לתשומת ליבכם!!!

aiki-freak

New member
לתשומת ליבכם!!!

בימים אלו אני משתתף בקורס מדריכים לאייקידו מטעם מכון וינגייט. היום לתדהמתי גיליתי שמעבר לסכום הגדול אותו אנו נאלצים לשלם, לשעות הרבות של האימונים ולטרחה באופן כללי יש גם הגבלות נוקשות לגבי סמכות התואר ולשמוש בו. אני לתומי חשבתי שהתואר מדריך מוסמך מטעם וינגייט מאפשר ללמד בכל מקום וכל אחד, אבל מתברר שבאייקידו למשל מותר ללמד תלמידים רק עד לרמת חגורה כחולה (שאינה קיימת ברוב סגנונות האייקידו). בתחומים אחרים ישנה הגבלה על גיל התלמידים עד גיל 16!!! כדי לאמן באופן חופשי לפי החוק יש לעבור קורס מאמנים (שאינו קיים, לפחות לא באייקידו). פשוט שערורייה! לא רק שסוחטים כסף, אלא שפיסת הנייר שמקבלים בסוף אינה שווה הרבה. אז לתשומת ליבכם, אלו שעברו את קורס המדריכים...ייתכן שלמרות שעברת את הקורס למעשה אתם מלמדים תלמידים רבים בצורה בילתי חוקית, משמע שאינכם מכוסים על ידי הביטוח!!!!! כלומר כל הקנונייה הזו של קורס המדריכים היא מיותרת משום שבמיקרים רבים אין לה תוקף חוקי. והכי מרגיז...שהדבר הובא לידיעתנו רק לאחר פתיחת הקורס, למרות שההרשמה החלה לפני חודש.... המדינה הזו היא פשוט בדיחה... אני מצרף את חוק הספורט כפי שמצאתי אותו באינטרנט...

avima

New member
צודק חלקית בלבד

האינפורמציה שאתה מביא היא נכונה. מדריך מוסמך לאמן עד גבול מסוים שמעבר לו נדרש קורס מאמנים (שנה בוינגייט). אני גם מסכים שהסכום הוא שערוריתי למרות שלגילאים נמוכים (נדמה לי עד 18) יש סיבסוד משמעותי (יותר מחצי). מה שמוזר לי הוא ההפתעה שלך אם היית מתחיל ללמוד רפואה לא היית מברר מה גבולות הרשיון ? שילמת גם כ 4000 שח, מוצר כזה יקר לא בודקים לפני ? דרך אגב איפה הקורס ? בדיוק נפתח אחד כזה באוניברסיטת ת"א ואני תוהה אם זו מקריות או שזה אותו קורס.

aiki-freak

New member
יותר מחלקית...

ראשית, כל המורים שדיברתי עימם לא מודעים בכלל שישנה ההגבלה הזו, לכן לא הייתה לי שום סיבה לחשוב שהיא קיימת. מכיוון שמדובר בחוק עלום ומעורפל אני חושב שעל וינגייט מוטלת החובה ליידע מראש שקיימת הגבלה. ועם כל הכבוד, קורס מדריכים זה לא לימודי רפואה! רק כדי לחדד, האדם שעומד בראש היחידה ללמודי מאמנים מטעם וינגייט באוניברסיטת ת"א בעצמו לא מכיר את החוק. למעשה הוא אמר לנו שקיימת הגבלה וכי לא נוכל לאמן תלמידים מעל גיל 16. עכשיו מסתבר שלא כך הוא ומדובר רק בהגבלה בחגורה.( אגב מעניין מה עושים באייקידו או במיוחד בטאי צ´י שבו אין בכלל חגורות...). אז אם מנהל היחידה עצמו לא מכיר את החוק אתה מצפה שאני אכיר? החוק הזה הוא בדיחה אחת גדולה שבסוף יחנוק את ענף אומנויות הלחימה בארץ. דבר נוסף...קורס המאמנים הוא שנתיים ולא שנה, ומן הסתם כרוך בתשלום סכומים עוצרי נשימה...ועל פי מיטב ידיעתי אין בכלל קורס כזה באייקידו. וכן, זה אכן הקורס שמתנהל כרגע באונ´ ת"א.

