לשירי בוסטון, תגובה.

לשירי בוסטון, תגובה.

שלום. קראתי את כל השרשור הארוך לגבי החבר האיטלקי של אמך. צורמת לי נורא העובדה שהסיפור אכן הועבר לכאן דרך המון גורמים, סופר בצורה לא מדוייקת, ועשה עוול לכל מערך האבטחה בנתב"ג. אני לא מתכוון להתייחס להערות המכוערות שנזרקו פה כנגדנו, ולהשתלחויות הדמגוגיות (ישראלים חצופים עם IQ נמוך וכו'). אני אתייחס עניינית למקרה שלך, עליו ביררתי היום במשמרת, עם הבודקת שבדקה אותו. אז ככה, נתחיל מאי הדיוקים בסיפורך. חבר של אמך נבדק על ידינו, הבודקים הבטחוניים, ולא ע"י משטרת הגבולות. משטרת הגבולות לא בודקת חפצי נוסעים. אני נורא מצטער... הנוסע המדובר, הגיע בגפו לנתב"ג. אני לא מעוניין לפרט את נהלי העבודה, אך מיסרי לאימך, שזה יעזור מאוד אם בפעם הבאה היא תגיע עימו לתהליך הבדיקה. זה יעזור גם לו וגם לנו. מכיוון שכפי שאמרתי, אני לא מעונייין לפרט את נהלי הבדיקה, אוסיף רק שהבודקת הגיעה למסקנה שהנוסע הזה צריך להיבדק בצורה קצת יותר מעמיקה מנוסעים אחרים. סיבותיה עימה, וזאת עבודתה, ועל זה אין לאף אחד זכות להתלונן. יש נוהל ועל פיו עובדים. אוסיף ואומר, שאם מקרה כזה יקרה שוב, ומישהו יבקש מהחבר של אמך להתקשר לאמך, שלא יהסס מכיוון שזה יכול לחסוך לו המון בעיות שלא נחסכו ממנו הפעם לצערי. ונעבור לתהליך הבדיקה: תהליך הבדיקה תמיד משאיר טעם רע בפה. זה לא כיף, לא לנוסע ולא לבודק. אם זאת, תהיי בטוחה שאנו מספיק מיומנים, ואנו מסבירים לנוסע מה עומד לקרות, מתנצלים מראש על חוסר הנעימות, ועושים את הכל הרחק מיתר הנוסעים על מנת לא ליצור מבוכה גדולה מדי. עם זאת, עצם העובדה שהנוסע עובר בדיקה שאחרים לא עוברים גורמת לו לרוב לטינה וכעס. במקרה הספציפי של חבר של אמך, העובדה שהוא לא עבר את אותה הבדיקה קודם לכן, גם היא הוסיפה להרגשה הבהחלט מזופתת הזאת. קחי את כל הגורמים האלה, ותביני למה הבחור הרגיש כפי שהרגיש. עכשיו, אני לא בא ואומר שכולנו טליות. יכול מאוד להיות שהבודקת לא היתה נחמדה, אבל, (ואני אומר זאת לאחר ששמעתי את הצד שלה) יכול מאוד להיות שחוסר הנחמדות שלה הגיע כתוצאה מאי שיתוף פעולה של הנוסע. נכון-זה לא צריך להיות, אבל כולנו בני אדם. מכאן, ועד ללהתלונן-הדרך רחוקה. את כמובן יכולה להתלונן, ובגלל מה שתיארתי למעלה, את בטח תביני שמתקבלות המון תלונות כאלה ביום. עצם העובדה שאת לא עוברת את הבדיקה הזאת, ואנשים אחרים כן-גורמת להם לחוש לא בנוח. אפשר להצדיק את זה, אפשר לא, זה כבר עניין אחר, אבל כך עובדים בארץ, ועובדה שעד היום העניין עובד ב100% הצלחה. עוד פריט מידע אחד-בנתב"ג עובדים מאות סלקטורים, שמטפלים באלפי נוסעים ביום. מיותר לציין שאין רישום לגבי איזה בודק בדק איזה נוסע...אז אם רצונך היחיד הוא נקמה-כנראה שלא תצליחי בזאת. אני אסיים בתקווה שזה לא מה שימנע מהבחור לשוב לארצנו. מקווה שהבהרתי את הנושא, ואם יש למישהו עוד שאלות, אני כאן עד 4 בבוקר שעון ישראל, ואהיה כאן שוב מחר. להתראות

