לתשעה באב.

ינוקא1

New member
לתשעה באב.

מכיוון שלאדם המודרני פעמים רבות קשה "להתחבר" לעניין בית המקדש ולעבודת הקרבנות , אמרתי לעצמי שכדאי לכתוב עליה כמה מילים.

בתורות המזרח התפתחו פרקטיקות רוחניות שלמות המבוססות על עבודה גופנית - כמו יוגה וצ´י גונג. כי גם אם האדם עושה עבודה רוחנית ותודעתית מעמיקה , כל עוד הוא לא זיכך את גופו וטיהרו , גופו יסחב אותו אל המקומות הכי שפלים ונמוכים.

(אך גם במזרח - אנשים מעטים מאוד מגיעים לרמה כזאת שהגוף מזוכך ונקי לגמרי , ושהגוף איננו מונע בפני הנשמה מלהאיר אורה. והראיה שהודו נראית כמו שהיא נראית . . .)

כאדם המתרגל ומלמד צ´י גונג שאלתי את עצמי פעמים רבות - כיצד ביהדות לא התפתחו פרקטיקות של עבודה רוחנית דרך הגוף - כמו צ´י גונג יוגה וכדומה ? לי היה קשה מאוד להבין כיצד יכול אדם להתפתח רוחנית ללא עבודה עם הגוף , וכיצד יתכן שאין ביהדות פרקטיקה כזאת ?

לקח לי זמן רב עד שהבנתי כי זוהי מטרת עבודת הקרבנות בבית המקדש !

הכהן היה לוקח את הקרבן שהוא בהמה ומקריב אותו , דהיינו לוקח את החלקים הבהמיים שבנו ומקרב אותם אל ה'.
הכהן הינו אדם הדבוק בתודעתו אל האחדות , וכאשר הכהן מקריב את הקרבן , הוא היה לוקח את כל החלקים הבהמיים ומקרב אותם אל האחדות גם כן.
בכך בעצם הוא היה מייתר את הצורך בתרגולים כמו יוגה וצ'י גונג , כי זה היה נעשה בעוצמה רבה יותר ולכלל האוכלוסיה ! לכן ביהדות אין פרקטיקות כאלו.

אך חשוב להדגיש -

הקרבן איננו מסייע לאדם שאיננו רוצה להיטהר.
הקרבן איננו מסייע לאדם הרוצה להמשיך לעשות עוול , אך מביא קרבן כציווי חברתי.
הקרבן אינו מסייע לאדם בעל גאווה שהטומאה קשורה בגופו.

הקרבן מסייע אך ורק לאדם הרוצה בכל ליבו להידבק בה´ , אך יש לו עיכובים מפאת חוזק הגוף ותאוותיו.
זוהי מטרת הקרבן - להסיר עיכובים אלו.

lightflake

New member
אבל איך זה מתקשר למחסור בעבודה גופנית?

גם אני חשבתי על זה, איך זה שלא התפתחה במסורת היהודית (או לפחות לא נשמרה) עבודה גופנית
מה שכתבת זו שוב לא עבודה גופנית של ממש... ובטח אם הכהן עושה את זה בשביל שאר העם..
עבודה עם הגוף זו עבודה עם הגוף (הפעלת הידיים והרגליים וכו
)

Mist2

New member
יש כאלה הטוענים שיש מסורות יהודיות גופניות

lightflake

New member
אני מניח שהרבה דברים לא נשמרו

לדוגמה קראתי פעם שהייתה מוזיקה ושירה מיוחדת בבית המקדש שלא נשמרה כיוון שלא ידעו לכתוב תווים

lightflake

New member
אתה מכיר משהו כזה אותנטי?

יש הרבה אנשים שטוענים לבעלות על ידע עתיק כלשהו אבל זה בדרך כלל הדמיונות שלהם, לא?

Mist2

New member
לא לי לשפוט האם מדובר במשהו אותנטי או דמיוני

לכן רשמתי שיש כאלה שטוענים...

אותנטי או דמיוני

אילו טענות נטענות בדבר מסורות גופניות שנשמרו ביהדות ומי אלה שטוענים אותם?

Mist2

New member
אחד הדברים (שאותי די הצחיק) היא לחימה בשם

"אביר", אתה יכול למצוא הרבה קטעים ביוטיוב...

קראתי ושמעתי על עוד, כרגע לא זוכר.

כן, חשבתי כך

"אביר". פה אפשר לראות איך מיתוס שאין לו שורשים וודאיים במציאות בתהליך של התהוות. עוד 50, 100 ויותר שונים הסיפור הזה יהפוך ל*אמת*.

בפועל האיש הזה משלב מס' סגנונות לחימה שלמד במהלך חייו, וכמו כל אומן לחימה שהגיע לרמת מיומנות מסוימת הוסיף את הנופך והסגנון האישיים שלו + יצירת סיפור פסאודו-עובדתי והנה לך *מסורת* חדשה שהיא לכאורה ישנה

ככה נולדים וגדלים סיפורי עמים, לא?

מי יודע אילו עוד סיפורי עמים קרמו עור וגידים ככה?

lightflake

New member
היה משהו כזה (אמנות לחימה עברית)

בארץ נהדרת או אחת התוכניות המקבילות לה, אבל לא הצלחתי למצוא..

Mist2

New member
הם לא עשו קטע פארודי

הם עשו קטע פוליטי, וניסו להראות שהוא מתנחל, לאמיתו של דבר הוא לא.

לא, אני לא חושב שהם ניסו להראות שהוא מתנחל

אלא משהו אחר, אבל לא בא לי להיכנס לזה.

Mist2

New member
לא כל כך משנה מה אתה חושב, מה שמשנה

שהם הציגו אותו כמתנחל שמאמן מתנחלים, בנוסף הציגו אותו כליצן ושרלטן. טוב זו ארץ נהדרת, הם הרי יודעים מה הם עושים...

יכול להיות שהם ואתה צודקים, יכול להיות שהוא שרלטן, אבל כפי שכבר אמרתי, לא לי לשפוט.

כמוך גם אני לא יודע אם

יהושע סופר הוא שרלטן או לא. מה שאני כן יודע הוא שהסיפור כפי שהציג אודות מקורה של שיטת אומנות הלחימה שלו לקוי מבחינה עובדתית. יכול להיות שהוא מאמין באופן מוחלט בסיפור שלו, ולמרות שהסיפור שלו הזוי משהו, עדיין אין זה אומר שהוא שרלטן.

למעלה