יותר מבדיחה - טאי צ´י לא קיים כלל

סעיף 2, סעיף קטן 24 מדבר על אמנות עלומה בשם טאי צ´אי. האם אני סתם קטנוני? לא נראה לי. חוק, מעצם הגדרתו, חייב להיות מדויק. ואותו טאי צ´אי, לפי החוק, הינו ספורט תחרותי. בארץ??? לכן יש סיבה להאמין שנכון להיום, אם מדריך טאי צ´י בארץ יעמוד על שלו ויתעקש להגיע לבית משפט, הוא עשוי לזכות. אבל זה כמובן לא מה שיגידו בווינגייט, שכן הם מעוניינים בכספים של כולם - כולל מדריכי טאי צ´י, וכל מדריך אמנות שכלל לא מפורטת (כגון אסקרימה). לצורך העניין כלליות היתר של סעיף 50 (קראטה, קרב מגע, וכל אמנויות הלחימה לסוגיהן) הינה גול עצמי מבחינת החוק - מדוע אייקידו, ג´יאוג´יטסו אגרוף והאבקות בחוץ? או הגנה עצמית וג´ודו? דווקא כיוון שאמנויות מסוימות מפורטות ברור שכל אמנות שאינה מפורטת החוק לא יכול לחול עליה. בדיוק כפי שבסמים (להבדיל) סם אינו בלתי חוקי אם הוא מספיק חדש והחוק עדיין לא התייחס אליו ספציפית. בקיצור - נראה לי שבבוא היום, אם יקום משפטן שהוא גם אמן לחימה, ויהיה מוכן לקרב כנגד המדינה - שבתביעה ייצוגית החוק הזה ייפול.

אל תבנה על זה

סביר שמדובר בטעות-כתיב באתר, ולא בלשון החוק כפי שהוא מופיע ברשומות (וזה מה שקובע). בכל מקרה, עדין מדובר באמנות לחימה, ולא משנה מה שמה. וחוץ מזה, אמן לחימה או לא, משפטן או לא, רוב האנשים יעדיפו להשקיע 6000 ש"ח בקורס מיותר, במקום להוציא סכום לא ידוע (אבל גדול) של כסף, כמות לא ידועה (אבל גדולה מאוד) של אנרגיה וכמות נוספת, לא ידועה (אבל גדולה לא-פחות) של זמן, על תביעה נגד המדינה. אני לא נוהג להתבטא ככה, אבל בטירונות אמרו לי: "אם תשתין על המפקדים, הם ירטבו; אם הם ישתינו עליך, תטבע."

welcome to ארץ האבסורד

שלום לך אייקי-פריק. קודם כל אני שמח לשמוע שאתה עומד להיות למורה. אני משוכנע שאתה תהיה מורה נפלא. בהצלחה. תראה, כמו 99% מהחוקים בישראל, גם בחוק הספורט באה לידי ביטוי רוח האבסורד. מה לעשות? תקים צעקות, תארגן לובי, תחתים עצומה... כל מה שלא תעשה אכן עשוי להוביל לשינוי של החוק, אבל אז מן הסתם הוא בוודאי יהפוך לחוק יותר חונק,ויותר אידיוטי, ופחות מתאים לרוח אמנויות הלחימה. בקיצור, חבל על הזמן. תוציא תעודת מדריך כי אז במתנ"סים ובאולמות של עיריות וכו´ ירצו לראות אותה לפני שישכירו לך את המתקן. כך גם לגבי תלמידים והורים שלהם, חלק מהם גם שואלים את אתה מוסמך... מין כדור הרגעה לכל המעונינים. ולגבי הביטוח, ובכן, אם אתה מלמד באולם של העיריה או של מתנ"ס אז אתה נהנה מהאפשרות של צירוף כל תלמיד לביטוח ספורטאים של החברה למשק ושלטון מקומי. זה עולה רק 22 ש"ח לתלמיד לשנה שלמה. והוא תקף גם אם יש לך תעודת מדריך, בלי קשר לרמה של התלמיד שלך. מוטב שלא לעשות יותר מדי רעש... איך אומרים בערבית : "לא להעיר כלבים יושנים" כל העניין של חוק הספורט הוא קנוניה שמטרתה היחידה היא מאז שהומצא, לעשות כסף רב מאוד. פשוט נבלות ממדרגה ראשונה. הדבר שאני כן מציע לעשות הוא אולי למצוא חברת ביטוח שתסכים לבטח את כל המורים והמאמנים בלי קשר להסמכתם. אני משער שמדובר בכמה מאות של אנשים כאלה, אולי 1000 או יותר. כך שזה עסק די משתלם בשביל אותה חברת ביטוח. למה לא להתארגן ולנסות לקבל הצעות מחיר מכמה חברות ביטוח? לא צריך להקים אגודה בשביל זה אלא פשוט לעניין כמה אנשים. אולי יש םה איזה סוכן ביטוח שהרעיון הזה ירים אצלו איזה סוויץ´. מלבד זאת, את כל התלמידים המבוגרים מחתימים על טופס שמשחרר אותך מתביעות משפטיות ומאחריות. ובכל זאת מבחינה מוסרית, אתה אחראי לכל מה שקורה בדוג´ו. הבטיחות באימונים קודמת לכל, ואני מודע היטב לעובדה שמעט הפגיעות הקלות מאוד מאוד שהיו אצלי בדוג´ו עד כה יכלו להימנע, אילו הייתי מקפיד יותר אז בעבר. כיום הגעתי למצב בו כל התלמידים מתאמנים בצורה מאוד בטוחה. שוב זה תלוי מאוד בסגנון שלך ושל האיקידו שלך. בעבר בדקתי ויש גם סוג של ביטוח שבו לא משנה בכלל אם אתה מורה מוסמך או לא. זה ביטוח יקר בצורה מדהימה, ולדעתי הוא מיועד יותר לבעלי דוג´ו פרטי או אלו ששוכרים דוג´ו ולא משתמשים במתקן ציבורי. בקיצור, סיים את הקורס, התחל ללמד כאשר תרגיש בשל, ושמור על תלמידיך כאילו היו חלק ממך. בהצלחה ידידי, זאב ארליך.