shiri boston

New member
לסלקטור מנתב"ג שלום

בהחלט הופתעתי לראות את תגובתך והתייחסותך למקרה הספציפי, ומאחר ואני נוטה להאמין שאכן ביררת את הסיפור, אתייחס למה שאמרת. איני יודעת בדיוק על ידי מי מהגורמים, חבר של אמי נבדק, ואין זה כל כך קריטי לנושא... אפתח את דבריי ואומר, שראשית איני או אמי מתכוונות לשלוח מכתב תלונה מאחר ואני לא חושבת שזה יעזור, קיימים בכל מקום אנשים מגעילים, אשר אינם יודעים להתייחס כראוי לבני אדם ומרשים לעצמם, במיוחד בתקופת שפל זאת, שלא באים תיירים לארץ, להתנהג בצורה לא הולמת, ואליהם אני מתייחסת כיוצאים מן הכלל. יחד עם זאת, אין זה משנה את העובדה, שאופן ההתנהגות היה בלתי הולם ואינו מכובד.מה גם, שזה הגיע לידיעתנו במקרה (כי זה מישהו שאכן חבר של אמי, אבל לצורך העניין, נתייחס אליו כרגע כתייר שבא לנפוש), ואילו לא היה לנו קשר אליו לא היינו יודעים על המקרה, על היחס המזלזל ועל הרגשתו לאחר המקרה, ומכאן לדעתי יש ללמוד... אם הייתי רוצה "להתנקם" כדבריך, האמן לי ששום דבר לא היה עוצר בעדי מלעשות זאת. אך בזכות אנשים אכפתיים כמוך, אני מבינה שאכן בדקת הנושא ודיברת עם אותה בודקת, ואני באמת מקווה שהתייחסות חריגה מאין זו לתיירים, לא תחזור על עצמה. (הערה:עובדה היא שאכן ידעה וזכרה על מה מדובר, מה שמראה על דבר חריג...) בנוסף, ממה שכתבתי עד כה, לא "התלוננתי" ולו פעם אחת על אופן תהליך הבדיקה והנהלים של הסלקטורים. אלא, עם האופן שבו הוא מוצג, ההתייחסות והרגשת ההשפלה שחשים התיירים לאחר מכן. כמו כן, מסכימה שהבדיקות הנ"ל לא הכי נעימות שבעולם אבל האמן לי שטסתי המון פעמים בחיים, ומעולם! לא הרגשתי שמישהו זילזל בי כאדם או חקר אותי בצורה שהיתה מעליבה. מכאן, שלאותה בחורה, כנראה שיש מה ללמוד...שלא לדבר על זה שהרסה את תמונת הפספורט שלו. ספציפית למקרה הזה, אמי לא יכלה להתלוות אליו לשדה, מאחר וכפי שציינתי היתה לה מסיבת עיתונאים באותה השעה, ולכן אי אפשר גם היה להתקשר ולהפריע לה. למען הספר ספק, בביקורים הבאים של חברה, היא תדאג לצרף עימו מכתב אשר מפרט מהי סיבת ביקורו, לכמה זמן ואת מספר הטלפון שלה לבירורים. תודה על תשומת הלב. שירי

