לשמח את בתי החולה....

לורנה11

New member
לשמח את בתי החולה....

שלום לכל חברי הפורום! אני חדשה כאן ולפני הכל ברצוני להתנצל מראש על המכתב הארוך והמבולבל, מקווה שתהיה לכם הסובלנות לקרוא עד סופו ולייעץ לי. יש לי ילדה מקסימה , בת 14. בשנה שעברה חלתה במחלת הסרטן - עברה ניתוח מסובך וארוך מאוד וכן טיפולים כימוטרפיים במשך 9 חודשים קשים ביותר. במהלך כל שנת הלימודים הקודמת היא לא נכחה בבית הספר בגלל מצבה והחולשה התהומית שהיתה שרויה בה. השנה היא חזרה ללימודים כרגיל, ממש אדם חדש. היא נעדרת מהשיעורים רק כאשר עליה לעבור הדמיות ובדיקות המודאות שהגידול הארור לא חוזר. הבעיה שלנו היא המצב החברתי של בתי. כאשר גילינו את המחלה, בתי סירבה לספר לילדי הכיתה שמדובר בסרטן וזאת כדי שלא ידעו שינשר לה השיער היפה שלה. היא סיפרה שמדובר בדלקת שהסתבכה ודורשת טיפול ארוך וקשה. קנינו לה פאה שהיתה זהה לשיערה הטבעי וכך הצליחה להסתיר את המחלה האמיתית למשך כחודשיים ראשונים, לאחר מכן החליטה לגלות לחברות קרובות, שיידעו גם את שאר הכיתה. החברות המשיכו להיות בקשר טלפוני שדעך עם הזמן עד שפסק לחלוטין. אף אחד מהכיתה לא בא לבקר אותה, בבית חולים ולא בבית. המצב עשה את בתי למדוכאת וכל יוזמה מצידינו או מצד המחנכת לא זכתה להמריא. עד היום החברות מאוד מרוחקות ממנה. מתייחסות אליה בנימוס אך שומרות מרחק. בתי לבד בהפסקות, לבד בבית והיא מאוד מאוד עצובה. מצבה מדכא אותי מאוד, אני יודעת שבמגביל לטיפול הקונבנציונלי, יש חשיבות מכרעת למצבה הנפשי. אך אני ובעלי לא מצליחים להביא לשום שיפור במצבה החברתי. אני מבקשת לציין שמלבד להתחנן לחברות מהכיתה שלה שישמרו איתה על קשר רציף ,עשינו הכל. אנו נימנעים להתחנן ישירות בכדי למנוע מבוכה לבת שלנו. האם יש למישהו מכם רעיון, כיצד לשפר את המצב?? תודה מראש

גליה13

New member
לורנה- קודם כל החלמה מהירה לביתך

אני חושבת שכדאי לערב את המורה של הכתה, או אולי יועצת בית הספר, קצת לא נעים, אבל אולי המורה תוכל לעשות שעת מחנך- ולהסביר כמה חשוב לשמור על קשר, אם היא היתה פעילה בתנועת נוער או משהו כזה, אולי אפשר לערב גם אותם. אני בטוחה שקשה מאד "להכריח" מישהו לבקר- אבל אולי הן לא כל כך מודעות לצורך שלה... בהצלחה ושוב רק בריאות

yalyul

New member
לורנה , רק בריאות וכמה רעיונות

התרגשתי לקרא את הודעתך את מתארת מצב קשה וקשה לי להכנס לנעליים שלכם. אני אופטימית מטבעי וחושבת שאולי הזמן יעזור כאן. לא יודעת מה המצב החברתי בכיתה ואם ילדים נוהגים לעשות ערבי כיתה או מסיבות. אם כן , אולי כדאי שתערכו מפגש כיתתי כזה. אולי ביתך תוכל להזמין אליה הביתה חברות למסיבת פיג´מות. היא נמצאת במצב של "כאילו" תלמידה חדשה, נבוכה בעצמה לחזור לכיתה שלמראית עין אין אף אחד קרוב אליה ממש. אם יש ביכולתה, הייתי מציעה לשתף את המחנכת ובאחד משיעורי החברה, לספר על המחלה הטיפולים ומה שעבר עליה. אני חושבת שכמה ילדים יבינו את מצבה ויתקרבו אליה. היא יכולה לדבר על הבדידות שתקפה אותה בזמן המחלה. לא ברור לי למה מאמצי המורה לא נשאו פרי. לפני כמה שנים היה ילד חולה בכיתתו של בני והמורה ארגנה בכל שבוע ביקור בבית החולים או בביתו. הילדים הכינו מעין יומנים ובהם כתבו מה התרחש בבית הספר. המורה לקחה במכוניתה פעם בשבוע 3 ילדים בכל פעם אחרים וכך נשמר איתו הקשר. לשימחת כולם הוא החלים. מאחלת לכם המון בריאות מקווה שעזרתי ולו במעט.

