לשקוע

כאב 8

Member
לשקוע

בחודש 6 קיבלתי תרופה ויפאקס
אני שמה לב שאני מפספסת כדור יש לי כאבי ראש והחילות והקאות וזעזועי מוח כאלה קטנים מלחצים כמה ימים .
האם הגוף כבר התמכר לכדור ?
אני קראתי שקשה להיגמל מהכדור
גם לי תוופעות לוואי בכדור העצמו גם אני מזיעה בכמיות אין תאבון עייפות לא מצליחה להירדם כל הלילה. כאבי ראש אבל פחות מזה שאני לא לוקחת את הכדור
יש לי הרגשה שכדור הזה לא בשבילי אני מפחדת מכדור הזה והפחד להיגמל מזה אם ה.צטרך
בעבר לא נתקלתי בתוופעוץ לוואי ברמה הזאת .
אני גם בדיכאון עמוק מרגישה שאין כל רצון לחיות .
אני לא יודעת איך להגשים את החלומות שלי יש לי המון מכשולים וגם כבר לא בא לי בא לי לשקוע ולמות אל דאגה אני לא אובדנית .
אני גם רואה את העולם כעולם אינטרסנית שכל אחד דואג לתחת של עצמו . ואין מי שדואג לי ואני גם לא דואגת לעצמי אני שוקעת שוקעת אני מנסה לא להיות הרבה. במיטה לא הכי מצליחה שלא נרדמים אז עייפים ביום .
לפעמים לא טעים לי האוכל אז אני לא אוכלת ואין לי כוח להכין לעצמי אוכל ואני לא יודעת לבשל .
סליחה שנעלמתי לא הרגשתי טוב כל כך .
אוהבת אותם כאב 8.

Gali04

New member
היי מתוקה
טוב שבאת...

בוודאי שהגוף מתמכר לכדור מהר ודי בפיספוס של פעם בודדת בכדי להרגיש את התופעות שתיארת. אין שום סיבה לפספס נוגדי דיכאון. יש לקחת מיד כשנזכרים ובכל מקרה לא לקחת 2 כדורים ביחד.

אני לוקחת את הכדור הזה בגירסת הXR שנים רבות. לי השימוש לא גרם לתופעות לוואי, אבל כשהפסקתי אותו על דעת עצמי וללא הדרגתיות אז אכן נרשמו תופעות גמילה קשות, ובצדק. כשחזרתי אליו אחרי שלוש שנים לערך, הוא פחות עזר ואני גם חושבת שגרם לי לחוש יותר עייפה פיזית, אבל זה דבר מוכר, כשמפסיקים תרופה וחוזרים אליה כעבור כמה זמן, לעיתים הגוף כבר מגיב אליה פחות טוב.

אנלא יכולה לצאת בהצהרה שהכדור הזה הוא שעכשיו גורם לי לעייפות פיזית, משום שאני לוקחת תרופות נוספות ויש מצב שאני סתם "מאשימה" את הויפאקס, בעוד שמי שאחראי לכך הוא כדור אחר בכלל.

מעבר לזה, תרופה זהה תשפיע על כל אדם באופן שונה.

כאב 8

Member
תודה גלי

לקחתי הרבה תרופות נוגדי דיכאון ואף פעם לא נתקלתי בתוופעות לוואי או שאם פספסתי כדור תופעות מפחידות ביותר
אני מכירה את העייפות הזאת יש לי אותה אבל גם אני לא יודעת
אם היא קשורה לחוסר תזונה תקין או חוסר שינה בלילות ששמעתי שתרופה משנה את סדר השינה או שעייפות קשורה לדיכאון
כרגע אני לוקחת את התרופה כל יום מפחד שאני התקל בתוופעות גמילה .
יש הרגשהה שלא הייתי צריכה לקחת את התרופה הזאת מהתחלה .
אני גם לא יודעת אם הצליח ללכת לפכיאטר הפרטי בתל אביב נפית ופזית לא נראה לי וגם אני לא הכי מרוצה מתוופעות לואי של התרופה למרות שזה אחלה תרופה .
או אחזור לפכיאטר הדפוק של הקופה בעיר שלי .
להגיד את האמת תרופה לא יכולה לשנות מציאות אם מישהו לא מרוצה מהמציאות שלא אז הוא לא יהיה שמח בלי או עם תרופה
בסוף נתקלים עם אותה קשיים הזוי כן

היי48

New member
האמת?...