שוב שלום

את רואה? לא כולנו מפלצות
תראי, העובדה שהמקרה הזה "קפץ" לי לעיניים ומיד זיהיתי אותו, נבע מהעובדה שהמקרה הזה קרה במשמרת שלי. אני רוצה להאיר את עינייך שוב לעובדה שהינך מסיקה מסקנות על בסיס נורא רעוע, וראיה:העובדה שציינת שהבודקת זכרה את המקרה מכיוון שהיה חריג. נכון, מבחינת הבודקת (וגם מבחינת ראש הצוות שנכח באזור) המקרה היה חריג בגלל חוסר שיתוף הפעולה והעוינות שהפגין הנוסע. אני בטוח שזה יפתיע אותך, אבל כך הם פני הדברים. שוב: איני בא להצדיק את התנהגותה של הבודקת שיכול מאוד להיות שהיתה לא מקצועית, אבל אני לא חושב שמישהו מאיתנו צריך לקפוץ לאלושהן מסקנות, במיוחד שלא כל העובדות מונחות בפנינו. גם העובדה שקבעת שמדובר ב"אנשים מגעילים שקיימים בכל מקום" מראה שמבחינתך לגבי המקרה הזה כבר יש פסק דין. אני דווקא מכיר את הבודקת הספציפית הזאת, ואני לא חשוב שהיא בחורה מגעילה. לעומת זאת, איני מכיר את הנוסע המדובר אישית, ועל פי מה שאני שמעתי - צורת התבטאותו לא היתה מלבבת כלל וכלל. עם זאת-איני שופט אותו, אני יודע שהוא עמד במצב לא נעים, ולא שופטים אנשים במצבים כאלה. גם העובדה שאת, ממקום מושבך, בלי שהיית נוכחת בארוע ולאחר ששמעת עליו מצד שלישי, קובעת שלבודקת "יש עוד מה ללמוד" לא מקובלת עלי. איני רוצה להיכנס להשמצות הדדיות כפי שהיו בשרשור הקודם, אבל לחרוץ את הדין בצורה כזאת זה לא בדיוק מדוייק... לסיום: מכתב כזה מאמך בהחלט יעזור בעתיד. נקווה שאירועים כאלה לא יחזרו, שלבודקים תהיה יותר סבלנות, ושלנוסעים תהיה מודעות והבנה לסיבות בגינן הם עוברים את התהליך הלא נעים הזה. לילה טוב

NAHAL

New member
../images/Emo46.gifלשירי באהבה

תרדי מהעץ. נו, את עוד שם, למעלה. למטה, למטה אמרתי, למטה, יפה. עכשיו, מקלחת קרה. נו נו נו. בתגובות שלך, את מראה, את הצד המכוער של הישראלים. אני נוטה להאמין, לבחור החביב, שנתן תשובה ממצה וענינית. ועוד נקודה. התירות בכל העולם בירידה, אז אין להתרגש מיבוא או לא.

shiri boston

New member
כן, אני עוד שם למעלה גבוה גבוה

ואתה, למטה? יופי! אז תמשיך להישאר שם, כנראה שזה הייעוד שלך.

NAHAL

New member
../images/Emo46.gif

חבל שאת טוחנת מים זה הכל. חבל על האנרגיה. ככה זה כשאת ישראלית, חושבת שכולם חיבים לך משהו. לא עשו לך כלום, אז על מה הרעש. יש לבחור החביב שלך בעיה, שיגיש תלונה. מה הביג דיל. דה.

shiri boston

New member
אז לידיעתך

אין לי שום כוונה לדוש יותר בנושא. הייתה התייחסות חדשה, שהיתה מיועדת עבורי, ואני עניתי עליה. זה שאח"כ נפתח שרשור חדש אינו בעיה שלי, כנראה שהנושא מעניין כמה מהחברים בפורום, וזאת זכותם המלאה לכתוב ולהגיב. אתה לעומת זאת, יכול לבחור שלא להכנס מלכתחילה ולקרוא... וכנראה שאתה לא הבנת ת'פואנטה כי אני ממש לא חושבת שמישהו חייב לי משהו, אני חושבת שלכולם צריך להתנהג בהגינות, באשר הם! וגם לך אני אומרת, יש דרך להעיר גם בלי להיות גס רוח (ראה הערתך הקודמת אליי), אבל שוב... תמיד יש אנשים יוצאים מהכלל...

NAHAL

New member
הציניות שלך

מונעת מימך, לחלק את התגובה, למה שהוא משעשע, וההיתחסות לנקודה. חבל שכך הם פני הדברים. ביזמנו, רציתי לטוס בחברה מסוימת. וביגלל קשיים שהערימו עליי, נאלצתי לטוס בחברה אחרת. אז את רואה, התחרות בשוק קובעת. שאים את/ה, לא מסופק במאה אחוז, מוצאים מישהו, שכן יוכל/מוכן לספק.

shiri boston

New member
ועוד שאלה שמסקרנת אותי

אבא שלי איש עסקים הטס לחו"ל המון פעמים בשנה, בעיקר לאירופה. איך זה שאותו לא מלווים אנשים, והכל עובר קשורה? ואם אותו חבר של אמא שלי היה בא לארץ בתדירות גבוהה כאיש עסקים ולא היה מי שילווה אותו או ישלח לו "מכתב מאמא"?