AYELET1

New member
במקום לבקש מהחברות...

מחלת הסרטן היא דבר מפחיד מאד. ישנם חוגים בהם בכלל לא מזכירים את שמה, אלא היא מכונת "החלה". אבל גם מחוץ לחוגים אלו, מחלה מפחידה , ויתכן שזה מה שמרתיע. אולי אפשרי שבביה"ס יארגנו איזה זמן שיח אודות המחלה, אם ניתן יביאו מומחה , כלומר להפוך את הדבר לקצת יותר מוכר. דברים שיש עליהם ידע, גם אם אינם סימפטיים, עשויים ליהיות קצת פחות מרתיעים. בריאות שלמה!

אמא1

New member
שימחה ומדבקת ומדביקה../images/Emo6.gif

רק בריאות! כמה כוחות נפש צריך לגייס כדי לעבור מחלה שכזו אני שולחת לכם
וגם עצה: מזכרוני העמום משנות ילדותי, ילדים מתרחקים מעצב ונדבקים לשימחה. אני הייתי מציעה לגיבורה שהתגברה על המחלה, להגיע לביה"ס עם מלאי חיוכים ומשהו חדש כמו גומי קפיצה צבעוני, חבל שסופר קפיצות, 5 אבנים, משהו כזה שאפשר להלהיב ולשתף גם יחד. ובחיוך והתלהבות לגשת בעצמה (צריך אומץ, אבל כבר אמרנו שיש לה נכון? היא גיבורה!) לקבוצת בנות ובהתלהבות מדבקת להראות ולהזמין למשחק. (אם עדיין אין לה כח לקפוץ בחבל או בגומי, עדיין היא יכולה להיות "העומדת" ולהנות. העיקר המפגש החברתי). ויש לי גם תהייה...האם יכול להיות שהילדים חוששים שהמחלה מדבקת? האם יכול להיות שהם אולי חוששים שהם ע"י משחק איתה עלולים להחליש אותה ולגרום להתדרדרות ולכן הם מתרחקים? אני מאחלת לכם המון בריאות וחיוכים

אמא1

New member
שינוי../images/Emo3.gif

O.K לאחר שיחה עם הסנדביצ´ית שלי שבערך בגילה (13) היא אמרה שבגיל הזה כבר לא משחקים בהפסקות
רק מתגודדים בחמולות ומשתעממים יחד אז אני משנה את המשחקים ל-דיסק-מן עם דיסק חדש מלהיב. הרעיון הוא שיתוף בהתלהבות. אולי הילדה תוכל לחשוב על רעיון טוב יותר... וגם הסנדביצ´ית אמרה שיכול להיות שהילדים פוחדים להדבק, ושאלה על חזותה החיצונית כיום. היא הציעה שהמורה תארגן שיחת הסברה על המחלה. בשום פנים ואופן שההורים לא יבקשו מחברות להתחבר איתה כי אז הן יתקרבו בכח ולא מרצון או שיתרחקו עוד יותר - אלו הצעותיה של ביתי (חשבתי שהכי טוב להתבונן דרך עיני הגיל הזה ולכן התייעצתי איתה) מקווה שעזרתי ואפילו בטיפה
אירית

לורנה11

New member
תודה רבה..

להתייעץ עם בתך היה רעיון מצוין עזרת לי בנושא השיחה עם חברות של בתי ובקשר לחזות החיצונית של בתי...היא ניראת בסדר גמור עכשיו, השיער צומח, היד המנותחת גם לא מרתיעה. שוב...תודה!

vered4

New member
גם לדעתי אופטימיות ושמחה

ישברו את הקרח. אולי אפילו לעשות מסיבה בבית הספר, לרגל שובה ללימודים הסדירים. להעלות את הנושא על פני השטח מכיוון אופטימי. השאלה איך הבת מתייחסת לחברות/ים שנטשו. האם קשה לה להתקרב אליהם מחדש בגלל שהיא מאוכזבת מהם?

vered4

New member
לפתוח דף נקי

לדעתי, למרות הקושי, זה בעיקר תלוי בבת שלך, אם היא רוצה לחזור לחיים החברתיים, עדיף שתחליט "לסלוח" לחברות ולשכוח מה שהיה. שתעשה חשבון לעתיד ולא לעבר.

ידיעת המחלה היא חצי תרופה - חשוב!