aiki-freak

New member
תודה על הברכות והאיחולים

חשוב לי לציין שהקורס עצמו כנראה יהיה מאוד כיף הודות למורים הנפלאים שיעבירו אותו (לפחות את החלק של האייקידו). אבל הבירוקרטיה נוגסת בכל חלקה טובה. בכל מה שקשור לביטוח...ובכן התייעצתי בעניין עם כמה אנשים והתשובה היא ברורה... אף ביטוח אינו תקף אם נעשתה עבירה על החוק. אף ביטוח לא יהיה תקף עבור נהג שנהג ללא רשיון או בשלילה. אני למדתי שלעולם לא לסמוך על המערכת שתעמוד לצידי ברגע הנחוץ. כשהדבר מגיע לעורכי דין ובתי משפט כל מיני ספקולציות עקלקלות נופלות מייד. ישנו חוק יבש וברור (אם כי מטומטם) וברגע שאתה פועל כביכול נגדו, אתה כבר עבריין בעיניי בית המשפט. אגב, לפי מה ששמעתי גם תעודת מאמן לא תמיד תועיל במקרה של תביעה. בסופו של דבר העניין הוא למי יש עורך דין יותר טוב... הנה למשל תרחיש אפשרי... מדריך מאמן קבוצה שבה משתתפים תלמידים שלומדים נגיד, 7 שנים. המדריך מפנה את מבטו או ניגש לשוחח עם מישהו או להסביר משהו לדקה...אפילו לא...עשר שניות. בזמן הזה אחד התלמידים מחליק/מפספס/דורך למישהו על ההאקמה/נופל למישהו על הראש/מאבד שיווי משקל וצונח על עצם הזנב ונפצע בצורה שמשביתה אותו מעבודה לתקופה של חודש והוא נאלץ לעבור טיפול רפואי יקר... הוא תובע את הביטוח...שבבדיקה מעמיקה מגלה שלמעשה יש לך רק תואר מדריך מוסמך.כלומר לימדת בניגוד לחוק! הביטוח מסרב לשלם והתלמיד תובע אותך בבית משפט...עורך דין מפולפל מוכיח שרמת התלמיד (7 שנים) היא בכל קנה מידה מעל דרגת חגורה כחולה ולמעשה עברת על החוק. נגזר עליך לשלם פיצויים של 80 אלף שקל שכוללים ימי אישפוז, טיפול, אובדן הכנסה, עוגמת נפש ומה לא... לא רוצה לחשוב לאן זה יכול להתפתח... דמיוני?????

לא דמיוני כלל, אבל תלוי בעו"ד שלך.

אני עדיין חושב שעורך דין יתקשה מאוד להוכיח "שווה ערך לחגורה כחולה" באמנות בה אין חגורות. אם תמצא עורך דין מספיק טוב, הוא אפילו עשוי להגיע לביטול משפט על סמך זה בלבד.