השאלות הללו כבר קשורות לנוהל העבודה

ולכן אני לא אוכל להשיב עליהן, בטח שלא כאן. אני רק אוסיף דבר אחד: גם אם את (בלי שתהיי אשת עסקים) תטוסי לחו"ל מהארץ כל יום, ללא מלווים, הכל יעבור קשורה. לאדם שגדל במדינה שלנו יש (לצערי) מודעות בטחונית, הבנה רבה לעניין, אחרי הכל כולנו יודעים איפה אנחנו חיים, וכמה סכנות יש מעבר לפינה, ולכן הגישה שלנו לעניין שונה לחלוטין מגישתם של נוסעים זרים (במיוחד אירופאים). יותר מכך אין באפשרותי לפרט וסליחה על כך.

Guy K

New member
סליחה רגע, יש לי שאלה:

האם אתה מדבר בתור בעל תפקיד או בתור אדם פרטי? אני חושב שאם באמת רצית לעזור במקרה הספציפי הזה לא היית מסתתר מאחורי ניק אנונימי אלא היית מציג את שמך (לפחות באופן פרטי לשירי). קצת צורם לי לקרוא תגובה "רשמית" כשהיא לא מלווה בשם, שמה של המאבטחת, או לפחות מספר טלפון לבירורים של העניין. הטענה שהעלית שמאחר ויש מאות בודקים ביום בנתב"ג אי אפשר לגלות מי טיפל במי - נראית לי קצת מגוחכת מאחר ומייד אח"כ טענת שדיברת באופן אישי עם המאבטחת. אז אפשר לגלות מי היא או לא? ולא שיש לי איזושהיא אג'נדה אישית נגדה. אני לא מכיר אופן אישי אותה ולא את שירי, ואין לי שום נגיעה לסיפור. רק חבל לי מאוד שככה נראית המדינה למי שנכנס בשעריה. ו"מכתב מאמא" זה קונספט שעבר מהעולם בגיל בית הספר היסודי.

תשמע,

בשבילך-אני מדבר בתור אדם פרטי. לרשות שדות התעופה יש דובר, ואם מישהו יחליט לדבר באופן רשמי אז זה יגיע דרכו. לניק שלי אין קשר לעניין, גם לי לא מוצא חן הK בשם שלך, אז מה? אני חוזר שוב: אני יודע מי היא הבודקת משום שהייתי איתה במשמרת, והיא סיפרה לי על המקרה, ומאוחר יותר כשקראתי את הדברים כאן, ואת ההשתלחויות שלכם, רציתי שתדעו שיש גם צד שני. אני חוזר שוב: איני יודע אם היא התייחסה אליו יפה, או לא, אם נישקו לו את כפות הרגליים או לא, מה שכן אני בטוח: במהלך הבדיקה יש פיקוח של ראש צוות ולכן אין כל אפשרות ש"זרקו לו את הדברים" ושהשפילו את הבחור. NO CAN DO AMIGO. אין ולא קיים דבר כזה. מאותה סיבה בדיוק קשה לי להאמין שהבודקת דיברה אליו לא יפה. הבוס שלה נכח בארוע, לכן זה לא כ"כ מסתדר לי, אבל ניחא. לגבי תלונה: לגיטימי ביותר. שיתלונן. יש גוף שמטפל בזה, לא אני זה שיפרסם את הטלפון של הגוף הזה מכיוון שאיני קשור אליו. למגיש התלונה אני יכול להציע להיכנס לאתר של רשות שדות התעופה ולפנות אליהם דרך האתר. אין פשוט מזה. לגבי "מכתב מאמא": אני שמח שלא עובדים על פי הקונספטים שאתה מכתיב, כי אם זו הדרך בה אתה מגיע לכל המסקנות שלך, כבר מזמן היינו כושלים בעבודתנו...

gozala

New member
כשורה לא קשורה../images/Emo168.gif

חברה רעננו את העברית בבקשה.