אני פחות מסכימה עם שני המשפטים האחרונים. מהניסיון שלי לפחות, הטיפול הפסיכיאטרי דווקא עזר לי להתמודד עם המציאות יותר טוב. כלומר המציאות שלי נשארה אותו הדבר, והבעיות היו אותן הבעיות, אבל ב"ה יכולתי להתמודד עם הדברים יותר טוב.
אני לא אומרת שאין עוד מקום לשיפור, אבל אני בהחלט מרוצה מההשפעה של הכדורים. אני משערת שזה עניין אישי, אבל לי זה די עזר. אז אולי באמת כדאי לחזור לפסיכיאטר ולנסות תרופה או מינון שונים, בהמלצתו כמובן.
בהצלחה!

כאב 8

Member
כרגע אני לוקחת רק את זה

ולפעמים וטמין 12 למצציה מתחת ללשון מה את לוקחת ?
אני גם לא נרדמת כל הלילה מה שלא היה קורה לי ברמה כזאת לא להירדם בכלל
אולי רק שעה בבוקר או במהלך היום יותר קל להירדם .

Gali04

New member
לדיכאון? רק את זה

יש לי קלונקס לשעת חירום, אבל מעולם לא נטלתי אותו.

כאב 8

Member
יש לי גם קלונקס

להתקפי חרדה .לפעמים אני לוקחת אין לזה תוופעות לוואי .
אבל אני מרגישה בעיקר דיכאון בתקופה הזאת .דיכאון קשה עמוק וחוסר כוחות כאילו שום דבר לא בא לי לא רוצה כלום .

משה057

New member
הי כאב

אם עברו 2-3 חודשים והכדור לא עזר, אני ממליץ לך להפסיק את הכדור (בליווי של פסיכיאטר ובהדרגה) כי ככל שתקחי אותו יותר זמן כך יהיה לך קשה יותר להפסיק וסתם חבל...
מקווה שתרגישי טוב!

כאב 8

Member
צודק תודה משה .

מקווה שיהיה לי כוחות להגיע לפכיאטר
אני רק מקווה שלא יהיו לי תופעות גמילה כי יצא שפספסתי יום אחד ולא הרגשתי טוב
ואז עוד יום אחר ואז לא הרגשתי טוב
אני מפחדת מהיום שהצטרך להיגמל מזה אמאלה . כאבי ראש בחילות הקאות מה אני יעבור .

משה057

New member
אל תפחדי

אם תעשי את זה בהדרגה זה לא יהיה נורא. פשוט תבואי לרופא ותגידי לו: אני רוצה להפסיק את הכדור תגיד לי איך. וזהו.

כאב 8

Member
תודה משה

א. מתי אני אלך לפכיאטר אין לי תור
והשאלה לאיזה
פעם האחרונה הלכתי לפרופסר בפרטי אבל זה רחוק ואני גם לא מרוצה מכדור הזה שהביא לי ויפאקס
יכול להיות שהכדור עזר לי בכמה דברים
אבל בתכלס לדיכאון הוןא לא עזר .
ב. קראתי שגמילה היא מאוד קשה גם לאנשים שעשו את זה בהדרגה בפיקוח רופא . ממש אותם תופעות הם תיאורו כמו פספסתי כאבי ראש בחילות והקאות ולא סתם כאבי ראש ממש כאבי רציניים ואני בתכלס לא סבלתי מכאבי ראש עד הכדור הזה .
אבל כנראה שהקבע תור לפכיאטר בתחנה בריאות הנפש למרות שהוא בכלל דפוק ואדיש .

Gali04

New member
מותק

תופעות גמילה לא סביר שיהיו לך, כי את יורדת בהדרגה במינון ולוקחת תוך כדי את הכדור החדש שנותנים לך. זה לא שמשאירים אותך ללא תרופה, ולכן אין מה להילחץ בכלל.
&nbsp
כשנגמלים לגמרי מתרופות פסכיאטריות זה כבר סיפור אחר לגמרי, אבל כל עוד יש תרופה חליפית תופעת הגמילה לא קיימת, אם כבר תופעות לוואי של התרופה החדשה.

כאב 8

Member
את זה לא ידעתי תודה גלי

אבל מה כבר הם יבאו לי רק לא תרופה עם יותר תופעות
אני גם מפחדת מתרופות משמינות למרות שאני רזה מקל .
וגם לא בא לי בכלל תרופות עוד
ואולי התרופה עוזרת לי ואני לא שמה לב
אני מבולבלת אני רוצה להפיטר מהכדורים האלה אבל אני יודעת שאני לא במצב טוב אז אין לי ברירה להחליף כדור או לעלות מינון
עם היה לי כוח רצון הייתי נפטרת מעולם הכדורים .

