לשרי

מירי 1

New member
לשרי

אשמח אם יש לך עותקים של מבחני מיצב לכיתה ה .לא של שנה שעברה אלא שנים קודמות תש"ס למשל... אודה לך מאוד...אם יש אשמח לקבל גם לדואר אלקטרוני...אשלח לך אם התשובה תהיה חיובית.... תודה מראש

doritj

New member
מבחני מיצב

שלום שלומית! אשמח אם תוכלי לי להגדיר בעבורי מהו מבחן מיצב , מה מטרתו וכיצד הוא מתבצע. כמו כן אשמח אם תשלחי לי את התשובות למבחן. והיכן אני יכולה למצוא מבחני- דוגמא נוספים. בברכה דורית

psa

New member
האם אני טועה או יש לי הרגשה שקיים

כאן בלבול בין מבחני המיצב לבין המבחנים המחוזיים/ ארציים ? בברכה , PSA

psa

New member
כדאי לקרוא ...מתוך ידיעות חינוך -

מתוך: http://yalkut.brinkster.net/short_news_one.asp?p_news_id=195 27/11/2001 השנה יתקיימו מבחני מיצב ולא משוב ארצי. המבחנים יתקיימו ב50% מבתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים דהיינו ב 1100 בתי ספר. המבחנים ייערכו ב 4 מקצועות, שפת אם,מתמטיקה, מדע וטכנולוגיה ואנגלית. בכתות ה,,ח המבחנים יהיו חיצוניים, דהיינו עם השגחה ובד יקה חיצונית ומבחנים אלה הינם חובה. בכתות ד,ז המבחנים יהו פנימיים ויבדקו על ידי המורים עצמם, מבחנים אלה יהיו רשות.

psa

New member
מיצ"ב הוא ....

בשנה"ל תשס"א, האגף לחינוך על יסודי מוביל תוכנית, בה נבחרו ‎83 (עו"ז) חטיבות ביניים להתנסות בתהליך של תכנון פעילות בית ספרית, במוקד הפעילות מתנסה חדר המורים באיתור צרכים , הגדרת יעדים, פיתוח כלי מדידה רלוונטיים וקביעת סדרי קדימויות חינוכיות וארגוניות המתבקשות מהתהליך. התנסות זו מיועדת להוביל את בתי הספר שבתוכנית להרחיב את סמכותם ולהעצים את אחריותם לפעילות הפדגוגית המתבצעות בית ספרם. יש להניח שתכנית הפעילות הבית ספרית תסייע לצוות הניהול בבית הספר לעבוד באופן שיטתי ולנצל את המשאבים העומדים לרשותו. גף הערכה ומדידה במשרד פיתח מיצ"ב - מדדי יעילות צמיחה בית ספריים. המיצ"ב נועד לתת בידי בית הספר סוללה של מבדקים באנגלית, מתמטיקה, אוריינות, מדע וטכנולוגיה וכלי למדידת האקלים הבית ספרי. אנו מקווים שהמיצ"ב יאפשר לבתי הספר לאמוד את הישגי תלמידיו וישמש כלי עזר חשוב בידי צוות הניהול הבית ספרי , בקביעת הקדימויות המתחייבות בתוכנית הפעילות הבית ספרית. בנקודות זמן שונות במהלך השנה ובסיום השנה (שנה"ל תשס"ב) יבדקו המנהל וצוותו, אם , אכן , הושגו הקדימויות והמטרות שהציבו לעצמם , יאותרו מחדש הצרכים, ותגובש תוכנית פעילות לשנת הלימודים הבאה. אנו מקווים , כי התהליך המוצע, יעודד את בתי הספר לתכנן את פעילותם מתוך תפיסה הוליסטית הכוללת מרכיבים של ארגון סביבה לימודית, תוכניות לימודיות וחינוכיות, בחינת הישגים , תוכניות לפיתוח מקצועי של הסגל, ולבחינת מערכות יחסים בין מורים לתלמידים ועוד.. (זה אמנם בחטיבה אך המיצ"ב נערך גם בבתי -ספר יסודיים ) כתובת המקור: http://wwwl.education.gov.il/high-school/peilut_b_s.htm

מירי 1

New member
לשלומית המון תודה../images/Emo24.gif

שלומית אני מודה לך מאוד....האם יש לך מבחנים גם משנים קודמות יותר?

שרי פ

New member
מיצ"ב במדעים

היכנסי לאתר מט"ר: www.matar.ac.il לארכיון מט"ר ושם תמצאי מידע.

למעלה