IMshibumi

New member
לסלקטור

כולנו אכן בני אדם, חלקינו מספיק מנומסים שלא להשליך רכוש של אחרים או להתייחס אליהם בזלזול, וחלקינו - הגדול משמעותית לצערי, גסים וברוטליים בדיוק כמו שהטיפוס הישראלי מצטייר בעיני העולם. כך עובדים בארץ? נהלים? על אנושיות בסיסית שמעתם שם בנתב"ג? איני מתכוון לזלזל לרגע בעבודה החשובה שמבצעים שם. ואני גם בטוח לחלוטין שבמצב הנוכחי של ישראל לא תהיה כל בעיה למצוא בני אדם שיבצעו את אותה המלאכה עם אותן התוצאות - כמו בני אדם ולא כמו חיות. אמרת בעצמך, הבדיקה לא ממש נעימה. אז לשם מה יש להוסיף עליה גם יחס מזופת? גם אם הנוסע היה האדם שהכי פחות שיתף פעולה עם בודקים בהיסטוריה של נתב"ג, הוא עדיין זכאי ליחס הולם, וודאי שכשמכל עבר נשמעות זעקות שבר על מצב התיירות בישראל. כל עוד הנוסע לא ניסה לתקוף את הבודקת, פיזית או מילולית, הוא צריך לקבל יחס של מלך, גם - ובעיקר - בעת שמפשפשים בחפציו האישיים. אם הבודקת לא מסוגלת לעשות זאת, מקומה לא שם - או בכל מקום אחר הדורש מגע עם קהל אנושי. אז שירי - by all means - תתלוננו. אם סלקטור יכול לאתר את אותה הבודקת, ודאי שגם האחראי עליו יכול לעשות זאת. בעיני, אם אנחנו לא מנסים לעשות משהו אל מול הגסות הזו, אין לנו שום זכות להתלונן עליה אחר כך. וגם אם זו מלחמה בטחנות רוח, עדיף לנסות לשנות במשהו מאשר סתם לקטר ולכעוס. אם סלקטור הצליח לאתר את הבודקת וטרח לשכנע אותך כי אין סיכוי שתמצאי אותה בעצמך, וש"המון תלונות כאלה מתקבלות ביום", אז ודאי שברור ונהיר לכולם שהדג מסריח מהראש, ושהתלונה הזו לא מצוצה מהאצבע.

shiri boston

New member
../images/Emo6.gif כמובן... לא עשו אותי אתמול

אני בהחלט יודעת שהדג מסריח מהראש ושכנראה חוששים מתלונות מהציבור או במקרה שלי, מתלונה שלי. ולראיה לכך, מצ"ב המשפטים הנבחרים הבאים: "מכאן, ועד ללהתלונן-הדרך רחוקה. את כמובן יכולה להתלונן, ובגלל מה שתיארתי למעלה, את בטח תביני שמתקבלות המון תלונות כאלה ביום. עצם העובדה שאת לא עוברת את הבדיקה הזאת, ואנשים אחרים כן-גורמת להם לחוש לא בנוח. אפשר להצדיק את זה, אפשר לא, זה כבר עניין אחר, אבל כך עובדים בארץ, ועובדה שעד היום העניין עובד ב100% הצלחה". "... מיותר לציין שאין רישום לגבי איזה בודק בדק איזה נוסע...אז אם רצונך היחיד הוא נקמה-כנראה שלא תצליחי בזאת". ועכשיו שאני קוראת את זה בשנית, מדוע נאמר שמתקבלות המון תלונות כאלה ביום??? האם אין זה אומר שמשהו לא כשורה בנהלים/בעובדים ושכל אחד מגבה את השני...?

