לשנות אנשים

לשנות אנשים ../images/Emo122.gif

פעם אמרו לי משהו כל כך נכון: לשנות אנשים אי אפשר,לשנות את הגישה שלנו למעשים ולמילים שלהם-אפשר בהחלט. מה דעתכם
האם אתם מתנהלים כך
מה עושים כדי להפסיק לנסות לשנות משהו שאי אפשר לשנות

לי לפעמים נדמה

שהמטפלת שלי מנסה לגרום לי לשנות את אבא שלי. אבא שלי סובל מהתעללות והשפלות מצד אמא שלי ובכל זאת הוא נשאר איתה ומעדיף לסבול במקום לעזוב (למרבה האירוניה זה כי הוא מרחם עליה). המטפלת מנסה לגרום לי להגיד שוב ושוב דברים על זה שהוא צריך לעזוב ושהיא מתנהגת ככה כי הוא מאפשר לה את זה וכו' עד שאולי בסוף זה יחלחל ודברים יקרו. אני קצת הפסקתי עם זה כי אני יודעת שזה שהוא בוחר להיות סמרטוט זאת בחירה שלו ולי אין מה לעשות בנדון..

טוב לראותך יקירתי,התגעגעתי../images/Emo23.gif

הגעתי למסקנה שאי אפשר לשנות אנשים בכוח,זה פשוט לא הולך ולכן כל שנותר זה לשנות את החשיבה שלנו ואת דרך הראייה שלנו את הדברים.

BellA עלמה

New member
לשנות אחרים זה בלתי אפשרי לדעתי

אפשר למשל לשנות את ההתיחסות שלנו לגבי אחרים .. אפשר לדבר איתם ולנסו להשפיע או לפחות שידעו שאנחנו שם למענם. לגבי אבא שלך (נטע) בעייני התראפיסטית שלך טועה בזה שהיא דוחפת אותך לשנות אותו . את לא יכולה ולדעתי חוץ מלהלחיץ אותו ולעצבן אותך לא יצא מזה כלום. לי למשל יש חברה אנורקתית ומזמן לגעתי למסכנה שאני לא יכולה לשנות אותה אז אני מנסה לטפטף לה קצת קצת כל פעם בכך שאני שואלת מתעניינת בה נותנת לה להרגיש שאני שם למענה כשהיא רוצה.

ובכן

ניתן אך אם יש התמדה והגעה לשורשו של ענין,אנשים משתנים לבד אנו רק יכולים לעזור להם אם יש רצון

למעלה