Funakoshi

New member
עזרה -קורסים ועלויות../images/Emo42.gif

בבקשה, תנו לי פרטים על קורסי מדריכים שאתם יודעים עליהם. תחום (איזה אומנות מלמדים) מקום הקורס, עלות הקורס ומי מלמד בקורס. מקוה שהתשובות ישמשו גם אתכם. בהמון תודה....

רשמתי בהודעתי למטה...

המדרשה לתרבות הגוף (שמכובדת בדיוק כמו וינגייט) - לוקחת השנה 4600 במקום 3500 שנה שעברה (לא כולל ע"ר...)(קורס ע"ר 20 שעות עולה בסביבות ה-150 שקל) וינגייט - 6400 או 6700..(אני יברר לכם את זה כשהמאמן שלי יחזור מחו"ל) כששנה שעברה הם לקחו 5400.... (בשנת 92 וינגייט לקחו 700 שקל על קורס מדריכים...(בשנת 89 אם אני לא טועה גם לקחו על קורס מאמנים 1200 שקל או 2200... כשהיום הוא עולה משהו כמו 11,000...) מחירי שחיטה... חבל.. המטרה שלנו הוא לקדם את הספורט בישראל.. וככה אי אפשר לקדם...בגלל המחירים

כשיהיו לך תלמידים בחגורה ירוקה....

תדע שהגיע הזמן לעשות קורס מאמנים

החתול.

New member
מחירים ומדיניות../images/Emo5.gif

חברים יקרים, בבקשה לא להכנס לפניקה! על פי פרשנויות משפטיות מלומדות למדי, כל המחזיק בתעודת מדריך מסודרת רשאי להדריך ככל העולה על רוחו. חוק הספורט מנוסח כך שקובע כי כל מלמד "חייב בתעודת הסמכה מדריך\מאמן" על פי חוק הפרשנויות, פרוש הדבר כי במידה והנך מחזיק בתעודת מדריך או מאמן אתה בעל מקצוע שרשאי לעסוק במקצועך. הדחיפה לקורס מאמנים חד משמעית אונס והפעלת לחץ על ציבור העוסקים בענף וגריפת רווח ועושק. בכלל אין מקום לקורסי מאמנים, שנתיים לימודים, עושק כלכלי ויש לקחת בחשבון שמשך שנתיים אתה מפסיד ימי עבודה אותם אתה מבלה בוינגייט, אוכל ודמי נסיעה גם הם סכומים מצטברים. התוצאה שאין הבדל לא בהערכה ולא בשכר המוצא למדריך או מאמן. במקום להתיעץ עם בעלי הבית (אנשי וינגייט ופרנסי הקורס להם אינטרס כלכלי מובהק) לכו והתיעצו עם עורכי דין ! חשוב גם לשים לב להגדרות בנושא חגורה כחולה, פרוש ההגדרה מבחינה משפטית, שאם לא קיימת במערכת שלך חגורה כחולה אין הדבר נוגע לך ! אגב, אני גם ממליץ לא לרוץ לשום קורס בלי בדיקה של עלויות, תמורה ללימודים ובודאי לא לקבל שום שינוי שמודיעים עליו לאחר התשלום. לא להיות הכיבסה של השכונה, אתם אמני לחימה לא!? אין לי ספק, כי אם כל הקורס יתארגנו ידרשו את הכסף חזרה במאורגן תקבלו את המגיע לכם, ומארגנים יחשבו פעמיים לפני שיעזו ללכת נגד כל המשתתפים. אגב, במקרה קיצוני יש בית משפט לתביעות קטנות לסכומים המדוברים וגם הדלת הזאת פתוחה בפניכם. אם תוכיחו כי לא קיבלתם את כל האינפורמציה, משמעות הדבר, הפרת אמון הלקוח - תוצאת=הלקוח זכאי להחזר כספו. אל תהיו פריירים של אף אחד, הציבו גבול למה שהמערכת יכולים לעשות לנו. אגב, חלק מהבעיה זה המונופול של וינגייט, והעיניים הגדולות של מארגני הקורס.

אני חושב..