Ayelet CA

New member
קבלת פנים

נניח שבמקרה המדובר זו מילה של החבר של אמא של שירי מול המילה של הסלקטורית שמוכרת אישית לאורח החדש כאן בפורום - הסלקטור, ולכן לא ננסה להחליט מי צודק. אבל, "קבלת פנים" חמה כפי שתוארה על ידי שירי, אינה מקרה יחיד לצערנו, וסיפורים דומים מופיעים חדשות לבקרים בעיתונות הישראלית. תגידו שעיתונים מנפחים, נכון, אבל הופיעו לא מעט ידיעות בנושא, ובכל אחד מהעיתונים, כך שקשה לי להאמין שכל הסיפורים "מצוצים מהאצבע". (חוסר) הנימוס הישראלי ידוע ומוכר לכולנו, אנו נתקלים בו בכל מקום וכך גם התיירים שמגיעים לבקר. יש לי יסוד להניח שכמו בכל מקום אחר בישראל, גם בנתב"ג עובדים אנשים לא-כל-כך-מנומסים, וחלקם בהחלט לא יודע איך לקבל את התיירים בצורה נאותה. בטחון זה חשוב, כבוד הדדי חשוב לא פחות, וכל אדם הוא חף מפשע עד שהוכחה אשמתו. אם מתקבלות המון תלונות ביום על התנהגות הסלקטורים, הרי שמשהו כאן רקוב מהיסוד. אני מניחה שכל אדם בר-דעת המגיע לישראל יודע שזו ארץ "מסוכנת" ושהרשויות בודאי מפעילות אמצעי בטחון כדי להגן על התושבים. לו התיירים היו מקבלים הסבר קצר על מה ולמה הם מעוכבים לבדיקה, הרבה עוגמות נפש היו נמנעות. לו (כל) הסלקטורים היו מכבדים את האדם שבחפציו הם מפשפשים ולא מתייחסים אליו מראש כאל אשם וכאל טרוריסט מועד, הרי שהתיירים היו בודאי מקבלים בהבנה את חוסר הנוחות ההכרחית לפעמים. מר סלקטור יקר, אתה טוען שמסבירים לנוסע? אני יכולה לציין בפניך מספר מקרים בהם זה לא נעשה, וגם אם כן אז בצורה מאוד לא מקצועית. ואני בטוחה שכל אחד מאיתנו מכיר לפחות בנאדם או שניים שחווה על בשרו את התהליך ההכרחי הזה בנתב"ג בצורה לא נעימה שהיתה בהחלט לא הכרחית. אני בטוחה שאתם עובדים בתנאי לחץ, אבל אם למרות ההסברים וההתנצלויות שלכם הנכנסים לישראל עדיין נפגעים, אז או שאינכם מסבירים מספיק טוב, או שאינכם מתנצלים "על אמת" או שאתם מתנצלים מראש ומתייחסים בצורה לא אדיבה אחר כך.

לשירי - כעובדת "בטחון" לשעבר....

