לשיפוטכן.

• פותח הנושא doofe
  • פורסם בתאריך

Fleddermaus

New member
סתם דוגמא:

סטודנט מישראל שלמד באוניברסיטה העברית (נניח שקוראים לו מוסא) מגיש בקשה ללימודים לתואר שני באוניברסיטת קיימברידג'. הם לא יקבלו אותו, כי הם לא מכירים בתואר הראשון שלו. נשמע לך הגיוני? ד"א, לא נכנסה השבת? (אני רפורמי, לי מותר)

shay or eli

New member
../images/Emo31.gif חרם לא יעזור למאבק בכיבוש

יש חרמות ויש חרמות, מן הסתם. אבל חרם אקדמי שעומד היום על סדר היום, או חרם כלכלי אם יחשבו על רעיון כזה, לא יקדמו את המאבק נגד הכיבוש. חרמות כאלה פוגעים בעיקר באזרחים, באקדמאים או בעובדים שמאבדים את מקום עבודתם - לא בפוליטיקאים או בבעלי ההון שמכתיבים מדיניות. זה חסר טעם ולא נכון, כי זה עלול אפילו להוביל את הציבור ימינה. יש המון דרכים להיאבק בכיבוש, אני לא מאמין שחרם אקדמי היא דרך נכונה. בייחוד כשמי שמקדמים אותו הם פעילים ישראלים - זה מעיד על ייאוש מהניסיון להשפיע על דעת הקהל בישראל, דווקא בתקופה שצריך כמה שיותר לנסות לגרום לאנשים להבין שצריך לצאת מהשטחים.

תודה על שכתבת מה שרציתי לקרוא (-:

מתנגד גם לחרם אקדמי, זה לא משפיע על המדיניות אלא על האזרחים.

עוד בכיין מקופחחחחח'? ../images/Emo6.gif

כל העיניין הזה של החרמת מוסדות אקדמים זה פשוט מגוחך, משטרת מחשבות, לחנוק מחקר של אנשים שאין להם קשר לכיבוש ואולי אפילו רובם בעד לסיימו כדי לכריח ממשלה לפעול לפי דפוס כזה או אחר..., על איזה עוד טריק נבזי חשבו האנטישמים בעולם (בתוספת ישראלי ממורמר אחד)?

עוד פיאודל ימנייייייייייייי

אין לך אפילו הזכות הקלה ביותר להתחיל ולרדת על ראובן אברג'יל, אדם שעשה למען החברה ולמען אנשים אחרים יותר ממה שאתה ועוד מאות ימנים כמוך תעשו בכל ימי חייכם. אתה פשוט פתתי. וד"א, אתה אנטישמי בעצמך.

אני בעד מדינה פלשתינית=אני לא ימני

לא מעניין אותי בכלל למה, חרם על מוסדות אקדמיים לא קשור לכלום, לא לגטימי לחלוטין ובכלל מאיפה שהוא מגיע והעובדה שהוא רק כלפינו מעיד על אנטישמיות וצביעות נוראית.

מהכותרת להודעתך משתמע

שאין לך מושג ירוק במה זה ימין ושמאל. העיוותים הישראליים לשוגים האלה ושאלת המדינה הפלסטינית לא קשורים לשאלה. כמאתה מלגלג כמו בורגני אירופאי מצוי על לוחם החופש ראובן אברג'יל, אדם שנלחם למען החברה, אתה נהיה ימני. כי מושגי הימין והשמאל הם כלכליים ביסודם, אני וראובן אברגי'ל (וסלחו לי שאני מציג את עצמי באותו מקום כשאין לי זכות לכך) שמאלנים בגלל שאנחנו תומכים בכלכלה שיוויונית ולא מנצלת, אתה וביבי ימנים בגלל שאתם תומכים בכלכלת שוק (קפיטליזם). ולא, הוא לא מיעד רק כלפינו, קרא הודעות קודמות בשרשור. תפסיק כבר להיסגר בבועה שלך ולחשוב שכל מי שאיננו יהודי ומבקר את האפרטהייד הישראלי הוא אנטישמי.

לא האשמתי אותו באנטישמיות

האשמתי את יוזמי החרם בברטניה וקנדה באנטישמיות והוא פשוט הצטרף מסיבות כאלה או אחרות. השקפת העולם הכלכלית שלי היא שמאל, מדינת רווחה, הענקת רשמת ביטחון רחבה לשכבות הנמוכות, פנסיה לכולם, הגדלת קצבאות הזקנה והנכים, הקטנת הילדים (מי שאין לו כסף לילדים אני נגד לממן אותו), יותר כסף לחינוך ובריאות, חוק דיור ציבורי לכולם (זה של ח"כ רן כהן, אני תומך בו). לכל זה, עד כמה שאני תומך, אני נגד חרם על במוסדות אקדמיים נקודה. בשום מצב, הם מחוץ למשחק, תמיד! זה לא דרך מחאה לגטימית.

