצורה חזקה , התשוקה היא תכונה השייכת לחלק הבהמי פיזי של האדם , ודרך ההקרבה אותה תשוקה "נשרפת" באש של האחדות).

וכעת זה עושה את אותה עבודה של היוגי : דהיינו זיכוך הגוף הפיזי , בלי שאותו אדם יצטרך להתאמץ ולעבוד כל כך קשה.
וכמובן שבבית המקדש היו גם קורבנות על כלל העם , וזה היה עושה פעולה כזאת אפילו לא רק על אדם אחד אלא על עם שלם !

וכל זה תלוי ברצון - דהיינו זה היה עושה את הפעולה דווקא אם האדם מעוניין "להתקדש".
אך אם היו מביאים קרבנות כעניין חברתי וכצביעות (כפי שאכן היה בתקופות מסוימות) , זה לא היה עושה כלום.

lightflake

New member
לא יודע, קשה לי לראות את זה

העניין בעבודה גופנית הוא שזו עבודה גופנית, לא משהו מנטלי/נפשי/רוחי שבאופן סימבולי עובד על הגוף אלא ממש *גופני*, אחרת אפשר לומר על כל עבודה מנטלית/נפשית/רוחנית שהיא גם מזככת את הגוף (או יותר נכון מורידה את ההזדהות עם הגוף) אבל אם כרגע יש אנרגיה שתקועה בצוואר אז ניתן לשחרר אותה באופן של עבודה רוחנית (וכנראה שזה אפילו מספיק) אבל יש גם מקום לדעתי לעבודה פיזית ממש ובשביל זה צריך ממש להניע את החלק הגופני ולא רק לקבל "הילינג" מאיזה כהן שהרחק משם חותך עגל לכמה חתיכות אומר תפילה ושורף אותו על המזבח בירושלים... קשה לי להסכים שזה תחליף לעבודה גופנית, אבל מה אני כבר מבין בעניינים האלו...

ינוקא1

New member
זה היה חידוש גם לי

אבל הבנתי ו"קיבלתי" את כל זה רק בשבוע האחרון.

קשה לי להסביר את זה יותר ממה שכבר אמרתי , אבל ברור לי שזה היה עושה את אותה פעולה שנעשית ביוגה \ צ'י גונג , ובעוצמה גדולה הרבה יותר.

זה הרבה יותר חזק מסתם "הילינג" או ריפוי אנרגטי רגיל , כי נעשית כאן פעולה פיזית חזקה מאוד , במקום מיוחד ועל ידי אנשים שהוכשרו לכך והתכוונו לכל מה שכתבתי (ויותר).
אם כבר אז הייתי משווה את זה קצת ל"מאגיה" , להבדיל.

העובדה הפשוטה היא

שאדם, כל אדם, יכול לעשות עבודה רוחנית אמיתית ללא כל הפרקטיקה המסובכת, עמוסת הסמליות, הברברית וחסרת התועלת לחלוטין הזו, וראה לעניין זה את דבריו של הרמב''ם למרות שבוודאי קל יהיה מאוד למצוא מקורות יהודיים אחרים שחולקים עליו.

באותה מידה תוכל למצוא סיבות טובות עד מאוד לקניבליזם, כי גם פה מנהג זה מגובה ומלווה בראציונל מהודר ומיסטיפיקציה אנרגטית.

ינוקא1

New member
אני לא חושב שזה נכון.

אני חושב שכבודדים ניתן לעשות עבודה רוחנית ואנשים יחידים יכולים להגיע להיות "קדושים" - וכך זה בבודהיזם ובנצרות.
עבודה של בודדים ,והתוצאה היא שיש אנשים בודדים קדושים.

אבל כל הפואנטה ביהדות היא תורה לעם - בית מקדש אחד , וכהן גדול אחד , ולהפוך את כל העם לעם קדוש.
(נזירות ביהדות כידוע היא קטע די שולי).

ואת זה אינך יכול לעשות בלי הפרקטיקה הזו.
לגבי הרמב"ם - נכון. וכמובן שחולקים עליו.

נהראש

New member
איך קשורה

התעללות והריגת בעלי חיים לטיהור גופני?

מהיכן הגיע הרעיון שגרימת סבל למישהו אחר יכולה לטהר?

אגב ביהדות המציאו רעיון "מדהים" נוסף שאומר שבעל החיים שזה עכשיו זללת בעצם מתעלה לדרגת אנרגיה גבוהה יותר.

כך שבעצם אתה עושה לו טובה והוא צריך לגעות לך תודה.

שטויות במיץ סבל.

Mist2

New member
הרעיון הזה קיים

גם אצל האינדיאנים, ההודים, הסופים ועוד...
במקומך, במקום לזלזל, הייתי מנסה ללמוד משהו ולחקור מהיכן הגיע הרעיון הזה ועל מה הוא מדבר.

ינוקא1

New member
ראשית , אני עצמי צמחוני.

בהוראת ה"אנרגיות" שלי.

שנית , אני מסכים עם מיסט במאה אחוז - בכל העולם העניין הזה של קרבנות היה נמצא כולל בתרבויות שלא היה קשר גיאוגרפי בין זו לזו.
כדאי לא לזלזל בזה.