Gali04

New member
אל תעשי את הטעות שאני עשיתי!

אל תפסיקי את הטיפול עם הכדורים לחלוטין, מקסימום תחליפי כדור או תגדילי מינון. הפסקתי לפני מס׳ שנים את הכדור, כי הייתי בטוחה ומשוכנעת, שהם לא תורמים לי. (עזבי את זה שהפסקתי על דעת עצמי בלי להפחית מינון של הויפאקס XR במינון של 300 מ״ג טמטום כשלעצמו). פעות הגמילה היו בלתי נסבלות, הדיכאון החמיר בצורה שלא תיאמן ואז הבנתי שכמה שחשבתי שהכדור לא עזר לי הוא כן עזר לי למעשה.
&nbsp
אחרי שלוש שנים התחלתי שוב לקחת את הויפאקס אבל הוא כבר לא עזר לי ולא החזיר אותי לרמת הדיכאון שהייתי בה לפני הפסקת הכדור.
&nbsp
ברוב המקרים, אם מפסיקים כדור מסוים לתקופה מסוימת ואז חוזרים לאותו הכדור אז המח כבר לא מגיב באותו האופן ואני חשבתי ההיפך. חשבתי שהמח לאחר שנים של ויפאקס כבר התרגל לכדור ולא משפיע ולאחר ההפסקה הוא יגיב טוב יותר, ולצערי, טעיתי. אז נכנסתי לדיכאון שחור, שלא נברא. מסתבר שכמה שחשבתי שהוא לא עזר, הוא כן עשה את העבודה.
&nbsp
בקשתי אלייך, את לא במצב להיגמל מכדור לגמרי. אם הויפאקס לא עושה לך טוב תחליפי כדור לפי הוראות הרופא (בדרכ מפחיתים מינון מהכדור הישן ומתחילים מינון נמוך מהכדור החדש). בכל מקרה, אל תפסיקי בלי טיפול חלופי.
&nbsp
תופעות לוואי של הפרעות אכילה הן מותרות. לא תמיד ההפרעות הן של רעב אלא להיפך. בשורה התחתונה, עדיף להעלות במשקל ולהיות בריאה מאשר רזה וחולה.
&nbsp

כאב 8

Member
אני לא אעשה

את הטעות שלך
נראה לי גם שאני חייבת להיות על כדורים אני כבר שנים עלהם והמצב כרגע לא לגמילה .
גם אני קראתי המון בפייס בקבוצות חרדה ודיכאון שהם מפסיקים כדור וחוזרים הוא לא עובד כמו קודם זה ידוע .
האם היו לך תוופעות גמילה פיזיות כמו כאבי ראש הקאות ,זעזועי מוח כאלה .
אני עדיין לא החלתי מה אני עושה עם התרופה אבל בטוח שלא אפסיק לגמרי את הצריכה בכדורים . כמו שאמרת .
הוא שיחליף או שיעלה מינון
אמת שאני מזיעה המון מאז שלקחתי את הכדור הזה כולי מים אני כל הזמן ליד המזגן .
אבל מפחדת מכדור יותר חזק אולי עדיף להשאר עם אותו כדור .
אני מבולבת ואני גמורה לא יישנה בלילות לא נרדמת .
בא לי למצוא בור ולישון בו לעולמים באדמה כן . המצב שלי יותר גרוע מאתמול .
אני יודעת שאני צריכה לפעול בשביל ההחיים שלי אבל אין כוח לא רצון בא לי רק לישון להסתתר לא יכולה לראות את עצמי במראה .

Gali04

New member
כן, היו ועוד איך

סחרחורות, כאבי ראש נוראיים, הקאות, שלשולים, אבל זה היה בגלל שלא הייתה לי תרופה חליפית והפסקתי בבת אחת את הטיפול. אין סיבה שזה יקרה למישהו שלא מפסיק לגמרי את הטיפול.
&nbsp
מה שכן יש לי התקפי מיגרנות נוראיות, אני מאמינה שזה נובע מהמצב הנפשי והסטרס ולא מהשימוש בויפאקס.
&nbsp
תמצאי לי בור צמוד אלייך....

למעלה