קודם כל חשוב שתבהירי לילדה שלך, שזה יעבור, ועכשיו כדאי שתביני מהיכן זה מגיע, שהרי "ידיעת המחלה" היא חצי תרופה, הכי טוב שתערכי שיחות עם החברים ותנסי ללמוד מהם, את התחושות שלהם, ולהבין מהיכן מגיע החשש שלהם להתקרב, יכול מאוד להיות שתגלי, שהבידוד החברתי הוא חלק מהפחד שלהם להתקרב, בגלל שהם לא יודעים ממה המחלה מגיעה, ופוחדים שאולי זה מדבק ומסוכן להתקרב אליה! למרות שזה נשמע אבסורדי, אפילו אני, כשהייתי ילד בן 13, התרחקתי מחבר חולה סרטן, ואפילו ללוויה שלו פחדתי להגיע, למה? כי הוא עבר כל מיני טיפולים בהקרנות וחומרים רדיואקטיביים, ופשוט חשבתי שכל החומרים הללו שנמצאים בגוף שלו, מסוכנים, בערך כמו נשורת של פצצת אטום,,, אז אני די מבין מה עובר לחברים שלה בראש, [למרות שזה לא חייב להיות כך!] אפילו בטבע, חיות מתרחקים מחולה ותשוש, [ כי יודעים שאותו יבואו לטרוף] זה יצר הישרדות, את צריכה להסביר לילדה שלך, שהם לא רעים, אלא שהם פשוט מפחדים - וזה יקל על ההתמודדות שלה, אם היא תתפוס את ההתרחקות כבגידה - זה רק יקשה עליה, כי אם היא תבין מאיפה זה בא להם, היא גם תוכל לקחת את זה יותר בקלות, [לא כבגידה חברית שהיא קשה ביותר אלא שהם פשוט מפחדים להידבק] וגם תדע איך להתמודד, ולהסביר להם שאין כל סכנה בלהתקרב אליה, אני דווקא ממליץ לך, להראות לה את התמיכה המשפחתית, ולהזמין אנשים שבטוח מהמשפחה שבטח יבואו, חשוב שהיא תרגיש היטב את התמיכה המשפחתית, ורק במקביל, את יכולה להפוך את הבית שלך למקום בילוי נחמד, להשכיר סרטים חדשים בוידאו, או לעשות כל מיני דברים, שיחזירו את הבת שלך למרכז העיניניים, בגלל שיצא לי לראות רק בזמן האחרון, בחורה צעירה שנפלה לדכאון, אחרי שגילו אצלה מחלה קשה, ובגלל שאני רואה אותה היום, מבלה ונהנית, ומשתינה על כולם בקשת, [כמו מקודם] אז אני יכול להבטיח לך, שבסוף הכל חוזר למקום,,, יש את ההלם הראשוני, ואם נותנים תמיכה בזמן הזה, שהוא כל כך קריטי, היא תחזור לתפקד, ותסובב את כולם על האצבע הקטנה, אז התמיכה היא בהחלט דבר חשוב! ובמיוחד בתקופה הראשונה!

bimbo.

New member
לורנה, המון בריאות

לבתך ולמשפחה. עברתם חוויה נוראית ואני מקווה שהרע כבר מאחוריכם. באשר למצב בבית הספר, אני סבורה שאסור לבקש מהחברות לבוא, כי הן עלולות לצחוק ממנה. אני מסכימה עם קודמותי בדבר הסברים בכתה על המחלה. הילדים יודעים שהיא מחלה קשה, וזה כנראה מפחיד אותם. ואולי גם הוריהם תורמים משהו לעניין... אני חושבת, שאם המצב לא ישתפר (אחרי הסברים, אם יהיו), אולי כדאי יהיה להעביר אותה לבית ספר אחר, ששם לא ידעו על מחלתה. בנתיים חיזקו ואימצו

DizzyMissLizzy

New member
לורנה, ריגשת אותי עד מאד

ואני שמחה שהאור חזר אל חייכם. אני מסכימה עם קודמותי, וגם עם בימבו, שהציעה להעביר אותה לבי"ס אחר, אם שום דבר לא עוזר. שתדעו רק בריאות ואושר !