שלישית -
ברור לי שאז כיבדו את בעלי החיים הרבה יותר מאיתנו היום. זה לא היה "כבש בסופר" אלא כבש שגידלת.
אינני רואה רע באכילת בשר ,כל עוד זה נעשה מתוך כבוד לבעלי החיים.
(בניגוד למה שקורה היום שהבשר הוא "תעשיה" או "מוצר" ולא בעל חי ).
חיות גם כן טורפות זו את זו , וגם האדם יכול לעשות זאת. אך שוב - מתוך כבוד לבעלי החיים ובמידה.
(נ.ב. וזו גם דעת האנרגיות שלי שהורו לי אישית על צמחונות)

ואם אדם יכול לאכול חיות , כל שכן שיכול להקריב אותן. כאשר מבינים את הרעיון של פעולה זו רואים שזה צורך שאיננו פחות מאכילה.

lightflake

New member
מה זה הרג מתוך כבוד ?

לא מובן
אתה מלטף לו את הפרווה, נותן לו מבט אחרון בעיניים ואז משסף את גרונו ?

ינוקא1

New member
בפירוש כן.

לתת כבוד לחיה ולבהמה שאתה שוחט או שצדת.
כפי שכל תרבויות העולם שהשתמשו בבשר ציד נהגו לעשות.

כפי שגם רועה ערבי מכבד את העיזים שלו ודואג להן , אך מידי פעם לוקח אחת אם הוא צריך לעשות סעודה.

אם צריך גם ללטף לו את הפרווה ולתת לו מבט אחרון בעיניים וזה ירגיע אותו - לעשות גם את זה.

(אצל חלק מהמקובלים , אגב , היה נהוג להשחיז את סכין השחיטה בעזרת דמעות.
גם בשחיטה הרעיון הוא להעלות את ניצוצי החיות הנמצאים בבהמה לדרגה של אדם).

הבעיה שאני רואה עם הבשר בימינו איננה עצם אכילת הבשר אלא ה"תיעוש" של הבשר , חוסר הכבוד.
זילות החיים של הבהמה , חוסר ההבנה שהבשר הזה היה פעם משהו חי.

מה שגורם לזלילת כמויות אדירות של בשר , גורם לדרישה בלתי פוסקת של בשר מצד הצרכנים , גורם לכך שמתיחסים לחיות כאל מוצרים בסרט נע.
ובאיזשהו מקום זה גורם גם לאובדן צלם האנוש שלנו , ולכך שגם בני אדם בימינו הופכים למוצרים בסרט נע.

נהראש

New member
תגיד ינוקא

אם בדמיון עסקינן אז דמיין את המצב הבא:

אל כדור הארץ מגיעים חוצונים אינטלגטים וחזקים מאיתנו וכמובן בעלי דבקות דתית חזקה ואמונה באלוהים וכו וכו וכו'.
הם כמובן מחליטים שחוץ מלאכול אותנו, כפי שהטבע פועל, הם גם ישתמשו בנו למטרה נעלה של קורבן.

הם יפעלו ב"כבוד" וישחטו אנשים שחיטה כשרה לטקס קורבן לפי אמונתם,
ואחר כך ילכו למסעדה לאכול תינוק חלב רך וטעים.

לפי אמות המידה הערכיות שלך זה בסדר?

neophile

New member
לא , אלו היישויות הנמוכות יותר שאוכלות את

גופתנו .

יישויות מסדר גבוה יותר לא אוכלות חומרים בדרגת דחיסות שאנחנו אוכלים , אלה חומרים עדינים יותר שאנחנו מייצרים .

בעצם אפשר לומר שכל ה"סדר החברתי" והאילוצים שהוא כופה על כל איש ואיש בנפרד וביחד (כלומר אילוצים על צורת יחסים מסויימת) זה האילוץ שבא מצד אלו שניזונים מהחומרים המופקים בנו כיחידים וחברה .

כל המסורות שמקורן בהיסטוריה העתיקה אומרות שהאלים הם אלו שהביאו לאדם את הציווליזציה על כל הטוב והרוע שלה .

זאת בכל אופן הבנתי כרגע .

Mist2

New member
מה בעינך נחשב למזון גבוהה יותר?

תפוח אדמה מבושל או תפוח אדמה חי? :)

ידידי מיסט,

במקרה אני יודע את התשובה שנתן גורדג'ייף לאוספנסקי בעניין זה ותשובתו מקובלת עליי. יחד עם זאת זכור לי פרק שלם ב"סיפורי בעל-זבוב לנכדו" הדן בהקרבת קורבנות כמנהג נלוז, לא ראוי, מטופש וחסר תועלת לחלוטין ומלא בסיפורים הזויים ומופרכים. כמו כן גם הבודהה, כבר לפני 2500 שנים טען שהקרבת קורבנות הוא מנהג פראי וחסר תועלת לחלוטין, ושאדם שעוסק בעבודה רוחנית אמיתית לא רק שאינו זקוק למנהג כזה אלא מנהג כזה גם יזיק לו ממש.

Mist2

New member
אני יודע שאתה מכיר ויודע את התשובה :)

לכן שאלתי אותך.

אבל אין לי מושג מה הקשר לזה ולכל מה שרשמת אחרי כן.

למעלה