וואו
20 ומשהוא שנים לא חשבתי על זה, על הרגע הנורא הזה, בכיתה ה´, כשחזרתי אחרי חצי שנה לכיתה (לא היה לי סרטן, אבל סבלתי ממחלה קשה לא פחות) המורה אמרה שהייתי חולה, מה שכולם ידעו, הוסיפה איזה משפט מהוסס על מחלתי (היא בעצמה כנראה לא ממש הבינה מה היה לי)וביקשה שיתחסו אלי יפה ולא יצפו ממני לשחק כדורגל בהפסקה (מה שהרופאים אסרו עלי), אני שלא ראיתי את החברים במשך כל הזמן הזה , שמחתי לראות אותם וכועסתי על זה שלא באו לבקר אותי(היום אני מבין שחצי שעה נסיעה מהבית שלי לבית החולים זה המון עבור ילדים בגיל הזה), אמרתי איזה משהוא מצחיק, כנראה שכבר אז השתמשתי בהומר בשביל לא לדבר על מה שמטריד אותי באמת. עוד יום שנזכרתי בו עכשיו, היה ל"ג בעומר, כשהייתי בבית החולים, מהחלון של החדר שלי אפשר היה לראות מדורות של ל"ג בעומר, והמראה היה באמת יפה, אמא שלי רצתה לשמח אותי, ושארגיש איך שהוא חלק מהחג הזה, שהוא החג הכי חשוב כשאתה ילד, יצאתי למרפסת של המחלקה, והתחלתי לבכות, זאת הייתה הפעם האחרונה בחיים שלי שבכיתי באמת, לא יכולתי להפסיק לבכות, הבדידות העצב והכעס הכל התרכז לתוך הדמעות האלה... לפני שאושפזתי היתי מאוד חברותי, לאט לאט נעלמו לי אותם חברים ישנים, למזלי בעיר שלי יש חטיבת ביניים, ובסוף השנה הייתי חייב לעבור בית ספר, שם החלו חברויות חדשות, וקצת אח"כ גם אהבות ראשונות, והחיים חזרו למסלולם, פחות או יותר. אני כבר לא אהיה שמח כמו אז, לפני האישפוז, עד היום קשה לבטוח בחברויות ובהצהרות חיבה, אני מרגיש כל הזמן שחלק מאוד חשוב מהילדות נגנב ממני, ממש כך!, אבל לומדים לחיות, מתבגרים ומתגברים (לא סתם המילים הללו דומות). אני לא ממש יודע איך לעזור לך, כשאני הייתי ילד (כאמור לפני 20 שנה) איש לא חשב שצריך לדבר עם היועצת, ועל פסיכולוג ממש לא היה מה לדבר (לא לי ובטח ובטח לא להורים), בטופס השיחרור מבית החולים נכתב:"ללא טראומה", וזה הספיק לכולם. אבל עברו מאז יותר משני עשורים, והיום הדברים הם אחרים, כדאי גם לכם, וגם לילדה לדבר עם פסיכולוג, חשוב מאוד לעדכן את הגורמים המתאימים בבית הספר, חשוב גם להוציא אותה מהבית, אפילו רק עם ההורים, להפגיש אותה עם קרובי משפחה בגילה (לי כמעט ולא היו כאלה), תקפידו שתיהיה תלמידה טובה ותתרכז בלימודים (לא כל כך קשור אבל יש לילדים נטיה להפוך בעיות חברתיות ונפשיות כאלה לבעיות לימודיות). נדמה לי שלהעביר אותה בית ספר ישדר לה מסר לא נכון, כאילו משהוא בה לא בסדר, מעבר לזה, תתפלאי כמה מהר דברים כאלה עוברים בין בתי ספר... זה הוא, פתאום גילתי שקצת קשה לתת על עצות מבוגרות של איש מבוגר, חזרתי לרגע לגיל 9 בעצמי