שאם המדרשה לתרבות הגוף תוריד את המחירים שלה למחירי "זנות"... וינגייט יהיו חייבים ללכת בעקבותם... אבל הבעיה שמידי שנה מעלים את המחירים יש אצלנו אנשים שעשו קורס מדריכים בוינגייט בשנת 92... והם שילמו על הקורס משהו כמו 700 שקל... תראו לאן זה הגיע היום... כמעט פי 10!!!! צריכים להילחם על זה ולעשות כל מה שאפשר כדי להוזיל את המחירי "שמיים" האלה... זה חוסם להרבה אנשים את הדרך... בכל אופן המדרשה שנה שעברה לקחה 3500 שקל על קורס מדריכים (לא כולל ע"ר) השנה הם לוקחים 4600 (לא כולל עזרה ראשונה) אבל אפשר להגיד שמידי שנה לשנה.. מעלים את הרמה גם במדרשה לתרבות הגוף.. וגם בוינגייט..

הבעיה היא רק זו.

ויינגייט יודע שיש לו מונופול על קורסי מדריכים, וכרגע זה פחות משנה אם יש מנגד את המדרשה לתרבות הגוף. משום, שהמדרשה עדיין גוף שאינה מוכר בארץ (כלומר, לא מכירים אותו), כגוף שאחראי על הספורט בארץ. אם תלך אם תעודת הסמכה של ויינגייט, ומנגד של המדרשה - יתייחסו יותר לתעודה של וינגייט והרבה פחות של המדרשה. וויינגייט, יודעים את זה...

וינגייט ואחרים

דבר ידוע לכולם-וינגייט הוא מכונה להדפסת כסף. אם תקראה טוב את חוק הספורט,לא תמצא שם של מוסד שמוסמך ע"י המדינה להסמיך מדריכים. החוק אומר "מוסד מוכר" אך לא מפרט איזה.כלומר כל מוסד שמוכר "המכללה לבישול" למשל מוסמך לתת תעודת הסמכה.
WKF-ISRAEL מקיימת קורסים בשיתוף עם International Sports Science Association,מוסד מוכר בכל העולם אשר מוגדר כמוסד הגדול בארה"ב ובעולם להסמכה בספורט. התעודות שלנו הינן מוכרות בכל העולם והעלויות הן 1/2 ממחירים של וינגייט. בנוסף לכך ישנם עוד גופים בישראל חוץ מוינגייט שיכולים להסמיך מדריכים: מכללת אמריקה-ישראל בתל-אביב,התאחדות הפאנקראטיון ועוד....

Yin

New member
האם אתם גם מסמיכים מדריכים

לאומנויות לחימה סיניות?

amir_aikido

New member
כשמדברים על "מוסד מוכר"

למיטב הבנתי, כשהמדובר על "מוסד מוכר" השאלה היא מי מכיר אותו: במקרה של החוק המדובר, חשובה רק ההכרה של "מדינת ישראל" ולא ההכרה העולמית. כולנו רוצים להשמר ממצב של תארים שאינם שווים את הנייר שעליו הם כתובים. וכמו שכתב "אייקי-פריק" כבראה שלפי החוק היבש אפילו התעודות של וינגייט שוות הרבה פחות ממה שוינגייט היה רוצה שנאמין ... אמיר

Funakoshi

New member
תזהרו מקורסים שאין בהם הכרה ../images/Emo59.gif

אני ביקשתי בכל הכבוד עזרה מכם לגבי קורסים שכרגע התחילו או יתחילו מיקום הקורס, איזה אומנות לחימה מלמדים, עלויות ומורים. תודה !!! למימיס על הפרטים החלקיים. בבקשה עם מי מכם מקורב או לומד או יתחיל ללמוד אנא עזרו לי עם הפרטים. אגב ידידי היקר מ WKF זה לא מכובד ואולי אף הטעייה, הקורסים שאתה מציע אינם עונים על דרישות חוק הספורט הישראלי !!! כשאתה מפרסם את המוצר שלך כזול !, צריך להוסיף כי זה קורס שאינו מגבה את המשתתף מבחינת דרישות חוק הספורט. אגב, כל מה שנאמר ע"י החברים, גם לדעתי זה מאפיה סיציליאנית - מציעים לנו הצעות שלא נוכל לסרב. לדעתי גם כאן צרכנות נבונה זה התשובה, ואם אין לקוחות או שהלקוחות יעמדו על רגליהם האחוריות נראה הורדות מחירים. שנה ללא מועמדים לקורסי מדריכים ומאמנים תראו את התוצאות המקוות. אגב, אני בעד השכלה ולימודים, כשזה בה מהנאה, רצון ולא מאונס !!!

למעלה