yossi_gu

New member
קודם כל רק בריאות

הבעיה מוכרת בכל גיל לאנשים קשה לדבר על סרטן השם מעורר באנשים רבים מחשבה על סיום אחד בלבד, מה שכמובן רחוק מאוד מהמציאות. אנחנו לא יודעים כמה אנשים שאנחנו פוגשים במהלך חיינו הם אנשים שחלו והחלימו. ההתמודדות הזו קשה לכולם וקשה באופן שונה בגילאים האלו. אבל ההתמודדות שלה, שלכם היא התמודדות יום יומית עבור עשרות אלפי חולים לשעבר ומשפחותיהם. אני ממליץ להעזר בהם. אין סיבה להמציא את כל התורה לבד. אני רואה שלפורום הזה כבר הכניסו את הודעתך. אני לא בטוח שפורום זה הוא המקום המתאים, אולי זה יחזיר אותכם קצת אחורה, אתם צריכים עכשיו להתקדם. אבל אני בטוח שיש מקומות שיכולים לסייע. הקשיים מוכרים לרבים. דרכי התמודדות עם הקשיים שלה ושל חבריה לכיתה. לא הייתי פונה אל הילדים. לא נותן להם ולה הרגשה שאתם יוצאים להגנתה. הייתי בוחן, עם איש מקצוע מומלץ, את הדרכים לסייע לה לחזור למקומה בחברה. בעקרון היא יכולה לעשות את זה תוך התייחסות לעברה: "היה לי סרטן והחלמתי" או תוך נסיון להסתירו (במקום חדש כמובן). בכל מקרה לדעתי עליכם לפנות לגורם מתאים המתמחה במצבים כאלו אצל בני נוער, אולי עובדת סוציאלית של בית החולים יכולה לתת כיוון ראשוני. עכשיו, אחרי כל מה שעברה, היא צריכה להתחיל להנות מהחיים. מגיע לה גם בגלל מה שעברה וגם מכיוון שהיום היא (ואתם) יודעים איזו מתנה אנחנו מקבלים כל יום כשאנחנו קמים בבוקר ומרגישים טוב. רק בריאות ואושר יוסי

rubber duck

New member
לורנה שלום

בתור מישהו שהיה בצד של חולי הסרטן אני מכיר את הרגשת הבדידות אז מה בכל זאת לעשות ראשית פנו לעובדת הסוציאלית במחלקה בה הילדה טופלה והציגו לה את המצב שנית פנו ליועצת בית הספר גם לה יהיו דברים להגיד ויכול להיות שאפילו דרכי פעולה גורם נוסף שיכול לעזור הוא האגודה למלחמה בסרטן או עמותות דומות לה העזרה תנתן הן בפעילויות והן ביעוץ אישי שבהחלט יכול לשנות את כל הגישה לעיניין החברתי ביתך עברה משבר קשה בחייה אולי אפילו טראומה היא מתמודדת עימה יום יום שעה שעה מהיכרות אישית עם מצב דומה אני יודע עד כמה קשה להפתח אחרי חוויה כזו עד כמה קשה למצוא אנשים עימם ניתן לדבר ושמשדרים באותו ראש קחי בחשבון שביתך עברה חוויה מאד מבגרת , משהו שמקרין על כל החיים ועד דרכי המחשבה בכלל ומצד שני אני דיי בטוח שמעט זמן יכול לעשות נפלאות לביתך מאחל לכם המון בריאות ואושר שרון

אמא יקרה

לדעתי, יהיה קשה מאוד וארוך טווח לילדתך להשתלב מחדש. כמו כן אם ה" חברות" נהגו כפי שנהגו אין אינן ראויות לה. הכי כדאי להעביר את הילדה לבית ספר אחר ובו לא לספר על דבר מחלתה . ילדה חדשה - התחלה חדשה

*alin*

New member
תגובה -

גם לי נראה שכדאי להעביר אותה לביצפר חדש ולא לספר לאף אחד על המחלה.. אין מה לעשות , סרטן עדיין נתפסת כמחלה שמתרחקים ממנה וגם אם יעשו אף שיחות הסברה היא עדיין תהיה ה´ילדה עם הסרטן´.. אם להעביר אותה בית ספר זה דבר ממש לא אפשרי נראה לי כדי לשים אותה בחוגים או במקומות שהיא תכיר אנשים חדשים וחברות חדשות כי הבית ספר זה לא המקום היחיד בו אפשר להכיר אנשים.. נראה לי שכשהיא תכיר עוד בנות היא תיתגבר על המחשבות שלא רוצים להיות איתה וככה גם הילדות ירגישו את זה ויתחברו איתה מחדש..

MOTI02

New member
לשמח את ביתך החולה - הצעה

גברת נכבדה שלום רב, צר לי וכואב לי מאוד על המקרה ועם זאת משמח אותי לדעת שביתך איפשהו "עברה" את המחלה. יש בפי כמה הצעות מיוחדות ומעולות עבורכן. הייתי שמח אילו היית כותבת לי את הטלפון או את האיי-מייל שלך כך שהייתי יודע היכן ליצור קשר. על כל פנים אמסור את האי-מייל שלי ואשמח לשמוע לעזור ולייעץ !!! בברכת רפואה שלמה מוטי - [email protected]

למעלה