לתבוע את הצבא?..

spaysi8

New member
לתבוע את הצבא?..

היי.
אני משרתת כבר שנה וחצי, ומאז שהתגיסתי התפתחו אצלי בעיות רבות.
התחיל מהתקפי חרדה (שבעקבותם אני לוקחת כדורים טבעיים נגד חרדה, שלא עוזרים ואולי אעבור לכדורים כימים) והמשיך בבעיות חמורות בבטן,
שלפני יומיים גילו שהבעיות יותר חמורות משחשבתי- יש לי קרוהן.
קרוהן וחרדות גם כן מוכרות בתור תופעות/מחלות שמתפרצות בעת לחץ ואני יודעת בוודאות שהצבא אחראי לזה.
לא פעם ניסיתי לפנות ולהגיד שקשה לי, אני גם משרתת בתפקיד מאוד קשה נפשית (מש"קית מקא"ם- בעבר קראו להם "נערי רפול" למי שמכיר)
כרגע בכלל קשה כי יש סגל חדש, וכל המש"קיות עזבו מלבדי ועוד אחת- אנחנו אמונות על מעל 400 חיילים(!!!)
בקיצור- קשה לי ורע לי ונדפקתי נפשית ופיזית מהסיפור.

אז כמובן שברגע שתוצאות הבדיקות יחזרו והתשובה תהיה סופית- יוציאו אותי מהצבא,
אבל השאלה היא האם ניתן לתבוע את הצבא/לקבל נכות צה"ל מהדברים הללו?
אני לא רודפת בצע ולא מחפשת לעקוץ ולינוק מהצבא מה שאפשר, אבל הצבא פגע בי והשאיר אותי מוכתמת לכל החיים
(אי אפשר לרפא קרוהן למי שתהה) ואני חושבת שכן מגיעים לי פיצויים על כך.

אודה לתשובתכם (אוף נדבקה לי השפה הצבאית של המיילים :p)

אורי.

אושי231

New member
גם אני הייתי מש"קית מקא"מ

ואפילו במצבך, אחרי שנה בתפקיד הקצינה שלי עזבה ואני קיבלתי אחריות על המשרד- על תקן קצינת מקא"מ למשך שנה, לבד, כך שאני מבינה מאיזה מקום את באה.
תנסי לחשוב מה את היית אומרת לחיילים שלך במצב כזה, איך היית מגיבה להם אם היו באים אלייך עם סיפור דומה. תחשבי שגם חוץ ממך אין להם מישהו אחר להיעזר בו כמו שהם יכולים להיעזר בך ובכישורים שלך ולכן חשוב שתשקיעי בהם ותתעלי על עצמך עד שתהיינה תשובות סופיות לבדיקות שלך.
לגבי תביעה- תביעה תמיד אפשר להגיש, השאלה אם היא מוצדקת. את זה אין לי דרך לדעת אבל את יכולה לתעד את כל החומרים שלך (מסמכים, וכו') ולהתייעץ בנושא עם עורך דין.

שיהיה בהצלחה!

spaysi8

New member
היי

א. אני שמחה שמישהי מבינה,
אני גם מתפקדת בתור קצינה בתכלס כי הקצינה שלי לא יודעת הרבה- בגלל שאצלנו בחיל האוויר הן באות מיעודי לקצונה ולא מחיל חינוך,
ואני הכי וותיקה כרגע אז אני מלמדת אותה.
ב. אני מנסה לתפקד כרגע אבל ממש קשה לי.. אני כל הזמן חולה..

תודה על התגובה!

armylawman

New member
שלום לך

במקרה שחלית כתוצאה משירותך הצבאי והדבר ניתן להוכחה, ניתן לתבוע את משרד הביטחון.

סיכויי תביעה כזו תלויים בגורמים כגון:

א. הוכחת הקשר הסיבתי בין המחלה והשירות הצבאי.
ב. היעדר רקע גנטי, אשר יכול לתת סיבה אחרת לפרוץ המחלה.
ג. הוכחת תנאים המאפשרים את פרוץ המחלה.

ועוד ועוד...

כעיקרון תביעות כאלו הן לא נגד הצבא, אלא, נגד משרד הביטחון שהוא כגוף גדול המבטח של עצמו.

אם יש לך שאלות נוספות, את יכולה לפנות בפרטי..

spaysi8

New member
תודה!

למעלה