אני רוצה לציין שבמהלך תקופת עבודתי נתקלתי לצערי ביותר מקרים בהם הבודק (סלקטור\ ע' קב"ט) התנהג שלא בנימוס כלפי נוסע שנבדק. נכון אמר הסלקטור לעיל, כי הבודק עצמו מבצע בדיקה קפדנית של הנוסע בהתאם להוראות מסוימות ולא סתם בוחר נוסע באקראי לביצוע בדיקה כזו, אולם לצערי נתקלתי בלא מעט בודקים שלא יודעים או ששכחו לרגע שיש גם דרך לבצע כל בדיקה פולשנית (בין אם מילולית או פיזית). במקרים לא מעטים הייתי עדה להתנהגות מתחת לכל ביקורת של סלקטוריות כלפי נוסעים שנבעה מרמה אישית לא גבוהה של הנ"ל. ושוב - אינני באה כאן להכליל, הכרתי גם סלקטורים משכמם ומעלה, אבל ישנם גם אחרים שאותה התנהגות המאפיינת אותם בתור בקופת-חולים ("יש לי רק שאלה") או בכביש מאפיינת אותם גם בעבודתם. בעבודה בתחנה בחו"ל נתקלתי בבודקות פרחות (מתנצלת על הביטוי) שדיברו אל נוסעים בזלזול ובאנגלית של שוק (בקול רם מאד או במשפטים בוטים שכללו פקודות). אני חייבת להוסיף כי גם אצל סלקטורים ברמה אישית גבוהה יותר, נובע היחס לעתים משחיקה בעבודה הנובעת, בין היתר, ממגע עם קהל ישראלי לא קל לעתים, כזה המאלץ את הבודקת להיות תקיפה מאד וחד משמעית (שהרי אם הבודקת לקחה בטעות את הנוסע הבא בתור לבדיקה מתור מסוים, בעוד שנוסע ישראלי בתור אחר סבור שהוא הבא בתור, אין זה נדיר שהאיש יצעק את דעתו עליה ועל אמה ומשפחתה בקול רם, ויוסיף איזה "תמותי אמן" עסיסי....גם אני הייתי ועודני המומה מהתנהגות כזו, אבל כפי שאמרה לי קולגה לשעבר: "מתרגלים"). בנוסף לשחיקה קיים מימד העייפות, כמובן, ולעתים היה זה משום שהסלקטורית הייתה לאחר רצף משמרות שבועי לא נורמלי, שנוסע זכה ליחס פחות טוב. זה לא תירוץ, כמובן, להתנהגות לא נאותה לנוסע שאסור שתהיה, אבל חלק מתחלואי המערכת שמסבירים אולי למה מקרים כאלה קורים, בין היתר, גם לסלקטורים "טובים". ולעניינך, שירי - דווקא כן הייתה מציעה לך לשלוח מכתב רשמי - כי מתייחסים לתלונות האלה מאד ברצינות ומנסיוני עושים בירורים מקיפים! צייני את שם הנוסע, מספר טיסה, תאריך ושעה, מתי הגיע לבדיקה ואת כל השתלשלות האירועים כפי שהוא חווה אותה. אם את רוצה שיתייחסו למכתב עוד יותר בקפידה, מצאי איזה חבר שלכם או ידיד משפחה שהוא עורך דין, ורשמי בסוף המכתב במכותבים: העתק לעו"ד XXX (מנסיון, זה נותן מוטיבציה לבדיקה). אם הוא טס באל על, שליח העתק גם למנכ"ל אל על. אם אכן לא נהגו בו באופן נאות בבדיקה - יבררו את הדברים ואולי יוכלו להסיק מכך גם לעתיד - וזה, בעייני, הדבר הכי חשוב כאן! אם יתברר שלדעת הבודקת והאחראים עליה והממונים עליהם הכל נעשה כשורה, הרי שניתן יהיה לנסות ולברר כיצד לשפר את התהליך בבדיקה הבאה על מנת שהחבר של אמך ייצא בתחושה טובה יותר. אני חושבת שמאד חשוב לכתוב את המכתב - גם לשם הפקת לקחים במערכת עצמה וגם לשם הרגשתו של החבר. ואני חוזרת ומדגישה כי מנסיוני הדברים אכן נבדקים, ובניגוד לדבריו של הסלקטור לעיל, אם תמסרי את כל פרטי הטיסה והזמנים - ואולי אפילו צילום של חותמת הבטחון שעל תג הכבודה שלו - אפשר לאתר את הבודקים (מה גם שבזמני - ואני סבורה שעדיין) יש רישום מיוחד של כל אלו העוברים בדיקה קפדנית יותר. אני מקווה שהחבר של אמך לא יירתע מלשוב ולבקר בארץ! ואני מקווה שמדבריי לא הובן כי אינני מעריכה את עבודת הסלקטורים - נהפוכו - אני מקווה שהסלקטורים ימשיכו לעשות עבודתם נאמנה - כי היא חיונית מאד וחשובה לבטחון הנוסעים (כפי שאמר מישהו בדיון כאן, שהוא מעדיף שייבדקו בקפדנות כל נוסע העיקר שהוא יידע שהארוחה בטיסה לא תהיה סעודתו האחרונה - ונכון מאד הדבר! אלא שיש דרך לעשות דברים, ולצערי לא כולם ולא תמיד זוכרים זאת).

judyr

New member
תתקנו אותי אם אני טועה

אבל שירי התלוננה על ההתנהגות האישית והיחס הבוטה של הבודקת ולא על נוהל הבדיקה אין לה שום התנגדות לגבי ביצוע הבדיקה במידה וזו נדרשת לאדם זה או אחר היא דיברה על אופן ההתייחסות... אז אני מאמינה ויודעת שאפשר גם אחרת אפשר בהחלט לבצע את העבודה על הצד הטוב ביותר וגם להתייחס כבני אדם זה אפילו מוסיף כבוד לבודק ולנבדק!!!!!

סלקטור -

אתה מדבר, משום מה, על תהליך יציאה מישרא, על אף ששירי (כך נראה) דיברה על תהליך כניסה לישראל.

למעלה