גם אני בעד הקטנת הילדים!

הם תופסים הרבה מקום! אבל ברצינות, אני מצתער אם קפצתי למסקנות לגבי דעותיך בגלל כמה אמירות בודדות, אבל האשמת את יוזמי החרם באנטישמיות בלי ביסוס.

אסביר לך למה אני חושב שיוזמי החרם

הם אנטישמים: גם אלה מבריטניה וגם אלה מקנדה לא רק בעד מה שהם מגדירים "סיום הכיבוש", סיום הכיבוש מבחינתם הוא שורה של דברים: פינוי של רבע מיליון איש מבתיהם ללא תנאי וללא ערבויות שזה אכן יביא שלום, בלתי ניתן להבטיח את זה, אפשר רק להניח הנחות, ריבונות מלאה פלשתינית על מזרח י-ם וכן זכות השיבה, כלומר הצפת ישראל, לא פלשתין, ישראל במיליוני פלשתינים (זכות השיבה הא חיסול ישראל, לא דיעה, עובדה). הם דורשים ציות מוחלט לכל החלטות האו"ם ללא קשר למה זה עושה לנו ובכלל לא אכפת להם, למשל החלטה 194 על "זכות השיבה", ציות מוחלט לחוק הבינלאומי וגם כאן לא ממש אכפת להם דעתינו ומה יש לנו להגיד, ההשלכות ובכלל הגישה הכללית היא "זו בעיה שלנו". חרם גורף ומוחלט של כל המוסדות הישראלים, לרובם אין שום קשר לכיבוש כזה או אחר כך שהחרם הוא על ישראל כישראל. אותם מחרימים לא מחרימים אף מדינה אחרת, לא את אירן, מדינה פודמנטליסטית המתחמשת בגרעין (אני בטוח שכאן הם דווקא מאד סלחנים), לא מדינות שאין בהן כלל זכויות אדם בסיסיות, לא עושים כלום נגד סין, צפון קוריאה, המלחמה בעירק נחשבת מאד שנויה במחלוקת והמדינה שלהם משתתפת בה יחד עם ארה"ב, היכן החרם?, מה קרה? הם בסדר וכווולם לא, סליחה רק ישראל לא? אז כנראה שכן, יש כאן צביעות אדירה, יש כאן אנטישמיות טהורה, על מעולם לא עבדו כל מיני הצתדקויות מלומדות והסברים "אינטלקטואלים", שאני רואה אנטישמיות אני מזהה אותה ישר, זו לא ביקרות, זה לא לחץ, זה הרבה מעבר, זו החרמה גורפת של מדינה ורק של אותה מדינה שבמקרה היר גם מטרה קלה לחרם מאחר והיא לא מעצמה מדינית, לא מעצמה כלכלית ואין לה נפט. חוץ מזה, אני יודע לעשות אחד ועוד אחד, ההתחסדות האירופאית האופיינית, ה"נאורות" עלק, החיים בתוך בועה + העובדה שיש במדינה הזו המון מוסלמים, רבים מהם אקדמאים ופעילים מאד לעיניין הפלשתיני במסווה של דאגה חצדק ושיוויון (יש כאן לא יותר מאינטרסנטיות צרה), ברור לי שיש להם חלק נכבד בשיח האקדמאי בכלל וכאשר אתה שם בפני יפה נפש מתחסד החי בבועה ומתחיל לשחק לו על ה"ריגשי" ולהגיד לו כמה הפלשתינים משכנים לאחר מכן אתה שולף כמה ציטוטים מאמנות שונות, חוק בינלאומי והאו"ם אז קנית אותו, זה מאד קל, יותר מידי קל, רק צריך לדעת מה להגיד ועל מה לשחק.

memlb

New member
יש שם קריאה לשני סוגם של חרמות או

חרמים. נגד מדיניות ישראל שלדעתי היא פסולה מוסרית גם לא אפקטיבית(הסבירו קודם למה) וגם נגד יחידים, מי שלא יצהיר שהוא מתנגד לכיבוש מוחרם. זו כפית מחשבה אמיתית. משול ל"מי שלא מצהירים אמונים למדינת ישראל לא אזרח".

או כפיה מחשבתית כמו

מפלגה שלא מכירה בישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית לא יכולה להיבחר לכנסת?

that girl

New member
על "יהודית" אני לא אתווכח איתך,

אבל "דמוקרטית"? אתה לא חושב שיש איזשהו היגיון ברעיון של דמוקרטיה שמגנה על עצמה, והרי ראינו בראי ההיסטוריה את ההשלכות של דמוקרטיה שלא הגנה על עצמה? לי

למעלה